Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τα «δωράκια» του Σόρος στον Μπουτάρη



Ο Τζορτζ Σόρος Πρόσφερε 90 τόνους πετρέλαιο σε σχολεία και ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.
«Αν υπήρχε ίδρυμα Σόρος στη Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα θα είχε σωθεί» υποστήριξε μιλώντας στην «Καρφίτσα» ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χ. Καπόν ..
αναφερόμενος στο θέμα της χορηγίας 50-90 τόνων πετρελαίου σε σχολεία και ιδρύματα της πόλης από το Οpen Society Institute του Τζόρτζ Σόρος, που έχει έδρα την Ελβετία.
Η συγκεκριμένη χορηγία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χ. Καπόν, της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κ. Γούλα και του στενού συνεργάτη του δημάρχου, Αντώνη Καμάρα,όπου και εγκρίθηκε. Υπέρ ψήφισαν οι Κ. Ζέρβας, Λ. Αρβανίτης, Χ. Ελευθεριάδης, Π. Δρίτσα, με επιφυλάξεις ο Β. Καρακωστάνογλου και ο Τρ. Μηταφίδης ενώ λευκό ψήφισε ο Χρ. Μάτης.
Μιλώντας στην «Καρφίτσα» ο κ. Καπόν υποστήριξε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε αναζήτηση όλων των μεγάλων ιδρυμάτων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με σκοπό την άντληση χρημάτων υπέρ του δήμου. «Ζητήσαμε να τους συναντήσουμε, τους μεταφέραμε τις ανάγκες μας και είμαστε σε μια διαδικασία να κάνουμε διάφορα πράγματα μαζί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπόν.
Εισήγηση διά του τηλεφώνου
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των Οικολόγων- Ενεργών πολιτών και μέλος της οικονομικής επιτροπής, Χρήστος Μάτης,αναρωτήθηκε μόλις έπεσε το θέμα στο τραπέζι με… τηλεφώνημα της κας Γούλα στον κ. Ζέρβα και όχι με εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου: «Από πότε τα σχολεία της Θεσσαλονίκης χρειάζονται… ανθρωπιστική βοήθεια και έχει κάνει τη σχετική εισήγηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος προσφάτως διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία;».
«Υπάρχει επάρκεια καυσίμων αλλά υπάρχουν και άλλες ανάγκες, που έχουν τα σχολεία και τα ιδρύματα της πόλης. Το Οpen Society Institute έχει θέσει ως προτεραιότητα να βοηθήσει τα σχολεία της χώρας στο θέμα της θέρμανσης, ωστόσο, αν αυτοί οι άνθρωποι μας χρηματοδοτήσουν, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά και για άλλες ανάγκες στα σχολεία μας», απάντησε ο κ. Καπόν.
Μιλώντας στην «Κ» ο δημοτικός σύμβουλος της «Ομάδας Δημιουργίας» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου υποστήριξε ότι το Οpen Society Institute έχει αποστείλει στον δήμο Θεσσαλονίκης έγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί την πρόθεσή του να προχωρήσει στη συγκεκριμένη χορηγία. «Ζήτησα να μου δοθεί το έγγραφο αυτό.
Δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε τη δωρεά ωστόσο εκφράσαμε την επιφύλαξή μας, καθώς είναι γνωστές οι φιλοσκοπιανές προθέσεις του Τζορτζ Σόρος», είπε χαρακτηριστικά.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :