Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Άκρως περίεργες οι δηλώσεις του υπ. Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτη Χάσικου



Σωκράτης Χάσικος. Υπ. Εσωτερικών της Κύπρου 1
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτη Χάσικου η αντίδραση της τρόικας ηταν εντονη στο «όχι» της κυπριακής Βουλής, οπως είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega .

Ο Σωκράτης Χάσικος είπε ότι σε επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Κύπρου με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά την καταψήφιση της απόφασης του Eurogroup έγινε γνωστό ότι η τρόικα δεν δέχεται σχέδιο Β για τη διάσωση της Κύπρου και οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή... «δεν θα ξανανοίξουν».
Μάλιστα έκανε και την εξής και άκρως επικίνδυνη δήλωση ειδικά αυτήν την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους δεν έχουν τελειώσει... ότι: "Αν είχα λεφτά στις δύο τράπεζες θα ανησυχούσα πολύ"
Συνέχισε λέγοντας οτι μετά την χθεσινή ψηφοφορία η τρόικα αμέσως και σε συνομιλία με μέλος του Οικονομικού Επιτελείου της Κύπρου, απέρριψε το εναλλακτικό σχέδιο που περιλαμβάνει εσωτερικό δανεισμό, είτε απ' τα Ταμεία Πρόνοιας, είτε απ' το αποθεματικό των ΔΕΚΟ που φτάνουν ως και τα 4 δισ. ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Τα πράγματα ηρθε να τα ηρεμήσει στην συνέχεια ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου τόνισε πως οι στιγμές είναι δύσκολες, δραματικές, ωστόσο ήταν πιο καθησυχαστικός λέγοντας πως όλα είναι ανοιχτά, αλλά η μάχη συνεχίζεται. Υφίσταται όπως είπε το plan B και ίσως να μην έχει απορριφθεί το σχέδιο στο σύνολό του, επιμένοντας πως επισήμως δεν έχει παρουσιαστεί στην Τρόικα.
Είναι βέβαιο οτι η κατατρομοκράτησει του Κυπριακού λαού μετά το περήφανο ΟΧΙ θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια :