Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο Σαμαράς βάζει ταφόπλακα στον αγωγό Πύργου - Αλεξανδρουπόλεως


 
Από τα βουλγαρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορούμαστε όσα τα ελληνόφωνα μέσα αποκρύπτουν επιμελώς, σχετικά με τις προθέσεις και τις βουλές της ελληνικής κυβερνήσεως. Μια είδηση λοιπόν, η οποία θάφτηκε στην Ελλάδα, μας ενημερώνει για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με το έργο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. ...
Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, ο Αντώνης Σαμαράς είχε προ δύο ημερών τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ. Σ’ αυτή την τηλεφωνική επαφή, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος ουσιαστικά επιβραβεύει την απόφαση της κυβέρνησης Μπορίσοφ για την ακύρωση της εκτέλεσης του έργου. Στην προκειμένη περίπτωση, τα φιλικά διακείμενα προς τον Μπορίσοφ, μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας, παρουσιάζουν την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, ως επιβράβευση από ελληνικής πλευράς, της πολιτικής της κυβέρνησης του Μπορίσοφ στο ζήτημα του αγωγού.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η βουλγαρική βουλή, με ψήφους 115 υπέρ και 25 κατά, ακύρωσε την συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού, παρά το γεγονός οτι η αθέτηση των συμφωνηθέντων επισείει οικονομικές κυρώσεις εξαιτίας των ρητρών οι οποίες συνόδευαν την αρχική υπογραφή της συμφωνίας. Η πρόφαση την οποία επικαλέστηκε η κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού της Βουλγαρίας για την ακύρωση του έργου, έχει να κάνει με υποτιθέμενες μελέτες οι οποίες επισημαίνουν τον κίνδυνο μελλοντικών περιβαλλοντικών καταστροφών καθώς και τις μεταβολές στον οικονομικό προϋπολογισμό του έργου, από το 2007 μέχρι σήμερα, οι οποίες καθιστούν πλέον την κατασκευή του αγωγού ασύμφορη.
Υπενθυμίζεται πως η τριμερής συμφωνία η οποία υπογράφτηκε το 2007, μεταξύ Ρωσίας, Ελλάδος και Βουλγαρίας, προέβλεπε την κατασκευή του αγωγού μήκους 282 χιλιομέτρων, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου. Μέσω του αγωγού, 35 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου κάθε χρόνο, θα μεταφέρονταν από τη Ρωσία και διαμέσου της Βουλγαρίας, προς την Ελλάδα. Την ρωσική διείσδυση στην ενεργειακή αγορά των Βαλκανίων, επιχείρησε να αποτρέψει παντοιοτρόπως ο αμερικανικός παράγοντας, κάτι το οποίο πέτυχε τελικά, με την εκλογή των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Μπορίσοφ, σε Ελλάδα και Βουλγαρία αντίστοιχα.
Παρά το γεγονός οτι τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης τα οποία απηχούν τις θέσεις της κυβέρνησης και δη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορούσαν κατά το παρελθόν την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να σαμποτάρει την συμφωνία για τον αγωγό, αποδεικνύεται σήμερα πως και ο κύριος Σαμαράς ακολουθεί την γραμμή του παλαιού συμφοιτητή του, σύμφωνα με τις επιταγές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Εν κατακλείδι, καθίσταται ξεκάθαρο και στον πλέον αδαή το γεγονός οτι οι ελληνικές κυβερνήσεις ενεργούν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των αμερικανών πατρώνων τους. Η αναγκαιότητα της ανάδειξης μιας ισχυρής, εθνικής κυβερνήσεως, η οποία θα είναι σε θέση να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Πατρίδος και του Ελληνικού Λαού, φαντάζει επιτακτικότερη όσο ποτέ άλλοτε. Η αντικατάσταση του ψευτορωμαίικου με ένα αδέσμευτο Εθνικό- Λαϊκό Κράτος, αποτελεί μονόδρομο για το Λαό μας, εφόσον επιθυμεί να οδεύσει με περηφάνια και προοπτικές προς το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :