Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ – Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΝ… ΦΕΣΩΣΕ!



SAMARAS-FESI
Σε βατερλώ κατέληξε η πολυδιαφημισμένη επίσκεψή του κατοχικού πρωθυπουργού Αντωνάκη στην Τουρκιά, κι ας δήλωσε πως «σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»!
Στις καθιερωμένες κοινές δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί, ο Ερντογάν Πασάς, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες λέξεις, απαίτησε μοίρασμα του Αιγαίου και του ενεργειακού του πλούτου: «Σε ότι αφορά την ΑΟΖ, συζητήσαμε ότι μπορούμε να εργαστούμε από κοινού και μοιραστήκαμε την άποψη ότι τα βήματα αυτά στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνουν στη βάση της αρχής της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας».
Επίσης, αποκάλεσε «ομοεθνείς» του, τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης, ενώ σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης πρόκειται για «θρησκευτική» κι όχι για «εθνική» μειονότητα: «οι ομοεθνείς μας στη Δυτική Θράκη και οι Ρωμιοί πολίτες μας στην Κωνσταντινούπολη θα είναι μια γέφυρα φιλίας. Όσο οι συνθήκες διαβίωσης τους θα είναι καλές αυτή η γέφυρα θα ισχυροποιείται».
Τέλος, η τουρκάλα δημοσιογράφος που έκανε στον Αντωνάκη τη μία ερώτηση που είχε συμφωνηθεί να γίνει από κάθε πλευρά, του έθεσε θέμα ύπαρξης… στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα:«Συζητήσατε το θέμα των στρατοπέδων τρομοκρατίας στην Ελλάδα, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης; Τι είπατε για την ΑΟΖ;».
Τελικό συμπέρασμα: Οι Τουρκαλάδες δεν καταλαβαίνουν από τους καλούς τρόπους και το μισοκακόμοιρο ύφος του Αντωνάκη, παρά μόνο από τη γλώσσα της πυγμής. Έτσι, μόλις τελείωσε ο Antony τους τεμενάδες τις επικύψεις, ο Οθωμανός τον… φέσωσε κανονικότατα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :