Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ, Ο ΟΦΙΣ ΔΑΓΚΩΝΕΙ



MPOYKALAS
Κανείς δεν αμφιβάλλει πως οι λαϊκές παροιμίες είναι βγαλμένες από τη ζωή. Όπως π.χ. εκείνη που λέει πως: «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη». Που μπορεί στην περίπτωσή μας να τροποποιηθεί σε «όπου θέμα για την Χρυσή Αυγή, ο Παντελής Μπουκάλας πρώτος». Και βέβαια αναφερόμαστε στον γνωστό… χρυσαυγιτολόγο μαρξιστή δημοσιογράφο της σούπερ-καθεστωτικής «Καθημερινής», ο οποίος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ασχολείται με την Χρυσή Αυγή. Ιδού ένα μέρος από το τελευταίο του παραλήρημα, με τον τίτλο «Το φιδάκι θέριεψε», που γράφτηκε με αφορμή το βίντεο της πλάκας:
«Τ’ ακούς μια φορά, τ’ ακούς δύο, τρεις… Γιατί δεν το πιστεύεις. Δεν θέλεις να το πιστέψεις. Στο τέλος αρρωσταίνεις. Ντρέπεσαι που έτυχε να μοιράζεσαι μαζί τους την ίδια γλώσσα, το ίδιο χώμα, τον ίδιο αέρα – τον «ελληνικό αέρα», που «τον μολύνουν» λέει «τα μιάσματα, οι πρωτόγονοι, οι υπάνθρωποι, οι μπαμπουίνοι». Μιάσματα και μπαμπουίνοι είναι οι ξένοι· οι μετανάστες φυσικά, όχι οι τουρίστες. Αφγανοί, Πακιστανοί, όλοι τους. Έτσι κηρύσσει, αραχτός σε μια καρέκλα καφενείου, ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής Αλέκος Πλωμαρίτης, λάτρης και μιμητής του αρχηγού του. Δεν πρόκειται για προϊόν υποκλοπής ενός παραληρήματος σε κλειστό χώρο. Πρόκειται για ευθεία δήλωση. «Αστεία», λέει ο κ. Κασιδιάρης. Αλλά αστειεύεται κανείς με ό,τι τον «φτιάχνει»…
Κάπως έτσι, άλλωστε, ξεκίνησαν όλα. Με δήθεν αθώα και ανώδυνα καλαμπουράκια για μαύρους, Φιλιππινέζους και Εβραίους που γράφονταν από σπουδαίους των μίντια ακόμα και σε σοβαρές εφημερίδες και λέγονταν με λαϊφσταϊλίστικη ωμότητα σε κανάλια περιωπής. Κάπως έτσι το φιδάκι ο χιτλερής τρύπωσε στα σωθικά πολλών και σε αρκετά βρήκε θαλπωρή. Γιατί οι περισσότεροι έτσι έχουμε δασκαλευτεί παιδιόθεν, κι αυτό μάθαμε να πιστεύουμε σαν αυτονόητο. Ότι η ράτσα μας είναι θεϊκή, καθαρόαιμη, και οι υπόλοιποι λαοί είναι κατώτεροί μας, «κουτόφραγκοι» ή «κάφροι». Ότι τα σαπούνια οι Εβραίοι κυβερνούν τον κόσμο με ύπουλες μεθόδους και ανθελληνικούς στόχους και από πάνω είναι οι φονιάδες του Χριστούλη μας, τον οποίο πολύ πιστεύουμε βέβαια, ιδίως όσα έλεγε για τους ξένους. Κτλ… Και να τα πεις φρικαλέα και αποτρόπαια όλα αυτά, και να εξαντλήσεις το λεξιλόγιο της οργής και της καταδίκης, ποιο το αποτέλεσμα; Θα αποκηρύξει η Χ.Α. τον φιλοναζισμό της; Θα πάψουν οι αλήτες να δέρνουν ή να μαχαιρώνουν «για την Ελλάδα» ό,τι σκούρο κινείται;
Ακόμα κι αν τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α., οι «ιδέες» της έχουν γίνει το «πιστεύω» τού ενός στους δέκα…».
(ΥΓ) 1: Σε κόβω ολίγον απογοητευμένο σύντροφε Μπουκάλα, ή μου φαίνεται; Είναι φανερό και τώρα το βλέπεις κι εσύ ότι η Χρυσή Αυγή δε αναχαιτίζεται. Παράτα, λοιπόν, αφού… αρρωσταίνεις κιόλας!
(ΥΓ) 2: Σύντροφε Παντελή, αν αρρωσταίνεις και ντρέπεσαι που έτυχε να μοιράζεσαι μαζί μας «την ίδια γλώσσα, το ίδιο χώμα, τον ίδιο αέρα», υπάρχει τρόπος να ξαναβρείς την… υγειά σου και να πάψεις να ντρέπεσαι. Να φύγεις από δω, να πας αλλού! Να πας στας Ευρώπας, να αναπνεύσεις… ευρωπαϊκό αέρα. Άλλωστε, «όπου γης πατρίς». Αει στο… καλό και μην ξεχάσεις να πάρεις και τους υπόλοιπους συντρόφους μαζί σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :