Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΕΘΕΑΘΗ ΤΟ ΤΡΙΟ "ΚΑΡΟ"ΤΗΣ SIEMENS: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ. Ο ΕΝΑΣ HTAN ME TON TONI ΣTO KATAR



dendrinos-dionisios
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο Λονδίνο εθεάθησαν και μάλιστα έξω από Βρετανική Τράπεζα τα μπουμπούκια της Siemens που κυκλοφορούν ελεύθερα: Οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Ηλίας Γεωργίου και Διονύσιος Δενδρινός.
Ο πρώτος είναι φυγόδικος και φυγόποινος. Ο δεύτερος κατηγορείται για κακουργήματα και είναι έξω με περιοριστικούς όρους και ο τρίτος παρά το γεγονός ότι είχε συλληφθεί το 200, κάνει μπίζνες ελεύθερος παρά την επιβολή...περιοριστικών όρων. Μάλιστα είχε θεαθεί στο Κατάρ την εβδομάδα που είχε πάει εκεί και ένας φίλος από τα παλιά: Ο Αντώνης Σαμαράς. Ελεύθεροι όλοι τους στο μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο. Να ναι καλά η Μέρκελ και οι δούλοι της , έλληνες κυβερνήτες.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ
Με την κατηγορία της απάτης κατά συναυτουργία στρεφόμενης κατά του Δημοσίου συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή ο Διονύσης Δενδρινός, πρώην γενικός διευθυντής της Siemens και «πρόσωπο της εμπιστοσύνης» του Μ. Χριστοφοράκου.
Ο κ. Δενδρινός, συνελήφθη εχθές το βράδυ στην κατοικία του, στην Παλλήνη, με βάση στοιχεία που καταδεικνύουν ότι συνδέεται με παράνομες πληρωμές ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, τα οποία διακινήθηκαν την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2004, όταν δηλαδή ο ίδιος διατελούσε διευθύνον στέλεχος της Siemens. Το εν λόγω ποσό, το οποίο προέρχεται από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens, αφορούσε μίζες για τη σύμβαση τους συστήματος ασφαλείας C4I για του Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία υπογράφηκε το Μάιο του 2003. Ο κ.Δενδρινός θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή, καθώς ο ανακριτής του χορήγησε προθεσμία προς απολογία σήμερα το πρωί.
Ο κ.Δενδρινός συνελήφθη χωρίς προηγουμένως να έχει κληθεί σε απολογία, για το λόγο ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος κρίθηκε ως «ύποπτος φυγής» από τον ανακριτή, κ.Ζαγοριανό. Στοιχείο που συνηγόρησε στην εν λόγω απόφαση ήταν πιθανότατα το γεγονός ότι ο κ.Δενδρινός είχε μεταβιβάσει την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του, όπως είχε κάνει ο ήδη καταζητούμενος πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος. Η ενέργεια αυτή θεωρήθηκε ως πιθανό δείγμα οργάνωσης ενδεχόμενης διαφυγής του στο εξωτερικό και για το λόγο αυτό προκρίθηκε η λύση του εντάλματος σύλληψης.
Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ.Δενδρινού είχε εκδοθεί στις 4 Ιουνίου, ενώ παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρότι ο κ.Δενδρινός διαθέτει κυπριακό διαβατήριο, το όνομά του δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ατόμων στα οποία έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα από τον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :