Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μνήμη Γρηγόρη Αυξεντίου (Φωτορεπορτάζ)



Πέραν των διακοσίων Εθνικιστών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), παρευρέθηκαν σήμερα, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, στο ετήσιο μνημόσυνο του Σταυραετού του Μαχαιρά. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους, κονδυλοφόρους, που θυμούνται το μνημόσυνο μόνο όταν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. 


Αρχικά, η Εθνικιστική φάλαγγα παρατάχθηκε έξω από το μοναστήρι του Μαχαιρά εως και το πέρας της λειτουργίας. Στην συνεχεία τα μέλη μας με πλήρη πειθαρχία, πορεύθηκαν προς τον χώρο της θυσίας του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ. Καθ' όλη την διάρκεια της πορείας οι εθνικιστικές ιαχές που δονούσαν την ατμόσφαιρα, αναπτέρωναν το Εθνικό φρόνημα των παρευρισκομένων.


Η πορεία κατέληξε στο χώρο του κρησφυγέτου όπου τελέσθηκε τρισάγιο και ακολούθησε η αναπαράσταση της επικής μάχης του Μαχαιρά, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων. Στεφάνι εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, συναγωνιστής, Χρίστος Χρίστου.



Η όλη τελετή, έληξε με τον Εθνικό Ύμνο.

Οι τελευταίοι υπερασπιστές της πατρίδας μας, τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), έστειλαν όπως και τότε έτσι και σήμερα, το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα προσκυνήσουμε κανένα. Ο αγώνας του Γρίβα, του Γρηγόρη και των άλλων αγωνιστών της ΕΟΚΑ για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική, θα δικαιωθεί όσο υπάρχουν ακόμη Εθνικιστές που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον Αγώνα μέχρις Εσχάτων!


ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!














Δεν υπάρχουν σχόλια :