Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

17 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ



IMIA96
Δεκαπετά χρόνια συμπληρώνονται από την κρίση των Ιμίων, μια κρίση που λίγο έλειψε εκείνη την περίοδο Ελλάδα και Τουρκία να οδηγηθούν σε ένοπλη σύγκρουση. Ύστερα από την παρέμβαση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, η ένταση εκτονώθηκε και οι δύο χώρες απέσυραν τους στόλους τους, ενώ ο Κώστας Σημίτης, τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε το περίφημο “ευχαριστώ” στους Αμερικάνους.
Το χρονικό της κρίσης
Στις 25 Δεκεμβρίου 1995 σημειώθηκε το πρώτο επεισόδιο. Το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ προσάραξε σε αβαθή ύδατα κοντά στις βραχονησίδες και εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Το λιμεναρχείο Καλύμνου, ήταν το πλησιέστερο στην περιοχή, διέθεσε ρυμουλκό για να αποκολλήσει το τουρκικό πλοίο. Ο πλοίαρχός του αρνήθηκε επειδή υποστήριζε ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και περίμενε από τις τουρκικές αρχές να του προσφέρουν βοήθεια.
Την επόμενη ημέρα, το λιμεναρχείο του νησιού ενημέρωσε την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο μέσω του γραμματέα της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, Γιάννη Παπαμελετίου, ειδοποίησε τον γραμματέα της Διεύθυνσης Ελληνικών Υποθέσεων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τσινάρ Εγκίν, ότι αν δεν παρέμβαινε ρυμουλκό, το τουρκικό πλοίο θα κινδύνευε.
Έτσι, στις 27 Δεκεμβρίου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία ότι ανεξάρτητα από το ποιος θα αναλάμβανε τη διάσωση του πλοίου, υπήρχε πρόβλημα με τα Ίμια.
Τελικά, στις 28 του μήνα, δύο ελληνικά ρυμουλκά αποκόλλησαν το τουρκικό φορτηγό και το οδήγησαν στο λιμάνι Κιουλούκ της Τουρκίας. Εκείνο το πρωί μάλιστα ένα τουρκικό, πλήρως εξοπλισμένο, μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Λέσβου, ύστερα από εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά. Ο Τούρκος πιλότος διασώθηκε μετά από ελληνική βοήθεια.
Στις 29 του μήνα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε ανακοίνωση στο ελληνικό, στο οποίο ανέφερε ότι οι βραχονησίδες είναι καταχωρημένες στο κτηματολόγιο Μουγκλά του νομού Μπουντρούμ και γι’ αυτό ανήκουν στην Τουρκία. Η γειτονική χώρα φίνεται ότι διεκδικούσε τα νησιά.
Έτσι, ο τότε δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, που είχε την υποψία ότι η Τουρκία προσανατολίζεται σε εδαφικές αξιώσεις στα Ίμια, ύψωσε την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά στις 25 Ιανουαρίου 1996. Μαζί του είχε τον αστυνομικό διευθυντή του νησιού, έναν ιερέα και δύο κατοίκους.
Τα τηλεοπτικά τουρκικά κανάλια μετέδιδαν εικόνες με την ελληνική σημαία να κυματίζει και στη γειτονική χώρα προκλήθηκε σάλος. Δύο δημοσιογράφοι του γραφείου της εφημερίδας Χουριέτ στη Σμύρνη με ελικόπτερο μετέβησαν εκεί, κατέβασαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική.
Μάλιστα, βιντεοσκόπησαν και πρόβαλαν σε τηλεοπτικό τουρκικό δίκτυο την επιχείρησή τους με αποτέλεσμα το γεγονός να πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ελληνικά και τουρκικά πολεμικά κινήθηκαν στην περιοχή.
Η ένταση κλιμακώθηκε τις επόμενες μέρες. Στις 28 Ιανουαρίου 1996 το περιπολικό “Αντωνίου” του Πολεμικού Ναυτικού απέστειλε την τουρκική σημαία και ύψωσε την ελληνική. Εκείνο το βράδυ μάλιστα, Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη βραχονησίδα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα τούρκικα πολεμικά.
Την επόμενη μέρα, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με προγραμματικές δηλώσεις από τη Βουλή, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η χώρα μας θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. Μία μέρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίου, η τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, δήλωνε ότι την επόμενη μέρα η ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια.
Στις 31 Ιανουαρίου τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στη Μικρή Ίμια. Την ίδια μέρα ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που σηκώθηκε προκειμένου να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα, κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα Ναυαρίνο με αποτέλεσμα τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός να σκοτωθούν.
Τη μοιραία νύχτα, οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Έβρεχε συνεχώς και η ορατότητα ήταν πολύ χαμηλή.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στις 01:15 Τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη Δυτική Ίμια, στην οποία δεν βρίσκονται ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. Υψώνουν την τουρκική σημαία.
Το γεγονός επιβεβαιώνεται από ελικόπτερο της Φρεγάτας “Ναυαρίνο”.
Τα μεσάνυχτα πραγματοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) και στις 02.00 ενημερώνεται το ΚΥΣΕΑ για την κατάληψη της αφρούρητης βραχονησίδας στα Ίμια από Τούρκους κομάντος.
Στις 5:30 το ελικόπτερο που είχε σηκωθεί από τη Φρεγάτα ΝΑΥΑΡΊΝΟ και είχε εντοπίσει τους Τούρκους κομάντος στην βραχονησίδα Ίμια, επιστρέφοντας συντρίβεται στη θάλασσα. Σκοτώνεται το πλήρωμα του ελικοπτέρου.
Το πρωί, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Γ. Αρσένης και Θ. Πάγκαλος, ανακοινώνουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου των Η.Π.Α., Μπιλ Κλίντον, και του διαμεσολαβητή Ρ. Χόλμπρουκ.
Οι ελληνικές δυνάμεις αποχωρούν από τα Ίμια παίρνοντας μαζί και την ελληνική σημαία. Το ίδιο κάνουν και οι Τούρκοι.
Ακολουθούν πολιτικές αναταράξεις στην Ελλάδα και όπως αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Λυμπέρης όταν ρώτησε τον ΥΠΕΞ Θεόδωρο Πάγκαλο τι θα πουν στον ελληνικό λαό σχετικά με την απομάκρυνση της σημαίας απʼ τα ελληνικά Ίμια, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: “Θα πείτε ότι τη σημαία την πήρε ο αέρας!”
ΠΗΓΗ: NEWS.GR

ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗ



52986956
Χιλιάδες λαού αποχαιρέτησαν σήμερα τον απροσκύνητο επαναστάτη και τελευταίο δεσμώτη του Κορυδαλλού, Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή, στο τελευταίο του ταξίδι, παρά το γεγονός ότι η ώρα που έγινε η εξόδιος ακολουθία ήταν αποτρεπτική για την παρουσία του κόσμου. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο θαρραλέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος εξεφώνησε επικήδειο, τονίζοντας ότι ο αποθανών Στρατηγός ήταν ήρωας, όπως ο Κολοκοτρώνης και ο Σωκράτης. Εκ μέρους των συνεπαναστατών του Στρατηγού, τον επικήδειο εξεφώνησε ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος.
Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση των καθεστωτικών και αριστερών ΜΜΕ, που επιμένουν να υβρίζουν μικρόψυχα τον Στρατηγό, ακόμα και νεκρό!!! Τα δε περίπτυστα κομμουνιστικά απολειφάδια της ΔΗΜΑΡ, μη σεβόμενα τίποτα, εξέδωσαν και ανακοίνωση: «Η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από έναν Μητροπολίτη κήρυκα του μίσους μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα».
(ΥΓ): Η μνήμη του Στρατηγού Ντερτιλή δεν θα σβήσει ποτέ! Κι αν σήμερα η «πολιτεία» (δηλαδή το κατοχικό-μνημονιακό ψευδοκράτος του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου) δεν τον τίμησε, να ’στε σίγουροι πως θα γυρίσει ο τροχός και θα ’ρθει κάποια άλλη, Εθνική Πολιτεία, που θα του αποδώσει τις πρέπουσες τιμές!

ΙΔΟΥ ΟΙ «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ» ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: «ΕΥΠΑΘΕΙΣ» ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΝΤΑΙ



MAXAIRI
Άγρια συμπλοκή μεταξύ μελών της γνωστής «ευπαθούς» ομάδας έγινε χθες το μεσημέρι μέσα στο Νοσοκομείο της Λευκάδας! Μπροστά στα μάτια των έκπληκτων ασθενών, των συγγενών τους και του νοσηλευτικού προσωπικού, που έτρεχαν πανικόβλητοι να κρυφτούν, δύο «ευπαθείς», ένας 29χρονος κι ένας 60χρονος, τραυμάτισαν δύο ομοφύλους τους, έναν 25χρονο κι έναν 44χρονο, εξαιτίας προσωπικών διαφορών.
Ο 25χρονος είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Οι μαχαιροβγάλτες διέφυγαν και αναζητούνται από την αστυνομία.
Τι λένε τώρα οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» ρατσιστολόγοι, εσωτερικού και εξωτερικού;

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ



KENTRO
Ένας Έλληνας αστυνομικός είναι το πρώτο θύμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της συγκυβέρνησης, που αντί να απελαύνει αμέσως τους λαθρομετανάστες, μαζεύει για τα μάτια του κόσμου κάτι λίγους απ’ αυτούς στα «κέντρα κράτησης» (όπου κοιμούνται όλη την ημέρα, τρώνε με κέτερινγκ κι έχουν ψύξη-θέρμανση, όλα αυτά δαπάναις του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού).
Ο αστυνομικός, λοιπόν, που υπηρετεί ως φρουρός στο κέντρο κράτησης της Ξάνθης (στα κτίρια της πρώην αστυνομικής ακαδημίας), κατά πάσα πιθανότητα έχει προσβληθεί από φυματίωση! Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν σε απομόνωση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, επειδή όμως οι ενδείξεις ήταν σοβαρές μεταφέρθηκε στην Καβάλα για περαιτέρω εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός 40 ημερών. Άραγε, ποιος και με ποιον τρόπο θα αποζημιώσει τον αστυνομικό και την οικογένειά του;
Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης: “Η Συνδικαλιστική κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης από τον Αύγουστο, όταν κάποιοι αποφάσισαν οι σχολές μας να γίνουν «φυλακές» πέραν των αντιρρήσεων που γνωστοποίησε με διάφορα έγγραφα, είχε επισημάνει και τον κίνδυνο λόγω των υγειονομικών ελλείψεων (Αριθμ.Πρωτ 753/08-08-2012) να εκτεθούν οι συνάδελφοι μας σε διάφορες ασθένειες. Δυστυχώς πέντε μήνες μετά (που θα έπρεπε να είχαν βελτιωθεί οι συνθήκες υγιεινής) επαληθευτήκαμε”.
Ας τα έχουν αυτά υπόψη τους οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν εγκατασταθεί τα κέντρα κράτησης, καθώς και αυτών που πρόκειται να εγκατασταθούν στο μέλλον…

Ο «ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ» BODYGUARD!



VORIDHS-GEORGIADHS
Απειλές για τη… ζωή της, υποστήριξε με ανακοίνωσή της (!) πως δέχεται η λαλίστατη (μέχρι απελπισίας…) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του Παναθηναϊκού Ν. Κωνσταντόπουλου, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη λίστα Λαγκάρντ. Αφορμή για την ανακοίνωση (!) στάθηκε παραπολιτικό δημοσίευμα που ανέφερε πως οι υπόλοιποι βουλευτές προβλέπουν πως αν είναι να μιλάει ακατάπαυστα η Κωνσταντοπούλου, στο τέλος δε θα το γλυτώσει το… ξύλο.
Ωστόσο, ευτυχώς που στην Επιτροπή υπάρχει κι ένας Άνδρας (με άλφα κεφαλαίο), τι άνδρας, αυτός είναι άντρακλας, που ανέλαβε δημοσίως την προστασία της Κωνσταντοπούλου και μάλιστα με το… κορμί του (εννοούμε την κορμάρα του…): «Ως προς το δελτίο Τύπου της κ. Κωνσταντοπούλου για τις απειλές που δέχεται και προσπαθούν να την φοβίσουν για να μην κάνει την δουλειά της θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής. Πρώτον ουδέποτε ούτε εντός επιτροπής, ούτε εκτός, οιοσδήποτε βουλευτής εξέφρασε απειλές περί σωματικής βίας προς την κ. Κωνσταντοπούλου, όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν και τα πρακτικά. Δεύτερον αν η κ. Κωνσταντοπούλου φοβάται και γι’ αυτό δεν θέλει να κάνει την δουλειά της, δεσμεύομαι προσωπικά με το κορμί μου να την προστατεύσω».
Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε τον… άντρακλα: είναι ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, ο ξακουστός «μπουμπούκος»! Υποκλιθείτε παρακαλώ στη δύναμη, στη σβελτάδα, στον ιπποτισμό και στην ατελείωτη κορμάρα του!
(ΥΓ): Ίσα το κορμί!

«PERSONA NON GRATA» Ο Χ. ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ



XPAPPAS
Ένας ακόμα τίτλος τιμής για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής προστέθηκε χθες! Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες από τα αλβανικά ΜΜΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Εντμόντ Παναρίτι, κήρυξε «persona non grata» τον Ηπειρώτη βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, εξαιτίας μιας πύρινης συνέντευξης που έδωσε σε αλβανικό κανάλι.
Η ανακήρυξη του Χ. Παππά σε «persona non grata», που συνεπάγεται απαγόρευση της εισόδου του σε αλβανικό έδαφος, έγινε μετά από λυσσασμένες παρεμβάσεις του ανθελληνικού τουρκαλβανικού κόμματος των Τσάμηδων (PDIU) και η Νεολαία του, καθώς και η «Λέσχη των Νέων Πατριωτών» (πρόκειται για παρακρατική οργάνωση, που φιλοδοξεί να λειτουργήσει στα πρότυπα των «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας). Ιδού και οι μανιασμένες ανακοινώσεις των κατσαπλιάδικων συμμοριών:
«Οι χθεσινές δηλώσεις ενός βουλευτή της ελληνικής βουλής, πως η Ελλάδα θα πρέπει να παρέμβει με στρατό στην Αλβανία πρέπει να θέσουν σε κίνηση όλες τις αλβανικές αρχές σχετικά με τα επικίνδυνα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Οι δηλώσεις του Χρήστου Παππά, το κόμμα του οποίου εκπροσωπεί το 7 τοις εκατό του ελληνικού εκλογικού σώματος και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις τα ποσοστά αυτά τείνουν να αυξηθούν, είναι ένα κακό σημάδι για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Εμείς δεν φοβόμαστε. Ο δειλός Παππάς μόλις πριν από δύο μήνες επέστρεψε από την μέση του δρόμου, όταν είδε το μπλόκο που είχαν στήσει στην Κλεισούρα οι Νέοι Πατριώτες».
«Ο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας έχει πατριωτικό και συνταγματικό καθήκον την προστασία της αξιοπρέπειας του έθνους, η οποία προσβλήθηκε χθες από ένα άτομο επικίνδυνο για την ίδια του την κοινωνία».

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΑ




Στα γραφεία της ΤΟ Αθηνών πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ η ομιλία του συναγωνιστή Χρήστου Παππάς που είχε θέμα το θάνατο του Εθνικού μας ηγέτη σε μια από τις λαμπρότερες σελίδες δόξης τον αιώνα που πέρασε....
Ο Ιωάννης Μεταξάς,ο μπάρμπα-Γιάννης όπως με απλοϊκή τρυφερότητα αποκαλούσε ο Ελληνικός λαός δείχνοντας ανάμεικτα,αγάπη,οικειότητα,σεβασμό και τρυφερότητα,έφυγε μυστηριωδώς και με σκοτεινό τρόπο μας είπε ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς με μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ομιλία με πολλές αναφορές σε άγνωστες πτυχές της ζωής και του τέλους του μεγάλου αυτού Έλληνα.Τονίσθηκε αρχικά πως θα πρέπει να μη μας διαφεύγει πως όσο και να επιχειρούν να αμαυρώσουν τη μνήμη του και να αποσειόσουν το μέγεθος της προσφοράς του,ο Έλληνας κυβερνήτης όταν κήρυξε δικτατορία,ήταν ήδη Πρωθυπουργός με τις "ευλογίες" του κοινοβουλευτικού καθεστώτος και του τότε Βασιλέως που βάσει του συντάγματος ήταν ο Ανώτατος άρχων της χώρας.Ο πατέρας της Νίκης με ως γνωστόν αναίμακτο τρόπο, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά την οξύνοια του, κατέκτησε την εξουσία χωρίς να χρησιμοποιήσει στρατό και βία.Άλλωστε ο ίδιος έλεγε πως ήταν ένας συντηρητικός Επαναστάτης.Ο Κυβερνήτης, ήταν αυτός που κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να καθιερώσει την ασφάλιση των εργαζομένων με το ΙΚΑ,την άδεια των εργαζομένων,την οκτάωρη εργασία,να εκσυγχρονίσει με διορατικότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις,να ιδρύσει την Εθνική Ραδιοφωνία,κλπ,κλπ εκσυγχρονίζοντας το απαρχαιωμένο Ελληνικό κράτος της εποχής του.Ήταν μάλιστα και εμπνευστής της ίδρυσης της ΕΟΝ παρά την περί του αντιθέτου διάθεση του τότε Έλληνος Βασιλέως.Προείδε τον επερχόμενο πόλεμο,εξοπλίζοντας τη χώρα για ένα πόλεμο που προκάλεσε η επιπόλαιη και άφρων επιλογή του Μουσολίνι,που ήταν όχι μόνο εν αγνοία του Χίτλερ αλλά που αντέδρασε οργισμένα μέσω δε του Φον Κανάρης και του Έλληνα πρέσβη Αργυρόπουλου στη Μαδρίτη, προσπάθησε να αποτρέψει την Ελληνοϊταλική σύγκρουση.Μάλιστα είναι γνωστή η πρόταση μετά την προέλαση των Ελλήνων η ιδέα του Βερολίνου να γίνει ανακωχή με διατήρηση των κεκτημένων εδαφών και με γραμμή ουδετερότητας ανάμεσα σε Ιταλούς και Έλληνες που θα επιτηρούσαν οι Γερμανοί.Μια πρόταση που αν εγένετο αποδεκτή ενδεχομένως να μην επακολουθούσε πόλεμος και κατοχή.Η εγχείρηση όμως αμυγδαλών του Ιωάννη Μεταξά που έσβησε απροσδόκητα έκανε τον Μανιαδάκη να σχολιάσει : "Σε τρίτη θέση δημοσίου νοσοκομείου να νοσηλευόταν ο Μεταξάς,δεν θα χανόταν" αφήνοντας σαφείς αιχμές για το ρόλο του Άγγλου ιατρού που τον εγχείρησε . Μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος σε άλλη στιγμή είπε : "Οι γιατροί φταίγανε αλλά επωφελήθηκαν οι Άγγλοι".Είναι προφανές πως ήταν ένα έγκλημα σκοπιμότητος στη καρδιά του πολέμου που η κλασσική ερώτηση "τις ωφελείται" φωτίζει το πρόσωπο των δολοφόνων... Ο Μεταξάς είχε σχηματίσει όπως ο ίδιος σχολίαζε,ένα κράτος ολοκληρωτικό,αντικοινοβουλευτικό,αντικομουνιστικό, φιλεργατικό και φιλαγροτικό.Ο μοναδικός πατριώτης Εθνικός μας κυβερνήτης- σύμβολο,που πολιτεύθηκε με μοναδικό γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον,ο στρατηλάτης μας,ο εκπορθητής στο Μπιζάνι,ο συνυπογράψας την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης,ο ιδρυτής της θρυλικής ΕΟΝ,αυτός που πολεμούσε το 1897,στους Βαλκανικούς πολέμους,παντού όπου η πατρίδα τον καλούσε έφυγε,αφήνοντας ορφανή την Ελλάδα εν καιρώ πολέμου.Σήμερα που η χώρα παραδίδεται στους γνωστούς παγκόσμιους τοκογλύφους ο Ιωάννης Μεταξάς δείχνει ακόμη πιο μεγάλος και σημαντικός.Ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς,ακολούθως και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων πέρασε στη σημαντική προσωπικότητα του στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή,τον ήρωα της Κύπρου που είχε σαν λάφυρα ζωής 4 Τουρκικές σημαίες και που επίσης έφυγε από τη ζωή,φυλακισμένος και άρρωστος αρνούμενος να υπογράψει αίτηση χάριτος από ένα καθεστώς που έχει οδηγήσει τη χώρα και το λαό μας στο σημερινό έσχατο σκαλοπάτι εθνικής καταβαράθρωσις,πολιτικής απαξίωσης,κομματικής εξαχρείωσης.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και τη τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ηρώων που μας άφησαν αλλά που μας σκεπάζει η προσοχή και το βλέμμα τους από ψηλά.

Ερώτηση για αεροψεκασμούς άγνωστης προέλευσης




ΠΡΟΣ: 
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: «Αεροψεκασμοί άγνωστης προέλευσης»

Σύμφωνα με πλειάδα δημοσιευμάτων (ελληνικών και ξένων) που έχουν κατά καιρούς κατακλύσει το διαδίκτυο αλλά και τις εφημερίδες, διάφοροι επιστήμονες, ερευνητές και πολίτες, έχουν παρατηρήσει ένα συχνό και ταυτόχρονα ανησυχητικό φαινόμενο στους ουρανούς και μάλιστα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για μεγάλου μήκους, πυκνές και λευκές ή υπόλευκες νεφελώδεις γραμμές οι οποίες ξαφνικά παρατηρούνται στον ουρανό μιας περιοχής. Από  τη σταχυολόγηση των ευρημάτων και τις γνώμες των ειδικών που έχουν επωνύμως καταγραφεί, έχει διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται για ψεκασμούς παρασιτοκτόνων (αφού αυτοί λαμβάνουν χώρα σε πολύ χαμηλό ύψος και πάνω από αγροκαλλιέργειες), αλλά ούτε και για υδρατμούς από αεριωθούμενα αεροσκάφη, αφού αυτοί ερχόμενοι σε επαφή με την ατμόσφαιρα, διαλύονται σύντομα, το πολύ εντός ολίγων λεπτών, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος. Αντίθετα στην περίπτωση των παρατηρηθέντων αεροψεκασμών, οι μεγάλου μήκους πυκνές γραμμές, όχι μόνο δεν διαλύονται σύντομα αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται, δημιουργώντας λεπτά τεχνητά νέφη που μπορούν να καλύψουν μια μεγάλης έκτασης περιοχή.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαχρονικά αρνηθεί να παράσχει οποιαδήποτε πληροφόρηση στο κοινό, ισχυριζόμενο ότι τα αεροπλάνα που εκτελούν τους ψεκασμούς δεν είναι στρατιωτικά (άρα είναι πολιτικά) και ότι δεν απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια. Η πληροφόρηση όμως αυτή είναι εσκεμμένα ελλιπής, δεδομένου ότι είναι προφανές πως  σε οποιαδήποτε δραστηριότητα συμμετέχουν, τα έστω πολιτικά, αεροπλάνα, έχουν τη συνδρομή  ή την άδεια του Υπουργείου Άμυνας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τόσο για το ύψος στο οποίο θα κινηθούν, όσο και για τη διαδρομή που θα εκτελέσουν. Εξάλλου, η αόριστη και αναπόδεικτη επιχειρηματολογία της «γεωμηχανικής», δηλαδή της τεχνικής παρέμβασης στη φύση για τον έλεγχο των κλιματολογικών συνθηκών, αφήνει έκθετη την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, αφού τα όποια «πειράματα» δεν είναι δυνατόν να γίνονται  ερήμην αλλά μόνο με τη συνεργασία της εκάστοτε Κυβέρνησης. Η παραφιλολογία και η «συνωμοσιολογική» εκμετάλλευση ενός διαρκούς γεγονότος, οφείλεται αποκλειστικά στην ύποπτη σιωπή της Κυβέρνησης στις συνεχείς ερωτήσεις.

Ερωτώνται οι  κ. κ. Υπουργοί:

1) Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που καταγράφουν αυτή τη δραστηριότητα πάνω από ελληνικές πόλεις (και στην Αθήνα), ποια είναι η σημερινή θέση της Κυβέρνησης για τους αεροψεκασμούς; 

2) Γιατί τα συναρμόδια Υπουργεία αρνούνται να παράσχουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τους ψεκασμούς, τώρα που είναι ολοφάνερο ότι αυτοί έχουν γίνει κοινοί σε όλους τους πολίτες; Μήπως έχουν βάση οι «θεωρίες συνωμοσίας» που εντέχνως αφήνει η Κυβέρνηση να καλλιεργούνται;

3) Ποια είναι η σύσταση του ψεκαζομένου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους; Πότε άρχισαν, με τι πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν;

Αθήνα, 28/01/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ… ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ



TOURISTES
Πολλές κατηγορίες έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα για την Χρυσή Αυγή, αλλά ετούτη εδώ ειλικρινά δεν περιμέναμε ότι θα την ακούσουμε: η Χρυσή Αυγή είναι… αντιτουριστική, διότι… αποτρέπει τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα! Ποιος τα λέει αυτά τα… ωραία; Το… κακέκτυπο της «Ελευθεροτυπίας», η «Εφημερίδα των Συντακτών», των «Ιών» (της… σιωνιστικής αριστεράς). Και για του λόγου το… αληθές, επικαλούνται την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν τον Νοέμβριο οι φίλοι τους οι Αμερικανοί. Θα παραθέσουμε ένα κομμάτι από το παραλήρημά των ορφανών του Μπεναρόγια, υπό τον τίτλο «Οι τουρίστες ανησυχούν για τη Χρυσή Αυγή και τον ρατσισμό»:
«Τον τελευταίο χρόνο, όλο και περισσότεροι τουρίστες γράφουν στις διεθνείς ταξιδιωτικές ιστοσελίδες ρωτώντας αν είναι ασφαλές να μας επισκεφθούν, τη στιγμή που γνωρίζει έξαρση η ρατσιστική βία Κάποιοι μάλιστα αναρωτιούνται αν πρέπει να ακυρώσουν εισιτήρια και κρατήσεις.
Το Σάββατο, δυο μέρες μετά την άγρια ρατσιστική δολοφονία του Πακιστανού Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, μια Καναδέζα τουρίστρια ρωτούσε τους χρήστες τού tripadvisor.com, του μεγαλύτερου τουριστικού φόρουμ στον κόσμο, με 56 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα: «Είναι ασφαλής η Ελλάδα για μη λευκές γυναίκες;» Είχε προγραμματίσει να έρθει τον Ιούλιο με την παρέα της στην Αθήνα και τα νησιά, αλλά προβληματιζόταν.
«Μ’ όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα και αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες, ανησυχώ λίγο για την ασφάλειά μας, ιδίως από τη στιγμή που υπάρχει αύξηση στις επιθέσεις στους μη λευκούς τουρίστες. Την παρέα μας αποτελούν δύο μαύρες, μία Κινέζα και μία Καυκάσια. Ξέρει κανείς ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα;».
Πήρε τέσσερις απαντήσεις, όλες καθησυχαστικές. Όμως το πρόβλημα παραμένει. Τον τελευταίο χρόνο, όλο και περισσότεροι τουρίστες γράφουν στις διεθνείς τουριστικές ιστοσελίδες ρωτώντας αν είναι ασφαλές να μας επισκεφτούν τη στιγμή που γνωρίζει έξαρση η ρατσιστική βία στη χώρα μας. Κάποιοι μάλιστα αναρωτιούνται αν πρέπει να ακυρώσουν εισιτήρια και κρατήσεις.
Όσο κι αν ο τουρισμός δεν μπορεί ν’ αποτελεί το βασικό κριτήριο για ζητήματα που αφορούν την καρδιά της δημοκρατίας, δεν μπορεί ν’ αγνοήσει κανείς το γεγονός πως στους παραδοσιακούς φόβους τουριστικών πρακτόρων και τουριστών, φόβους που έχουν να κάνουν με την τουριστική υποδομή, τις τιμές, το κυκλοφοριακό κομφούζιο της Αθήνας ή την τρομοκρατία, προστίθεται ο φόβος για τις ρατσιστικές επιθέσεις.
Μάλιστα, στο φως των τελευταίων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν, για παράδειγμα, μείωση 23.3% των επισκέψεων από τις ΗΠΑ πέρσι σε σχέση με την συνολική πτώση του τουρισμού 5%, η επαναλαμβανόμενη έκφραση ανησυχίας των τουριστών για τον ρατσισμό αποκτά νέα διάσταση.
Ας μη βιαστεί κανείς να αποδώσει κομματική σκοπιμότητα στην ανάλυση. Τους ίδιους φόβους εκφράζει σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Greek News» (17/6/2012) ο Ελληνοαμερικανός Πήτερ Βλήτας, αντιπρόεδρος αεροπορικών πωλήσεων και μάρκετινγκ της Protravel International, μιας από τις δέκα μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες τουριστικής διαχείρισης:
«Εχω αναφέρει και πάλι το θέμα Χρυσή Αυγή. Οι έγχρωμοι δεν θέλουν να πάνε στην Ελλάδα. Φοβούνται ότι θα τους μπερδεύουν με παράνομους μετανάστες και θα πέσουν θύματα κακοποίησης της Χρυσής Αυγής».
Ο κ. Βλήτας προσθέτει στους κινδύνους για τον τουρισμό την πολιτική αστάθεια και… την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο κανείς χρήστης του Tripadvisor δεν αναφέρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως αιτία ανησυχίας. Αντιθέτως, αρκετοί ανησυχούν με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Ταξιδιωτική Οδηγία για τη ρατσιστική βία
Η ρατσιστική βία θεωρείται εξίσου επικίνδυνη για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα όσο τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 17 Νοέμβρη ή αυτό της περασμένης Κυριακής στο The Mall. Η αμερικανική πρεσβεία έβγαλε το Νοέμβριο ταξιδιωτική οδηγία που για πρώτη φορά δεν αφορούσε τρομοκρατία ή πολιτική αναταραχή (όπως η πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία μετά το χτύπημα στο The Mall), αλλά τις ρατσιστικές επιθέσεις. Η οδηγία πληροφορούσε τους Αμερικανούς “για την αύξηση των απρόκλητων εφόδων και βίαιων επιθέσεων εναντίον ανθρώπων που, λόγω της εμφάνισής τους, μπορεί να νομίσει κανείς ότι είναι μετανάστες». Σημείωνε ότι το μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν όσοι κατάγονται από την Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Μέση Ανατολή και μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
Ποια είναι η πραγματικότης; «Αντιτουριστικοί» είναι οι εγκληματίες λαθρομετανάστες που κλέβουν και ληστεύουν τον ανυπεράσπιστο κοσμάκη στο κέντρο της Αθήνας –και όχι μόνον- , μηδέ των τουριστών εξαιρουμένων (πρόσφατο κραυγαλέο παράδειγμα κάτι Μαροκινοί που συνελήφθησαν αφού είχαν κλέψει καμιά 15αριά πορτοφόλια τουριστών στην Ακρόπολη). Επίσης, «αντιτουριστικοί» μέχρι… αηδίας είναι οι ντόπιοι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» της αριστεράς (και της… προόδου), λόγω… φάτσας και… κοψιάς!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ… ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


lathro
Ένα νέο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, έκδοση του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ, θα πάρουν σύντομα στα χέρια τους οι Έλληνες αστυνομικοί. Όχι, δεν πρόκειται για επιπλέον οδηγίες για την αντιμετώπιση των εγκληματιών που έχουν ρημάξει τη χώρα –με τέτοια θα ασχολούμαστε τώρα;- αλλά για «εγχειρίδιο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης», το οποίο θα τους κάνει μαθήματα… αντιρατσισμού!
Ας δούμε εν τάχει κάποια απ’ τα κυριότερα σημεία του:
«Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία υπάρχουν και μέσα στην αστυνομία, καθώς σε μια υπηρεσία αντιπροσωπεύεται ο μικρόκοσμος μιας κοινωνίας συνολικά και οι αστυνομικοί υπάλληλοι προέρχονται από αυτή την κοινωνία. Όπως όλοι οι πολίτες έτσι και οι αστυνομικοί επηρεάζονται στην κρίση τους από το πολιτισμικό τους υπόβαθρο.
Σημαντική έμφαση στη διαπολιτισμική εκπαίδευση των αστυνομικών υπαλλήλων δίνεται και στην εξάλειψη των διακρίσεων που πηγάζουν από την ίδια την λειτουργία της αστυνομίας.
Πολλές μελέτες υποστηρίζουν πως ακόμη και τα μεμονωμένα περιστατικά διακρίσεων και ρατσισμού επηρεάζουν αρνητικά τη γενικότερη εικόνα της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να φορτίζονται αρνητικά οι σχέσεις με τις μειονότητες και τις μεταναστευτικές κοινότητες, τροφοδοτώντας με αυτό τον τρόπο έναν φαύλο κύκλο καχυποψίας».
Ποιος είναι ο σκοπός της έκδοσης του… αντιρατσιστικού πονήματος;
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Βασικοί στόχοι του εγχειριδίου Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών», είναι α) η βελτίωση της γνώσης και της αντίληψης των αστυνομικών υπαλλήλων στις σχέσεις τους με τους μετανάστες, β) η ανάπτυξη βέλτιστων επικοινωνιακών δυνατοτήτων στο διαπολιτισμικό περιβάλλον, γ) η βελτίωση των παραγόμενων υπηρεσιών προς τους μετανάστες, δ) ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε συνδυασμό με τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, ε) ενίσχυση της προσήλωσης των αστυνομικών υπαλλήλων στην αποτελεσματική λειτουργία σε διαπολιτισμικό περιβάλλον (συνειδητότητα), στ) βελτίωση της γνώσης των αστυνομικών για τους νόμους και τις ρυθμίσεις που αφορούν στους μετανάστες».
Όλα, λοιπόν, για τους «κατατρεγμένους οικονομικούς μετανάστες» και τις «μειονότητες». Υπάρχει τίποτα και για τους ανυπεράσπιστους Έλληνες, που πέφτουν θύματα της εγκληματικότητας; Όχι, δεν… περισσεύει, πρόλαβαν άλλοι!

ΜΑΖΙΩΤΗΣ – ΡΟΥΠΑ: «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ» ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ


MAZIOTHS
Μπορεί να έχουν εξαφανιστεί (;) από προσώπου γης οι κόκκινοι τρομοκράτες Μαζιώτης και Ρούπα (ας είναι καλά το 18μηνο…), αλλά συμμετέχουν στη δίκη με… επαναστατικές επιστολές. Έτσι, κατά την χθεσινή δικαστική διαδικασία, η συνήγορος των δύο τρομοκρατών εμφάνισε στο δικαστήριο επιστολές των πελατών της, με παλαιότερη ημερομηνία, τις οποίες ισχυρίστηκε ότι έλαβε ταχυδρομικά και ζήτησε την άδεια να τις διαβάσει. Και όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, το δικαστήριο της μεταπολιτευτικής «δημοκρατίας» έδωσε ελεύθερο βήμα στους τρομοκράτες, έστω κι αν… απουσίαζαν από τη δίκη.
Στις επιστολές τους, οι δύο… φαντομάδες δίνουν… επαναστατικά μαθήματα εκ του ασφαλούς, του τύπου «οι επαναστάτες δεν απολογούνται», είναι για μένα τίτλος τιμής οι κατηγορίες που αντιμετωπίζω για την δράση μου στον Επαναστατικό Αγώνα», «γνωρίζουμε το κόστος και τις συνέπειες», «είναι πιο επιτακτική και πιο αναγκαία από ποτέ η ένοπλη επανάσταση» (Μαζιώτης), «ο Επαναστατικός Αγώνας ήταν μια οργάνωση, ορόσημο για πολλούς αγωνιστές», «σήμερα είναι ορατό το κενό μιας τέτοιας επαναστατικής δράσης. Είμαι υπερήφανη και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα», «έχουμε πόλεμο και αυτόν το ξεκίνησε το καθεστώς που υπηρετείτε», «είναι μεγάλο χρέος μας να αλλάξουμε τον κόσμο», «αυτή είναι η μόνη κληρονομιά που έχω να αφήσω, μια επαναστατική κληρονομιά» (Ρούπα).
Τι θαρραλέοι που είναι οι… επαναστάτες όταν είναι απόντες από το εδώλιο! Γιατί όταν κάθονται σ’ αυτό κλαίγονται στην «αστική» δικαιοσύνη, αρνούνται τα πάντα και ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει… θύματα αστυνομικής σκευωρίας. «Επαναστάτες» να σου πετύχει, του γλυκού νερού και της κακιάς ώρας! Να τους χαίρεται η αριστερά και η… πρόοδος!
(ΥΓ) 1: Όπως έγραψε το «Βήμα» -χωρίς να διαψευσθεί- το βράδυ λίγο πριν από την τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διαβεβαίωναν τον Δένδια:
«Δεν έχουν κανένα περιθώριο ένοπλης δράσης ύστερα από τις τελευταίες συλλήψεις! Οι περισσότεροι είναι στη φυλακή. Ο Μαζιώτης είναι απομονωμένος και αποδυναμωμένος…».
Και που ήξεραν αυτοί και το έλεγαν με τέτοια βεβαιότητα ότι «ο Μαζιώτης είναι απομονωμένος και αποδυναμωμένος»; Ήξεραν το κρησφύγετό του;
(ΥΓ) 2: Μήπως εκτός από «επαναστάτες εκ του ασφαλούς» είναι και «επαναστάτες προστατευόμενοι των αρχών»;

EKTAKTO: ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΕ ΕΜΦΡΑΓΜΑ. ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ



rio-nosokomeio
Από την Πάτρα πήραμε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία που αφορά τους εργολάβους της ΔΕΗ που πήγαν απροειδοποίητα και ληστρικά και έκοψαν το ρεύμα σε επαγγελματία της περιοχής. Διαβάζουμε:
"ΟΛΑ ΣΥΝEBΗΣΑΝ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.
ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ,ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΩΡΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΗΓΕ ΑΜΕΣΩΣ.. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ....ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ..ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ;"
http://contraseolous.blogspot.gr

Στην Ελλάδα του 2013!! 35χρονος τρεφόταν με σκυλοτροφή και φωτιζόταν με κερί...!!!




Στο γηροκομείο της Λεμονιάς στα Θυμιανά βρήκε τη στέγη και την θαλπωρή που του έλειπαν ένας 35χρονος Έλληνας άστεγος.

Ο νεόπτωχος άνδρας τρεφόταν με σκυλοτροφές και φωτιζόταν με κερί στο άθλιο υπόγειο εγκαταλειμμένης νεοκλασσικής οικίας στην οδό Θεοπόμπου αρ. 5 στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, όπου είχε βρει καταφύγιο από τότε που εγκατάλειψε τον Οίκο Αγάπης στο Νεχώρι.

«Σανίδα» σωτηρίας για το νεαρό αποδείχθηκε η παρατηρητικότητα του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Χίου Πέτρου Περρίκου, που παραξενεύτηκε από το φως που τρεμόπαιζε στο υπόγειο του εγκαταλειμμένου σπιτιού. 

Στην αρχή δεν υποψιάστηκε τίποτα, αλλά όταν είδε ότι το φαινόμενο συνεχιζόταν αποφάσισε να επέμβει. Με τη συνοδεία της αστυνομίας μπήκαν στο σπίτι και αυτό που αντίκρισαν τους άφησε άφωνους. Ο νεαρός ήταν σε οικτρή κατάσταση, δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον και αφού τον περιποιήθηκαν αποφάσισαν να τον μεταφέρουν όσο το δυνατόν συντομότερα σε ένα χώρο φιλοξενίας και στη συνέχεια να ενημερώσουν τους οικείους του στην Αθήνα. 

Δύο μέρες αργότερα με τη συνοδεία της Ασφάλειας και κοινωνικής λειτουργού του δήμου τον μετέφεραν στο γηροκομείο της Λεμονιάς, όπου ζει πλέον με ανθρώπινες συνθήκες. on-news 

stoxos.gr

ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.......!!!






         Παραίτηση του πρώην επικεφαλή του τοπικού Πυρήνα της Χρυσής Αυγής Χουρμούζη Χριστόφορου και από απλό Μέλος είχαμε χθες.
Ο πρωτεργάτης και δημιουργός του Εθνικιστικού Κινήματος στο νησί μας αποτελεί πλέον παρελθόν και το μέλλον της Τοπικής φαντάζει αβέβαιο............!
Το κείμενο της παραίτησης έχει ως εξής:


Προς:
Επικεφαλή Πυρήνα Χρυσής Αυγής Κεφαλονιάς
& Πενταμελές Συμβούλιο

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,  με την  παρούσα επιστολή θέλω να σας γνωρίσω την επιθυμία αποχώρησης μου από μέλος του Πυρήνα Κεφαλονιάς.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, ύστερα από τα όσα καταφέραμε τα δύο χρόνια λειτουργίας του Πυρήνα μας και την «εκτόξευση» του Εθνικιστικού Πνεύματος στην Κεφαλονιά κάτω από αντίξοες συνθήκες, να αποχωρήσω αφήνοντας νέο αίμα να αναλάβει και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το μόνο πραγματικά Ελληνικό και Εθνικιστικό Κίνημα τη Χρυσή Αυγή που μας αντιπροσωπεύει  ως Έθνος και ως Κράτος.
Πιστεύω ότι η παρουσία μου, έστω και ως απλού μέλους, ίσως εμποδίσει τη νέα διοίκηση στο έργο της, μιας και έχουμε τον ίδιο σκοπό και τον ίδιο στόχο αλλά με διαφορετικό τρόπο και δρόμο προσέγγισης.
Εγώ θα παραμείνω γνήσιος υποστηρικτής του «Λαϊκού Συνδέσμου» και θα προσφέρω στο τόπο μου τη Κεφαλονιά αλλά και στην πατρίδα μου, ως πραγματικός Εθνικιστής, τα μέγιστα.
Μπορεί οι τρόποι που θα επιλέξω να προσφέρω και να εκφραστώ να μην συμφωνούν απόλυτα με τον τρόπο λειτουργίας του τοπικού Πυρήνα, γι αυτό αποφάσισα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών και των λόγων μου, να αποχωρήσω.
Παρακαλώ όπως κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου, διαγράφοντας το όνομά μου από τις λίστες των μελών του Πυρήνα Κεφαλονιάς.
Καλή επιτυχία εύχομαι ολόψυχα στο έργο σας.
ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ – ΖΗΤΩ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Μετά τιμής
Χουρμούζης Χριστόφορος

Να τονίσουμε ότι η προσφορά του συναγωνιστή ήταν μεγάλη και εμείς ως γνήσιοι Κεφαλονίτες Εθνικιστές τον ευχαριστούμε για την προσφορά και τους αγώνες του.


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ



TSIPRAS
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην τηλεόραση της ΝΕΤ και στην εκπομπή της Έλλης Στάη, φορώντας ένα ροζ πουκάμισο, έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρώην… κομμαντάντε και νυν… leader of SYRIZA. Αναφερόμενος στην επίσκεψή του σε Γερμανία και Αμερική, είπε ότι θα συμμαχήσει και με τον… διάβολο, για να… σώσει την Ελλάδα. Και βέβαια, ο… χαριτωμένος leader δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι… «δολοφονεί καθημερινά». Όμως, εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο ολοκλήρωσε τη συνέντευξη. Κοίταξε στα μάτια την Έλλη Στάη και με ύφος δραματικό της είπε επί λέξει:«Αν βγω κι εγώ αναξιόπιστος, τότε την επόμενη φορά θα μιλάτε με τον Μιχαλολιάκο κυρία Στάη και δε σας το εύχομαι αυτό». Προφανώς του ξέφυγε, αλλά είπε και μια μεγάλη αλήθεια! Μια μεταφορική εικόνα από το (καθόλου μακρινό) μέλλον…

29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΠΩΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ “ΕΦΑΓΑΝ” ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ



metaxas3
Αγαπητοί φίλοι και συναγωνισταί
Σαν σήμερα, πριν από 72 χρόνια, έφυγε από την ζωή ο εθνικός κυβερνήτης και πατέρας του «ΟΧΙ», Ι. Μεταξάς. «Πέθανε», γράφει η επίσημη ιστορία. Ωστόσο, εμείς έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι ο Ι. Μεταξάς δολοφονήθηκε και θα στηρίξουμε την πεποίθησή μας αυτή σε αδιάσειστα ιστορικά ντοκουμέντα.
Κατ’ αρχάς, κυκλοφορεί ευρέως ένας μύθος: ότι η καθεστωτική μεταβολή της 4ης Αυγούστου έγινε με τις ευλογίες των Άγγλων και ότι ο Ι. Μεταξάς, διδαχθείς από την τύχη του Βασιλέως Κωνσταντίνου του Στρατηλάτη κατά τον Α΄ Π.Π., είχε δεσμευθεί ότι θα ταχθεί οπωσδήποτε στο πλευρό της Αγγλίας, στον επικείμενο πόλεμο. Άλλο ένα ψεύδος, μετά από εκείνο που έλεγε ότι ο Μεταξάς ήτο γερμανόφιλος. Ο εθνικός κυβερνήτης δεν ήτο ούτε αγγλόφιλος ούτε γερμανόφιλος! Ήτο Έλλην και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξυπηρέτησις των εθνικών συμφερόντων. Προς τούτο, λοιπόν, επεδίωξε την αυστηρά ουδετερότητα μόλις ξέσπασε ο Β΄ Π.Π. Όμως, οι πανούργοι Άγγλοι, που επιθυμούσαν διακαώς το άνοιγμα του βαλκανικού μετώπου, δια του πράκτορός των Τσιάνο, και του άφρονος Μουσσολίνι, κατόρθωσαν να βάλουν την Ελλάδα στο σφαγείο. Κατά πόσον οι Άγγλοι ευνοούσαν την 4η Αυγούστου; Ας μας απαντήσουν τα ιστορικά ντοκουμέντα.
Σε έκθεση του Γενικού Προξένου της Αγγλίας στην Θεσσαλονίκη, Χόουλ, προς το Λονδίνο, με ημερομηνία αποστολής 21 Δεκεμβρίου 1939, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα: «Έχω επανειλημμένως εφέτος αναφερθεί στην αντιδημοτικότητα του παρόντος καθεστώτος: τον Φεβρουάριο, σε έκθεσίν μου για την επίσκεψιν του Βασιλέως και του κ. Μεταξά, ανέφερα τις ελπίδες ότι η Αυτού Μεγαλειότης είτε θα απέλυε τον πρωθυπουργόν του, είτε θα τον υποχρέωνε τουλάχιστον να εμπιστευθεί υπουργεία σε άλλες προσωπικότητες … Δύναται να υποστηριχθεί ότι η σταθερότης του καθεστώτος είναι ίσως περισσότερο φαινομενική παρά πραγματική και ότι, εν πάση περιπτώσει το καθεστώς δεν είναι φιλικό προς την Μεγάλη Βρετανία… Ενδείξεις των αισθημάτων του καθεστώτος έχουν πολλαπλασιασθή εφέτος παρά τις επαναλαμβανόμενες επίσημες διαβεβαιώσεις φιλίας: Η απόλυσις του κ. Τσουδερού λόγω των σχέσεών του με Βρετανούς, η διάλυσις των Προσκόπων με τις βρετανικές παραδόσεις των, η φίμωσις του κοινού στους κινηματογράφους για να αποτραπεί η εκδήλωσις αντιγερμανικών αισθημάτων, η επιβολή μιας δήθεν ουδετερότητος επί του τύπου, η οποία ερμηνεύεται με επανειλημμένα τηλεφωνήματα προς την κατεύθυνσιν της προβολής γερμανικού υλικού, η επιμονή να μην διανέμωμεν εμείς μετεγγραφές των ραδιοφωνικών ειδήσεων εν συνδυασμώ προς την συγκατάνευσιν προς τας χονδροειδεστέρας μορφάς γερμανικής προπαγάνδας, ο διορισμός ή η διατήρησις γερμανοφίλων υπαλλήλων σε κάθε υπηρεσίαν της διοικήσεως και, τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη, μια αποφασιστική προσπάθεια της Υπηρεσίας Αλλοδαπών να παρεμποδίσει Άγγλους εμπόρους σε ανταλλαγές» (πηγή: «Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Όφφις», σελ. 10-11). Ωστόσο, οι Άγγλοι δεν κινήθηκαν για να πετύχουν την ανατροπή του Ι. Μεταξά, είτε γιατί δεν μπορούσαν να την επιτύχουν, είτε γιατί δεν υπήρχαν πολιτικοί της προκοπής για να στηριχτούν πάνω τους και φοβόντουσαν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Αλλά, από την αρχή ακόμη του πολέμου, φοβούμενοι ότι ο Ι. Μεταξάς δεν θα τους έκανε το χατίρι να μετατρέψει την Ελλάδα σε συμμαχική βάση («Η Ελλάς είναι προορισμένη να γίνει συμμαχική βάσις»πηγή: ό. π., σελ. 11) αποφάσισαν να τελειώσουν τον Ι. Μεταξά με κάθε τρόπο. Μάλιστα, είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει έναν ολόκληρο χρόνο πριν την κυβερνητική μεταβολή στην Ελλάδα, την οποία θεωρούσαν επικείμενη, προφανώς όμως δεν είχαν καταλήξει στον τρόπο που θα γινόταν αυτή: «Την 20η Ιανουαρίου 1940 ο πρεσβευτής Πάλαιρετ γράφει στον Λόρδο Χάλιφαξ για τις φήμες περί πτώσεως του Μεταξά και αναφέρει τους πιθανούς του διαδόχους: Λαμβάνω την τιμήν να αναφέρω ότι επίμονες φήμες έχουν προσφάτως κυκλοφορήσει ως προς την επικείμενη κυβερνητική μεταβολή στην Ελλάδα…»(πηγή: «Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Όφφις», σελ. 29). Οι φήμες, στις οποίες αναφέρεται με διπλωματική γλώσσα ο Βρετανός πρέσβης, είναι πιθανόν να προήλθαν από τυχαία διαρροή του σχεδίου ή από σκόπιμη διαρροή των ίδιων των Βρετανών, ώστε να προκαλέσουν φυγόκεντρες τάσεις μεταξύ των φιλοδοξούντων να διαδεχθούν τον εθνικό κυβερνήτη («Διαίρει και βασίλευε»)! Συνεχίζει, ένα μήνα αργότερα, ο Άγγλος στρατιωτικός ακόλουθος στην Αθήνα, αντισυνταγματάρχης Μπλαντ: «Μια μεταβολή του καθεστώτος θα ηδύνατο να λάβη χώραν κατά δύο τρόπους: Θα ημπορούσε να διευρυνθεί το παρόν καθεστώς, ώστε να καταστεί δυνατή μια περισσότερο αντιπροσωπευτική κυβέρνησις. Εγώ ο ίδιος δεν νομίζω τούτο δυνατόν, εφ’ όσον ο στρατηγός Μεταξάς θα ήταν απρόθυμος να εγκαταλείψει την εξουσίαν του ή να χαλαρώσει το εθνικοσοσιαλιστικόν πρόγραμμά του. Ίσως η Αυτού Μεγαλειότης θα ημπορούσε να χειριστεί τα πράγματα  με μίαν προσωπική και πατριωτικήν έκκλησιν σε στιγμήν κρίσεως …» (πηγή: ό.π., σελ. 37).
Ο μόνος Άγγλος ο οποίος ήταν φιλικά διακείμενος προς τον Ι. Μεταξά, ήτο ο πρέσβης Πάλαιρετ, ο οποίος διαδέχθηκε τον σφόδρα αντιμεταξικό Ουάτερλόου, τον Ιούνιο του 1939. Προφανώς, οι προϊστάμενοί του τον έστειλαν στην Ελλάδα με εντολή να υποστηρίζει φανερά τον Ι. Μεταξά, ώστε να τον καθησυχάσει για τις βρετανικές προθέσεις. Ο Πάλαιρετ δεν κατάλαβε το παιχνίδι που παιζόταν εις βάρος της Ελλάδος και προωθούσε ειλικρινώς τις ελληνικές θέσεις στο Λονδίνο, δια συνεχών αναφορών του. Μέχρι που οι παράγοντες του Φόρεϊν Όφις εκνευρίστηκαν και του έστειλαν το μήνυμα να μην ανακατεύεται διότι: «δεν αντιλαμβάνεται ποια ήταν πραγματικά η πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Ελλάδος» (πηγή: «Βρετανική πολιτική και προπαγάνδα στον ελληνοϊταλικό πόλεμο», Μαρίνας Πετράκη, εκδόσεις Πατάκη).
Στις 19 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα συνάντηση Χίτλερ-Τσιάνο, με θέμα τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Ιδού πως την περιγράφει ο ίδιος ο Τσιάνο, στο Ημερολόγιό του: «Η ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά. Ο Χίτλερ δεν με αφήνει ούτε να μιλήσω». Οι συνεχείς ήττες προβληματίζουν τον Μουσσολίνι, ο οποίος στις 4 Δεκεμβρίου πληροφορεί τον Τσιάνο ότι «δεν απομένει τίποτα άλλο παρά να ζητήσουμε ανακωχή μέσω του Χίτλερ». Ο Τσιάνο του απαντά: «Προτιμώ να αυτοπυροβοληθώ παρά να τηλεφωνήσω στον Ρίμπεντροπ» και τον πείθει ότι υπάρχουν περιθώρια αλλαγής της καταστάσεως στο μέτωπο. Ο Μουσσολίνι πείθεται και συνεχίζει την πορεία προς τον όλεθρο.
Όμως, οι Γερμανοί δεν μπορούν να περιμένουν και χωρίς να μπουν στον κόπο να ενημερώσουν τους Ιταλούς αρχίζουν επαφές με την κυβέρνηση Μεταξά, μέσω τρίτων, φιλικώς διακειμένων προς αυτούς διπλωματών. Η γερμανική πρόταση ήταν σαφής και χωρίς πονηριές και υστεροβουλίες: η Ελλάς μπορούσε να κρατήσει τα εδάφη της Βορείου Ηπείρου, τα οποία είχε απελευθερώσει ο στρατός μας και να παραμείνει αυστηρώς ουδετέρα μέχρι το τέλος του πολέμου. Επρόκειτο για μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, να βγει εγκαίρως απ’ τον πόλεμο αλώβητη, νικήτρια και εδαφικώς μεγαλυτέρα, αλλά και να αποφύγει τα δεινά που ακολούθησαν (γερμανική εισβολή, κατοχή, κομμουνιστική ανταρσία, συμμοριτοπόλεμο). Ο Ι. Μεταξάς, όμως, δεν βιαζόταν. Κωλυσιεργούσε την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας, γιατί ο ελληνικός στρατός προήλαυνε συνεχώς και καταλάμβανε νέα εδάφη, γεγονός που στην τελική συμφωνία θα εξησφάλιζε περισσότερα εδαφικά οφέλη για την Ελλάδα. Μόλις θα επικρατούσε στασιμότητα στο μέτωπο, τότε θα υπέγραφε την συμφωνία!
Οι Άγγλοι, όμως, πληροφορούνται τα καθέκαστα και σπεύδουν να προλάβουν το κακό. Έτσι, στις 13 Ιανουαρίου καταφθάνει στην Αθήνα ο Άγγλος απεσταλμένος Ουέιβελ, ο οποίος προσπαθεί να δώσει κίνητρα στην Ελλάδα για να συνεχίσει να πολεμά, αλλά και να την παγιδεύσει, ώστε να προκληθούν οι Γερμανοί και να επέμβουν: υπόσχεται την αποστολή βρετανικού εκστρατευτικού σώματος στην Ελλάδα, γενικώς και αορίστως, χωρίς να δεσμεύεται για τον ακριβή αριθμό των δυνάμεων, ούτε και για τα εφόδιά τους. Ο Ι. Μεταξάς, αντιλαμβάνεται την παγίδα και στις 18 Ιανουαρίου αποστέλλει στην βρετανική κυβέρνηση διακοίνωση, με την οποία αρνείται ουσιαστικώς την προσφερομένη «βοήθεια»:
Διακοίνωσις του Έλληνος Πρωθυπουργού Ι. Μεταξά προς την Βρετανικήν Κυβέρνησιν 18 Ιανουαρίου 1941:
Είμεθα αποφασισμένοι να αντιμετωπίσωμεν καθ’ οιονδήποτε τρόπον και με οιασδήποτε θυσίας ενδεχομένην γερμανικήν επίθεσιν, αλλ’ ουδόλως επιθυμούμεν να την παροκαλέσωμεν, εκτός εάν η Μεγάλη Βρετανία θα ηδύνατο να μας παράσχη εις Μακεδονίαν την απαιτουμένην βοήθειαν. Εξεθέσαμεν δια μακρών εις τον στρατηγόν Ουέιβελ ποια θα έπρεπε να είναι η έκτασις της βοηθείας αυτής. Η προσφερομένη βοήθεια (24 πυροβόλα εκστρατείας, 12 βαρέα πυροβόλα, περί τα 40 αντιαεροπορικά πυροβόλα, 24 αντιαρματικά πυροβόλα και 65 άρματα μεσαία και ελαφρά) είναι απολύτως ανεπαρκής, ασχέτως και της πλήρους απουσίας δυνάμεων πεζικού. Συνεπώς, ενώ η μεταφορά της δυνάμεως ταύτης εις Μακεδονίαν θα απετέλει πρόκλησιν, η οποία θα επέφερε την άμεσον επίθεσιν εναντίον μας των Γερμανών και πιθανώς και των Βουλγάρων, η ανεπάρκεια της δυνάμεως αυτής θα καθίστα ασφαλή την αποτυχίαν της αντιστάσεώς μας. Επί πλέον, μας εδηλώθη κατηγορηματικώς ότι η Γιουγκοσλαυϊα, διατεθειμένη σήμερον να αμυνθή κατά ενδεχομένης διαβάσεως του γερμανικού στρατού δια του εδάφους της, θα απέσυρε την διαβεβαίωσιν ταύτην εις περίπτωσιν γερμανικής επιθέσεως προκαλουμένης υπό της αποστολής βρετανικών στρατευμάτων εις Μακεδονίαν…».
Την επομένη κιόλας ημέρα ασθενεί αιφνιδίως (από αμυγδαλίτιδα!!!) και μετά από 10 ημέρες πεθαίνει, μετά από ένεση που του έκανε Άγγλος γιατρός, όπως λέγεται. Είναι πλέον σίγουρο, ότι οι Άγγλοι «έφαγαν» τον Ι. Μεταξά: «Αν είχαμε τον Μεταξά σε νοσοκομείο, τρίτη θέση, θα ζούσε», έλεγε ο στενός του συνεργάτης Κων/νος Μανιαδάκης.
Την ίδια άποψη εκφράζουν και σημαντικοί ιστορικοί, όπως ο έγκριτος Ντέϊβιντ Ίρβινγκ, στο βιβλίο του «Ο Πόλεμος του Χίτλερ»:
«Δυο εβδομάδες αργότερα, ο βασιλιάς Βόρις έπεσε άρρωστος από μια ξαφνική, μυστηριώδη ασθένεια. Ο Γερμανός αεροπορικός ακόλουθος στην Σόφια διέθεσε αμέσως αεροπορικό μεταφορικό μέσο, στις 24 Αυγούστου, για να έρθει να δει τον βασιλιά ο Γερμανός γιατρός του, dr. Seitz. Ο γιατρός, ωστόσο, ανέφερε ότι ο βασιλιάς πέθαινε. Στην αρχή είχε διαγνώσει πάθηση της χοληδόχου κύστης, και τότε ο Χίτλερ έστειλε τον πιο σπουδαίο γιατρό του Ράιχ, τον καθηγητή HansEppinger, από την Βιέννη για να βοηθήσει. Παρουσιάστηκαν όμως κάποιες επιπλοκές και τότε, ο διάσημος νευρολόγος καθηγητής Maximilian de Crinis έφτασε αεροπορικώς από το Βερολίνο στις 28 του μηνός. Αλλά στις 4.20’ μ.μ. ο βασιλιάς πέθανε. Η Ιταλίδα σύζυγος του βασιλιά, Giovanna, δεν επέτρεψε να γίνει αυτοψία, αλλά ο Eppinger παρατήρησε ότι τα κάτω άκρα του βασιλιά είχαν μαυρίσει, κάτι που το είχε δει μόνον μια φορά πριν, όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Ιωάννης Μεταξάς είχε δηλητηριαστεί, τον Ιανουάριο του 1941. Με την επιστροφή των Γερμανών γιατρών, ο Χίτλερ έδωσε εντολή στον Υπουργό του της Δικαιοσύνης να τους απαλλάξει από τον όρκο του απόρρητου και να τους ανακρίνει. Και οι δύο αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι αιτία του θανάτου ήταν ένα δηλητήριο εξωτικού φιδιού. Ήταν ένας χαρακτηριστικός «βαλκανικός θάνατος», όπως είπε ο Eppinger».
Επίσης, στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει εμμέσως πλην σαφώς και ο επίσης έγκριτος, Ρεμόν Καρτιέ, στην «Ιστορία του Β΄ Π.Π.), βασιζόμενος στο κλασσικό αστυνομικό ερώτημα «Τις ωφελείται;»: «Στις 29 Ιανουαρίου ο «Έλλην Μόλτκε», ο γερμανόφιλος που δεν είχε πάψει ποτέ να ελπίζει σε μια γερμανική μεσολάβηση, ο δραστήριος δικτάτορας Μεταξάς πεθαίνει. Ο Τσώρτσιλ βλέπει σ’ αυτόν τον θάνατο την άρση του κυριοτέρου εμποδίου, που εμπόδιζε την πραγματοποίηση του βαλκανικού σχεδίου του».
Ολοκληρώνοντας, αξίζει να τονίσουμε, ότι η απώλεια του Ι. Μεταξά προκάλεσε μεγάλη θλίψη στον ελληνικό λαό. Αναφέρει σχετικώς ο Μίκης Θεοδωράκης (ο γνωστός) στην «Καθημερινή» της 29/10/2006: «Ο θάνατος του Μεταξά ήταν ένα μεγάλο σοκ. Στην Τρίπολη, πρέπει να σου πω ότι έγιναν μνημόσυνα σε διάφορες εκκλησίες. Κι εμείς πήγαμε σε μια εκκλησία, όχι στη μητρόπολη, σε μια άλλη, πιο μικρή. Την ώρα λοιπόν του μνημοσύνου, ο κόσμος έκλαιγε τόσο γοερά, ώστε από τη μία εκκλησία στην άλλη άκουγες τα κλάματα. Έκλαιγε όλη η πόλη για τον Μεταξά». Ο δε Β. Ραφαηλίδης, γνωστός αριστερός συγγραφέας, σημειώνει στο βιβλίο του «Ιστορία του νεοελληνικού κράτους 1830-1974): «Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και να μην παραποιούμε την ιστορία μας. Ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, αγάπησε τον Μεταξά».
Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο – Αθήναι

Ο ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ… ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ!



DIAMANTO
Το παιδί το… παρεξήγησαν. Έκοψαν κι έραψαν τις δηλώσεις του για τον στόχο των κόκκινων τρομοκρατών, το Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου. Και δεν κατανόησαν ότι οι γιάφκες των αναρχοκομμουνιστών είναι «πολιτιστικά κέντρα στα οποία γίνονται μαθήματα ζωγραφικής». Δεν είναι φιλοτρομοκράτης, είναι… κάργα δημοκράτης ο αναρχοαυτόνομος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ! Κι απεχθάνεται τη βία, την τρομοκρατία και τα καλασνίκοφ. Ωστόσο, προεκλογικά, σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Δίκτυο» της Καστοριάς (εκλογικής του περιφέρειας) φορούσε προκλητικά και επιδεικτικά μια μπλούζα που εικόνιζε ένα καλασνίκοφ, ενώ αναγράφονταν και τα αρχικά του όπλου: ΑΚ-47. Τυχαίο; Δε νομίζω!

ΓΙΑ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ!



ASTYNOMIA
Προχθές, αναφερθήκαμε στο μαύρο χάλι των περιπολικών της Αστυνομίας («Χάρβαλα τα περιπολικά – Κινδυνεύουν ζωές»), με αφορμή δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας.
Όπως φαίνεται, όμως, το πρόβλημα είναι πανελλαδικό. Έτσι, με αφορμή ανάλογα περιστατικά που συνέβησαν στα Χανιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα «του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων» της ΕΛ.ΑΣ.
«Το ζήτημα του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων έχει αναδειχθεί κατ’ επανάληψη από την Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια σωματεία, με αναφορές προς την αρμόδια Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, τις οποίες σας επισυνάπτουμε. Όπως προκύπτει από τα διδάγματα της κοινής πείρας, η πλημμελής συντήρηση των οχημάτων δύναται να οδηγήσει αιτιωδώς στην τέλεση εξ αμελείας αξιόποινων πράξεων. Είναι προτιμότερη η εκ των προτέρων ενεργοποίηση όλων των συναρμόδιων για τη συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων φορέων, για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και τη διαφύλαξη της ασφάλειας, τόσο του αστυνομικού προσωπικού όσο και των πολιτών, από την εκ των υστέρων αναζήτηση των κατά περίπτωση τυχόν ποινικών ευθυνών».
Πως θα επιβάλλεις το νόμο, την τάξη και τη… μηδενική ανοχή, Αντωνάκη; Με σαράβαλα περιπολικά; Για κάφρους περνάς τους Έλληνες αστυνομικούς;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ»



LEVY
Πήγε στις ΗΠΑ, ο Τσίπρας και η κουστωδία του, προσκύνησε τους διεθνείς τοκογλύφους του ΔΝΤ και το αμερικανικό κατεστημένο, και επέστρεψε στη βάση του. Πως βρέθηκε ο Τσίπρας στην Αμέρικα; Επισήμως τον προσκάλεσαν τα Ινστιτούτα Brookings και Levy. Δείτε, όμως, τι ρόλο παίζει το Ινστιτούτο Λεβί, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση συνιστώσας του συνονθυλεύματος (από δημοσίευμα του καθεστωτικού «Βηματοδότη»):
«Σας είναι ήδη γνωστό ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο κ. Αλ. Τσίπρας μίλησε σε εκδήλωση για την ελληνική οικονομία που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και το Ινστιτούτο Λεβί. Αυτό που ενδεχομένως δεν σας είναι γνωστό, είναι ότι λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2012, η Αυτόνομη Παρέμβαση, η οποία είναι μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με το Ινστιτούτο Λεβί. «Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο ανήκει στο δίκτυο των φορέων που συνεργάζονται στενά με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ» ανέφερε η συγκεκριμένη ανακοίνωση καλώντας τη ΓΣΕΕ να ανακαλέσει τη συνεργασία του. Αναρωτιέμαι πώς σχολιάζει τώρα η συγκεκριμένη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ την εμφάνιση του αρχηγού της σε μια εκδήλωση του Ινστιτούτου Λεβί. Άραγε διατηρεί τις ίδιες απόψεις;»
Και βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (όπως και οι υπόλοιπες), έκαναν… γαργάρα και το Ινστιτούτο Λεβί, και τα υπόλοιπα Ινστιτούτα, και τους ύμνους στον Ομπάμα, και τις… υποκύψεις στο ΔΝΤ, και τις κωλοτούμπες για το Μνημόνιο και τόσα άλλα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είπε κάποτε η συνιστώσα, μπορούμε να βγάλουμε το εξής ασφαλές συμπέρασμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο δίκτυο των φορέων που συνεργάζονται στενά με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ». Έχουν καμιά αντίρρηση οι… συνιστώσες;

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ… ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΣΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ!



MILIOS
Μια… παράπλευρη απώλεια είχαμε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην μητρόπολη του καπιταλισμού (εκτός από τις αποσκευές του… leader of SYRIZA που χάθηκαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης). Διαβάστε τι γράφει σχετικά η «Κυριακάτικη Δημοκρατία»:
«Το σήμα κατατεθέν του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού είναι, αν μη τι άλλο, το σκουλαρίκι που αφορά στο αυτί του. Ο κ. Μηλιός μάλιστα δεν το αποχωρίζεται ακόμα και όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση. Αυτό όμως δεν ισχύει όταν βρίσκεται εκτός Ελλάδας, και δη στην Αμερική. Ο κ. Μηλιός σε κάθε του δημόσια εμφάνιση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου πήγε με τον κ. Τσίπρα, είχε φροντίσει να βγάλει το αγαπημένο του αξεσουάρ».
Γνωρίζετε βέβαια τη γνωστή ατάκα από τον ελληνικό κινηματογράφο, που αφορούσε την Ζωή Λάσκαρη και το μουστάκι του Φαίδωνα Γεωργίτση: «Αυτή μέχρι και το μουστάκι θα σε κάνει να κόψεις». Ε, λοιπόν, σύντροφοι αμερικανοκομμουνιστές, οι διεθνείς εντολοδότες σας μέχρι και το… σκουλαρίκι σας κάνανε να βγάλετε…
Χώρια το δημόσιο πολιτικό σας… ξεβράκωμα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ!!!












Την Τρίτην 28 Ιανουαρίου 1941 ο Βασιλεύς προήδρευσε στο Υπουργικό Συμβούλιο και ανακοινώνοντας με βαθειά συγκίνηση την κατάσταση  της υγείας του Ιωάννη Μεταξά, ζήτησε από τους Υπουργούς να παραμείνουν εις τας θέσεις των υπηρετούντες την πατρίδα. Την επομένη το πρωί ανακοίνωσε ότι ανέθεσε την κυβέρνηση στον Αλέξανδρο Κορυζή, Διοικητήν της Εθνικής Τράπεζας, τέως Yπουργό Κοινωνικής Προνοίας της Κυβερνήσεως του Ιωάννη Μεταξά.

Ο Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε, σε ηλικία 70 ετών, την 94η ημέρα του πολέμου, στην οικία του στην Κηφισιά, στις 6 τα χαράματα, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 1941, αφού την προηγουμένη κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων. Το ιατρικό ανακοινωθέν υπογεγραμμένο από 12 Έλληνες ιατρούς ήταν το εξής:

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ της 29ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1941

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως ενεφάνισε προ δέκα ημερών, ήτοι το προπαρελθόν Σάββατον, φλεγμονήν του φάρυγγος, ήτις κατέληξεν εις απόστημα παραμυγδαλικόν. Παρά την έγκαιρον διάνοιξίν του, ως και την μετεγχειρητικήν κατάλληλον θεραπείαν, παρουσίασεν εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς, ως γαστρορραγίαν και ουρίαν, και απέθανεν σήμερον, 6 π.μ.
Εν Αθήναις τη 29η Ιανουαρίου 1941
Οι θεράποντες ιατροίΜ. Γερουλάνος, Β. Μπένσης, Μ. Γεωργόπουλος, Μ.Μακκάς, Ε.Φωκάς,
Δ. Δημητριάδης,  Ι. Χρυσικός, Γ.Καραγιαννόπουλος, Δ. Κομνηνός, Ν. Λωράνδος,
Γ. Οικονομίδης, Ν. Γεωργόπουλος.

Η ασθένεια του Εθνικού Κυβερνήτου για λόγους ευνόητους δεν δημοσιοποιήθηκε στον ημερήσιο τύπο προ της 29ης  Ιανουαρίου 1941. Ορισμένα πρωτοσέλιδα εφημερίδων,σχετικά με τον θάνατο, την διαδοχή, την ασθένεια και την κηδεία, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα σε μορφή pdf. 

"Ο θάνατος του Ιωάννου Μεταξά εβύθισε την Ελλάδα εις απέραντον θλίψιν. Κανείς δεν επερίμενεν ένα τέτοιο κτύπημα από μέρους της Μοίρας....Ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος πλήρης δυνάμεως και ζωτικότητος. Κανείς Έλλην δεν άμφέβαλλε δια την ξεχωριστήν φύσιν του. Αι υπηρεσίαι τας οποίας προσέφερεν εις την χώραν, πρώτον ως στρατιωτικός και ως πολιτικός έπειτα, είνε επίσης σπουδαιόταται. Η νεώτερη ελληνική ιστορία του επιφυλάσσει ιδιαίτερον και τιμητικόν κεφάλαιον. Τα τελευταία τέσσερα και μισό χρόνια επληρώθησαν εξ' ολοκλήρου με την μορφήν του. Και δεν υπάρχει κανείς που δεν θα αναγνωρίσει ότι εις την εσωτερικήν κατάστασιν και στην εξωτερικήν θέσιν της χώρας, επέθεσεν βαρεία την σφραγίδα του πνεύματος του. Το έργον του εκτείνεται προς όλας τας κατευθύνσεις της ζωής της ελληνικής κοινωνίας, την οποίαν επεδίωξε να αναδιοργανώσει και να τρέψει προς συγχρονισμένας κατευθύνσεις, με αντικειμενικό σκοπόν την ανύψωσιν των λαικών τάξεων και την υποστήριξιν των αδυνάτων και των πτωχών. Η κοινωνική αρμονία και η εθνική ενότης του ελληνικού λαού ήσαν οι δύο πόλοι περί τους οποίους εστράφη η εσωτερική του προσπάθεια. Και είδαμεν τους καρπούς της να ωριμάζουν και να αυξάνωνται εις τας ημέρας μας..."     ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΒΗΜΑ


Ο ΘΡΗΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΝ

Τη χώρα ερήμωσε, Αρχηγέ, ο θάνατός Σου,
Κι' ολα μαυροφορέθηκαν για σένα σε μιά μέρα,
μα πιο πολύ ωρφάνεψε εμάς ο χωρισμός Σου,
μας, τα παιδιά Σου της ΕΟΝ., πολύκλαυστεΠατέρα.

Κατάχλωμος σαν το κερί σωπαίνει ο Φαλαγγίτης γονατιστός τον ύστατο χαιρετισμό ως Σου δίνει,
και η Φαλαγγίτισσα με τη λεπτή και γυναικεία ψυχή της, βουβά ποτάμια δάκρυα στο Σκήνωμά Σου χύνει...

Χλωμό, ορφανό στον πόνο του, σαν πεθαμένο φύλλο,
με ακράτητους βαθείς λυγμούς σε κλαίει το Σκαπανάκι,
τον τρυφερώτερο έχασε που βρήκε ως τώρα φίλο,
μαζί του, Αρχηγέ, γινόσουνα και Σύ μικρό παιδάκι.

Κλαίνε τα παιδιά που ήθελες μονάχα να γελούνε,
κι' από το κακό ήσουνα έτοιμος να τα περιφρουρήσης,
ο ίδιος τώρα ακούσια τα κάμνεις να θρηνούνε.
και τι σκληρό να μην μπορείς να τα παρηγορήσης
  
ΡΙΤΑ  Ν. ΠΑΠΑ (Μπούμη)
Νεολαία  15-2-1941

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ - ΥΓΕΙΑ 

Από προφορικές μαρτυρίες προκύπτει ότι η  απουσία πενικιλίνης, έπαιξε τον πρώτο ρόλο στην αδυναμία αντιμετώπισης της φλεγμονής του φάρυγγος από αναερόβια μικρόβια. Σοβαρός παράγων ήταν επίσης η εξάντληση του οργανισμού του λόγω της
τεράστιας κόπωσης που συνεπαγόταν το σύνθετο έργο του της 4ης Αυγούστου, ως Υπουργού σε Υπουργεία που άμεσα συνδέονταν με την προετοιμασία του πολέμου: Εξωτερικών, Στρατιωτικών, Ναυτικών, Αεροπορίας και Παιδείας.

Επιπλέον την άνοιξη του 1940 είχε πάθει μια αιμορραγία των εντέρων, όμως είχε αποφύγει πιο εκτεταμένες εξετάσεις για να μην δημιουργήσει ανησυχίες στο εσωτερικό και σκέψεις στο εξωτερικό. Για τον ίδιο λόγο δεν εισήχθη σε νοσοκομείο όταν αρρώστησε. Είχε ήδη ουρία και ζάχαρο και οι σχετικές μετρήσεις εμφανίζονται τακτικά στο Ημερολόγιο του από τον Οκτώβριο του 1939. Μια δίαιτα στην οποία είχε αναγκαστικά υποβληθεί τον είχε αδυνατήσει πολύ. Τον Ιούνιο του 1940 έκανε και την Διαθήκη του. Προαίσθημα;
Οι σημειώσεις του στο Ημερολόγιο μαρτυρούν τη σωματική του εξάντληση, την ψυχολογική ένταση και την αγωνία του, για τις πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην  Ευρώπη, τα κινήματα στο εσωτερικό, τα προβλήματα στο ελληνικό Στρατηγείο και την Κυβέρνηση, την αδυναμία των Aγγλων συμμάχων να προσφέρουν την απαιτούμενη βοήθεια, αλλά και την επιμονή τους να φέρουν ανεπαρκή αριθμητικά στρατό στην Ελλάδα.

Τον προβλημάτιζε επίσης η σκέψη ότι αργά ή γρήγορα θα επιτεθούν οι Γερμανοί. Όπως και η αβεβαιότητα για την στάση των Βαλκανικών κρατών και της Τουρκίας, και ως στρατιωτικός που ήταν δεχόταν ότι σε κατάσταση πολέμου υπάρχουν ανατροπές και δεν βασιζόταν απόλυτα στα ήδη συμφωνημένα. Όμοια  σημαντικός θα ήταν ο κόπος του  στις διπλωματικές επαφές, τις αποστολές και συναντήσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Όμοια επίπονη ήταν η προσπάθειά του να ενισχύσει το ηθικό του λαού. Με ταξίδια ανά την Ελλάδα και παρουσία προσωπική σε κάθε λογής ομάδες, εργατών, αγροτών, φοιτητών, μαθητών, εμπόρων, βιομηχάνων και ομάδες της ΕΟΝ, έδωσε ελπίδα με τους 250 λόγους του και αναπτέρωσε το ηθικό του κόσμου, για το έργο που επιτελείτο σε όλους τους τομείς και έδινε συμβουλές ιδιαίτερες στην κάθε ομάδα..

...Πρωί απόγευμα συνεργασίαι, διαταγαί, ενέργειαι... Κούρασις μεγάλη... εξαντλητική εργασία... δεν μπόρεσα να κοιμηθώ... Κατάκοπος... Θα βαστάξουμε;  Ναι!  Γεννηθήτω το θέλημα του...
...Μετά την νίκη της Κλεισούρας η κατάσταση σοβαρεύει.  Από Βουλγαρίαν ειδήσεις όχι ευχάριστοι... Ουδεμία ελπίς ότι
θ' αντισταθεί εις Γερμανίαν... Είμαστε εις το τέλος της Ελλάδος; Ολα χάνονται - Θα πέσωμεν ως τον τελευταίο... Και μέσα εις όλα αυτά ο Παπάγος και το περιβάλλον του εδημιούργησαν το αποτακτικόν...
 
26 Δεκεμβρίου, Πέμπτη - 60η ημέρα του πολέμου
... Δεν μπορώ να ησυχάσω από τρία πράγματα. Έλλειψις πυρομαχικών και αν θα εύρωμεν - έχομεν μόνον για 3 - 4 μήνες - Δυσχέριαι εφοδιασμού. Απώλεια κτηνών - κρυποπαγήματα - έλειψεις καμιόν. Εάν λάβουμε 500 από Αγγλους, χρειάζονται άλλα 1000- Κακοκαιρία- χιόνια. Δεν μπορώ να κοιμηθώ.

28 Δεκεμβρίου, Σάββατον - 62α ημέρα του πολέμου
... Καιρός χειροτερεύει... Ζήτημα Δωδεκανήσου εγείρεται και οι Αγγλοι ανησυχούν για την Τουρκία... αγωνιώδης μέριμνα και ο καιρός χιονερός και βροχερός. - Τι θα υποφέρουν οι στρατιώται μου.

31 Δεκεμβρίου, Τρίτη - 65η ημέρα του πολέμου
...
 Τι χρόνος αυτός ο 1940, - Μεγάλος για μας. - και το τέλος μας να είναι μεγάλο.  Ο χαιρετισμός μου της νυκτός (ραδιοφωνικός) ωραίος, αλλά η φωνή αδύνατη.  Και αυτή αδύνατη; (Συνειδητοποιεί ο ίδιος την οργανική του αδυναμία)

Στις 14 Ιανουαρίου, Τρίτη - 79η ημέρα του πολέμου
...Από εδώ ειδήσεις γερμανικαί δια αντικατασκοπείας μας περί επικειμένης εισβολής Γερμανίας.

Στις 14 και 15 Ιανουαρίου. Τρίτη και Τετάρτη 79η και 80η ημέρα του πολέμου...
έχει συνεχείς συσκέψεις με τον Αγγλο αρχιστράτηγο  Ουέιβελ τον ’γγλο Πρέσβυ Πάλερετ, τον Παπάγο και λοιπούς.
Οι Αγγλοι πιέζουν να φέρουν δυνάμεις. Πιέζουν δια ένα σύνταγμα αντι-αρμα-αεροπορικόν και ένα λόχον τανκς δια θεσσαλονίκην. Δεν έχουν τίποτε άλλο. Αποκρούομεν δια γνωστούς λόγους, λέγουν ότι Κυβέρνησίς των επιμένει. Φρασεολογία Αρχιστρατήγου.  Είσθε με την Κυβέρνησίν μας εις πλήρη αντίθεσιν γνωμών.  Το επανέλαβε τρεις φορές κατά την μακράν συζήτησιν- ομαλωτάτην - κατά την οποίαν υπερίσχυσα.  Διαβεβαιώ ότι δεν θα κάνωμεν ποτέ χωριστήν ειρήνην και ότι δεν παλαίομεν δια την νίκην, αλλά δια την τιμήν και μόνον. ...Πάλερετ μου έσφιξε το χέρι . Ουέιβελ με συνεχάρη.  Και οι δύο συγκινημένοι. - Εχει γούστο με όλα αυτά να με ξαναβγάλουν οι εν Λονδίνω  γερμανόφιλον! ...Μεσημέρι πρόγευμα εις Πάλαιρετ.- Απόγευμα συνέχεια συμβουλίου με αεροπόρους. - Συνομιλίαι εις Υπουργείον Εξωτερικών .- Ετελειώσαμεν .- Βράδυ εις στρατηγείον. Κατάκοπος έκαμα καθήκον μου.... Ας περιμένουμε.  Εάν οι ' Αγγλοι είχαν διαθέσιμες έστω πέντε μεραρχίες με άφθονα μηχανικά μέσα... Αλλά δεν έχουν τίποτε.Όμως φαίνεται από κείμενο του Τσώρτσιλ ότι είχαν στην Αφρική 370.000 άνδρες ενώ απαραίτητες ήταν μόνον οι 45.000. Επομένως η απόφαση του Μεταξά να αρνείται τη μικρή δύναμη είναι διπλά δικαιολογημένη.
 
16 και 17 Ιανουαρίου, Πέμπτη και Παρασκευή - 81η και 82α ημέρα του πολέμου...
Είναι η τελευταίες  καταγραφές του Ημερολογίου του.
Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής αισθάνεται μια αδιαθεσία και τα σημεία κοπώσεως είναι καταφανή.
....Αγγλοι επιμένουν να έλθουν Θεσσαλονίκην  με μικράς δυνάμεις  πυροβολικού.....Εργάσθηκα μέχρι βαθείας νυκτός...
Την 18η  Ιανουαρίου, Σάββατον - 83η ημέρα του πολέμου, έχει πλέον υψηλό πυρετό. Γράφει το τελευταίο του κείμενο που επιγράφεται:


«Διακοίνωσις του Eλληνος Πρωθυπουργού Ι. Μεταξά προς την Βρεταννικήν Κυβέρνησιν»


Είμεθα αποφασισμένοι να αντιμετωπίσωμεν καθ' οιανδήποτε τρόπον και με οιασδήποτε θυσίας ενδεχομένην  γερμανικήν επίθεσιν, αλλ' ουδόλως επιθυμούμεν να την προκαλέσωμεν εκτός εάν η Μεγάλη Βρεταννία θα ηδύνατο να μας παράσχη
εις Μακεδονίαν την απαιτουμένην βοήθειαν...
 καταλήγει δε με την φράση:
....Ημείς θα πράξωμεν μέχρι τέλους το καθήκον μας. Εις την Βρεταννικήν Κυβέρνησιν απόκειται να λάβη υπ' όψει τας υποδείξεις μας, υποδείξεις φίλων αφωσιωμένων και πιστών.




Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ 31.1.1941 


Ντυμένος με πολιτική ενδυμασία, με το σήμα της Ε.Ο.Νστο πέτο του και με γυμνό το ξίφος του Στρατηγού, όπως είχε ο ίδιος εκφράσει παλαιότερα την επιθυμία του, τοποθετήθηκε νεκρός, μαζί με ένα εικόνισμα της Μεγαλόχαρης της Τήνου, ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς. Με ένα κλωνί ανθισμένης αμυγδαλιάς να τον συντροφεύει πάνω στο φέρετρο, το οποίο μετέφεραν μέλη της Ε.Ο.Ν, και την αγάπη όλου του κόσμου να συνοδεύει ή γονατιστή να παραστέκει στην νεκρική πομπή, από την Κηφισιά, έφθασε η σωρός του στη Μητρόπολη της Αθήνας.

Στην οικία του τον είχαν αποχαιρετήσει ο Βασιλεύς Γεώργιος Β', το Υπουργικό Συμβούλιο, Ηγεσία του Στρατού, συγγενείς και φίλοι. Η βαρυπενθούσα σύζυγος και η οικογένειά του. Στην Μητρόπολη η σωρός του έμεινε για λαικό προσκύνημα με τιμητική φρουρά τα μέλη της Ε.Ο.Ν, για να τον χαιρετήσουν όλοι πριν την ταφή του, που ορίσθηκε για την 31η  Ιανουαρίου, στις 3.30 το απόγευμα, ενώ επιμνημόσυνες δεήσεις έγιναν σε όλους τους ναούς της χώρας την ίδια ώρα.

Με το φέρετρο επί κηλίβαντος τηλεβόλου, που εσύρετο από τρακτέρ, μετεφέρθη η σωρός του Κυβερνήτου, το σκοτεινό εκείνο βροχερό δειλινό, μέσα σε ατμόσφαιρα βαθύτατης οδύνης του κόσμου και πάνδημο πένθος. Λαός και Στρατός, νέοι και γέροι,  ακολουθούσαν τον Αρχηγό τους πορευόμενο την Μακαρίαν Οδόν, προς στην τελευταία του κατοικία, στον απέριττο οικογενειακό του τάφο του Α' Νεκροταφείου.
Το Ρώυτερ μετέδιδε την πληροφορία ότι, «Εις όλα τα κυβερνητικά κτήρια του Λονδίνου κυμάτιζουν σήμερον 31 Ιανουαρίου, μεσίστιοι σημαίες δια τον θάνατον του Έλληνος Πρωθυπουργού Ιωάννου Μεταξά. Είναι η δεύτερη φορά που παρόμοια τιμή γίνεται για ξένο ηγέτη. Η προηγούμενη ήταν για τον Στρατάρχη Φος».

Οι «Τάιμς» έγραψαν « Η συμπάθεια των ελευθέρων λαών του κόσμου στρέφεται εξ' ολοκλήρου προς τους ηρωικούς Έλληνας, οι οποίοι έχασαν υπέροχον  ηγέτην. Όταν θα γραφή η ιστορία των πολέμων αυτών, ο Στρατηγός Ιωάννης Μεταξάς - του οποίου ο πρόωρος θάνατος ανηγγέλθη την πρωίαν - θα έχη την τιμήν, ότι πρώτος κατέστρεψεν τον μύθον του αήττητου, των στρατιών του Αξονος».

Ο ημερήσιος τύπος κυκλοφόρησε την 29η Ιανουαρίου με την αγγελία του θανάτου,  την ασθένεια, την διαδοχή και την κηδεία του Εθνικού Κυβερνήτου. (Απο το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, ασπρόμαυρα πλάνα από την κηδεία του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά.)

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ κ ΙΩΑΝΝΑΣ ΦΩΚΑ ΕΓΓΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ
ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

http://www.ioannismetaxas.gr