Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Επιβάλλεται ο λαός να αντιδράσει. Οι επικυρίαρχοι και τα εδώ ενεργούμενά τους σφυγμομετρούν και ετοιμάζονται για τα χειρότερα



Ως κεραυνός έσκασε στην Κυπριακή κοινωνία η είδηση των απίστευτα σκληρών μέτρων που έλαβε το Γιουρογκρούπ σε βάρος της Κυπριακής κοινωνίας και ιδιαίτερα το κούρεμα (κατ΄ουσίαν κλοπή) των καταθέσεων–αποταμιεύσεων του φτωχού Κυπριακού λαού, τις οποίες ο κοσμάκης αποταμίευε για να διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών του. Η απροκάλυπτη αυτή εχθρική ενέργεια της Ευρώπης εις βάρος του Κυπριακού λαού, πρωτοφανής και άνευ προηγουμένου στα παγκόσμια χρονικά, καταδεικνύει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία: Πρώτον ότι η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη δεν είναι παρά μία πομφόλυγα η δε Ευρωπαϊκή Ιδέα δεν είναι παρά ένας εφιάλτης για τους Ευρωπαϊκούς λαούς. Δεύτερον ο λεγόμενος «ηγέτης κύρους» με δήθεν επιρροή στα Ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας Ν. Αναστασιάδης δεν είναι παρά ένας πολιτικάντης ανύπαρκτου κύρους, ο οποίος, δέσμιος ων των διαχρονικών εθνομηδενιστικών του επιλογών, δεν αποτελεί παρά το κλωτσοσκούφι στα κελεύσματα των Ευρωπαίων πατρόνων του.

Πέραν του Αναστασιάδη όμως, ένοχος γι΄ αυτήν την απίστευτη κατάντια είναι σύμπας ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος με αλληλοδιάδοχες πράξεις και παραλείψεις, επί σειράν δεκαετιών, οδήγησε την οικονομία στην χρεωκοπία και ο οποίος, μηδέ του δήθεν αντικαπιταλιστικού ΑΚΕΛ εξαιρουμένου, ομνύει πίστη στην ιδέα της λεγόμενης Ενωμένης Ευρώπης.

Τα πράγματα για τον λαό μας είναι πλέον ξεκάθαρα και είναι αυτά τα οποία είχαμε διαχρονικά τονίσει στις διακηρύξεις μας περί της αναγκαιότητας της ύπαρξης του εθνικού κράτους, περί της απόρριψης της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης και της ανάγκης της οικοδόμησης των Εθνών και των Πατρίδων και περί της ανάγκης επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, με την έννοια ότι δεν εννοείται εθνικό κράτος χωρίς εθνικό νόμισμα.

Ο λαός μας καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Τα αναγγελθέντα μέτρα δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Αυτή τη στιγμή σφυγμομετρούνται οι αντιδράσεις του λαού μας ούτως ώστε σε περίπτωση ασθενούς ή ανύπαρκτης αντίδρασης στα μέτρα, να επέλθουν άλλα δυσμενέστερα, με στόχο την ολοκληρωτική πτώχευση και εξαθλίωση του λαού μας, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και της λεηλασίας του φυσικού μας πλούτου, των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην θάλασσά μας. Αυτή την ώρα μόνο μια λύση μπορεί να αποτρέψει τη δυσμενή αυτή εξέλιξη: Απόρριψη του κατάπτυστου Μνημονίου, διάσωση του συνόλου των καταθέσεων που βρίσκονται στις Κυπριακές Τράπεζες δια της εγγραφής τους ως λογιστικού μεγέθους στον κρατικό προϋπολογισμό και δημιουργία, με βάση αυτές τις καταθέσεις, μίας νέας κρατικής εμπορικής τράπεζας, η οποία θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη ή έστω την επιβίωση του λαού μας. Φυσικά αυτό νοείται υπό την προϋπόθεση της άμεσης συντεταγμένης εγκατάλειψης του Ευρώ και της θεσμοθέτησης ενός νέου εθνικού νομίσματος, ούτως ώστε να επανακτήσει το Κράτος την ευχέρεια εκτύπωσης χρήματος. Συνέπεια των πιο πάνω μέτρων θα είναι η πτώχευση των εμπορικών τραπεζών αλλά αυτό ουδόλως πρέπει να απασχολεί το λαό μας εφ' όσον ως ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν και το ανάλογο επιχειρηματικό ρίσκο, ενώ ούτως ή άλλως  οι καταθέσεις του λαού μας θα τύχουν κρατικής εγγύησης.

Καλούμε λοιπόν το λαό μας να είναι σε εγρήγορση για δυναμικές συγκεντρώσεις, ούτως ώστε να αισθανθούν οι βουλευτές τη λαϊκή πίεση και να σκεφθούν διπλά προτού ψηφίσουν τα κατάπτυστα μέτρα. Να τεθεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου προ των ευθυνών του, να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, και η Ευρωζώνη ειδικότερα, μόνο δεινά έχει επιφέρει στο λαό μας και ότι αυτό που πρυτανεύει σήμερα είναι η διασφάλιση της επιβίωσης του λαού μας, της εθνικής μας κυριαρχίας, του εθνικού μας μέλλοντος και της ακώλυτης άσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επί των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων. Επαναλαμβάνουμε και εμφαντικά επανατονίζουμε: Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή του συνόλου,  που οι επικυρίαρχοι, με την ανοχή ή συγκατάθεση των εδώ ενεργουμένων τους, σχεδίασαν. Οφείλουμε να αντισταθούμε!
Πανίκκος Κλεοβούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :