Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟΥ



KKE2
Ένα ακόμα κομμουνιστικό κόμμα, το Κ.Κ. Γαλλίας, εγκαταλείπει το σφυροδρέπανο και γίνεται… πρώην (κομμουνιστικό). Ιδού πως εξηγεί την απόφασή του ο Γ.Γ. του ΚΚΓ:
«Θέλουμε να στραφούμε στο μέλλον. Το σφυροδρέπανο είναι ένα σεβαστό σύμβολο αλλά δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα. Εγώ μιλάω για κομμουνισμό νέας γενιάς».
Φυσικά, σήμανε συναγερμός στο… ιερατείο της κομμουνιστικής ορθοδοξίας του Περισσού, που εξαπόλυσε λυσσαλέα, σταλινικού τύπου επίθεση, στους… οπορτουνιστές:
«Δρόμος προδιαγεγραμμένος… Στο 36ο Συνέδριό του, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Παρίσι, το Γαλλικό ΚΚ αποκήρυξε και το σφυροδρέπανο. Το Γαλλικό ΚΚ έχει προ πολλού εγκαταλείψει το μαρξισμό-λενινισμό και τις επαναστατικές αρχές των Κομμουνιστικών Κομμάτων, ενώ από τη θέση του επικεφαλής του «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», πρωτοστατεί στη διάδοση του οπορτουνισμού, με επιδίωξη τη μετάλλαξη Κομμουνιστικών Κομμάτων στην Ευρώπη. Το ΓΚΚ έχει προδώσει ανεπιστρεπτί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στη Γαλλία…»
Και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως οι κουκουέδες θα μείνουν οι τελευταίοι… εραστές του σφυροδρέπανου στον κόσμο, τα επόμενα χρόνια. Θα υπάρχουν, όμως, κουκουέδες τα επόμενα χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια :