Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου (4/3/13) - Θανατηφόρος ιός από τα κατεχόμενα



Στα κατεχόμενα έκανε την εμφάνιση του ο ιός  H1N1, γνωστός και ως γρίπη των χοίρων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα  Τούρκος ψευδοαστυνομικός πέθανε μετά από εμφάνιση συμπτωμάτων του συγκεκριμένου ιού.


Στις ελεύθερες περιοχές, οι αρμόδιες αρχές αναφέρουν ότι παρακολουθούν  τις εξελίξεις. Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής  των κτηνιατρικών Υπηρεσιών ανάφερε ότι παρακολουθείται η εξέλιξη της νόσου. Παράλληλα όμως, εκφράζονται φόβοι για μετάλλαξη του ιού  κάτι που θα επιφέρει αλλαγές στον τρόπο προφύλαξης του πληθυσμού.

Το περιστατικό αυτό  δημιουργεί ανησυχίες για την δημόσια υγεία, ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων μόνο δεινά έχει επιφέρει στην κοινωνία μας.


Επιτακτική ανάγκη είναι το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, που εκτός από πηγή λαθρομετανάστευσης, εγκληματικότητας, ναρκωτικών και τόσων άλλων, αποτελεί και πηγή κινδύνου της δημόσιας υγείας. Η ανεξέλεγκτη μετάβαση από και προς τα κατεχόμενα, μπορεί να αποβεί μοιραία, αφού μπορούν πολύ εύκολα να μεταφερθούν ασθένειες όπως στην προκειμένη περίπτωση ο ιός Η1Ν1 στις ελεύθερες περιοχές. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από δύο χρόνια, από τον συγκεκριμένο ιό θρηνήσαμε θύματα. 

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την δημόσια υγεία μέσω της διάνοιξης των οδοφραγμάτων. 
Καλούμε την κυβέρνηση, να κλείσει άμεσα τα οδοφράγματα αφουγκραζώμενη τον μεγάλο κίνδυνο που παραμονεύει. Σε αντίθετη περίπτωση διάδοσης του ιού από τα κατεχόμενα, την θέτουμε προ τον ευθυνών της, αφού θα φέρει την απόλυτη ευθύνη.
Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :