Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ: ΜΕ ΤΙ "ΠΟΥΤΖΟΝ" ΡΕ ΡΕΤΑΛΙΑ ΘΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΗΡΩΑ;



karaiskakis-ama-gyrisw-tha-tous-gamhsw
Οφείλουμε αποτίοντας έναν ακόμα φόρο τιμής στον μεγάλο ηγέτη της Λευτεριάς, αρχιστράτηγο των μεθυσμένων, των φτωχών και των ξεβράκωτων όπως τους έλεγαν οι Τούρκοι, να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από την ρήξη που είχε ο Καραισκάκης με έναν Άγγλο ναύαρχο, τον Κόχραν που έκανε τον καμπόσο μπροστά στον στρατηγό αλλά είχε υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο:
"Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
...ο Καραισκάκης ξεκαθάρισε στον Κόχραν πως δεν αλλάζει σχέδιο!
-Εμείς είμαστε έτοιμοι, του λέει, να βάλουμε σε πράξη το σκέδιο που σας έδωσε ο Περραιβός στον Πόρο και το δεχτήκατε και τάξατε να τ'ακολουθήσετε κι'όπου είναι το μόνο σωτήριο. Μ'αυτό ο Κιουτάγιας βρίσκεται χαμένος. Κλείστε του σεις τον κόρφο του Έβριπου και τ'άλλα αφήστε τα σε μας.
-Όπου εγώ άρχω, πάσα άλλη αρχή παύει! του αποκρίνεται ξερά και μεγαλόπρεπα ο Κόχραν.
-Τούτο έχω να πω, του λέει ο Καραισκάκης, είτε ν'αποφασίσετε να βάλουμε σε πράξη το σκέδιο το δικό μας, όπου σίγουρα μ'αυτό θα νικήσουμε, είτε αφήστε μας μόνους ν'αντιβγούμε στον οχτρό όπως εμείς ξέρουμε. Πετάγεται με μια θεατρική χειρονομία ο Κόχραν και του φωνάζει στα ελληνικά
-Εκ των κεράτων τον ταύρον!
-Ποιος του την έμαθε τούτη την φράση; o Mάσον ή ο Μαυροκορδάτος! ένα απ'αυτά τα δυο τσιράκια του όπωσδήποτε. Πείτε του πως δεν τα ξέρει καλά τα πράγματα. Τον μπγα(ταύρο) για να τον κάνουν ζάφτι δεν τον πιάνουν απο τα κέρατα, γιατί τρυπάει και σε πετάει κει πάνω...Τον πιάνουν απο τ'αρχίδιατ' με το συμπάθιο, και τότες παραλά και πέφτει κάτου!
-Χρωστάς ν'ακολουθάς ότι σου λέμε! φωνάζει ο Κόχραν
Κι ο αγράμματος γύφτος δίνει στον λόρδο τούτη δω την έξοχη απάντηση:
-Εγώ σέβουμαι κι ακούω, μα το συμφέρο της Ελλάδας δεν το προδίδω!!!
Μια μέρα έρχεται ένας Φράγκος γιατρός να τον κοιτάξει γιατί πάλι αδυναμία ένιωθε ο καπετάνιος.
-Οι δυνάμεις σου, στρατηγέ, πέσανε πολύ του λέει εξετάζοντάς τον.
Τινάζει τότες τα σκεπάσματα ο Καραισκάκης και ο γιατρός μένει ξερός, βλέποντάς τον αλλαφιασμένο.
-Ο πούτζος μου έπεσε ωρέ! κι'όχι οι δυνάμεις μου! και βγαίνει έξω στο στρατόπεδο να ελέγξει...βλέπει έναν Ευρωπαίο αξιωματικό να κάνει χαρακώματα, εκείνος όμως ήξερε τα κλειστά ταμπούρια που ακόμα κι'αν οι κιοτήδες θέλανε να το σκάσουν δεν μπορούσαν.
-Τι είναι αυτά που φτιάνεις; τονε ρωτά
-Χαράκωμα
-Μπα! και γιατί το κάνες έτσι;
- Αυτό εδώ το μέρος του ξηγάει με μεγάλη σοβαρότητα είναι το πρανές, τούτο είναι το προπέτασμα εκεί είναι η βάσις, έτσι μας διδάσκουν εμάς τα βιβλία μας στρατηγέ!
-Ολα καλά μα πού είναι οι κώλοι; τον ρωτά χτυπώντας τα πισινά του;
Ο Ευρωπαίος τάχασε.-Ναι ωρέ παιδί μου του ξαναλέει πού ναι οι κώλοι που θα καθήσουν στο ταμπούρι σου και θα βαστάξουν, ειδέ όσα σχέδια θέλεις κάνω κι'εγώ!
Αυτός ήταν ο Καραισκάκης, για όσους δεν βολεύει να τον μάθουν. Κι αυτοί είναι πολλοί. Κάτι Κουβέληδες, κάτι Ρεπούσηδες και μαζί κάτι ανδρείκελα που παρανόμως τόσα χρόνια έχουν στρογγυλοκαθίσει στις καρέκλες του δημοσίου και παίζοντας το ιερά εξέταση χώνουν πρόστιμα στα κανάλια για να δημιουργούν πρόβλημα στην αποκαλυπτική ενημέρωση(άλλη παρεξηγημένη έννοια την οποία χρησιμοποιούν και κάτι σερβιέτες του συναφιού μας).
Ο αρχιστράτηγος της Στερεάς Ελλάδος, μας εμπνέει καθημερινά. Για κάποιους ανιστόρητους αποτελεί ξεπερασμένο μοντέλο κατσαπλιά. Για μας αποτελεί ίνδαλμα Ρωμιοσύνης. Το τραγούδι του "θεοπάλαβου" Καλογερόπουλου(όσο θεοπάλαβοι είμαστε εμείς άλλο τόσο και ο Νίκος της Κυπαρισσίας, ο κοντοχωριανός, ο ασίκης), το κάναμε σημαία από την πρώτη μέρα της έναρξης του ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ. Και κάποιοι πάνε να το απαγορέψουν.
Την είδηση την διάβασα σε δισέλιδο του "Πρώτου Θέματος". Δεν μπόρεσα απόψε- όσο κι αν προσπάθησα- να βρω την απόφαση του ΕΣΡ. Εαν υπάρχει. Η ενημέρωση είναι θολή. Εαν όμως είναι προς δημοσιεύση, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Πάνε να επιβάλλουν "στρατιωτικό νόμο" και στα τραγούδια οι τσογλαναράδες που τους πληρώνουμε από το υστέρημα μας.
Ποιοι είναι αυτοί;
Ιωάννης Λασκαρίδης, Πρόεδρος
Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.
Λίνα Αλεξίου, Αντιπρόεδρος
Δημοσιογράφος.
Εύη Δεμίρη, Μέλος
Δημοσιογράφος.
Γεώργιος Στεφανάκης, Μέλος
Δικηγόρος.
Γιάννης Παπακώστας, Μέλος
Καθηγητής της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Άρης Σταθάκης, Μέλος
Δημοσιογράφος.
Κωνσταντίνος Αποστολάς, Μέλος
Δρ. Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.
Με κάποιους γνωριζόμαστε από το μαύρο παρελθόν. Από τότε που με κυνηγούσαν με τα πρόστιμα. Τους την έχω φυλαγμένη. Και εαν το βρουν, θα το βρουν από μένα. Τους το έχω υποσχεθεί. Νομίζουμε ότι καλό θα ήταν από αύριο να αρχίσουμε να δημοσιεύουμε κάποια στοιχεία γι αυτούς. Παράδειγμα: που μένουν, πότε φεύγουν από το σπίτι τους, τι ώρα πάνε στην οδό Αμερικής, πότε επιστρέφουν, εαν έχουν φύλαξη, τι αυτοκίνητο οδηγούν. Ωραία πράγματα. Για να καταλάβουν ότι εδώ και καιρό θα πρέπει να δίνουν λόγο οι σαπιοκοιλιάδες στο λαό.
Αναμένουμε την ανακοίνωση τους και τις αναλυτικές εξηγήσεις τους για τη "σημαία" του ΜΑΚΕΛΕΙΟ..Για να μην τους πάρει ο διάβολος και τους σηκώσει. Και πλην όλων των "ευχών" μας για καλή 25η Μαρτίου τους αφιερώνουμε το τραγούδι του Καραισκάκη που για το διαδίκτυο δεν θα απαγορευθεί ποτέ.
Ειδικά για τις σταφιδιασμένες κυράτσες του ΕΣΡ και τους "πεσμένους γερούλους" που βάζουν τον βρώμικο κώλο τους στις δημόσιες καρέκλες, μια χαρά τους έρχεται(και τους περισσεύει) ο "πούτζος" του Καραισκάκη.
Αβάντι μαέστρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια :