Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ με τις ευλογίες της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, αγοράζουν σπίτια Ελλήνων που δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους στην Περαία Θεσσαλονίκης, για να φτιάξουν…ψεύτο – Μακεδονικό προάστιο !

skopianoi

Η Περαία εξελίσσεται σε «μακεδονικό» προάστιο υποστηρίζει σκοπιανή εφημερίδα. Στα 300-500 ευρώ ανά τετραγωνικό αγοράζουν οι Σκοπιανοί μέσω… Βουλγαρίας…
Το ένα πίσω από το άλλο αγοράζουν ακίνητα στην Περαία Θεσσαλονίκης οι Σκοπιανοί, οι οποίοι σπεύδουν τα εκμεταλλευθούν τις «σκοτωμένες» τιμές, στις οποίες πωλούν οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να απαλλαγούν από τη φορολόγηση.
Το παραπάνω υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph των Σκοπίων, η οποία, αναφερόμενη στην Περαία, κάνει λόγο για «μακεδονικό» προάστιο που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των «Μακεδόνων», όπως χαρακτηρίζει τους κατοίκους της ΠΓΔΜ, για τα παραθαλάσσια προάστια της πόλης.

Οι μεσίτες της πόλης πάντως δεν βλέπουν πελάτες από την πΓΔΜ για τον λόγο ότι οι υποψήφιοι αγοραστές δεν απευθύνονται στα ελληνικά μεσιτικά γραφεία. Αντιθέτως, προτιμούν τα μεσιτικά γραφεία στην Βουλγαρία που έχουν δημιουργήσει υποκαταστήματα στα Σκόπια και τους προμηθεύουν επίσης και βουλγαρικά διαβατήρια για την αγορά των ακινήτων!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο λόγος που οι Σκοπιανοί επιλέγουν να αγοράσουν ακίνητο στη Θεσσαλονίκη μέσω… Βουλγαρίας είναι ότι φοβούνται την ενδεχόμενη αναστάτωση που μπορεί να προκληθεί λόγω των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Πγδμ. Εξάλλου, όπως αναφέρεται, οι αγοραπωλησίες μέσω της Βουλγαρίας γίνονται πιο γρήγορα, καθώς στην Ελλάδα η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη και επίσης η συναλλαγή πώλησης πρέπει να γίνεται μέσω τράπεζας, η οποία είναι δυνατόν να απαιτήσει έγγραφο σχετικά με την προέλευση των χρημάτων.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ακτή της Θεσσαλονίκης, όπου ειδικά το καλοκαίρι κάθε δεύτερη πινακίδα ΙΧ είναι από τα Σκόπια, αποτελούσε πάντα πρώτη επιλογή για τους Σκοπιανούς. «Τα ακίνητα πωλούνται για 300-500 ευρώ το τετραγωνικό. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία για τους κατοίκους των Σκοπίων είναι η θάλασσα. Η Περαία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης, κοντά στο αεροδρόμιο. Η συγκεκριμένη γειτονιά είναι 15 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης και απέχει μόλις 40 λεπτά από τα κορυφαία θέρετρα της Χαλκιδικής», τονίζεται
«Πήραμε το διαμέρισμα για 300 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, και είναι σχεδόν 50 τετραγωνικών μέτρων. Αν και είναι παλιό διαμέρισμα που χρειάζεται ανακαίνιση, είναι πραγματικά φθηνό. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες γνώριζαν ότι πωλούσαν σε μια πολύ χαμηλή τιμή, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν για τη συντήρηση του λόγω των υψηλών φόρων», λέει στην εφημερίδα μια κυρία από τα Σκόπια, που πρόσφατα αγόρασε ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη.
Η εφημερίδα πάντως σημειώνει πως η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έχει και μια άλλη πλευρά, καθώς οι φορολογικοί συντελεστές είναι ιδιαίτερα υψηλοί. «Ένα από τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για να ξεπεραστεί η κρίση είναι η εισαγωγή νέων φόρων ακινήτων, οι οποίοι έχουν αναγκάσει πολλούς να πωλούν την ακίνητη περιουσία τους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολλές περιπτώσεις πληρώνουν περισσότερα για φόρους από τα ενοίκια που παίρνουν. Και αν παλαιότερα η φοροαποφυγή ήταν το “εθνικό σπορ” των Ελλήνων, οι έλεγχοι και οι κυρώσεις είναι σήμερα πολύ πιο σκληροί», καταλήγει το δημοσίευμα.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :