Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ



TSAGAROPOYLOS
Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, άρχισε σήμερα Τετάρτη, η δίκη για την απόπειρα εμπρησμού στο Δημαρχείο Ζακύνθου.
Στο εδώλιο, ο πρώην δήμαρχος Ζακυνθίων, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο ταμίας του Δήμου, Βασίλης Στεριώτης, ένας υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών και ένας αλλοδαπός αλβανικής υπηκοότητας.
Κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού και έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα, για κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών καθώς και για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.
Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο πρώην δήμαρχος στις 7 Σεπτεμβρίου 2007 έπεισε τους συγκατηγορουμένους του να προκαλέσουν πυρκαγιά στα γραφεία που στεγάζονται οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου.
Για το λόγο αυτό μία μέρα πριν μετέφεραν και έκρυψαν μέσα στο Δημαρχείο 9 αυτοσχέδιους πυρσούς, 28 φιάλες που περιείχαν αναμεμειγμένη βενζίνη μα πετρέλαιο, 5 δοχεία με υδροχλωρικό οξύ και 4 δοχεία με λιπαντικό λάδι.
Ωστόσο, η εγκληματική τους ενέργεια την τελευταία στιγμή δεν υλοποιήθηκε, αφού υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας, αντιλήφθηκε τον Αλβανό, Drizi Artan, να κινείται ύποπτα στο χώρο και θέλησε να του ζητήσει τα στοιχεία του.
Αυτός τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η αστυνομία και μετά από έρευνα να αποκαλυφθεί το... σχέδιο.
Χαρακτηριστικά, στο βούλευμα αναφέρεται, ότι σε περίπτωση που είχε πραγματοποιηθεί η έκρηξη, θα είχαν προκληθεί τεράστιες υλικές ζημιές στο κτήριο, αλλά θα υπήρχε και μεγάλος κίνδυνος από το ωστικό κύμα που θα δημιουργείτο να προκληθούν θάνατοι και τραυματισμοί πολιτών!
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κατηγορούμενος ταμίας, Βασίλης Στεριώτης, αμέσως μετά τη σύλληψή του ομολόγησε τις έκνομες πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι λειτούργησε με εντολές του τότε δημάρχου του νησιού.
Και τούτο γιατί είχαν αρχίσει οι έλεγχοι για τις οικονομικές ατασθαλίες, στο Δήμο, με αποκορύφωμα το παράνομο δάνειο περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε χορηγήσει η Τράπεζα Πειραιώς.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του ταμία, ο Κ. Τσαγκαρόπουλος που είχε εκλεγεί με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, σκόπευε να "φορτώσει" την ευθύνη για το περιστατικό στου πολιτικούς του αντιπάλους!!!
Αντίθετα ο πρώην δήμαρχος απολογούμενος στον ανακριτή, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του, ισχυριζόμενος ότι για όλα ευθύνεται ο ταμίας, Β Στεριώτης.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πρόκειται να αναδειχθούν σημαντικά στοιχεία για το «μεγάλο πλιάτσικο» στα ταμεία του Δήμου και τις κομπίνες με τα τραπεζικά δάνεια την περίοδο Τσαγκαρόπουλου.
Πηγή: directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :