Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΤΩΝ ''ΤΣΑΜΗΔΩΝ'' ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ''PERSONA NON GRATA'' Ο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ...!!!




Την ημέρα όπου ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα Λεωνίδας Ροκανάς δώρισε στον Υπουργό Πολιτισμού της Αλβανίας ένα έργο του διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη Χάρη Τσέβη με θέμα την Μητέρα Τερέζα, ο πρόεδρος του PDIU Ιντρίζι υπενθύμισε πόσο «κακοί» είναι οι Έλληνες και ότι αυτά τα δώρα δεν είναι τίποτα άλλο από «δούρειοι ίπποι». Και πώς να το ερμηνεύσουμε διαφορετικά είπε ο πρόεδρος των τσάμηδων αφού ο κ. Ροκανάς που μας έκανε το δώρο σήμερα, χθες συνόδευε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα που μίλησε για τη Βόρειο Ήπειρο. (!!!)

Αρκετές αλβανικές εφημερίδες, φιλοξένησαν χθες τις δηλώσεις του κ. Γκιουλέκα που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, γιατί στην ομιλία του χρησιμοποίησε τον όρο «Βόρειος Ήπειρος», κάτι που ηλεκτρίζει τους αλβανούς.

Στο παραλήρημα του ο Ιντρίζι, είπε ακόμα πως «σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την αρχή της γενοκτονίας των τσάμηδων αφού τα προβλήματα άρχισαν από το 1913 και αποκορυφώθηκαν το 1945 που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους».
Στις δηλώσεις που έγιναν από το βήμα του Εθνικού Μουσείου, ο πρόεδρος του τσάμικου κόμματος ζήτησε από τους βουλευτές του Αλβανικού Κοινοβουλίου να μην ακούσουν την Αθήνα και να εγκρίνουν το ψήφισμα που κατέθεσε το κόμμα του.

Να πούμε στον Ιντρίζι πως το «τσάμικο» δεν άρχισε πριν από 100 χρόνια αλλά είναι πολύ παλαιότερο. Πριν από 100 χρόνια οι Έλληνες της Θεσπρωτίας απέκτησαν την ελευθερία τους από τους οθωμανούς, κάτι που τους μουσουλμάνους προγόνους του δεν βόλευε αφού ήταν τα αφεντικά τις περιοχής και τα χριστιανικά χωριά ήταν τα τσιφλίκια τους. Οι τσάμηδες δεν μπορούσαν να συνηθίσουν στα νέα δεδομένα και το 1940 εντάχθηκαν με τη μεγαλύτερη ευκολία στα φασιστικά και ναζιστικά τάγματα που επιτέθηκαν στην Ελλάδα.

borioipirotis.blogspot.com / aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :