Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Εφημερίδα “Ελλάδα Αύριο”: Πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε μυστική δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές !

Σε δημοσκόπηση που κόπηκε προτού δημοσιευθεί και στο ερώτημα "Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές" η Χρυσή Αυγή έρχεται πανηγυρικά πρώτη με δεύτερο τον Σύριζα και τρίτη την διαλυμένη ΝΔ. Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα "Ελλάδα Αύριο" σε δημοσίευμά της, που παρουσιάζει επίσης τις αντιδράσεις των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου που αναγκάζονται πλέον να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον επερχόμενο... "κίνδυνο" ενός πανίσχυρου Εθνικιστικού Κινήματος, που θα διαλύσει την διαφθορά της εξουσίας τους.
Το δημοσίευμα με τον τρομοκρατικό (για το κλεπτοκρατικό τόξο) τίτλο "Κίνδυνος εκτροπής του πολιτεύματος" αναφέρει χαρακτηριστικά: "Λίγες εβδομάδες μετά την παραίνεση Ομπάμα να παίξει η Ελλάδα σταθεροποιητικό ρόλο σε μια περιοχή που φλέγεται, μυστική δημοσκόπηση που βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και στην Κουμουνδούρου και την Ιπποκράτους τινάζει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό και το διεθνές προφίλ της χώρας αυτήν την δύσκολη περίοδο. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα "ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν αύριο ευρωεκλογές", η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί και τη Νέα Δημοκρατία να περιορίζεται στην τρίτη θέση με μεγάλες απώλειες. Η συγκεκριμένη έρευνα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το τι θα συμβεί σε εννιά μήνες από σήμερα όταν οι Έλληνες πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και τους "άρχοντες" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης..."
Είναι επόμενο, λοιπόν, και με αυτά τα νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν διαρκώς την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής το σύστημα να βρίσκεται σε απόγνωση και πανικό και να εντείνονται οι συκοφαντικές επιθέσεις κατά των Ελλήνων Εθνικιστών. Το πεπρωμένο όμως φυγείν αδύνατο... Ερχόμαστε!

Νέο σκάνδαλο Siemens - Κυκλοφορούν ελεύθεροι και εισπράττουν οι κατηγορούμενοι!

Νέο σκάνδαλο Siemens - Κυκλοφορούν ελεύθεροι και εισπράττουν οι κατηγορούμενοι
Νέο σκάνδαλο επιπέδου Siemens έχει αρχίσει και αποκαλύπτεται. Οι πτυχές του νέου αυτού σκανδάλου που αφορά μίζες που δόθηκαν από την γερμανική εταιρία Rheinmetall, η οποία υπάγεται πλέον στον όμιλο Atlas Elektrotechnik με έδρα τη Βρέμη. Οι πληροφορίες για αυτές τις ύποπτες πληρωμένες - μίζες και πάλι έρχονται από την Γερμανία και όχι από το διαλυμένο ελλαδικό κράτος, που είναι πλήρως παραδομένο στα λαμόγια και τους διαπλεκόμενους. Αυτή τη φορά οι πληροφορίες έρχονται από έφοδο των γερμανικών αρχών και συγκεκριμένα της Δίωξης Φορολογικού Εγκλήματος στα κεντρικά γραφεία της μητρικής εταιρίας, όπου και εντοπίστηκαν ύποπτες πληρωμένες στην χώρα μας μέσω των εταιρειών Krauss Maffei Wegmann και Rheinmetall.

Τα άτομα που φέρονται να εισέπρατταν τις οφειλές είναι γνωστοί στις αρχές από την υπόθεση Μαντέλη και πρόκειται για τους Ηλία Γεωργίου και Λουδοβίκο Σνάιντερ, οι οποίοι φαίνεται να εισέπρατταν αφειδώς χρήμα από και μέσω διάφορων εταιριών ακόμα και όταν διενεργούταν η Εξεταστική της Βουλής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, τον Μάιο του 2010, ενώ η Εξεταστική επιτροπή της Βουλής διερευνούσε το ζήτημα και η υπόθεση ήταν πρώτο θέμα της επικαιρότητας, ο Σνάιντερ επεχείρησε να εισπράξει 800.000? από μία τράπεζα. Η εν λόγω είσπραξη τελικώς δεν έγινε, όχι χάρη στην ετοιμότητα των αρχών, αλλά χάρη στην παρατηρητικότητα μίας υπαλλήλου της τράπεζας, η οποία ανακάλυψε τον Ηλία Γεωργίου ως προηγούμενο ιδιοκτήτη της off - shore στην οποία γινόταν η πληρωμή.

Χαρακτηριστικό της διάθεσης που δείχνει το κράτος του μνημονίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ότι σε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υπάρξει καμμία έρευνα σχετικά με αυτή την διακίνηση άφθονου μαύρου χρήματος, παρά μόνο ένα βούλευμα του Εφετείου Αθηνών. Ενδεικτικό της ζημιάς που προκλήθηκε στο δημόσιο είναι ότι τα εμβάσματα που διακινήθηκαν μέσω των συγκεκριμένων προσώπων αγγίζει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Παρόλα αυτά τα συγκεκριμένα άτομα και πολύ περισσότερο οι πολιτικοί που κρύβονται από πίσω τους, συνεχίζουν να κυκλοφορούν ατιμώρητοι. Αν δεν υπήρχαν μάλιστα οι τελευταίες εκ Γερμανίας πληροφορίες, το ζήτημα δεν θα είχε ανακινηθεί προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες για την διαπλοκή off - shore εταιριών και διακίνησης μαύρου χρήματος.   

Παραδέχθηκαν την αποτυχία τους! Σταϊκούρας: “Μη βιώσιμο το χρέος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα...”

Παραδέχθηκαν την αποτυχία τους! Σταϊκούρας: “Μη βιώσιμο το χρέος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα...”
Για ακόμη μια φορά η τραγική συγκυβέρνηση φαίνεται ανάξια να διοικήσει, αποκαλύπτοντας πόσα ψέμματα είχε πει προεκλογικά στον Ελληνικό λαό. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε επιτέλους την Χρυσή Αυγή για το μείζον ζήτημα του δημοσίου χρέους. Δήλωσε επί λέξει πως το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο: "Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα χρειαστεί διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του. Το δημόσιο χρέος εδώ και δεκαετίες είχε αποκτήσει ισχυρή αυξητική δυναμική και τόσο ως απόλυτο, όσο και ως σχετικό ως προς το ΑΕΠ μέγεθος, είναι υψηλό. Είναι αλήθεια ότι η ισχυρή αυξητική δυναμική έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1980. Είναι επίσης αλήθεια ότι κατά τις δεκαετίες που ακολούθησαν ο ετήσιος ρυθμός ανόδου μειώθηκε αλλά δεν επετεύχθη ριζική ανακοπή αυτής της δυναμικής".
Με λίγα λόγια, ακόμα και οι ίδιοι παραδέχονται την αποτυχία τους να μειώσουν το χρέος. Το μνημόνιο είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία. Φυσικά, οι δηλώσεις Σταϊκούρα αποκαλύπτουν την πλήρη υποταγή της κυβερνήσεώς του στις επιταγές των ξένων τοκογλύφων. Όπως έχει τονίσει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή, το χρέος της Ελλάδος όχι απλά δεν μειώθηκε με τα μνημόνια, αλλά έχει εκτιναχθεί σε 321 δισ. ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2009.
Αναφορικά με αυτό το μείζον ζήτημα, το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
Για το δημόσιο χρέος με αφορμή τη δήλωση Σταϊκούρα περί μη βιωσιμότητας
Το ελληνικό χρέος δεν είναι απλά μη βιώσιμο, είναι παράνομο και επαχθές σε ένα μεγάλο ποσοστό του. Μοναδική λύση για την οικονομία μας ο άμεσος λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και η άρνηση πληρωμής των παράνομων τόκων. Η συγκυβέρνηση, ως υποχείριο των τοκογλύφων, αρνείται να πράξει τα αυτονόητα και οδηγεί την Ελλάδα σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία με απώτερο στόχο την οικονομική καταστροφή και την εκποίηση του εθνικού μας πλούτου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ!!![ΒΙΝΤΕΟ]ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ... ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!!!



Δέσποινα Μαυρομάτη-Abdelhadi

Είναι σίγουρο, πως πολλά από αυτά που λέγονται και γράφονται στον τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, σε διάφορα sites, σε ομιλίες και άλλα, είναι πολύ ανησυχητικά. Φανερώνουν το γεγονός, πως οδεύουμε για άσχημες εξελίξεις, που θα είναι και γρήγορες, τόσο που οι άνθρωποι δεν θα προλαβαίνουμε να τις αντιμετωπίζουμε! Μέχρι να τελειώνει η μια, θα «ξεφυτρώνει» κάποια άλλη, αρνητικές βέβαια όλες τους... Σαν την Λερναία Ύδρα της μυθολογίας μας...

Από τα πολλά που ακούγονται και που λέγονται, αλλά και που γράφονται, επιλέγουμε εδώ ένα ακόμα «σενάριο» πολέμου. Υπερβολικό, θα μπορούσε να το χαρακτήριζε ο οποιοσδήποτε; Δεν θα το έλεγα! Τι υπερβολικό, όταν κάθε μέρα γινόμαστε δέκτες πολλών «μηνυμάτων», άκρως ανησυχητικών, και ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολύ άσχημες καταστάσεις, όπως εξεγέρσεις, πείνα, ψυχικές νόσοι από την κρίση, αυτοκτονίες, ανεργία και άλλα τέτοια... Να πεις πια πως σ’ αυτόν τον κόσμο που ζούμε υπάρχουν «υπερβολές», είναι μάλλον χαζό και ανούσιο.
Εγώ εδώ παραθέτω αυτό το «σενάριο» που ακούγεται, που δεν θα το θεωρούσαμε και τόσο... υπερβολικό. Λοιπόν, όλα ξεκινούν από το Ισραήλ. Από πού αλλού; Αυτό είναι που θέλει να δεσπόσει στην περιοχή μας, και αν το ψάξεις καλύτερα το θέμα, αυτό το κράτος είναι που «γεννά» τα προβλήματα που μας μαστίζουν. Γιατί, εγώ ήξερα πως μέχρι το 1948 υπήρχε ανεξάρτητη Παλαιστίνη και όχι Ισραήλ! Όταν έδωσαν στους Εβραίους το «δικαίωμα» να κάνουν το κράτος τους, πήραν εδάφη των Παλαιστίνιων, έτσι δεν είναι; Και χαράχθηκαν σύνορα δύο κρατών, παλαιστινιακού-αραβικού και εβραϊκού. Να που όμως οι Εβραίοι άρπαξαν με την βοήθεια των σιωνιστικών ΗΠΑ και της ταλμουδομαρξιστικής Σοβιετικής Ένωσης όλα τα εδάφη των Ελληνογενών Παλαιστίνιων και από τότε τους βασανίζουν!
Το Ισραήλ όμως δεν αρκείται σε αυτό. Θέλει κυριαρχία σε όλη την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Τα άτομα επιδιώκουν και επιθυμούν να «εκπληρώσουν» -έτσι το βλέπουν αυτοί- τις «προφητείες» και τις «υποσχέσεις» που τους έδωσε ο «Θεός» τους. Με μια μικρή λεπτομέρεια πάντως. Πως θα πρέπει να υποδουλώσουν όλα τα έθνη και άλλα έθνη, όπως εμείς οι Έλληνες, που τα θεωρούν –όχι άδικα- ανταγωνιστές και εχθρούς τους, να τα εξαφανίσουν από Γης προσώπου! Να τα εξοντώσουν! Εμείς οι Έλληνες είμαστε ο πρώτος στόχος του Μεγάλου Ισραήλ που πάνε να φτιάξουν...
Τι κάνουν τώρα; Κάνουν το παιχνίδι τους το άτιμο εναντίον μας βασικά! Όλα αυτά με τις τοκογλυφίες, τα νέα και νέα δάνεια με τις δόσεις, για να ξεπληρώνουμε τα πιο παλιά –όχι τίποτε άλλο- και την εξαγορά στο τσάμπα της πατρίδας μας! Μας έβαλαν μέσα οικονομικά με δόλο και τώρα –αφού μας ξεγέλασαν πρώτα- θέλουν να μας τα αρπάξουν όλα... Γνήσιοι τοκογλύφοι, όπως και είναι από αρχαίων χρόνων! Τοκογλύφοι και δολοφόνοι, αυτό που δείχνει και η αντιμετώπιση από την πλευρά του κράτους τους –τώρα τι κράτος, άλλο αυτό...- των Παλαιστίνιων αδελφών μας που τους δολοφονούν χτυπώντας τους στις ρίζες: στα μικρά παιδιά, άλλη μία ακόμα ατιμία των Εβραίων...
Τώρα, το «σενάριο» των Σιωνιστών. Οι Έλληνες από το φθινόπωρο και μετά πολύ απλά δεν θα μπορέσουν να αντέξουν και άλλα μέτρα, κομμένα και ραμμένα από την εβραϊκή Τρόικα! Ο ελληνικός λαός θα ξεσηκωθεί κατά αυτών που τον έφτασαν μέχρι εδώ, κατά των σημερινών κυβερνώντων! Τότε οι τελευταίοι –υπό τας διαταγάς των Σιωνιστών- θα καλέσουν διεθνή δύναμη να επέμβει στην πατρίδα μας, βομβαρδίζοντας ίσως την Ελλάδα!!! Αυτά που ακούμε για “Task Force”, επιχειρησιακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και άλλων της παγκόσμιας κυβέρνησης για να επιβάλλουν την «τάξη» -όπως την εννοούν οι Σιωνιστές- σε κάθε σημείο του κόσμου...

Παράλληλα, με όλα αυτά θα πάνε για χτύπημα στην Μέση Ανατολή: Συρία και Ιράν! Πως έχουν «χημικά όπλα», «πυρηνικές κεφαλές» και άλλα πολλά, λες και το Ισραήλ δεν έχει τα πιο δολοφονικά όπλα όλων! Θα μας πνίξουν στο αίμα! Αυτό τουλάχιστον θέλουν. Γιατί, πώς αλλιώς θα μας φέρουν τον «βασιλιά» τους; Εννοώ τον Αντίχριστο... 




http://volcanotimes.blogspot.gr/

TA ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΑΠΟ ΤΟN ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ Ε.Α ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


apovatika-tourkia
Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1989, εν μέσω πολιτικής αστάθειας που επικρατούσε στη χώρα, και ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να «παίξει» με το θυμικό των οπαδών της Αριστεράς και της ...Προόδου για να τον στηρίξουν εκλογικά, τον είχε αποκαθηλώσει από το θρόνο του Προέδρου της Δημοκρατίας (1985), είχε κάνει την εξής δήλωση που πραγματικά έχει μείνει στην ιστορία: «Η χώρα μετεβλήθη σε ένα απέραντο φρενοκομείο».

ΕΝΑΣ "ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ" ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ- ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


DOSILOGOI
Νομίζει ότι πουλάει πνεύμα μέσα από το βρωμερό και αηδιαστικό μπλοκ του.
Εαν η συμπλεγματικότητα είχε όνομα , θα είχε το δικό του.
Τον έχει μαζέψει ο Αλαφούζος για να υποβαθμίζει παιδεία, νόμο, πολιτισμό και δικαιοσύνη.
Επικαλείται "πηγές" με το να γράφει συνέχεια μαλακίες.
Βρίζει τη θρησκεία αλλά δεν υπάρχει κανένας να τον μαζέψει.
Τώρα, επόμενο "θύμα" είναι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός. Πιθανόν ο Μεγαλέξανδρος, αυριο κάποιος άλλος.
Ζει από τα κόπρανα του πολιτικού συστήματος που τον ανέχεται.
Παράσιτο.
Ούτε για φτύσιμο.
Πολύ κακώς που ασχολούμαστε.
Θάψτε τον...

Οι Δημοκράτες των ΗΠΑ και οι Σοσιαλιστές της Ευρώπης ...Φόρεσαν φόρμα παραλλαγής !


Μετά τις Πολεμικές κραυγές του δημοκράτη των φτωχών στην Αμερική Ομπάμα και μετά τη βροντερό όχι της Βρετανικής Βουλής...Βρέθηκε ο ανθρωπάκος Ολάντ Πρόεδρος της Γαλλίας και σοσιαλιστής να βρεί επικεφαλής της Ευρώπης που θα βομβαρδίσει μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα ...


Αλήθεια γιατί πάντα οι δημοκράτες αυτού εδώ του Πλανήτη βομβαρδίζουν ανθρώπους στο όνομα δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κόπτονται για τους Σύριους !


Πότε ο δημοκράτης σοσιαλιστής και φίλος της Ελλάδος αν πάρουμε τις φρεγατες της Γαλλίας Ολάντ, έστειλε λίγο ψωμί και λίγο γάλα στους πρόσφυγες της Συρίας που εξαναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους για να μην τους σφάξουν οι Τσετσένοι που πληρ΄ωνονται αδρά από τον Αραβικό σύνδεσμο για να λεηλατήσουν τις Εκκλησίες και να σφάξουν τους Χριστιανούς της Συρίας !

Δυστυχώς στο όνομα της δημοκρατίας ,οι δημοκράτες φόρεσαν την φόρμα παραλλαγής όταν ανακάλυψαν μετά από σχεδόν δύο χρόνια οτι ο Άσαντ δεν λύγισε ...

Αλήθεια αναρωτήθηκε ακόμη και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως που δήλωσε παρών χωρίς καν να του ζητηθεί ,πώς γίνεται να κρατά ένας ηγέτης δύο χρόνια εμφυλίου πολέμου αν δεν τον στηρίζει ο λαός του ; 

Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά μας και όταν τελειώσουν με τον Άσαντ οι δημοκράτες θα βάλλουν στόχο την Ελλάδα τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος !

Εκτός και αν πιστεύουμε οτι αφού κανουμε το καλό παιδί θα μας αφήσουν ήσυχους...

Στη Πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες αλλά συμμαχίες της στιγμής και τότε θα είμαστε απλά μόνοι μας με τους κατσαπλιάδες να μας πελεκάνε απο μέσα τότε θα έρθει η ώρα που είπε ο Πατροκοσμάς ....Εβγάτε εσεις οι νεκροί απο τον τάφο σας να μπούμε εμείς οι ζωντανοί !

Βετεράνος








ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ... ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ....!!!














Πώς να ερμηνεύσει κανείς αυτή τη φωτογραφία; 

Ως απόδειξη της υποκρισίας του Τούρκου πρωθυπουργού, ή ως απόδειξη του αμοραλισμού και του κυνισμού που επικρατεί στις διεθνείς σχέσεις κι ας χρησιμοποιούν άπαντες στη ρητορική τους τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ηθική τάξη…

Η φωτογραφία με τους δυο ηγέτες και τις συζύγους τους δεν είναι και τόσο παλιά. Χέρι-χέρι ο Ταγίπ με τον Μπασάρ, ενώ η γλύκα στο βλέμμα της όμορφης Σύριας και της Τουρκάλας κυρίας, προδίδει… τρυφερότητα.

Υπενθυμίζεται, ότι Τουρκία και Συρία είχαν φθάσει σε σημείο κοινών συνεδριάσεων των Κοινοβουλίων και τα σχέδια «εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας», έδιναν και έπαιρναν… Μέχρι που μια ωραία πρωία, ξεκίνησαν οι ταραχές στη Συρία και ο Ερντογάν πετάχτηκε από τη θέση του σα να τον… τσίμπησε μύγα. Έκτοτε, έγινε… Τούρκος και ο χειρότερος εχθρός της Συρίας.

Ίσως να επιθυμεί ο πρώην φίλος του να έχει το τέλος του Καντάφι. Έτσι είναι. Ή αγαπάς ή δεν αγαπάς…


Σήμερα o Τούρκος πρωθυπουργός στη Συρία 
επιθυμεί 
Επιχείρηση τύπου Κοσόβου, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ και όχι μία περιορισμένη στρατιωτική δράστη.

«Μια περιορισμένη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιητική για εμάς», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. 

Και πρόσθεσε πως «μία επέμβαση θα έπρεπε να γίνει κατά το υπόδειγμα του Κοσόβου. Μια επέμβαση μίας ή δύο ημερών δεν θα αρκέσει. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι να εξαναγκαστεί το καθεστώς να εγκαταλείψει (την εξουσία)».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας δεν του αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου κοντά στην Δαμασκό.

Η Τουρκία, χώρα μέλος του NATO, η οποία έχει διαρρήξει πλήρως τις άλλοτε συμμαχικές σχέσεις της με την Δαμασκό, έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στην δράση μιας συμμαχίας εναντίον του καθεστώτος Άσαντ,έστω και χωρίς την εξασφάλιση συναίνεσης στον ΟΗΕ.







ΣΥΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ: 
Σε ρόλο "επιτήδειου ουδέτερου" η Άγκυρα



Γιατί όμως οι ΗΠΑ θέλουν να χτυπήσουν τη Συρία τις επόμενες ώρες;;;
Το όχι του βρετανικού κοινοβουλίου μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στα σχέδια των ΗΠΑ, αλλά δεν τα αλλάζει. Επίσης τα γεράκια του ΝΑΤΟ φαίνεται να μην θέλουν τώρα αυτήν την επίθεση! Ο Ομπάμα όμως έκανε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ έδωσε το στίγμα των επιθέσεων! Δεν θαναι χερσαίες επεμβάσεις, δεν θα είναι μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις!Ίσα να ανάψει το φυτίλι και αν καεί η ανθρωπότητα, ας καεί! Το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης στη Συρία το έδωσε εξάλλου και ο Ολάντ, σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde. Η επίθεση θα έχει γίνει έως την Τετάρτη. Γιατί έως τότε;…. Γιατί την Πέμπτη υπάρχει σύνοδος του G20 στην Αγία Πετρούπολη.


Ωστόσο, μια τέτοια επίθεση που ίσως προκαλέσει αντιδράσεις, δεν πρέπει να γίνει ημέρες που είναι ανοιχτά τα χρηματιστήρια. Πότε είναι κατάλληλη ημερομηνία; Μέσα στο σαββατοκύριακο, έχοντας τον «αέρα» και της Δευτέρας, μιας και η Wall Street θα είναι κλειστή λόγω αργίας (Labor day)…

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

1953-2013: 60 χρόνια μνήμης - Ένας πρόσκοπος θυμάται…

1953-2013: 60 χρόνια μνήμης - Ένας πρόσκοπος θυμάται…
1953-2013: 60 χρόνια μνήμης και ένας πρόσκοπος θυμάται...
Το παρακάτω κείμενο ανήκει στον Ηλία Καππάτο, 78χρονών σήμερα, ο οποίος έζησε την τραγική εμπειρία των σεισμών του 1953, ως αρχηγός των πρόσκοπων.
Επιμέλεια: Γιώργος Χαλαβαζής
«Κυριακή 9 Αυγούστου, γεμάτο το νησί από κόσμο για την γιορτή του Αγίου, ώρα 5.20 το πρωί, μας ταρακούνησε ο πρώτος σεισμός που είπαν πως ήταν 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.
Φυσικό φαινόμενο για το νησί οι σεισμοί, πλην όμως η ζωή τα μπάνια οι διασκεδάσεις, συνεχιζόντουσαν χωρίς κανένα φόβο.
Από τη νύχτα της Κυριακής, ακούγαμε στα έγκατα της γης σαν να κατρακυλούν πέτρες. Ήταν κάτι που μας προξένησε πρωτόγνωρο φόβο γιατί δεν το είχαμε ξανακούσει. Η Δευτέρα 10 Αυγούστου πέρασε σχεδόν με μικροσεισμούς, χωρίς να διαταράξει τις δραστηριότητες του κόσμου.
Στις 9.30 το πρωί, ο Περιφερικός Έφορος Προσκόπων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Γεώργιος Πινιατώρος με τον Μαρίνο Κοσμετάτο, ήρθαν με την μοτοσυκλέτα με καλάθι (την γνωστή σαϊτα) στο σπίτι και μου πρότειναν να μαζέψω τα μεγάλα παιδιά του Σώματος, για να στήσουμε προληπτικά σκηνές.
Στήσαμε τις σκηνές, στον Πευκώνα μεταξύ Νοσοκομείου και Ορφανοτροφείου, πάνω από το Μαϊστράτο.
PalioArgostoli46
Την Τρίτη 11 Αυγούστου, δυνατός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, έπληξε Ιθάκη, Πύλαρο, αλλά και την περιοχή του Μαρκόπουλου που είναι τα φιδάκια. Μετέφεραν δε τραυματίες σε φορτηγά αυτοκίνητα, τους οποίους οι πρόσκοποι μετέφεραν με πρόχειρα φορεία στα χειρουργεία και στο Νοσοκομείο . Παράλληλα, τα υπόλοιπα παιδιά του Σώματος, έκαναν εκκένωση των αρρώστων μέσα από το Νοσοκομείο και τους πηγαίναμε στις σκηνές που είχαμε στήσει. Οι πιο βαριά τραυματίες, με φορτηγά τους πηγαίναμε στο Τελωνείο και τους φορτώναμε στο αποβατικό «Ρόδος» με προορισμό την Πάτρα.
Παραμείναμε στο Νοσοκομείο όλοι οι πρόσκοποι βοηθώντας τους τραυματίες και τους αρρώστους. Συνεχίσαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και την Τετάρτη, μέχρι τις 11.24 το πρωί.
Τότε η γη άρχισε να αναταράζεται από κάτω προς τα πάνω. Όποιος ήταν όρθιος δεν μπορούσε να κρατήσει την ισορροπία. Η διάρκειά του κράτησε γύρω στα 27 δευτερόλεπτα και η έντασή του ήταν 7,2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.
Εμένα ο σεισμός με βρήκε μέσα στο σπίτι (είχα επιστρέψει για να μεταφέρω πάγο). Μετά την τρομερή δόνηση βρέθηκα καταπλακωμένος στα ερείπια του σπιτιού για περίπου τρεις ώρες.
Το δε Αργοστόλι σκεπάστηκε από ένα σύννεφο κόκκινης (επειδή πολλά σπίτια ήταν κτισμένα με πηλό) και άσπρης σκόνης.
PalioArgostoli34
PalioArgostoli35
Αφού κατακάθισε η σκόνη διαπιστώσαμε έντρομοι πως δεν είχε μείνει τίποτα όρθιο. Σκορπίσαμε όλοι οι πρόσκοποι προσπαθώντας να εντοπίσουμε τους δικούς μας ανθρώπους.
Τις επόμενες ημέρες, είδαμε δυνάμεις ανθρωπιστικής βοήθειας να καταφτάνουν στο νησί. Θυμάμαι τα αεροπλάνα να πετάνε τσουβάλια με ψωμί και άλλα τρόφιμα. Δεν υπήρχε νερό, είχαν σπάσει όλες οι σωλήνες, δεν υπήρχε ρεύμα. Οι συνθήκες ήταν τραγικές. Υπήρχαν νεκροί καταπλακωμένοι στα ερείπια . Ο υπόλοιπος κόσμος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να εγκαταλείψει το νησί. Για κάποιο λόγο μάλιστα υπήρξε και απαγόρευση εξόδου από το νησί.
60 χρόνια μετά, θυμάμαι έντονα, αυτή την τραγική εμπειρία που βίωσα και εύχομαι να μην την ξαναβιώσει ποτέ κανένας...».
Ηλίας Καππάτος
Υ.Γ.: Θα ήθελα ως αρχηγός των Προσκόπων να ευχαριστήσω από βάθους καρδίας, τους προσκόπους που βοήθησαν σε εκείνη τη δύσκολη περίοδο.


ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-IN KEFALONIA

Πλήρης εγκατάλειψη: Σε σκουπιδότοπο μετέτρεψαν αρχαιολογικό χώρο στην Ξάνθη

Σκουπίδια παντού βλέπουν όσοι επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων.
Φωτογραφικό υλικό στο οποίο διαφαίνεται ξεκάθαρα το μέγεθος της ρύπανσης του χώρου, έχει αναρτηθεί στην ανοιχτή ομάδα «Αρχαιολόγοι και Αρχαιολάτρες Αβδήρων και Ξάνθης» σε κοινωνικό δίκτυο. 
Η εικόνα που συνθέτουν τα απορρίμματα δεν τιμά κανέναν, απαξιώνοντας πλήρως τον ιστορικής αξίας χώρο των Αβδήρων και δημιουργώντας εστίες μόλυνσης στην περιοχή. Οι όποιες προσπάθειες για την αισθητική περιποίηση του χώρου και την απομάκρυνση των απορριμμάτων πέφτουν στο κενό κάθε φορά που κάποιοι, λειτουργώντας εντελώς επιπόλαια, πετούν σκουπίδια στο χώρο.
Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, μία πυρκαγιά που ξέσπασε, κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, στην περιοχή, λίγο έλειψε να προκαλέσει σοβαρές ζημίες στις εγκαταστάσεις του προς επίσκεψη αρχαιολογικού χώρου και να απειλήσει ακόμη και κατοικίες.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή κοντά στις μαθητικές κατασκηνώσεις των Αβδήρων, ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο με τους άνδρες της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, αλλά και εθελοντές πολίτες να κατασβήνουν τις φλόγες. Μία πιθανή εξάπλωση της πυρκαγιάς στις γύρω περιοχές θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές φθορές στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων.
Μυθολογία και ιστορία
Σύμφωνα με τη μυθολογία, η πόλη ιδρύθηκε από τον Ηρακλή, για να τιμηθεί η μνήμη του συντρόφου του Άβδηρου, ο οποίος κατασπαράχθηκε από τα άλογα του Διομήδη. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, όμως, πρώτος οικιστής υπήρξε ο Κλαζομένιος Τιμήσιος κατά το 654 π.Χ.Η πρώτη αυτή αποικία δεν ευδοκίμησε. Τα Άβδηρα το 545 π.Χ.. ιδρύθηκαν ξανά από τους κατοίκους της ιωνικής Τέω, που έφυγαν από την πατρίδα τους για να αποφύγουν την Περσική υποδούλωση. Οι Τήιοι στην νέα τους πατρίδα έκοψαν νομίσματα, όμοια με εκείνα της Τέω, που έφεραν ως εμπροσθότυπο κεφαλή του Απόλλωνα και στον οπισθότυπο γρύπα.
Ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων
Καθοριστική για την πορεία της πόλης υπήρξε η παρουσία των Περσών, που άρχισε να γίνεται αισθητή στη Θράκη από το 512 π.Χ. Όταν το 491 π.Χ. ο Μαρδόνιος κυρίευσε τις ελληνικές πόλεις της περιοχής και υπέταξε μερικά από τα θρακικά φύλα, το λιμάνι των Αβδήρων χρησίμευσε ως ορμητήριο των Περσών. Το 480 π.Χ. η πόλη φιλοξένησε τον Ξέρξη και το στρατό του, ενώ το 479 π.Χ. ο βασιλιάς των Περσών φιλοξενήθηκε για μια ακόμη φορά, όταν ηττημένος αποχωρούσε από την νότια Ελλάδα. Ένα χρυσό ξίφος και μια χρυσοποίκιλτη τιάρα ήταν τα δώρα που χάρισε τότε ο Ξέρξης στα Άβδηρα.
Μετά τους Περσικούς πολέμους, τα Άβδηρα γνώρισαν μια μακρά ειρηνική περίοδο μεγάλης οικονομικής και πολιτιστικής ακμής. Έγιναν μέλος της Α΄ Αθηναϊκής Συμμαχίας πληρώνοντας πολύ υψηλό φόρο, ενώ στενές ήταν και οι σχέσεις τους με το ανεξάρτητο θρακικό βασίλειο των Οδρυσών. Ο Πελοποννησιακός πόλεμος όμως αποδυνάμωσε την πόλη, καθώς επέφερε στάσεις, συγκρούσεις και ανακατατάξεις των συμμαχιών.
Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το πλήγμα που δέχθηκαν τα Άβδηρα το 376 π.Χ. από την εισβολή 30.000 Τριβαλλών, ενός θρακικού φύλου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό των κατοίκων τους. Η πόλη σώθηκε με την επέμβαση του Αθηναίου στρατηγού Χαβρία. Τον επόμενο χρόνο, με τη δύναμή της σημαντικά μειωμένη, αναγκάστηκε να γίνει μέλος της Β΄ Αθηναϊκής Συμμαχίας και παρέμεινε στη σφαίρα επιρροής των Αθηνών μέχρι το 356 π.Χ. Τη χρονιά εκείνη ο Φίλιππος Β΄ κυρίευσε τα Άβδηρα μαζί με άλλες πόλεις των θρακικών παραλίων.
Μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την κατάτμηση του βασιλείου του, τα Άβδηρα γνώρισαν διαδοχικά την κυριαρχία των Μακεδόνων, των Σελευκιδών και των Πτολεμαίων. Το 170 π.Χ. ο Ρωμαίος στρατηγός Ορτένσιος, με τη βοήθεια των στρατευμάτων του βασιλιά της Περγάμου Ευμένη Β΄, καταλαμβάνει την πόλη, σκοτώνει και εξανδραποδίζει τους κατοίκους της. Η κατάληψη έγινε μετά την προδοσία του Αβδηρίτη Πύθωνος, που υπεράσπιζε το πιο σημαντικό τμήμα των τειχών. Αργότερα οι Αβδηρίτες δικαιώθηκαν από τη ρωμαϊκή Σύγκλητο.
Στα τέλη του 3ου και στις αρχές του 2ου αιώνα π.Χ. οι συγκρούσεις μεταξύ των Μακεδόνων και των Ρωμαίων οδήγησαν στην επικράτηση των Ρωμαίων, οι οποίοι το 167 π.Χ. επέβαλαν την κυριαρχία τους στη Μακεδονία και τη Θράκη. Τα Άβδηρα διατήρησαν τότε το καθεστώς της "ελεύθερης πόλης", η εποχή της ακμής τους όμως είχε πλέον περάσει. Η κατασκευή της νέας βασικής οδικής αρτηρίας, της "Εγνατίας οδού", επιτάχυνε το μαρασμό. Οι πλημμύρες του Νέστου και τα έλη που δημιουργήθηκαν και δεν αποξηράνθηκαν προξένησαν στην πόλη ανυπέρβλητα προβλήματα. Έτσι μετατράπηκαν σταδιακά σε μια μικρή και ασήμαντη πολίχνη των Ρωμαϊκών Χρόνων.
Πολύστηλον - ερείπια εκκλησίας.
Στο τέλος των αρχαίων χρόνων η πόλη περιορίστηκε στο λόφο της αρχαίας ακρόπολης. Τον 6ο αι. μ.Χ. μετονομάστηκε σε Πολύστυλο εξαιτίας των πολλών στύλων (αρχαίων κιόνων) που διακρίνονταν ανάμεσα στα ερείπια της αρχαίας πόλης. Κατά τη βυζαντινή περίοδο υπήρξε έδρα Επισκοπής. Την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, λίγο πριν τις αρχές του 18ου αι., μεταφέρθηκε βορειότερα, στη θέση Παλιόχωρα. Με τη μεταφορά στη νέα θέση υπερίσχυσε το τοπωνύμιο Μπουλούστρα, παραφθορά της ονομασίας "Πολύστυλον".

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο τουρκικός στρατός παίρνει επιθετική διάταξη στον Έβρο

Ο τουρκικός στρατός παίρνει επιθετική διάταξη στον Έβρο
Ο τουρκικός στρατός για πρώτη φορά μετά το 1974 παίρνει στον Έβρο επιθετική διάταξη. Οι κύριες μονάδες του 3ου και 5ου Σώματος Στρατού μεταφέρθηκαν περίπου 50 χλμ ανατολικότερα, μακριά δηλαδή από την γραμμή προκάλυψης. Στην πρώτη γραμμή έχουν παραμείνει λίγες μονάδες και μεθοριακοί φρουροί. Η κίνηση αυτή μπορεί να μοιάζει ακίνδυνη, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Οι κύριες μονάδες μεταφέρθηκαν στα μετόπισθεν διότι πιθανότατα προετοιμάζονται για ανάληψη επιθετικών ενεργειών στον Έβρο. Εξοπλιστικές δραστηριότητες των Τούρκων που είναι ειδικά στοχευμένες για τον Έβρο αυξάνουν στο έπακρο αυτή την πιθανότητα επίθεσης εκ μέρους των.
Αναλυτικότερα οι εξοπλιστικές δραστηριότητες είναι οι εξής:
α) 52 αμφίβιες γέφυρες Samur τις οποίες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να θέσουν σε υπηρεσία εντός του 2013, με προφανή στόχο να προσφέρουν δυνατότητα ταχείας ζεύξης αμφίβιου κωλύματος στους τουρκικούς μηχανοκίνητους σχηματισμούς στο μέτωπο του Έβρου. Η αυτοκινούμενη γέφυρα Samur βασίζεται στα σχέδια της γερμανικής αμφίβιας γέφυρας Μ3 της εταιρίας Santa Barbara Systemas GmbH (πρώην EWK). Το όχημα-γέφυρα είναι πλήρως αμφίβιο, προωθείται με δυο υδατοπροωθητές (water jet), με δυνατότητα πλεύσης και σε ρηχά νερά βάθους μόλις 1 μέτρου και μπορεί να υποστηρίζει άρματα βάρους έως 70 τόνων. Δύναται να χρησιμοποιηθεί και ως πορθμείο η δε ταχύτητα οδήγησης στην ξηρά φτάνει τα 80 χλμ/ώρα και στο νερό κινείται με ταχύτητα έως 14 χλμ/ώρα. Η αμφίβια γέφυρα Samur έχει κατασκευαστεί από την τουρκική εταιρία FNSS (κοινοπραξία της τουρκικής Nurol Holding και της βρετανικής BAE Systems). Με αυτές τις αμφίβιες γέφυρες οι Τούρκοι έχουν την δυνατότητα να ζεύξουν σε 15 λεπτά τις δυο όχθες του Έβρου και λειτουργώντας αυτές τις γέφυρες ως πορθμείο μπορούν να μεταφέρουν δυο ίλες αρμάτων στην δυτική όχθη του Έβρου μέσα σε 7 λεπτά. Η αμφίβια γέφυρα Samur είναι ένα καθαρά επιθετικό σύστημα με το οποίο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν ανά πάσα στιγμή, ημέρα και νύχτα, να αιφνιδιάσουν τις ελληνικές δυνάμεις σε διαφορετικά σημεία του Έβρου.
β) Τα τουρκικό Μηχανικό Σώμα διαθέτει στον Έβρο δυο τύπους ταχέως αναπτυσσόμενων πλωτών γεφυρών. Συγκεκριμένα διαθέτουν 8 συλλογές πλωτών γεφυρών μήκους 250 μέτρων η κάθε μια (της εταιρίας (EWK) και 6 συλλογές πλωτών γεφυρών Ribbon αμερικανικής προέλευσης.
γ) Οι Τούρκοι προμηθεύονται επίσης 36 γεφυροφόρα άρματα τύπου Leguan των 70 τόνων. Τα γεφυροφόρα αυτά άρματα είναι σε θέση να γεφυρώνουν ανοίγματα έως 24 μέτρα και αναπτύσσονται συρταρωτά. Τα πρώτα 6 γεφυροφόρα άρματα τα έχει ήδη προμηθευτεί η Τουρκία από την γερμανική εταιρία KMW  και τα υπόλοιπα κατασκευάζονται από την τουρκική αμυντική βιομηχανία και ήδη άρχισαν να παραδίδονται στο τουρκικό Μηχανικό Σώμα.
δ) Διαθέτει ακόμη η Τουρκία στον Έβρο 56 άρματα μηχανικής διάσπασης ναρκοπεδίων τύπου Keiler.
Οι προμήθειες εξειδικευμένων μέσων σε μεγάλες ποσότητες για το Μηχανικό Σώμα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, προκαλεί ευλόγως μεγάλη ανησυχία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνδυασμό μάλιστα με τις κινήσεις επιθετικής τακτικής του τουρκικού Σώματος Στρατού. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξοπλίζονται με πολύ σύγχρονα μέσα για να μπορούν να ζεύξουν ταχέως υδάτινα ή ξηρά κωλύματα. Τα μηχανοκίνητα αυτά μέσα φωτογραφίζουν και για τον πλέον αδαή μόνο τον Έβρο.
Όλες αυτές οι ξεκάθαρα επιθετικές στρατιωτικές τακτικές και ενέργειες των Τούρκων βρίσκουν την Ελλάδα σε τραγική κατάσταση από πλευράς αμυντικού σχεδιασμού. Η ελληνική στρατιωτική ισχύς, ένεκα των προδοτικών ενεργειών και αποφάσεων των πολιτικάντηδων που μας κυβερνούν, είναι αποδυναμωμένη και αποδιοργανωμένη. Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρουμε την επάρκεια πυρομαχικών των 120 mm των αρμάτων Leopard ,που είναι και η αιχμή του δόρατος στον Έβρο. Είχαμε αναφερθεί στο θέμα αυτό στην ιστοσελίδα μας (Χωρίς πυρομαχικά τα Leopard- Παίζουν με την Εθνική Ασφάλεια) και έχουν γίνει και σχετικές ερωτήσεις από τους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Κοινοβούλιο. Για να γίνει όμως καλύτερα κατανοητή η υφιστάμενη κατάσταση στο ελληνικό αρματικό δυναμικό σε σχέση με τις εξοπλιστικές δραστηριότητες της Τουρκίας ειδικά στην περιοχή του Έβρου, είναι χρήσιμο να αναλύσουμε την επάρκεια των πυρομαχικών 120 mm των αρμάτων μας σε πιθανότατη περίπτωση εμπλοκής.
Η Ελλάδα παρατάσσει στον Έβρο 170 Leopard- 2 HEL και 183 Leopard- 2A4. Το απόθεμα βλημάτων για αυτά τα άρματα είναι περίπου 12.000 (διατρητικά και εκρηκτικά, χωρίς να εξετάσουμε την παλαιότητα κάποιων εξ αυτών). Όπως λοιπόν είχαμε τονίσει  τα διαθέσιμα αυτά βλήματα δεν επαρκούν για την συμπλήρωση πλήρους φόρτου που είναι 42 βλήματα ανά άρμα, αφού το απόθεμα δημιουργεί φόρτο 35 βλημάτων ανά άρμα. Το επαχθές και ανησυχητικό σημείο όμως αυτής της ανάλυσης είναι ότι αυτά τα 35 βλήματα ανά άρμα επαρκούν από 2 έως 4,5 ημέρες στρατιωτικής εμπλοκής. Σύμφωνα με στρατιωτικά εγχειρίδια για καταναλώσεις πυρομαχικών αρμάτων και ανάλογα με το πόσο καλά ή κακά εξελίσσεται μια σύγκρουση στον Έβρο ο Ελληνικός Στρατός έχει απόθεμα πυρομαχικών 120 mm των Leopard για 2 έως 4,5 ημέρες, δηλαδή μετά το βράδυ της τέταρτης ημέρας ο αμυντικός σχεδιασμός καταρρέει. Για επιθετικό σχεδιασμό καλύτερα να μην ονειρευόμαστε.
Ο αμυντικός σχεδιασμός των πολιτικάντηδων στα καθαρά επιθετικά και προφανή σχέδια των Τούρκων στον Έβρο, και ενώ είναι θέμα χρόνου η επιθετική τους ενέργεια εναντίον της Ελλάδας με όλα αυτά τα στρατιωτικά μέσα που έχουν συσσωρεύσει, είναι τα άρματά μας να μπορούν να επιχειρήσουν το πολύ για σκάρτες 5 ημέρες. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε: Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Άμυνας έχουν συναίσθηση του τι διαχειρίζονται; Είναι τόσο απίστευτα ανίκανοι; Όχι, τίποτε από όλα αυτά. Διεκπεραιώνουν εντολές των Αμερικανοσιωνιστών, το πρόσφατο ταξίδι του Σαμαρά στις ΗΠΑ το αποδεικνύει, για να καθυποτάξουν την Πατρίδα μας στον τούρκο χωροφύλακα.
Δεν θα τους περάσει. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μαζί με τον Ελληνικό Λαό θα αντισταθεί. Η ώρα της κρίσης και της τιμωρίας για τους πολιτικάντηδες, αυτούς τους ανεπάγγελτους γόνους των «τζακιών» των σοσιαληστών  και της ψοφοδεξιάς, πλησιάζει και θα είναι σαρωτική.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μύθος τoυ Περσέα και της Μέδουσας

Ο Μύθος τoυ Περσέα και της Μέδουσας
Στη σκοτεινή, μίζερη και ευτελή εποχή των Τοκογλύφων όπου κυριαρχούν οι δούλοι τους και οι γραικύλοι που προσκυνούν και υποτάσσονται ακόμα και η ανάμνηση λαμπρών κατορθωμάτων, σπουδαίων πράξεων και Άθλων της Εποχής των Ηρώων που έφτιαξαν το Έθνος μας, φαντάζει ενέργεια αλλόκοτη, παράξενη και επικίνδυνη. Σκέψου, όμως, Συναγωνιστή και Συναγωνίστρια τους Αγέννητους. Στοχάσου το Μέλλον και με τους οφθαλμούς της Ψυχής σου φαντάσου τη Ροή του Ποταμού Αίματος του Γένους μας, που στροβιλίζεται Μαιανδρικά στο Χώρο και το Χρόνο. Θα 'ναι στην Κοίτη που χάραξαν οι Δυνάστες, οι ανθρωπίσκοι των αγορών και του χρήματος που αφήνουν την κοινωνία να βρομίζει όπως οι στάβλοι του Αυγεία ή θα ακολουθήσεις τα ίχνη του Τρανού Ηρακλή που έσκαψε νέα κοίτη και έφτιαξε νέα ροή, τη ροή της Αρετής; 

Ο Μύθος του Περσέα
Πρόγονος του Ηρακλή ήταν ο Περσέας. Ο Περσέας, αμέσως μετά τη γέννησή του, εξαιτίας ενός χρησμού καταδικάστηκε σε θάνατο. Μαζί με τη μητέρα του, Δανάη, αδύναμο βρέφος, σφραγίστηκε σε ένα κιβώτιο και ρίχτηκε στη θάλασσα από ανθρώπους του βασιλιά του Άργους. O βασιλιάς δεν ήταν άλλος παρά ο πατέρας της μητέρας του, ο Ακρίσιος που το όνομά του μαρτυρά τον άνθρωπο που δεν έχει κρίση. Ο Ακρίσιος, έχοντας πάρει χρησμό πως δε θα αποκτήσει αρσενικό παιδί, μα θα βρισκε το θάνατο από το γιο της κόρης του φυλάκισε τη Δανάη στο δωμάτιο ενός πύργου. Όμως, ο Δίας είχε ερωτευθεί τη νεαρή κόρη, και με τη μορφή χρυσής βροχής, κατόρθωσε να σμίξει με τη Δανάη και να της χαρίσει ένα γιο που ονομάστηκε Περσέας: αυτός που εκπορθεί, που κυριεύει.

Ο Ακρίσιος ακούγοντας από τον πύργο που είχε φυλακίσει την κόρη του, κλάμα μωρού, έντρομος για την προφητεία του χρησμού, σπεύδει να "ξεφορτωθεί" το μελλοντικό φονιά του. Για να μη φορτωθεί όμως το κρίμα του θανατικού, αφήνει στη σκοτεινή θάλασσα και τα κύματα να επιτελέσουν το ανίερο έργο. Όμως, όπως λέει ο Μύθος, ο αδερφός του Δία, ο Ποσειδώνας, για να προστατέψει την αγαπημένη και το μωρό του αδερφού του, πρόσταξε τη θάλασσα να είναι ήρεμη. Τύχη αγαθή και θεία πρόνοια, μητέρα και βρέφος βγήκαν ασφαλείς στην ακτή ενός νησιού του Αιγαίου: τη Σέριφο. 
Ένας φτωχός ψαράς σε αυτή τη βραχώδη και Περήφανη γωνιά του Αιγαίου, ο Δίκτης, ψάρευε με τρόπο αλλόκοτο για την εποχή του, χρησιμοποιώντας τέχνασμα που του είχε εμπνεύσει η θεά Αθηνά. Ήταν τα γνωστά σήμερα δίκτυα. Με τα δίκτυα του λοιπόν, ο ψαράς, τράβηξε το σεντούκι-λάρνακα και ακούγοντας ανθρώπινες φωνές το άνοιξε όσο πιο γρήγορα γινόταν. Ο Δίκτης, λοιπόν, πήρε στη φτωχική του καλύβα τη Δανάη και το μικρό Περσέα όπου η γυναίκα του, τους πρόσφερε τροφή. Μεγαλώνοντας και ο Περσέας έγινε και 'κείνος ψαράς και ζούσαν με τη μητέρα του κοντά στην καλύβα του Δίκτη. Όμως, η ομορφιά της Δανάης, ήταν τέτοια, που παρά τις κακουχίες της ζωής της, τράβηξε την προσοχή του βασιλιά του νησιού, Πολυδέκτη, ο οποίος ήταν και αδερφός του Δίκτη. 
Η Δανάη απέφευγε τον Πολυδέκτη, μα η πολιορκία του γινόταν όλο και πιο επίμονη με αποτέλεσμα ο νεαρός μα περήφανος γιος του Δία να πάει στο παλάτι του βασιλιά και να του ζητήσει να αφήσει τη μητέρα του ήσυχη. Μαθαίνοντας, ο Πολυδέκτης πως ο Περσέας έρχεται στο παλάτι του κατέφυγε σε ένα τέχνασμα για να απομακρύνει τον Περσέα από το νησί του και έτσι όπως πίστευε να είναι πιο ευάλωτη η Δανάη στην ερωτική του πολιορκία. Έβαλε τους αυλικούς του, να του δίνουν ως δώρο ένα άλογο δήθεν πως θα πήγαινε να ζητήσει το χέρι της Ιπποδάμειας. Ο Περσέας, χάρηκε αναπάντεχα μιας και θα ησύχαζε η οικογένειά του δεν είχε όμως να προσφέρει λόγω της φτώχειας του και του επαγγέλματός του ίππο στο βασιλιά και έτσι του ευχήθηκε πως και ίππο και το κεφάλι του Μέδουσας θα του προσέφερε εάν επρόκειτο να απαλλαγεί η μητέρα του από τις φορτικές του προτάσεις. Το κεφάλι της Μέδουσας, έλεγαν πως έκανε ακαταμάχητο τον κάτοχό του καθώς διατηρούσε τη δύναμη να απολιθώνει όποιον το κοίταζε όπως και όταν η Γοργόνα ήταν ζωντανή. Ο Πολυδέκτης άδραξε την ευκαιρία και του είπε πως αυτό ακριβώς θέλει! Ο Περσέας για να μη φανεί δειλός αναλαμβάνει την αποστολή!
Οι Άρχοντες του Ολύμπου και Αθάνατοι αδερφοί του, αποφασίζουν να βοηθήσουν τον Περσέα και να τον εξοπλίσουν με τα μέσα που θα τον βοηθήσουν να κερδίσει τη Νίκη. Η Αθηνά του δίνει την τρομερή πανοπλία-ασπίδα της, την Αιγίδα. Ο Ερμής δίνει στον Περσέα, τα φτερωτά του πέδιλα και το αδαμάντινο κυρτό δίκοπο σπαθί του. Ο Άδης, του χαρίζει την Περικεφαλαία του Κυνός, που όποιος τη φοράει γίνεται αόρατος ώστε να μπορέσει να πλησιάσει αθέατος και να μην τον εντοπίσουν οι δύο αθάνατες Γοργόνες και αδερφές της Μέδουσας: τη Σθενώ και την Ευρυάλη γιατί τότε ήταν καταδικασμένος και ένα σάκο που μπορούσε να χωρέσει τα πάντα ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο μπορούσε να ήταν, ώστε να μπορέσει να μεταφέρει το κεφάλι της Μέδουσας με ασφάλεια. Έπειτα, οι Θεοί, του δίνουν τις πληροφορίες που χρειάζεται για να ξεκινήσει δράση και να κατευθυνθεί προς το στόχο. Πρέπει πρώτα, να απευθυνθεί προς τις τρεις Γραίες με το ένα μάτι, που γνώριζαν την ακριβή τοποθεσία που κατοικούσαν οι τρεις Γοργόνες. Ο Περσέας, τις πλησιάζει την ώρα που ακριβώς αντάλλασσαν το μάτι και έτσι τη στιγμή που δεν έβλεπαν πλησίασε και άπλωσε το χέρι του και το άρπαξε. Έπειτα αφού τις απείλησε πως δε θα το δώσει ποτέ πίσω αν δεν του αποκαλύψουν πού ζει η Μέδουσα. Εκείνες υπέκυψαν και του φανέρωσαν τη μυστική τοποθεσία.
Ο Περσέας πλησιάζει την τοποθεσία τάχιστα χάρη στα φτερωτά πέδιλα του Ερμή. Φορώντας την Περικεφαλαία του Άδη, γίνεται αθέατος και έτσι δεν γίνεται αντιληπτός από τις δύο Αθάνατες Γοργόνες. Έπειτα, με την καθοδήγηση της Αθηνάς, βγάζει το σπαθί του Ερμή και κόβει το σκληρό λαιμό του Τέρατος! Από το Αίμα της Μέδουσας που πετάχτηκε στον Ωκεανό γεννήθηκαν ο Πήγασος, ο γίγαντας Χρυσάωρ με το χρυσό σπαθί που έγινε πατέρας του τρισώματου Γηρυόνη και τα δηλητηριώδη φίδια της Αφρικής.

Έβαλε στο μαγικό σάκο, ο Περσέας το κεφάλι της Μέδουσας: το Γοργόνειο και πήρε το δρόμο της επιστροφής όπου έγιναν ακόμα δύο περιστατικά: το πρώτο ήταν η απολίθωση του Άτλαντα, που έγινε η οροσειρά της Βόρειας Αφρικής καθώς εκεί πιστευόταν πως είχε καταδικαστεί να κρατάει τον Ουρανό στις πλάτες του και το δεύτερο ήταν η απελευθέρωση της νεαρής Παρθένας, της Ανδρομέδας που είχε δοθεί βορρά και θυσία στο θαλάσσιο δράκο που είχε πέσει σα μάστιγα και θεϊκή τιμωρία στην αρχαία ελληνική αποικία στην Αφρική της Κυρήνεια

Επιστρέφοντας στη Σέριφο, ο Πολυδέκτης, μην αντέχοντας την άρνηση της Δανάης ετοιμαζόταν να τη σκοτώσει στο ναό της Θεάς Αθηνάς όπου είχε καταφύγει ικέτιδα. Ο Περσέας, τον σταματά και του λέει πως του έφερε το Γοργόνειο! Ο Πολυδέκτης, τον προκαλεί να του φανερώσει το τρόπαιο και να μην καυχιέται μιας και για το θρασύδειλο φάνταζε νεανικός κομπασμός τα λόγια του Περσέα. Αφού προειδοποιεί τους δικούς του να κλείσουν τα μάτια τους, ο Περσέας, βγάζει από το σάκο το Γοργόνειο και όλοι πέτρωσαν! Έτσι έλεγαν, πως γέμισε η Σέριφος με μεγάλες πέτρες που έχουν το μέγεθος και σχήμα ανθρώπου.

Ο Περσέας, έκανε βασιλιά του νησιού τον Δίκτη και εκείνος αποφάσισε να επιστρέψει με τη γυναίκα του πλέον, Ανδομέδα και τη μητέρα του Δανάη στο Άργος. Ο παππούς του μαθαίνοντας πως ο εγγονός του ζει, εγκατέλειψε το παλάτι του και κατέφυγε στη Λάρισα για να γλυτώσει τη ζωή του. Όμως, ο Περσέας έχοντας πάρει μέρος σε αθλητικούς αγώνες στη Λάρισα, έριξε τόσο δυνατά το δίσκο που βγήκε έξω από το στάδιο και έπεσε στο κεφάλι ενός περαστικού γέροντα που δεν ήταν άλλος από τον Ακρίσιο. Έτσι, βγήκε ο χρησμός... Ο Περσέας, έχτισε και την πόλη των Μυκηνών και από το γιο του Αλκαίο, ξεπήδησε ο τρομερός Ηρακλής. Τα όπλα των Ολύμπιων, ο Περσέας τα επέστρεψε και το κεφάλι της Μέδουσας, το Γοργόνειο, ο Περσέας, το χάρισε στην Αθηνά όπου έκτοτε κοσμεί την Αποτρόπαια Αιγίδα της.

Ιστορικός Πυρήνας

Έχει κάποιο ενδιαφέρον, να αναφερθούν οι αναζητήσεις και οι έρευνες των αρχαίων συγγραφέων γύρω από τον ιστορικό πυρήνα που έγινε αφορμή, οι πιο αρχαίοι Σοφοί Πατέρες να πλάσουν το Μύθο του Περσέα. Λέγεται πως οι τρεις Γοργόνες, ήσαν είτε πριγκίπισσες που κληρονόμησαν είτε αντικατόπτριζαν τη δύναμη που είχαν τα τρία νησάκια ανάμεσα στις ισπανικές ακτές και τη βόρεια Αφρική. Το όνομα Γοργώ, ίσως να σημαίνει "γεωργία" και να είχε ληφθεί λόγω της αγροτικής δύναμης που είχε το ένα από τα τρία νησάκια όπου βρισκόταν αποθηκευμένος χρυσός ή ένα χρυσό άγαλμα της Αθηνάς. Εκεί, στο λυκαυγές της Μυκηναϊκής Αυτοκρατορίας, ο νεαρός Περσέας, επέδραμε καταδρομικά και άρπαξε το εν λόγω Άγαλμα. Ο Διόδωρος υποστηρίζει την άποψη πως οι Γοργόνες ήσαν μία μητριαρχική φυλή γυναικών-πολεμιστριών αντίστοιχο των Αμαζόνων που κατοικούσαν στη Βόρεια Αφρική και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Λυβύης στη λίμνη Τριτωνίδα και ο Παυσανίας, πως η Μέδουσα, ήταν η βασίλισσα των άγριων κατοίκων της περιοχής που διαδέχτηκε στην εξουσία τον πατέρα της Φόρκου. Η ερωτική συνεύρεση με τον Ποσειδώνα, ίσως μαρτυρά κάποιο ναυτικό αποκλεισμό των Ελλήνων στην περιοχή με αποτέλεσμα, ο Περσέας, έκανε εκστρατεία και στη μάχη νίκησε τη Μέδουσα. Έκοψε το κεφάλι της και το έφερε στην Ελλάδα ως σημείο της νίκης του. 
 
Διδάγματα
Πολλά έχει να διδάξει τους Αγωνιστές του Λαϊκού Εθνικισμού ο Μύθος του Περσέα και της Μέδουσας. Ο Περσέας, όπως και η σημερινή γενιά των Ελλήνων, είναι καταδικασμένοι σχεδόν από τη γέννησή τους από τους δίχως κρίση κυβερνώντες να ριχτούν και στη θάλασσα χρεών και μίας κοινωνίας αδηφάγας γεμάτη ανθρωπόμορφα ανθρωποφάγα θηρία. Έπειτα, η αναζήτηση του Περσέα στα όρια του φανταστικού, στα άκρη του Ωκεανού όπως πίστευαν πως κατοικούσαν οι Γοργόνες, είναι ισοδύναμη με την αναζήτηση και η δράση του Εθνικιστή.

Η Πίστη, το Θάρρος και η Αγνή μα αποφασισμένη για Νίκη Καρδιά του Νέου Χρυσαυγίτη σήμερα, δεν είναι παρά η ίδια καρδιά που χτυπούσε στα δυνατά στήθη του Νέου Περσέα. Είναι η ίδια καρδιά που πάλλεται και αναβλύζει το ίδιο Αίμα: Αίμα Ελληνικό. Την Αρετή του Νέου για την Αποστολή και καταβολή του ανίκητου κακού στο Μύθο, συνδράμουν οι Ολύμπιοι Άρχοντες, που προσωποποιούν τις επιμέρους Αρετές στις οποίες πρέπει να προστρέξει και να καταφύγει ο Αγωνιστής του Έθνους και με τις οποίες πρέπει να εξοπλιστεί. Η Αθηνά, είναι η Σοφία και η Πρόνοια. Η Αιγίδα της, συμβολίζει την πνευματική θωράκιση. Ο Ερμής, είναι ο Λόγος. Το Ξίφος, μαρτυρά την οξύνοια και τα κοφτερά σα σπαθί λόγια που πρέπει να πείθουν ή να κόβουν τα δεσμά. Τα φτερωτά σανδάλια καταδεικνύουν την ταχύτητα με την οποία πρέπει να ενεργεί στα πεδία της δράσης. Τη νίκη επί της αδράνειας. Δίπλα στον ψυχοπομπό, ο Άρχοντας του Σκιερού Βασιλείου των Νεκρών, όπου με την Περικεφαλαία του Κύνα, του ιερού ζώου της Εκάτης, μαρτυρά τη μυστικότητα που πρέπει να έχουν οι πολεμικές επιχειρήσεις και συνάμα τον Πόλεμο που γίνεται στον "αόρατο" κόσμο των πνευματικών δυνάμεων, όπως διασώζει ο μεγάλος θεωρητικός του Εθνικισμού: Ιούλιος Έβολα.
Ο εξοπλισμός λοιπόν, από ελληνικές Αρετές που συμβολίζουν οι Ολύμπιοι, αναδεικνύουν μέσα από τη Δύναμη του Μύθου των Προγόνων, σε ποιες δυνάμεις πρέπει να καταφύγει και σε ποιες δυνάμεις πρέπει να καταστεί φορέας ο Έλληνας που αποφασίζει να Αγωνιστεί υπέρ του Λαού και της Πατρίδας πριν περάσει στη δράση. Κι ας μη λησμονούμε πως το Τέρας πετρώνει τις ψυχές των αδύναμων που δειλιάζουν το κεφάλι του Θηρίου. Η δύναμή του, η αποτρόπαια δύναμη του Γοργόνειου ανήκει μονάχα στη Μεγάλη Πολεμική Θεά της Φυλής, της Ελληνικής Ψυχής και Σοφίας και σε όσους πολεμούν για τα Ιδανικά αυτά, όπως οι Έλληνες μαχητές των Περσικών ή του Μεγάλου Αλέξανδρου που όπως ο ίδιος πολεμούσαν τον Προαιώνιο Εχθρό φέροντας το Αποτρόπαιο Σύμβολο στις ασπίδες ή τους θώρακες τους που σκορπά τον πανικό και σημαίνει θανατικό. Όπως ο Περσέας, που είχε ωραίο χαρακτήρα και έκανε λαμπρά κατορθώματα και βοήθησε με τις πράξεις του το Λαό της εποχής του (κι όχι απλά γιατί ήταν γιος του Δία), οι αρχαίοι Πατέρες, τον εναπόθεσαν στα άστρα, φωτεινό και άσβεστο οδηγητή για τους Νέους της Φυλής στους Αιώνες που η καρδιά του πυρώνει από το Φως το Ελληνικό και τα μάτια τους πετάνε αστραπές και κεραυνούς...