Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΧΟΝΤΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ: ΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!



PAGKALOS
Ξαναχτύπησε σα… φαντομάς ο («όλοι μαζί τα φάγαμε», αλλά πάχυνε μόνο αυτός) Πάγκαλος, αυτή τη φορά κατά των αγώνων του λαού μας το 1821, υποστηρίζοντας ότι οι… ξένοι ήταν αυτοί που μας απελευθέρωσαν! Έτσι, σε συνέντευξή του στον καθεστωτικό ραδιοσταθμό «Βήμα», ο άνθρωπος που παρακαλούσε να φυσήξει ο αέρας για να πάρει τις σημαίες από τα Ίμια, είπε τα εξής ανιστόρητα:
«Ακούς ότι ο ελληνικός λαός ενωμένος συνέτριψε τους Αγαρηνούς και τους πέταξε έξω από τη χώρα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Από το 1823 μέχρι το 1827, που είχε τελειώσει η Επανάσταση, μετά από μια σειρά από επεισόδια, όπως η κάθοδος του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, η ελληνική Επανάσταση είχε σχεδόν τελειώσει. Τότε επήλθε η ναυμαχία του Ναυαρίνου, όπου οι μεγάλες δυνάμεις εκείνης της εποχής, Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, συνέτριψαν τον Οθωμανικό στόλο και επέβαλλαν την ύπαρξη κάποιου κράτους. Η Επανάσταση είχε τελειώσει».
Και βέβαια, ένα τέτοιο παχύδερμο της πολιτικής δεν αξίζει απαντήσεως. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για την περίπτωσή του, είναι να τον παραδώσουμε στη χλεύη σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια :