Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ο «ΣΤΑΘΗΣ», Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ… ΟΡΘΟΥ ΛΟΓΟΥ



SIR-TSIP
«ΤΑ ΝΕΑ»: ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ!
Συχνά-πυκνά, οι αριστεροί, εκτός από κάτοχοι της μιας και μοναδικής αλήθειας, μας το παίζουν και… ειδήμονες περί τη γλώσσα και την ορθή εκφορά του λόγου, κατηγορώντας τους εθνικιστές ότι είναι… αμόρφωτοι, δεν ξέρουνε να μιλάνε σωστά ελληνικά κ.τ.λ.
Τελευταίο κρούσμα ο «πολύς» σκιτσογράφος, γελοιογράφος, δημοσιογράφος κ.τ.λ. «Στάθης» (γνωστός και μη εξαιρετέος κομμουνιστής και συλλέκτης πολυτελών αυτοκινήτων…), που σε παραληρηματικό άρθρο του αναφέρει τα εξής για τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής:
«Όταν άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, όπως ο κ. Κωτούλας, γράφουν βιβλία που εξωραΐζουν τον ναζισμό. Βιβλία που θα μπορούσε (αν ήξερε κάποια γράμματα) να έχει γράψει ο κ. Μιχαλολιάκος ιδιοχείρως».
Βεβαίως, ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής και γράμματα γνωρίζει και χιλιάδες πολιτικά άρθρα καθώς και κάμποσα βιβλία έχει γράψει «ιδιοχείρως», τα οποία μπορεί να τα αναζητήσει ο… επαΐων αριστεριστής για να… ξεστραβωθεί και λιγάκι από τη μαρξιστική του τύφλα. Ο αρχηγός του όμως (αυτού καθώς και των υπολοίπων αριστερών του… ορθού λόγου), ο Αλέκος ο Τσίπρας (που δεν έχει γράψει πουθενά ούτε μισό άρθρο, πόσο δε ολόκληρο βιβλίο «ιδιοχείρως»), ξέρει γράμματα (εκτός από το «Αλφαβητάρι του Κομμουνισμού», των Μπουχάριν – Πρεομπραζένσκι, που το ξέρει απ’ όξω κι ανακατωτά…) ; Ιδού τι αναφέρει σχετικά ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Παπαχρήστος και τα συμπεράσματα δικά σας:
«Ευκαιρίας δοθείσης, και επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τελευταία συναναστρέφεται με πανεπιστημιακούς κύκλους – μεγαλοπιάνεται, δηλαδή – θα του πρότεινα πού και πού να ανοίγει κανένα βιβλίο. Κρίμα είναι να τον σχολιάζουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ως ημιμαθή ή αγράμματο. Για παράδειγμα, απήγγειλε χθες με αυτό το τόσο λατρεμένο βαρύγδουπο ύφος του τη δήλωση για το «κυπριακό», και είπε μεταξύ άλλων: «Η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής, όμως, ανοίγει πλέον τους ασκούς του Αιόλου».
Τον ενημερώνω ότι κατά τη μυθολογία ο θεός των ανέμων Αίολος είχε όλους τους ανέμους κλεισμένους σε έναν ασκό, και τους άφηνε να πνέουν κατά τη βούλησή του. Σύμφωνα με την «Οδύσσεια» (την έχει γράψει κάποιος Όμηρος, Αλέξη), ο ασκός περιήλθε στην κατοχή του Οδυσσέα. Οι ναύτες του όμως, από περιέργεια, τον άνοιξαν για να δουν τι περιείχε και οι άνεμοι απελευθερώθηκαν. Η θαλασσοταραχή που ακολούθησε προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο καράβι του Οδυσσέα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του, παρατείνοντας το ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη. Αν και είναι μεγάλος ο πειρασμός να στείλω στον πρόεδρο δώρο στη γιορτή του ένα λεξικό με διάφορες έννοιες που κατά καιρούς αναφέρει χωρίς να γνωρίζει επακριβώς τη σημασία τους, θα το αποφύγω. Άλλωστε αυτά μικρή σημασία έχουν πλέον. Απλώς κάτι δείχνουν…»

Δεν υπάρχουν σχόλια :