Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΟΨΕΙ 19ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ…



STALIN72
Συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έδωσε ο παίζων το ρόλο του… αρχιφύλακα της μ-λ (μαρξιστικής- λενινιστικής) «ορθοδοξίας» του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης (ή «αγιατολάχ Λαφαζανί» κατά κάποιους άσπονδους συντρόφους του), στην οποία έκανε έκκληση προς τα άλλα κόμματα της σταλινικής ακροαριστεράς να κυβερνήσουν αντάμα:
«ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βάλουν νερό στο κρασί τους, ώστε να γίνει δυνατή η προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς»
Στην πονηρή αναφορά του στον διάλογο (κωφών…) που γίνεται ενόψει του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ο δημοσιογράφος τον ρωτά ευθέως: «Υπονοείται ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις στο ΚΚΕ;». Και ο… αρχιφύλακας απαντά ως εξής:
«Δεν υπονοώ τίποτα. Αυτό που λέω καθαρά είναι ότι στο ΚΚΕ, ενόψει του 19ου Συνεδρίου του, διεξάγεται ένας πολύ ενδιαφέρων, ζωντανός και ουσιαστικός διάλογος, με την κατάθεση γόνιμων διαφορετικών απόψεων. Αξίζει, νομίζω, να παρακολουθήσουμε αυτή τη συζήτηση. Απ’ αυτόν το ζωντανό διάλογο και την πορεία του ΚΚΕ προς το Συνέδριό του, ελπίζω να υπάρξουν θετικές ωθήσεις όχι μόνο για το ΚΚΕ, αλλά για όλη την Αριστερά…».
Κι όμως, όχι μόνο υπονοεί, αλλά το λέει ξεκάθαρα ο Λαφαζανί, ο οποίος σημειωτέον ήταν παλαιότερα στέλεχος του ΚΚΕ, που… μήδισε: πως αν το ΚΚΕ δε «βάλει νερό στο κρασί του», θα το κάνουν από μόνα τους πολλά στελέχη του ΚΚΕ, που (τώρα που υπάρχει η προοπτική της εξουσίας, δηλαδή της μάσας…) θα πάνε στην… κυβερνώσα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικό επ’ αυτού και το παρακάτω αποκαλυπτικότατο δημοσίευμα του καλά πληροφορημένου «Βήματος», το οποίο προαναγγέλλει διάσπαση του ΚΚΕ:
«Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο προσυνεδριακός διάλογος εν όψει του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με τις «αιρετικές» απόψεις που αμφισβητούν την ορθότητα της προωθούμενης «σκληρής γραμμής» της ηγετικής ομάδας του Περισσού περί συγκρότησης «λαϊκής συμμαχίας» για την κατάκτηση της «λαϊκής εξουσίας» να πληθαίνουν. Τα επιχειρήματα που διατυπώνονται από πλειάδα στελεχών, μελών ή οπαδών του ΚΚΕ για τα αίτια που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του περασμένου Ιουνίου, αλλά κυρίως για τις προγραμματικές και καταστατικές αλλαγές που εισηγείται η απερχόμενη Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) και θα τεθούν υπό την έγκριση του συνεδρίου που θα συνέλθει σε έναν μήνα, πολλαπλασιάζονται».
Η γνώμη μας: Με το καλό να διαλυθεί το σταλινικό απολίθωμα. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την «κυβερνώσα αριστερά», μετά τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής του (αν και όταν…) κανένα απ’ αυτά τα μούτρα δε θα τολμάει να πάει ούτε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς του! Κι αυτό γράφτε το…

Δεν υπάρχουν σχόλια :