Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«Αιχμή του δόρατος η εξωθεσμική διπλωματία για την Κυβέρνηση»



ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 

ΘΕΜΑ: «Αιχμή του δόρατος η εξωθεσμική διπλωματία για την Κυβέρνηση»

Παρά τις διαψεύσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, η Συγκυβέρνηση εξακολουθεί να ασκεί εξωτερική πολιτική με εξωθεσμικό τρόπο, χρησιμοποιώντας πρώην πρέσβεις, πρώην πολιτικούς και κυρίως πρώην πρωθυπουργούς, όπως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρόδρομος και θεσμοθέτης του Μνημονίου Γιώργος Παπανδρέου (που εσχάτως έχει μετατραπεί στον σύγχρονο-μεταβυζαντινό-«φωτοδότη» του Δυτικού Κόσμου με τα σεμινάριά του στο Χάρβαρντ) επισκέπτεται σήμερα την Κωνσταντινούπολη (λίγες ημέρες πριν από τη μετάβαση εκεί του νυν Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά) συμμετέχοντας στη Διάσκεψη Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Νέων Ηγετών σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.
Το εξοργιστικό και προφανώς αντίθετο προς τα εθνικά συμφέροντα είναι ότι, στην ιστοσελίδα του ανωτέρω Οργανισμού (http://www.ypo.org/docs/EuropeFactSheet.pdf), το παράρτημά του στην περιοχή της νότιας Βαλκανικής αναφέρεται ως Aegean-Macedonia! Μάλιστα, στο σχετικό χάρτη παραλείπονται τα ονόματα των κρατών (εντάσσεται στα πλαίσια των σχεδίων περί ρευστών βαλκανικών συνόρων;).

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Εγκρίνει η Κυβέρνηση τη συμμετοχή του πρώην Πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο οργανισμό που χρησιμοποιεί για την περιοχή μας την εξαιρετικά ύποπτη ονομασία Aegean-Macedonia;

2) Είναι σε γνώση της Κυβέρνησης οι επαφές που θα έχει στην Κωνσταντινούπολη ο πρώην Πρωθυπουργός με παράγοντες της τουρκικής πολιτικής σκηνής;

3) Οι δημόσιες τοποθετήσεις του στα πλαίσια συναντήσεων με ξένους ηγέτες εκφράζουν και την ελληνική Κυβέρνηση;

4) Θα υπάρχει παρατηρητής του Υπουργείου Εξωτερικών στην εν λόγω διάσκεψη;


Αθήνα, 28/02/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :