Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΕΛΑΦΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ



ANTINEWS
Τα… παράπονά τους προς την σταλινοτροτσκιστική (!!!) ΜΚΟ του υστερικού Κωνσταντίνου εκφράζουν οι… αδέξιοι ελαφροδεξιοί του antinews, που ως γνωστόν απηχεί τη γραμμή Σαμαρά μέσα στη «νέα» ΝΔ. Τα… παράπονα έχουν να κάνουν με τους… αποκλεισμούς των ελαφροδεξιών του Αντωνάκη από το… αντιφασιστικό μέτωπο των αμερικανοκομμουνιστών ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡCIA, ενώ οι ίδιοι επιθυμούν να γίνει μια πραγματική ένωση πολιτών «Ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», με όλες τις… συνιστώσες του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος μέσα. Μάλιστα, οι… αδέξιοι προειδοποιούν ότι έτσι όπως πάει το πράμα, μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα φέρνει κι έτσι ανεβάζει τα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή.
Ιδού η… ελαφροδεξιά έκκληση στη… λογική των Κωνσταντίνου και ΣΙΑ:
Αντιρατσιστικός… ρατσισμός: πώς τα “συλλαλητήρια” νομιμοποιούν την ρατσιστική βία
Η ενδημούσα στην Ελλάδα προχειρότητα και ιδεοληψία επιφέρει συχνά τα αντίθετα αποτελέσματα από τα σχεδιαζόμενα. Όπως και η μετατροπή κάποιων πολύ σοβαρών ζητημάτων σε αρένα για πολέμους αξιών, πεδίο πάλης ιδεολογιών: τελικά, χαμένη βγαίνει κυρίως η πραγματικότητα!
Ελάχιστο παράδειγμα, η σχεδιαζόμενη κινητοποίηση της κίνησης ”Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή”, με χιλιάδες αφίσσες σε όλην την Αθήνα για τα συλλαλητήρια στα τέλη του Μαρτίου. Η κίνηση δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα πολύ συγκεκριμένα φαινόμενα ρατσισμού, βίας κι εκφασισμού, αλλά για την προώθηση μιας πολύ συγκεκριμένης πολιτικής ατζέντας ουδόλως ταυτόσημης με τον ρατσισμό: “Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά – νόμιμοι όλοι οι μετανάστες”!
Ποιό είναι τώρα το πρόβλημα; Ότι οι κινητοποιήσεις, έτσι σχεδιασμένες, οδηγούν στο… ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από την πάταξη του ρατσισμού.
Εξηγούμαι:
Υφίστανται φαινόμενα ρατσισμού και ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα;
Σήμερα πλέον ναι, αναντίρρητα. Θα μπορούσαμε να αναλύουμε για ώρες το αν η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως η αιτία ή κυρίως το αποτέλεσμα αυτών των φαινομένων, όμως το γεγονός παραμένει.
Υφίσταται φασιστική απειλή στην Ελλάδα σήμερα;
Η αλματώδης άνοδος της Χρυσής Αυγής που παρατηρήσαμε μόνο παράλογη δεν καθιστά αυτήν την ανησυχία.
Δηλαδή, έχουμε ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα. Το οποίο χρήζει μιας πραγματικής ένωσης πολιτών, πέρα από κόμματα, ιδεολογίες, “δεξιά” και “αριστερά”, οι οποίοι θα είναι όντως ”Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή”.
Αντ’ αυτού, τί κάνει η “Ένωση”, τα μέλη της οποίας “ενώνονται” “ενάντια” σε αυτά τα φαινόμενα;
Θέτει στον Έλληνα πολίτη το δίλημμα: “Οι επιλογές σου είναι δύο: ή η ανοχή του ρατσισμού, ή η υποστήριξη της πολιτικής θέσης ‘ιθαγένεια για όλα τα παιδιά – νόμιμοι όλοι οι μετανάστες‘”…
Δηλαδή, όποιος εναντιώνεται στον ρατσισμό… ταυτίζεται αμέσως με την πολιτική προώθηση του ξέφραγου αμπελιού: το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει ιθαγένειες, νομιμοποιεί παρανόμως εισελθόντες κλπ.!
Πόσο χειρότερες υπηρεσίες θα μπορούσαν να δοθούν στην καταπολέμηση του ρατσισμού; Πόσο αμεσότερη προώθηση της ανοχής του;
Γιατί έπρεπε, σώνει και ντε, να τιτλοφορηθεί η εναντίωση με πολιτική κατεύθυνση που αποξενώνει τόσους και τόσους από όσους απορρίπτουν νοοτροπίες τύπου Χρυσής Αυγής;
Η δική μας… έκκληση προς τον… αρχι-αντιρατσιστή Κωνσταντίνου: Έλα, μην κάνεις το δύσκολο και μην το παίζεις και τόσο σκληρός. Λυπήσου τους! Δε βλέπεις πως ξεροσταλιάζουν για ένα σου… νεύμα; Κάνε μας τη χάρη και πάρτους μαζί σου για να ξεφτιλιστούν ολότελα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :