Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ;



SOROS
«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες», έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά αυτά δε φαίνεται να ισχύουν στις μέρες μας. Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, επισήμως ο διεθνής τοκογλύφος Τζορτζ Σόρος αποφάσισε να κάνει… χορηγία στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δωρίζοντας 50-90 τόνους πετρελαίου θέρμανσης σε δημόσια ιδρύματα που έχουν μεγάλη ανάγκη. Μάλιστα, η πρόταση διαβιβάστηκε επίσημα με επιστολή στον (τουρκοπροσκυνημένο) δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, από στέλεχος της οργάνωσης του Σόρος, Open Society Foundations, η οποία έγινε αποδεκτή.
Όμως, τι γυρεύει ο ευεργέτης των Σκοπίων στη Μακεδονία μας; Έγραφε σχετικά παλαιότερα το αμερικανικό περιοδικό “New Yorker”: «Πουθενά δεν έχει δώσει τόση ενέργεια και τόσο χρήμα ο Σόρος, για να υποστηρίξει μια κυβέρνηση όσο στην Μακεδονία».
Στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενείται δήλωση του Σκοπιανού Μόρτον Αμπράμοβιτς, φίλου (και μάλλον ομοφύλου) του τοκογλύφου, που αποκαλεί τον Σόρος «σωτήρα» της πατρίδας του, αλλά και δηλώσεις της τότε εκπροσώπου των Σκοπίων στις ΗΠΑ, Λιούμπισα Ατσέβσκα, οι οποίες είχαν ως εξής: «Έκανε δύο διαφορετικά δάνεια, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο κόσμος δυσκολευόταν να το πιστέψει. Η αντιπολίτευση έλεγε: οι χώρες δε μας βοηθούν. Γιατί το κάνει ένας ιδιώτης;».
Τι γυρεύει, λοιπόν, ένας τέτοιος τύπος στη Μακεδονία μας; Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Ότι και να γυρεύει, δεν είναι για καλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια :