Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Καταπέλτης το πόρισμα του ιατροδικαστή: Πέθανε επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει φακελάκι

Καταπέλτης είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του καρδιοπαθή, τον οποίο εκβίαζε καρδιοχειρουργός στον Ευαγγελισμό, ζητώντας του φακελάκι 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, κ. Καρακούκης, υποστηρίζει κατηγορηματικά στο πόρισμά του ότι οι 18 αυτές μέρες που περίμενε ο συνταξιούχος ναυτικός μέχρι να χειρουργηθεί ήταν καθοριστικές για την μοιραία έκβαση.

Κατά τη διάρκεια της νεκροψίας – νεκροτομής, οι

ιατροδικαστές διαπίστωσαν από τις αλλοιώσεις στην καρδιά, ότι ο συνταξιούχος είχε πάθει τρεις φορές έμφραγμα. Ένα στο παρελθόν, το δεύτερο όταν πήγε στον Ευαγγελισμό, όπου εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς του και το τρίτο μία μέρα μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη τελικά το περασμένο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 66χρονος έμεινε 18 μέρες χωρίς να μπει στο χειρουργείο, αφού ο καρδιοχειρουργός αρνούνταν να κάνει την επέμβαση αν πρώτα δεν του έδινε το φακελάκι.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κάνει μέχρι και παζάρια, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα βαρύ περιστατικό, με αποτέλεσμα το ποσό για το φακελάκι να μειωθεί στα 500 ευρώ.

Κατόπιν ο καρδιοπαθής ειδοποίησε την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, μέλη της οποίας έπιασαν στα πράσα τον άπληστο γιατρό.

Οι συγγενείς του άτυχου συνταξιούχοι μετά το τέλος της νεκροτομής, όταν έμαθαν ποιο είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών, αποφάσισαν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του γιατρού.

Την ίδια ώρα, νέα δικογραφία σχηματίστηκε μετά το θάνατο του ασθενή. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή.

Οι συγγενείς του, οι οποίοι θα εξεταστούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας,  καταγγέλλουν ότι ο θάνατος οφείλεται σε αμέλεια είτε από πλευράς του κατηγορούμενου για χρηματισμό ιατρού, είτε των ιατρών που τον χειρούργησαν.

Κρίσιμα θεωρούνται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, η οποία αναμένεται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατρός του Ευαγγελισμού κατηγορείται για το κακούργημα της δωροληψίας κατ” εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ” επάγγελμα και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

Πάντως αναμένεται να διαβιβαστεί το πόρισμα του ιατροδικαστή στον εισαγγελέα για να δούμε αν θα ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη στον καρδιοχειρουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :