Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Βρέθηκαν και ελληνικά αλλαντικά με DNA αλόγου !




Άλλο ένα προϊόν αποσύρεται από την ελληνική αγορά με εντολή ΕΦΕΤ , καθώς μετά από σχετικές έρευνες σε αυτό εντοπίστηκε DNA ...αλόγου!

Πρόκειται για το «Λουκάνικο Χωριάτικο» με την εμπορική επωνυμία «Nostima» με ημερομηνία παραγωγής 23/2/2013 και ημερομηνία ανάλωσης 25/3/2013.


Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρία «ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ Ι. & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΠΕ» στο 6ο χλμ Αλεξανδρούπολης-Μάκρης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η εταιρία στην επίσημη ιστοσελίδα της δηλώνει στο καταναλωτικό της κοινό πως, «για να διασφαλίσει την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων εναρμονισμένο με το διεθνές πρότυπο ISO 22000».

Είναι το έκτο προϊόν στο οποίο ανιχνεύεται DNA αλόγου, σε σύνολο 177 δειγμάτων που έχουν ληφθεί σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διανομής. 

Σύμφωνα με  δήλωση του προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Γιάννη Τσιάλτα, τα θετικά δείγματα θα ελεγχθούν και για την ύπαρξη αντιβιοτικών και της αντιφλεγμονώδους ουσίας φαινυλοβουταζόνης. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ελέγχων θα γίνουν γνωστά αύριο.

Eπιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :