Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Όλα ΔΩΡΕΑΝ στους Τ/"κ"




Νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας εις ότι αφορά τους ευνοούμενους «συμπατριώτες» μας. Αυτή την φορά πέραν της ΔΩΡΕΑΝ νοσηλείας, ΔΩΡΕΑΝ διδάκτρων και εξόδων εγγραφής Τουρκο«κύπριων» μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία προδημοτικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης στην Κύπρο ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ κάλυψης των βιβλίων τους όπως επίσης και ΔΩΡΕΑΝ μετακίνησης με λεωφορεία ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ συσσίτιο σε Τ/«κ» μαθητές και τόσα άλλα προς τα "αδέλφια" μας, παραχωρούνται ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ δίδακτρα σε πανεπιστήμια ΚΑΙ φοιτητική χορηγία. 


Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι αυτή την δύσκολη εποχή για την Κυπριακή Οικονομία ελέω κρίσης, αναγκάζεται ένας σημαντικός αριθμός Ε/κ να τερματίσουν τις σπουδές των παιδιών τους στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αφού η ανεργία και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα χτύπησαν την πόρτα κάθε σπιτιού. 

Το "κράτος" μας όμως συνεχίζει το έργο του απτόητο, αφού εντελώς προκλητικά καλύπτει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων των Τ/"κ" για φοίτηση σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ πολλοί από αυτούς αποτείνονται και για φοιτητική χορηγία.

Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, τα οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το "ΣΙΓΜΑ", στη συγκεκριμένη περίπτωση του Τ/"κ" φοιτητή, ο πατέρας εργάζεται ΚΑΙ σε ημικρατικό οργανισμό στις ελεύθερες περιοχές, λες και δεν μπορούσαν να εργοδοτήσουν κάποιον συμπατριώτη μας αυτή την δύσκολη περίοδο. 
Πόσο μάλλον τώρα, που πέραν των πενήντα χιλιάδων συμπατριωτών μας είναι άνεργοι και ψάχνουν δουλειά, ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ δεκάδες συμπατριώτες αποτείνονται στο Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), ζητώντας ένα κομμάτι ψωμί, λίγο γάλα ή και λίγο νερό για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Δυστυχώς το «κράτος» μας, παρόλα αυτά, αναλαμβάνει την κάλυψη των διδάκτρων του συγκεκριμένου Τ/«Κ» σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, ύψους 7000 ευρώ ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Φυσικά ο εν λόγω φοιτητής δεν παρέλειψε να πει και «Ευχαριστώ» σε αυτή την περίπτωση, αφού προέβηκε σε αίτηση για Φοιτητική Χορηγίαπαρόλο που δεν πρόκειται να καταβάλει ούτε σεντ για τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου του.

Έτσι εάν εγκριθεί για φοιτητική χορηγία, θα λαμβάνει επιπλέον 1580 ευρώ το χρόνο, ενώ είναι πιθανό να λαμβάνει επιπρόσθετα 790 ευρώ γιατί θεωρείται φοιτητής επί πληρωμή.

Το 2012, το κράτος μας με τις ευλογίες φυσικά των κοινοβουλευτικών μας κομμάτων, αφού τσιμουδιά δεν έβγαλε κανείς τους, δαπάνησε εις βάρος του κάθε Κύπριου συμπατριώτη μας, συνολικά 48.408 ευρώ για δίδακτρα ΜΟΝΟ Τ/«κ» οι οποίοι φοιτούν σε ιδιωτικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου. Αν αναλογιστούν όλα μαζί που αναφέραμε πιο πάνω τότε θα υπάρχει ένα αστρονομικό ποσό, το οποίο θα μπορούσε να δώσει σημαντική ανάσα στην ταλαιπωρημένη Κυπριακή Οικονομία.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί ΑΜΕΣΑ όπως αποκοπούν ΟΛΑ τα υπερπρονόμια προς τους Τουρκο«κύπριους» και τους αλλοδαπούς. Να δοθεί άμεση έμφαση στον Έλληνα της Κύπρου, χρησιμοποιώντας αυτά τα τεράστια κονδύλια προς όφελος της πατρίδας και του λαού μας, για όσο το δυνατότερο γρηγορότερη ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Τρόποι πολλοί, όμως χρειάζονται πράξεις …


Γεάδης Γεάδη
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :