Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Και πολιτιστικός σύλλογος εθνικιστών στην Κεφαλονιά

image
Πολιτιστικό σύλλογο απέκτησαν οι Εθνικιστές στην Κεφαλονιά. Το όνομα του πολιτιστικού συλλόγου είναι Πολιτιστικός Εθνικιστικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Ιωάννης Μεταξάς» και θα όπως ανακοίνωσε σκοπός του είναι «η προβολή του νησιού μας προάγοντας την Ιστορία, τις προσωπικότητες, τα Ήθη και Έθιμα μας καθώς και να αναδείξει νέους ανθρώπους στο χώρο των Τεχνών, των Γραμμάτων και των Επιστημών.
Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών προγραμματίζονται σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για τις οποίες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από το ιστολόγιό μας. Σκοπός μας επίσης είναι να σταθούμε δίπλα στους συμπατριώτες μας, παράσχοντας όπου και με όποιο τρόπο κάθε δυνατή βοήθεια στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε όλοι μας.»

Εμπνευστής του πολιτιστικού συλλόγου είναι ο πρόσφατα διαγραφής από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Κεφαλονιά, Χριστόφορος Χουρμούζης.
Ο χώρος που διαμορφώνεται για τη στέγαση του συλλόγου, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση,  θα λειτουργήσει «ως χώρος ανοιχτός για κάθε Έλληνα που επιθυμεί να προσφέρει και να του προσφέρουν, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες. Είμαστε πάνω από όλα Έλληνες, είμαστε περήφανοι Κεφαλονίτες, θεωρούμε τον τόπο μας ξεχωριστό και υποχρέωσή μας είναι να παραμείνουμε πρωταγωνιστές στην Ιστορία της Πατρίδας μας. Εθνικισμός για εμάς σημαίνει ταυτότητα Εθνική και όχι κομματική. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην Κεφαλονίτισσα - Ελληνίδα Μάνα διότι η μητρότητα για εμάς είναι Ιερό Καθήκον. »
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του πολιτιστικού συλλόγου Χριστόφορος Χουρμούζης, οι πρώτες κινήσεις συλλόγου θα είναι δωρεάν μαθήματα μουσικής, εικαστικών, αλλά και τμήμα του συλλόγου θα προσφέρει δωρεάν μαθήματα σχολικής ύλης σε ελληνόπουλα και 'οχι μόνο.! Ο σύλλογος επίσης έχει σκοπό να δημιουργήσει ιστορική βιβλιοθήκη με τα αρχεία του Ιωάννη Μεταξά, σε συνεργασία με την εγγονής του, κα Φωκά Κοσμετάτου αλλά και μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στην Κεφαλονιά.
Ο Χριστόφορος Χουρμούζης διαγράφηκε πριν λίγους μήνες από την τοπική οργάνωση της  Χρυσή Αυγής Κεφαλονιάς με απόφαση της περιφερειακής διοίκησης του κόμματος, λόγω ''ανάρμοστης συμπεριφοράς''!
Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η αποπομπή του από επικεφαλής της τοπικής έγινε γιατί μέλη της οργάνωσης θεωρούσαν ότι την χρησιμοποιούσε για την προσωπική του προβολή. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Αθανασίας Μαρκάτου από την εφημερίδα «Κεφαλονιά» σχετικά με το παρελθόν του ανέφερε τα εξής:

''Το παρελθόν μου δεν είναι επιχείρημα να πει κάποιος ότι δεν είμαι ηθικός ή ότι είμαι κακό παιδί γιατί δεν νομίζω ότι είναι περισσότερο ηθικός κάποιος που δεν έχει παρελθόν. Το αν είσαι ηθικός και τι έχεις μέσα στην ψυχή σου το δείχνεις με τις πράξεις σου. Εγώ πλήρωσα και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή ότι δυστυχώς σκέφτομαι για τους άλλους όπως θα έπραττα εγώ».
Τέλος τόνισε, ότι η προσωπική του προβολή είναι ορατή από τη δουλειά του και δεν περιμένει από κανένα κόμμα να τον αναδείξει........

Δεν υπάρχουν σχόλια :