Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ας τον μαζέψει επιτέλους κάποιος!



Ο ''μαζί τα φάγαμε'' δεν λέει να παρατήσει τις ασχολίες του με τα κοινά συνεχίζοντας να παίζει με τα νεύρα μας. Σε συνέντευξη που έδωσε σε σκοπιανή εφημερίδα ο κος Πάγκαλος ούτε λίγο, ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι τα Εθνικά ζητήματα δεν είναι και τόσο σοβαρά για να ασχολείται κανείς.
Συγκεκριμένα: ''Νομίζω ότι η συζήτηση για το όνομα έχει κλείσει, η οποία σε γενικές γραμμές δεν έπρεπε καν να ανοίξει. Πρέπει να βρεθεί ένα σύνθετο όνομα… Έχω έναν φίλο από την Κίνα που έχει το όνομα Λεωνίδας. Όταν κάποιος από τη Σαγκάη ονομάζεται Λεωνίδας και ένας από τα Σκόπια μπορεί να ονομασθεί Αλέξανδρος ή Φίλιππος. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι η γλώσσα και η Εθνική συνείδηση είναι ζητήματα αυτoπροσδιορισμού και ότι ο κάθε ένας είναι αυτό που νομίζει ότι είναι. Δεν μπορεί να πει κάποιος στον άλλον τι είναι και τι δεν είναι''.

Οι εμετικές αυτές δηλώσεις καταδεικνύουν αφ' ενός το ποιόν του ανθρώπου και αφ' ετέρου την ανθελληνική στάση που τηρεί ολόκληρο το σάπιο σύστημα που έχουμε την ατυχία να μας κυβερνάει. Η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση για το όνομα των Σκοπίων πραγματικά δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει ποτέ. Δεν τίθεται κανένα θέμα ονομασίας αυτού του ανάμικτου «λαού». Δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες, ούτε με τον Ελληνισμό. Αυτά είναι ζητήματα που έχουν ξεκαθαριστεί αιώνες τώρα από την επιστήμη της ιστορίας.

Χρόνια τώρα γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί. Ένα γελοίο κρατίδιο όχι μόνο τολμάει να οικειοποιείται μια Εθνική μας ονομασία αλλά έχει και το θράσος να αμφισβητεί έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες της Ιστορίας μας. Όλες οι κυβερνήσεις, όλα τα κόμματα που διαχειρίστηκαν το ζήτημα δεν έπραξαν απολύτως. Με παρακαλετά και ικεσίες προσπαθούσαν να λύσουν αυτό το απλούστατο όσο και προσβλητικότατο για εμάς πρόβλημα...

Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος λέει ο σοφός μας λαός. Για τους πολιτικούς ούτε κατά διάνοια. Δειλά ανθρωπάκια, δίχως ίχνος υπερηφάνειας (Εθνικής και προσωπικής) που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η καρέκλα και οι κλεψιές. Έκλειναν τα μάτια σε αυτήν την απίστευτη πρόκληση. Ούτε ένα από αυτά τα ανδρείκελα δεν είχε το σθένος να σηκώσει ανάστημα και να σταματήσει αυτόν τον Εθνικό διασυρμό. Αντίθετα όλοι με σκυμμένο το κεφάλι ντροπιάζοντας όλους εμάς αλλά και τους προγόνους μας, πηγαινοέρχονται στα συμβούλια και τους διάλογους για την εξεύρεση τάχα μιας λύσης. Τα πιστεύω του κου Πάγκαλου μας εξηγούν τελικά γιατί τηρείται αυτή η στάση. Τα Εθνικά ζητήματα γι' αυτούς είναι τελείως δευτερεύοντα! Ποιός νοιάζεται; Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γεμίζουν τα παραφουσκωμένα στομάχια τους (ο Πάγκαλος είναι αντιπροσωπευτικότατο δείγμα αυτής της νοοτροπίας).

Λοιπόν κε Πάγκαλε και κύριοι που διακατέχεστε από τέτοιο σκεπτικό. Να γνωρίζετε ότι τα Εθνικά ζητήματα δεν είναι δευτερεύοντα, αλλά πρωτεύοντα τόσο για την διατήρηση, όσο και την αξιοπρέπεια ενός λαού. Το ότι όλοι εσείς (ανεξαρτήτως κόμματος) είστε όλοι ίδιοι, χωρίς Εθνικές αξίες, χωρίς ιδανικά, υπερηφάνεια, ανδρισμό, δεν σημαίνει ότι έτσι είναι και οι υπόλοιποι Έλληνες. Ούτε και πρόκειται, να επιτρέψουν οι Έλληνες τα εγκλήματα εναντίον τους, να μένουν ατιμώρητα. Από το σημείο που μπορούν και προκύπτουν με τόση άνεση, μέχρι τη τιμωρία τους, τους χωρίζει μια μόνο απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :