Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ...!!! ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΟΤ...!!!




Από πολιτική άποψη, η ανάπτυξη των Patriot της Γερμανίας στην Τουρκία θεωρείται ως χειρονομία φιλίας προς την Τουρκία - τουλάχιστον έτσι την παρουσιάζουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, με το Spiegel Online να ηγείται των προσπαθειών.

Όμως, στο χώρο της εγκατάστασης υπάρχει μια κρίση μεταξύ Τούρκων και Γερμανών. Μια έκθεση του Επιτρόπου του Κοινοβουλίου στο Βερολίνο περιγράφει την σκόπιμη παρενόχληση των Γερμανών...

στρατιωτών από τους Τούρκους. Η πολυσέλιδη έκθεση μετά από ένα ταξίδι στην Τουρκία του Επιτρόπου Άμυνας του Κοινοβουλίου στο Βερολίνο, εκφράζει τη λύπη του, όχι μόνο για τις σημαντικές ελλείψεις στη στέγαση των Γερμανών στρατιωτών, αλλά και για τις σκόπιμες παρενοχλήσεις που δέχεται το προσωπικό των Γερμανών στην Τουρκία. Η εκτίμηση είναι σαφής: Η συνεργασία με την τουρκική πλευρά,γίνεται «αντιληπτή κυρίως ως προβληματική».

Η τουρκική πλευρά απαγορεύει όλες τις επαφές με τους Γερμανούς στρατιώτες, και οι παραβάτες τιμωρούνται με «πειθαρχικά» μέτρα. Πρόσφατα, όταν ένας Γερμανός γιατρός θέλησε να επισκεφθεί Τούρκους συνάδελφους στο νοσοκομείο της περιοχής, ο διοικητής τον κλώτσησε κυριολεκτικά. Οι Γερμανοί έξω από το στρατόπεδο κινούνται πολύ περιορισμένα, οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει μια «Πράσινη Ζώνη» για τους Γερμανούς.

Τεταμένη ήταν κατάσταση, όπως ο Υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ τέλη Φεβρουαρίου επισκέφθηκε το στρατόπεδο στη νότια Τουρκία. Λίγο πριν από την άφιξη του πολιτικού, ο διοικητής του τουρκικού στρατοπέδου διέταξε να αφαιρεθούν όλες οι γερμανικές σημαίες στο στρατόπεδο.

Κατά ειρωνικό τρόπο, κατά την επίσκεψη του Τόμας ντε Μεζιέρ, η τεταμένη κατάσταση κατέληξε σε μια συμπλοκή: Μεταξύ ενός Τούρκου στρατηγού και μιας Γερμανίδας στρατονόμου. Έτσι, λίγο πριν την άφιξη του Τόμας ντε Μεζιέρ, η Γερμανίδα προσπάθησε να σταματήσει ένα αυτοκίνητο με κατεύθυνση στο στρατόπεδο, στο οποίο επέβαινε ο Τούρκος αξιωματικός. Η επίσημη εκδοχή αναφέρει για εκατέρωθεν σπρωξίματα. Οι παρευρισκόμενοι στρατιώτες περιέγραψαν την κατάσταση με διαφορετικό τρόπο. Αρκετοί μώλωπες, οι οποίοι τεκμηριώθηκαν από έναν ιατρό αργότερα, προκρίνουν την δεύτερη εκδοχή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές. kranosgr

Δεν υπάρχουν σχόλια :