Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο… ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΣ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ



BEPE
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο… ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
Ένα από τα φαινόμενα των προσφάτων εκλογών στην Ιταλία, ήταν και το ποσοστό που απέσπασε το νεότευκτο «απολίτικο» κόμμα «Πέντε Αστέρων» του δημοφιλούς κωμικού Μπέπε Γκρίλο, που δηλώνει πως δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε κεντρώος, ούτε αριστερός, χωρίς όμως να δηλώνει τι είναι ακριβώς, αν είναι κάτι. Και δεν ήταν λίγοι, αυτοί που μέσα στον ενθουσιασμό τους υποστήριξαν πως πρέπει να βρεθεί κι εδώ ένας Μπέπε Γκρίλο, για να δει ο τόπος… προκοπή!
Ο κωμικός-πολιτικός, λοιπόν, ο οποίος την επομένη των εκλογών δήλωσε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν, έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Focus, στην οποία υποστήριξε τα… ακριβώς αντίθετα: «Υπό συγκεκριμένους όρους, θα μπορούσα να στηρίξω μια κυβέρνηση κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς. Αν ο Μπερσάνι και ο Μπερλουσκόνι προτείνουν την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, τον περιορισμό στα δέκα χρόνια του χρόνου που μπορεί να είναι κανείς βουλευτής και την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, θα ήμασταν έτοιμοι να στηρίξουμε αμέσως μια τέτοια κυβέρνηση».
Λίγο αργότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Ιταλούς δημοσιογράφους (ενώπιον των οποίων εμφανίστηκε ντυμένος… εξωγήινος), άλλαξε γνώμη εκ νέου και επανήλθε στην… αρχική του θέση: «Το επαναλαμβάνω για την τελευταία φορά. Το κίνημά μας δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κανέναν, πολύ περισσότερο σε μια κυβέρνηση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας». Αύριο μπορεί να… ξυπνήσει αλλιώς και να δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί. Ποιος ξέρει; Συμπέρασμα: Με… πορδές δε βάφονται αυγά! Ούτε τσαρλατάνοι, χωρίς θέσεις, αρχές και συγκεκριμένη ιδεολογία μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα!
(ΥΓ) 1: Ποιος είπε πως η Ελλάδα δεν διέθετε τον… Μπέπε Γκρίλο της; Δηλαδή ο Γιώργης ο Καρατζαφέρης, πρώην μίμος και κονφερανσιέ, τι ήταν;
(ΥΓ) 2: Ποιος είναι ο διάδοχος του Καρατζαφέρη και… σημερινός Μπέπε Γκρίλο της Ελλάδος; Προσοχή, προσοχή! Έχετε μόνο μία δυνατότητα απάντησης. Στη δεύτερη είστε… καμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια :