Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Στόχος των τοκογλύφων οι φυσικοί πόροι Ελλάδας - Κύπρου




Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες τις αναταράξεις που δημιουργήθηκαν από την απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» μονομερώς και αυθαιρέτως τις καταθέσεις στην Κύπρο. Αυτά που επακολούθησαν παρότι «πικάντικα», χρησιμεύουν μόνο για τον αποπροσανατολισμό του Λαού από την Αλήθεια. Βγήκε λοιπόν ο Σόιμπλε και είπε ότι η πολιτική ηγεσία της Κύπρου πρότεινε το «κούρεμα» για τους μικροκαταθέτες, ενώ ο Ανα(ν)στασιάδης διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς του Γερμανού ΥΠΟΙΚ.

Όμως κανείς εκ των σχολιαστών δεν μας είπε τι σημαίνει η εν λόγω απόφαση πέραν της επίθεσης εναντίον του Λαού από τους τοκογλύφους. Το σημερινό χρηματοπιστωτικό σύστημα στηρίζεται πάνω στην αξιοπιστία. Ομόλογα, CDS και άλλοι χρηματοοικονομικοί θεσμοί στηρίζονται σε αυτήν. Πόσο μάλλον οι ίδιες οι τράπεζες, οι οποίες υποτίθεται ότι χρησιμεύουν ως αποθήκες χρημάτων για τους καταθέτες. Βέβαια, τα λεφτά των καταθετών οι τράπεζες ευθύς αμέσως τα δανείζουν, τα επενδύουν και τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν, οπότε μπορούμε να πούμε ότι στους καταθέτες στηρίζεται ένα ολόκληρο σύστημα «φούσκα» που δημιουργείται από τις καταθέσεις τους.

Μια απαραίτητη παρένθεση: Τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν επίσης κλειστά σήμερα και αύριο, παρότι είχε συμφωνηθεί ότι οι καταθέσεις αυτές θα παραμείνουν ανέγγιχτες. Βέβαια, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει επειδή επίκειται εξαγορά των τραπεζών αυτών από ελλαδικές τράπεζες.

Χτυπώντας με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, τους καταθέτες η ΕΚΤ πλήττει ευθέως την αξιοπιστία των Κυπριακών τραπεζών. Είδαμε, άλλωστε, και την οργισμένη αντίδραση του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος αντέδρασε, επειδή στις κυπριακές τράπεζες έχουν τα λεφτά τους πολλοί Ρώσοι μεγαλοκαταθέτες. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα μια εκτεταμένη διαρροή καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες, το οποίο με την σειρά του θα δημιουργήσει την ανάγκη για μια επιπλέον «ανακεφαλαιοποίηση» και σε περισσότερα μέτρα. Κοινώς αυτό που κάνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι είναι να δημιουργούν μια τραπεζική «μαύρη τρύπα» στην Κύπρο…

Βέβαια, όλα αυτά δεν συμβαίνουν για να πληγούν οι μεγαλοκαταθέτες και οι μεγαλοκαρχαρίες. Αυτοί πολύ πιθανόν να είχαν πρότερη ενημέρωση και να είχαν ήδη αποσύρει τις καταθέσεις τους. Το ζητούμενο είναι ότι πραγματοποιείται μια κερδοσκοπική επιχείρηση εναντίον της Κύπρου, με άμεσο σκοπό την κατοχή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της. Επίσης, επειδή όλα αυτά έχουν κόστος το «μαλλί» για άλλη μία φορά θα κληθεί να πληρώσει ο απλός Λαός.

Η ίδια επιχείρηση έχει στηθεί και στην Ελλάδα. Ο Ελληνικός Λαός στην Κύπρο και στην Ελλάδα θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους υπηρέτες των ξένων κερδοσκοπικών συμφερόντων και να στηρίξει τις εθνικολαϊκές δυνάμεις που αναδύονται και στα δύο μέρη της Ελλάδος, την Χρυσή Αυγή και το ΕΛΑΜ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :