Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ



297859283732
Μπορεί ο Αλβανός Μπερίσα να ονειρεύεται «Μεγάλη Αλβανία» (που συμπεριλαμβάνει την Νότιο Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία), οι Τσάμηδες να ζητάνε πίσω τις… περιουσίες τους, και οι διάφορες παρακρατικές «Ερυθρόμαυρες Συμμαχίες» να προκαλούν τον Ελληνισμό, αλλά εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν πάντα πρόθυμοι πολιτικάντηδες να εξυπηρετήσουν τα σωβινιστικά – ανθελληνικά σχέδια των Τιράνων και βέβαια των δυνάμεων που κρύβονται πίσω τους (Τούρκοι, Αμερικανοσιωνιστές, Βατικανό κ.λπ.).
Έτσι, επίσκεψη στην πόλη της Καβάλας πραγματοποίησε προ ημερών ο γενικός πρόξενος της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη, Ριζά Πόντα και μετέφερε στον καραπράσινο δήμαρχο αίτημα των Αλβανών να διαθέσει ο δήμος Καβάλας μια σχολική αίθουσα σε κεντρικό δημοτικό σχολείο ώστε τα παιδιά των Αλβανών «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών» να μαθαίνουν τη γλώσσα τους για να μη χάσουν την αλβανικότητά τους!
Όπως, λοιπόν, πληροφορούμεθα, το αίτημα των Αλβανών έγινε δεκτό από τον πασοκικό δήμαρχο Καβάλας (ονόματι Κωστή Σιμιτσή…), ο οποίος δήλωσε υπερηφάνως στο ΑΠΕ –ΜΠΕ: «Η ενσωμάτωση των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία και προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος Καβάλας πήρε αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία. Με την βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της διεύθυνσης του 10ου Δημοτικού Σχολείου ξεκινούμε φροντιστήρια αλβανικής γλώσσας πιστεύοντας πως τα παιδιά των αλβανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας θα μάθουν τη γλώσσα της ιδιαίτερής τους πατρίδας. Πιστεύουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες όπως αυτή που πήραμε διευκολύνουν τη συμβίωση των λαών προωθώντας ταυτόχρονα την ιδέα της συνεργασίας και της ειρήνης στα Βαλκάνια».
Τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως και 14 ετών και βασίζονται σε πρόγραμμα διδασκαλίας που ισχύει στην Αλβανία. Προφανώς, μαζί με τα μαθήματα γλώσσας οι δάσκαλοι που θα στείλει το αλβανικό προξενείο Θεσσαλονίκης θα διδάσκουν και αλβανική ιστορία (για την «αλβανική Ήπειρο που καταπατούν οι Έλληνες» και που «χρέος κάθε Αλβανού είναι να την απελευθερώσει» κ.τ.λ.).
Οι πατριώτες της Καβάλας έχουν το λόγο…

Δεν υπάρχουν σχόλια :