Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!



Όπως είχαμε δεσμευτεί το Σάββατο 2 Μαρτίου, σας ενημερώνουμε για το αποκλειστικό ντοκουμέντο το οποίο έχουμε στα χέρια μας και αφορά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου το οποίο είναι δωρεά της γνωστής οικογένειας Παππά προς τον Δήμο Αθηναίων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια, έχοντας ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το Εθνικιστικό αίσθημα έχει προβεί πολλά χρόνια τώρα όχι μόνο στην κατασκευή και δωρεά έργων τέχνης προς την Ελληνική πολιτεία, αλλά λαμβάνει μέρος και σε δημοπρασίες ιδιαίτερα αξιόλογων έργων τέχνης τα οποία αγοράζει και στη συνέχεια δωρίζει στη χώρα μας.
Αξιόλογους πίνακες καταξιωμένων παγκοσμίως καλλιτεχνών όπως Ελ Γκρέκο, Ματίς κ.α. στολίζουν τους τοίχους του μουσείου Μπενάκη και του Εθνικού μουσείου από τις δωρεές της οικογένειας.
Όσων αφορά το επίμαχο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατασκευάστηκε και στη συνέχεια δωρήθηκε στο Δήμο Αθηναίων, με την προϋπόθεση να τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος ή στην πλατεία Κοτζιά.
Γνωρίζουμε τους αγώνες του Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου Νίκου Μιχαλολιάκου για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου αγάλματος όταν ακόμη ήταν Δημοτικός Σύμβουλος. 
Ύστερα από τη δική μας ανακάλυψη του αγάλματος εντελώς τυχαία στο χώρο όπου φυλάσσετε σήμερα (δε νομίζουμε για πολύ ακόμη) είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον ιδιοκτήτη που το φιλοξενεί και προς μεγάλη μας έκπληξη μας είπε τα εξής:
1. Δεν έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή του αγάλματος από το Δήμο, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την μεταφορά του στην Αθήνα.
2. Δεν έχει γίνει αποδεκτή η δωρεά από το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί ο Δήμος δεν γνωρίζει που βρίσκεται.
3. Δεν έχει γίνει παραλαβή του αγάλματος γιατί όπως τονίζει ο Δήμαρχος, ο τότε και ο σήμερα (άκουσον άκουσον), δεν έχει τελεσιδικήσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης.

Όπως καταλαβαίνει λοιπόν και ο πιο "ηλίθιος" αναγνώστης αυτού του άρθρου, τα επιχειρήματα που προβάλλονται χαρακτηρίζονται αν μη τι άλλο επιεικώς απαράδεκτα και ανθελληνικά.
Όλο αυτό το κομφούζιο έχει ως αποτέλεσμα η οικογένεια Παππά να σκέφτεται να αποσύρει τη δωρεά και το άγαλμα να μεταφερθεί στο εξωτερικό που ζει η οικογένεια για να τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο όπου  και προφανώς μπορεί να εκτιμηθεί δεόντως.

Για άλλη μια φορά παρατηρούμε σε όλο της το μεγαλείο την αναλγησία του Ελληνικού Κράτους και την πρόθεση ακόμη και στον τομέα του πολιτισμού και της ιστορίας να λέμε "ΝΑΙ" σε όλα προκειμένου να μην δυσαρεστούμε τα "αφεντικά" μας.

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ....

Υ.Γ. Να σημειώσουμε ότι δεν δημοσιεύουμε επιπλέον φωτογραφίες καθώς και δεν αναφέρουμε που βρίσκεται το άγαλμα μη τυχών και "αποφασίσει" να φύγει νύχτα. Τα στοιχεία που έχουμε θα αποσταλούν σε ανθρώπους που πιστεύουμε ότι μπορούν να τα αξιοποιήσουν....
Υ.Γ.1 Να τονίσουμε ότι η οικογένεια Παππά δεν έχει σχέση με το Βουλευτή Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου αλλά πρόκειται για απλή συνωνυμία.


ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :