Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ: ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΥΠΑΘΕΙΣ»



ROMA
Είδαν κι αποείδαν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 7ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Αχαρνών (Μενιδίου), ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που απορρέουν για τα παιδιά τους από την πάσης φύσεως εγκληματικότητα των μελών της κατ’ ευφημισμόν λεγόμενης «ευπαθούς ομάδας» και αποφάσισαν να κοινοποιήσουν το πρόβλημά τους. Έτσι, απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς όλους τους… αναρμόδιους «αρμόδιους», για να τους θέσουν προ των ευθυνών τους για ότι συμβεί…
Σας παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή-ντοκουμέντο, για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:
ΠΡΟΣ
1. Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.
2. Υπουργό Παιδείας
3. κ.κ. Βουλευτές Περιφερείας μας
4. Δήμαρχο Αχαρνών
ΚΟΙΝ.
1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αχαρνών
2. Πρόεδρο Συμβουλίου Παραβατικότητας & Εγκληματικότητας Δήμου Αχαρνών
3. Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. Δήμου Αχαρνών
4. Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αχαρνών
5. Σχολική Κοινότητα 7ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Αχαρνών
Έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.
Αξιότιμοι κύριοι,
Σας γνωρίζουμε ότι το σχολείο μας βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χειλετζάρη & Φολεγάνδρου στην περιοχή του Δήμου Αχαρνών και εδαφικής αρμοδιότητας Α΄ Α.Τ. Αχαρνών.
Σε απόσταση αναπνοής από αυτό, υπάρχει εδώ και χρόνια και προ της κατασκευής του, ο καταυλισμός αθιγγάνων Αγ. Σωτήρα. Το βασικό ερώτημα όλων μας είναι με ποιο σκεπτικό κτίστηκαν σε αυτό το χώρο σχολεία (7ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο). Πού αποσκοπούσε αυτή η κίνηση; Δεν είδαν τον καταυλισμό; Ή τον είδαν και έκαναν τα στραβά μάτια για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν! Αυτό που χωρίζει τα παιδιά μας από τον καταυλισμό είναι ένα φυσικό όριο, ένα ρέμα. Μία από τις εισόδους στον καταυλισμό είναι και η οδός Αγ. Φανουρίου, προέκταση της Φολεγάνδρου.
Καθημερινά τα παιδιά μας γίνονται μάρτυρες χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αλλά και άλλων έκνομων πράξεων. Καθημερινά οι καθηγητές και εμείς οι γονείς μαζεύουμε χρησιμοποιημένα «εργαλεία» χρηστών. Πέρσι αναγκαστήκαμε, για την προστασία των μαθητών, να τοποθετήσουμε πρόσθετα κιγκλιδώματα στο πίσω μέρος του σχολείου, αφαιρώντας χώρο από το προαύλιο, μόνο και μόνο για να αποφύγουμε τυχόν επαφή τους με εξωσχολικούς και σε αυτό προσανατολίζεται, από πληροφορίες και η Διεύθυνση του 1ου Λυκείου. Η Διεύθυνση του σχολείου έχει δώσει σαφείς οδηγίες στους εφημερεύοντες καθηγητές να απαγορεύουν στους μαθητές να πλησιάζουν την περίφραξη του Γυμνασίου.
Φυσικά έχουν ενημερωθεί και οι μαθητές. Συγχρόνως αύξησε τον αριθμό των εφημερευόντων καθηγητών στον προαύλιο χώρο σε τρεις. Επιπλέον η φύλακας του σχολείου είναι επιφορτισμένη γι’ αυτό το σκοπό. Ακόμη και οι γονείς, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους πραγματοποιούν περιπολίες γύρω από το τετράγωνο των οδών Κύπρου (Υπάρχει και εκεί καταυλισμός), Φολεγάνδρου, Χειλετζάρη, Αγ. Φανουρίου.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, εξωσχολικά άτομα, τα οποία εξέρχονται από τον καταυλισμό, περιφέρονται πέριξ του σχολείου και του 1ου Λυκείου Αχαρνών, το οποίο συνορεύει με το δικό μας. Πολλές φορές εισέρχονται στο πίσω μέρος πυλωτής πολυκατοικίας, που βρίσκεται έναντι του σχολείου μας και από πληροφορίες των ενοίκων κάνουν χρήση ουσιών. Πρόσφατα (12/2/2013) εξωσχολικός εισήλθε στο προαύλιο του 1ου Λυκείου, εν ώρα λειτουργίας και τραυμάτισε με χτυπήματα μαθητή.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τα κάτωθι περιστατικά :
1. Την 9/4/2012 βανδαλισμοί στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
2. Την 11 ή 12/10/2013 διάρρηξη της Αίθουσας Εκδηλώσεων και αφαίρεση ΜΟΝΟ των επαγγελματικών ηχείων!
3. Την 3/10/2012 έξω από την είσοδο του Γυμνασίου αναίσθητος χρήστης.
4. Την 6/11/2012 διαπιστώθηκε κλοπή σε προσωπικά αντικείμενα καθηγητών.
5. Την 15/11/2012 διάπραξη κλοπής έξω από το σχολείο
6. Την 27/11/2012 συνελήφθη φυγόδικο άτομο από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., το οποίο για να αποφύγει τη σύλληψη είχε γαντζωθεί στην πόρτα εισόδου του σχολείου και παρίστανε τον γονέα μαθητή!
7. Την 26/11/2013 κλοπή της Ελληνικής Σημαίας από τον ιστό.
Τα ανωτέρω είναι λίγα από τα καθημερινά περιστατικά που βιώνουμε ως Σχολική Κοινότητα.
Φυσικά εκτός από αυτά πολλές φορές στον καταυλισμό πραγματοποιείται καύση αγνώστων προς εμάς αντικειμένων. Αποτέλεσμα της καύσης είναι η δημιουργία ενός αποπνικτικού περιβάλλοντος.
Βέβαια δεν λείπουν και οι άσκοποι πυροβολισμοί, κάνοντας τους καθηγητές να τρέχουν πανικόβλητοι να προστατεύσουν τα παιδιά βάζοντάς τα εντός του κτιρίου.
Αισθανόμαστε «Ελεύθεροι – Πολιορκημένοι» !
Μη έχοντες τις γνώσεις αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, αλλά αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα παιδιά μας, απευθυνόμαστε σε Εσάς, πρώτα ως γονείς και μετά ως Αρμοδίους. Ζητούμε να προστατεύσετε τα παιδιά μας. Τα παιδιά σας! Ζητούμε να λάβετε δραστικά μέτρα αντιμετώπισης των ως άνω προβλημάτων και ακόμα καλύτερα να δώσετε λύση, πριν ανάμεσα στο μεγάλο κατάλογο των θυμάτων από ναρκωτικά υπάρξει και μαθητής μας.
Επιπλέον, αιτούμαστε την αύξηση των περιπολιών, πεζών και εποχούμενων, τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας και ειδικότερα τη συνεχή επιτήρηση από περιπολικά και δίκυκλα της Άμεσης Δράσης, ιδιαίτερα κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.
Τέλος, αιτούμαστε συνάντηση με Εσάς, ώστε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά και προσωπικά για τα ανωτέρω θέματα.
Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση από Εσάς και θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημά μας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μια παρατήρηση μόνο: η παραπάνω ανοιχτή επιστολή θα έπρεπε να αποσταλεί και στον… Μιούζνιεκ, καθώς και σε άλλους εντεταλμένους «αντιρατσιστές» του εξωτερικού, γιατί παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για την εγκληματική δραστηριότητα των προστατευομένων τους («ευπαθών», λαθρομεταναστών κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια :