Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΤΟ 620 ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ, ΤΟ 653 ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ, ΤΟ 807 ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΤΟ 2014 ΣΤΗΝ M.A.Angeliades Inc. & T.N. AEGEAN SUN INVESTMENTS LIMITED – ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΣ ΑΦΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΡΓΣΡΗΘΡ6Η

Αυτή ήταν τελικά η …μοίρα της Αφάντου, ενός από τους αρχαιότερους οικισμούς της Ρόδου και φυσικά ενός από τα καλύτερα “φιλέτα”  της πατρίδας μας.
Μετά από διαδοχικές κατοχές και καταστροφές, να περάσει ιδιωτικών πολυεθνικών που πίσω από τα φανταχτερά και βαρύγδουπά τους ονόματα, ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιος πραγματικά μπορεί να κρύβεται, καθώς οι μετοχές μιας ΑΕ μπορούν να αγοραστούν από τον καθένα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ακόμη και για την ίδια την ασφάλεια της χώρας, και ιδιαίτερα σε ένα ακριτικό νησί όπως το συγκεκριμένο.

Με μια, σχεδόν… πανηγυρική του ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε ομόφωνα ως Πλειοδότες του διαγωνισμού για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, την εταιρία M.A.Angeliades Inc. με προσφορά ύψους €26.900.000 για το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου και την εταιρία T.N. AEGEAN SUN INVESTMENTS LIMITED μετά την αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς της ύψους €15.200.000 για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» – Νότιο Αφάντου (σύνολο €42.100.000).
golf_afantou-e1369219919305
Και φυσικά το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη τα εγκλήματα τα οποία διαπράττει κατ’ εντολήν φυσικά μιας κυβέρνησης που, μετά και από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών δεν έχει την ελάχιστη ηθική ή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση, οφείλει και να μας πεί, το πόσο… ευεργετικό ήταν το ξεπούλημα αυτό, βαφτίζοντάς το “αξιοποίηση”. 
Η αξιοποίηση των ακινήτων στην περιοχή Αφάντου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην χώρα, δεδομένου ότι το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ, με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και με έμφαση σε σύγχρονες τουριστικές υποδομές που θα ενισχύσουν περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και θα οδηγήσουν στη δημιουργία σημαντικού αριθμού νέων θέσεων εργασίας.
Σημειώνεται, ότι από τη συνολική έκταση 1.615 στρεμμάτων των δύο ακινήτων (1.360 στρέμματα το Βόρειο Αφάντου και 255 στρέμματα το Νότιο Αφάντου), τα 815 στρέμματα παραχωρούνται με το θεσμό της επιφάνειας, εκ των οποίων τα 530 στρέμματα αφορούν στο γκολφ, το οποίο θα αναβαθμιστεί βάσει των πλέον σύγχρονων προδιαγραφών, για διάστημα 50 ετών.
TO WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ
image (3)Ο Αγγελιάδης δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο και διαθέτει την M.A.Angeliades Inc. Θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ομογενείς της Αμερικής και κατάγεται από τη Σύμη.  Έχει έχει κατασκευάσει 182 εστιατόρια στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, ενώ η εταιρεία του έχει υλοποιήσει μεγάλα έργα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.


image (4)Ο Νικολής Νικολαϊδης είναι ο επικεφαλής της Atlantica Hotels and Resorts. Η Atlantica αποτελεί τον εκπρόσωπο της TUI travel στον ξενοδοχειακό κλάδο και διαθέτει μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο.



Από την ανάπτυξη εξαιρείται πλήρως έκταση 286 στρεμμάτων ως ζώνη απολύτου προστασίας του φυσικού τοπίου, δεδομένου ότι περιλαμβάνει δασική και αρχαιολογική ζώνη, καθώς και ζώνη προστασίας υγροτόπου. Στο υπόλοιπο της έκτασης, που θα αξιοποιηθεί με χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, θα αναπτυχθούν κυρίως ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών και σε μικρό ποσοστό πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες με συνολική δόμηση που δεν θα ξεπερνά τα 151.000 τμ. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό τίμημα αντιστοιχεί σε περίπου €280 ανά τμ δόμησης και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό βάσει των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς.
Στο τέλος, το καλό ΤΑΙΠΕΔ υπενθυμίζει στον Ελληνικό Λαό πως πολύ σύντομα, την ίδια μοίρα θα έχουν και τα “περιφερειακά αεροδρόμια”, έτσι για να μην… ξεχνιόμαστε.
“Ακόμη, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την έγκριση του τελικού σχεδίου της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων μετά και τις παρατηρήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ σύντομα θα κληθούν οι επιλεγέντες επενδυτές να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :