Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΨΑΧΝΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



TROICA
Σχέδια επί χάρτου για τη διάσωσή της κάνει η μνημονιακή συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας και αυτή τη φορά σχεδιάζει να επαναφέρει το ζήτημα της ψήφου των ομογενών, από τον τόπο κατοικίας τους. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα σε φιλική προς τον Αντωνάκη εφημερίδα, το σχετικό σχέδιο νόμου είναι ήδη στα χέρια του αρμοδίου υπουργού Στυλιανίδη και σύντομα θα κατατεθεί στη βουλή προκειμένου να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές.
Σύμφωνα με το σχέδιο, οι ομογενείς θα αποκτήσουν το δικαίωμα να ψηφίζουν από τη χώρα που ζουν, αλλά θα ψηφίζουν μόνο κόμμα κι όχι βουλευτή, η δε ψήφος τους θα καταμετράται στα ποσοστά επικρατείας των κομμάτων. Την ημέρα των εκλογών θα τοποθετούνται κάλπες μόνο στις πόλεις του εξωτερικού που υπάρχει πρεσβεία ή προξενείο και δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια και όσοι έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στις διπλωματικές αρχές της Ελλάδος στη χώρα που ζουν τρεις μήνες πριν από τις εκλογές (εδώ δε διευκρινίζεται τι θα γίνεται αν οι εκλογές προκηρυχθούν ξαφνικά…). Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας τα αποτελέσματα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια η πρεσβεία ή το προξενείο, θα στέλνει τα ψηφοδέλτια στην Ελλάδα με το διπλωματικό σάκο.
Ωραία όλα αυτά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι για να ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία (άνω των 200). Παρόμοια πρωτοβουλία είχε πάρει και η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά απερρίφθη μετά πολλών επαίνων από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και ρητά και κατηγορηματικά από το ΚΚΕ, με το αιτιολογικό ότι «οι ομογενείς δεν ξέρουν την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα». Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι το ΚΚΕ θα σηκώσει γη και ουρανό για να μην περάσει ο νόμος (γιατί αν ψηφίσουν και οι ομογενείς είναι σίγουρο πως θα βλέπει το 3% μόνο με… κιάλι) και είναι αποδεδειγμένο πως όταν θέλει κάτι το ΚΚΕ από το αστικό κράτος το πετυχαίνει πάντα. Αλλά, ακόμα κι αν περάσει ο νόμος, νομίζουν στη συγκυβέρνηση ότι οι ομογενείς είναι ηλίθιοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια :