Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η απόφαση λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αγνοώντας την αντίθετη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών.





Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την εκποίηση των πρώτων τεσσάρων τουριστικών λιμανιών, που θα είναι του Αλίμου, του Πόρου, της Ύδρας και της Νέας Επιδαύρου.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τη διαδικασία και τους όρους αξιοποίησης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμανιών, η οποία απαρτίζεται από (α) την μαρίνα Αλίμου, (β) το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, (γ) μέρος του λιμανιού Ύδρας και (δ) μέρος του λιμανιού και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.
Ακόμα, τo Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τη διαδικασία και τους όρους αξιοποίησης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων, που χωρίζονται σε δύο ομάδες και περιλαμβάνουν 7-10 αεροδρόμια η κάθε μία.

Η Ομάδα Α περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και προαιρετικά μέχρι τρία εκ των αεροδρομίων της Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου.

Η Ομάδα Β περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Ρόδου, Κώ, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι τρία εκ των αεροδρομίων της Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :