Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΖΑΜΙΑ‼!



kaminis
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Από το δελτίο τύπου του Δήμου Αθηναίων:
Σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων σε θεατρικούς χώρους, οφείλουμε να διευκρινίσουμε και να επισημάνουμε ορισμένες σημαντικές παραμέτρους του θέματος.
Οι έλεγχοι του δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκαν μετά από επώνυμες καταγγελίες πολιτών, αλλά και για λόγους που σχετίζονται πριν από όλα με τις συνθήκες ασφαλείας των θεατών, των καλλιτεχνών αλλά και όλων των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους.
Οι 27 από τις 89 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν δεν διαθέτουν κανενός είδους ή τύπου άδεια λειτουργίας. Ενώ συνολικά 50, για διάφορους λόγους, δεν λειτουργούν νόμιμα. Επισημαίνεται ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι υπεύθυνοι είχαν ενημερωθεί για τις ενέργειες και τις διαδικασίες τις οποίες έπρεπε να ακολουθήσουν, για να υπάρξει λύση, έστω και προσωρινή.
Ο δήμος Αθηναίων αντιλαμβάνεται πλήρως τα προβλήματα που υπάρχουν και αντιμετωπίζει τους χώρους πολιτισμού με ιδιαίτερη ευαισθησία. Για τον λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, συναντήσεις τόσο με μεμονωμένους διαχειριστές χώρων πολιτισμού, όσο και με τους εκπροσώπους τους, προκειμένου να κατατεθούν ολοκληρωμένες προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου λειτουργίας τους, σε καμία περίπτωση όμως, σε βάρος των κανονισμών ασφαλείας και της ορθής λειτουργίας τους. Όλα αυτά άλλωστε θα συζητηθούν και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος, όσον αφορά τις δηλώσεις του τέως δημάρχου, κ. Ν. Κακλαμάνη, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται, ως προστάτης των θεατρικών σκηνών, όταν το μόνο που έκανε επί 4 χρόνια, ήταν να κρύβει το πρόβλημα (όπως και όλα τα άλλα κατά την προσφιλή του τακτική), «κάτω από το χαλί», και τα πάντα να εκτυλίσσονται σε ένα καθεστώς ημι-νομιμότητας, ημι-παρανομίας, που κρατάει όλους τους ανθρώπους που απασχολούνται σε αυτόν τον χώρο ομήρους, στις διαθέσεις του κάθε ελέγχοντος . Ο κ. Κακλαμάνης γνωρίζει πολύ καλά επίσης, ότι δεν σημαίνει ουσιαστικά τίποτα το «ότι ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την αποσφράγιση των θεατρικών σκηνών που στη θητεία του είχαν κριθεί ως ακατάλληλες». Γιατί, σε οποιαδήποτε περίπτωση ουσιαστικού ελέγχου, οι ελεγχόμενοι δεν μπορούν να παρουσιάσουν ως «άδεια» τις κούφιες δεσμεύσεις του. Οι εποχές των
Δημάρχων - Σουλτάνων που γράφουν τους Νόμους «στα παλιά τους τα παπούτσια» έχουν τελειώσει για την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :