Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Καθηγητής Πανάς: Πάνω από 20% η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Κόλαφος ήταν για το καθεστώς η δημοσκόπηση του καθηγητή Πανά που διενεργήθηκε για την εκπομπή "Μακελειό" και ανέδειξε την Χρυσή Αυγή κυρίαρχη δύναμη στις επερχομένες ευρωεκλογές με ποσοστά πάνω από 20%.
Στην έγκυρη έρευνα του κ. Πανά το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων σε ποσοστό 33% εκτιμά ότι η Χρυσή Αυγή θα κινηθεί ανάμεσα στο 16 έως 21%. Επιπλέον, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Χρυσή Αυγή θα κινηθεί πάνω από 21% στις ευρωεκλογές.
Ο κ. Πανάς εκτίμησε πως η Χρυσή Αυγή θα εκλέξει τουλάχιστον 2 ευρωβουλευτές, ο μέσος όρος του κόμματος στις ευρωεκλογές θα είναι 19,61%, ενώ το 18,5% που πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή θα κινηθεί άνω του 25% είναι και ο συμπαγής πυρήνας του κόμματος.
Την ίδια ώρα τα λοιπά αποκόμματα της συγκυβέρνησης και του μνημονίου ψάχνουν την ψήφο τους. ΠΑΣΟΚ και Δημάρ δεν εκλέγουν ευρωβουλευτές, ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι στην τρίτη θέση, καθώς το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων εκτιμά πως η ψοφοδεξιά θα κινηθεί κάτω του 15%.
Στην εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου, Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος τόνισε πως η Χρυσή Αυγή εκφράζει την ελληνική ψυχή που προχωρά πάντα μπροστά και θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές!
Ό,τι και να κάνουν ο Μάιος έρχεται!

Μυστικό ραντεβού για την προδοσία της Κύπρου στο ΥΠΕΞ υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής

Μυστικό ραντεβού για την προδοσία της Κύπρου στο ΥΠΕΞ υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής
Η εικόνα της ντροπής: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τον Αττίλα και καλεί «διαπραγματευτή» των εισβολέων για πρώτη φορά μετά την εισβολή
Σε μεγάλα προβλήματα έχει μπει η συγκυβέρνηση των εθνοπροδοτών από την επέλαση της Χρυσής Αυγής. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ήδη στην τρίτη θέση των πραγματικών δημοσκοπήσεων και το ΠΑΣΟΚ είναι  ουσιαστικά ανύπαρκτο, οπότε δεν πρέπει να προκαλούν και πολύ την τύχη τους, γιατί η οριστική τους έξοδος από την πολιτική ζωή του τόπου είναι κοντά. Από την άλλη υπάρχει το συμβόλαιο θανάτου του Ελληνικού Έθνους, που πρέπει να εκτελέσουν. Ένα συμβόλαιο εθνοπροδοσίας που τους έχει έρθει υπό την μορφή διαταγής από τα ίδια κέντρα εξουσίας που πολεμάνε την Χρυσή Αυγή. Δίλημμα μεγάλο για την Χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά. Από την μία πρέπει να παραδώσουν την Κύπρο στους τούρκους και από την άλλη πρέπει να εμφανίζουν ένα «πατριωτικό» προσωπείο στον Ελληνικό Λαό για να αποφύγουν τις ντομάτες.
Σας μεταφέρουμε το ρεπορτάζ του «γαλάζιου» ενημερωτικού ιστότοπου newpost.gr,του συνεργάτη του Ευαγγελάτου, Κ. Χατζή, που υπογράφει ο Θέμης Δαγκλής:
“«Ραντεβού στα κρυφά» του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή και του Έλληνα στο ΥΠΕΞ
Όχι, ο τίτλος δεν είναι λάθος. Αν πάρει κανείς στα σοβαρά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι με τον ΓΓ του ΥΠΕΞ Αναστάση Μητσιάλη ουδέποτε υπήρξε, με την ορολογία του Κυπριακού ήταν μια “ψευτοσυνάντηση”.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έβγαλε ανακοίνωση ότι έγινε. Δεν ανακοίνωσε ποτέ την ώρα που θα γίνει, προφανώς για να αποθαρρύνει τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, να περιμένουν ώρες για μια φωτογραφία και δύο γραμμές δήλωση. Και όταν κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν μάταια, αφού ο Κουντρέτ είχε φέρει μαζί του και κάποιους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους που τον περίμεναν υπομονετικά ενώ όλοι οι ανταποκριτές τουρκικών μέσων στην Αθήνα περίμεναν στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας μαζί τους, τον έβγαλαν από την πόρτα της Βασιλίσσης Σοφίας για να αποφύγουν τις φωτογραφίες και τις δηλώσεις.
Ο Οζερσάι και η παρέα του κατέβηκαν με τα πόδια στη “Μεγάλη Βρετανία“, και ανέβηκαν στο ρουφ-γκάρντεν, όπου ο Μητσιάλης τους έκανε το τραπέζι με σαλάτα και ψάρι. Οι δημοσιογράφοι τους ξετρύπωσαν και εκεί βέβαια, ωστόσο ο Οζερσάι είχε πάρει το μήνυμα. Η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε η παρουσία του να περάσει εντελώς απαρατήρητη, σαν να μην ήρθε ποτέ στην Αθήνα. Φεύγοντας από την Κύπρο, είχε προαναγγείλει εκπλήξεις. Στις δηλώσεις που έκανε αργότερα στον τουρκικό τύπο, που τον ακολούθησε ως το ξενοδοχείο του, ήταν εξαιρετικά φειδωλός, δεν ήθελε να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που δεν θα του επιτρέψει να ξανάρθει γιατί θα ξανάρθει.
Η όλη στάση της ελληνικής πλευράς υπήρξε εξαιρετικά φοβική, της βγήκε όμως, τα ελληνικά μέσα δεν πήραν εικόνα. Προφανώς, το να μην υπάρχει εικόνα ήταν και ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, όχι γιατί φοβάται την εντύπωση “τετραμερούς” (ποιον ενδιαφέρει άλλωστε αυτό σήμερα στην Ελλάδα) αλλά γιατί υπάρχουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Καθόλου καλά δεν τους ήρθαν στο Μαξίμου οι χιαστί συνομιλίες το Σεπτέμβριο, όταν τις ζήτησε ο Αναστασιάδης και καθόλου καλά δεν τους ήρθε, που το δέχτηκε ο Βενιζέλος. Η χθεσινή συμπεριφορά επιβεβαίωσε τις φήμες, ότι οι Τούρκοι είχαν ήδη προτείνει δύο ημερομηνίες τον Οκτώβρη και το Νοέμβριο για τις χιαστί συνομιλίες, αλλά ο Βενιζέλος τις απέρριψε με εντολή Σαμαρά.
Στην ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, την Τρίτη ο κ. Βενιζέλος δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει μια μίνι παράδοση στους βουλευτές για τους ειδικούς διαπραγματευτές της κάθε κοινότητας και το σύνταγμα του 1960. “Τέτοιες συναντήσεις έχουν γίνει κατ’ επανάληψη σε όλα τα επίπεδα, καθώς οι κοινότητες είναι οντότητες προβλεπόμενες από το Σύνταγμα του 1960....Δεν είναι η πρώτη φορά που ορίζεται διαπραγματευτής. Τέτοιο ρόλο έχουν παίξει στο παρελθόν πολύ σημαντικές προσωπικότητες. Διαπραγματευτές - συνομιλητές της ελληνοκυπριακής κοινότητας ήταν κατά καιρούς και ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης και ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της μακράς Προεδρίας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κυπριακή Δημοκρατία”, είπε.
Σε πείσμα όλων αυτών πάντως, ο Βενιζέλος δεν θέλησε να υπάρξει ούτε ανακοίνωση ούτε φωτογραφία, με αποτέλεσμα η τελευταία εικόνα ενός Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή στην Αθήνα να είναι εκείνη του Ντενκτάς, το 1959. Ούτε δηλώσεις ήθελε και επειδή σε αυτά ισχύει η αμοιβαιότητα, ούτε στην Άγκυρα, όπου έγινε ταυτόχρονα η συνάντηση του Ελληνοκύπριου Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον Υφυπουργό Φεριντούν Σινιριόγλου έγιναν δηλώσεις. Πολύ πιο ακομπλεξάριστοι πάντως, οι Τούρκοι. Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε δηλώσεις και σχόλια, το τουρκικό ΥΠΕΞ έβγαλε ανακοίνωση για τις συναντήσεις και ανέβασε και σχετική φωτογραφία στην ιστοσελίδα του. Για τη συνάντηση της Αθήνας υπάρχει μόνο μια φωτογραφία, αυτή που ανέβασε ο Οζερσάι στο τουίτερ του.»”

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ???


   

Την ανάγκη να γίνουν ώριμες διαρθρωτικές αλλαγές στη δομή, τη λειτουργία, την οργάνωση και την κατεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Ζήτησε, μάλιστα, να συσταθεί μόνιμη διακομματική Επιτροπή στη Βουλή, η οποία θα ασχολείται με την αντι-εγκληματική πολιτική και με τη διάρθρωση μια νέας δομής στην Ελληνική Αστυνομία που θα βασίζεται-όπως είπε-στη διαφάνεια και στον εξορθολογισμό της λειτουργίας της.

«Είναι αναγκαίο η Ελληνική Αστυνομία να κατευθυνθεί και όσον αφορά την εκπαίδευση και τη διάρθρωση στο να αντιμετωπίζει το έγκλημα και όχι στο να κυνηγάει τους διαδηλωτές. Στο να προστατεύει τον πολίτη και όχι να περιστέλλει τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα».

Τόνισε ακόμη ότι τα μισθολογικά αιτήματα των αστυνομικών πρέπει να προωθηθούν. «Αυτά είναι αιτήματα δίκαια. Είναι αιτήματα τα οποία πρέπει να προωθηθούν αλλά πρέπει να ενταχθούν σε ένα συνολικό αποπροσανατολισμό της ελληνικής αστυνομίας», πρόσθεσε.

«Είναι ώρα η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να τηρήσει αυτά που έλεγε προεκλογικά
και αυτά κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση», κατέληξε.


Η ‘Αυγή’ υπερασπίζεται τον ιταλικό φασισμό!

Σχόλιο Συντακτικής ΟμάδαςΓράφει ο Νάσος Θεοδωρίδης του ΣΥΝ πως η ελληνική κοινωνία δεν βγήκε κερδισμένη από «μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν “ξένος”»! “Απλή διέλευση στρατού” λοιπόν η απαίτηση των φασιστών να σκλαβώσουν τον ελληνικό λαό! Ο απολογητής του ιταλικού φασισμού Νάσος Θεοδωρίδης συνεχίζει και δεν κρύβει τις απόψεις του, οι οποίες συνταυτίζονται με μερίδα της ελλαδικής ακροδεξιάς: «Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί».
Όπως εύστοχα σχολιάζει και ο Στρατηγός ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος: «Προς την πάλαι ποτέ αριστερη ‘Αυγή’, την εφημεριδας της ΕΔΑ και την συνεχεια της Εθνικής Αντίστασης, προς τους φιλους του ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει κάποιος [σχιζοφρενικός] λόγος να δημοσιεύονται στο έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ τα πνευματικα περιττώματα αυτου του κ. Νάσου; Εκτός αν σας εχει κανει τοσο κακό ωστε να θέλετε να τον ευτελίσετε πλήρως,»
Ο απολογητής του φασισμού Νάσος Θεοδωρίδης του ΣΥΝ [πηγή  γελοιογραφίας: Εμπροσθοφύλακας www.efylakas.com]
‘Η Αυγή’
«28η Οκτωβρίου: Ο πόλεμος που τελικά δεν ήταν “τρικούβερτο γλέντι”»
27 Οκτωβρίου 2009
Νάσος Θεοδωρίδης*
69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων.......

έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η άγρια σύγκρουση που ξετυλίχτηκε πάνω στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας έδειξε ανάγλυφα την ταξική της φύση. Στις πρώτες γραμμές φτωχοί άνθρωποι, πέθαιναν από τη γάγγραινα, έλιωναν από την ψείρα, περίμεναν απελπισμένα τροφή. Πιο πίσω οι αξιωματικοί με τις ορντινάντσες τους έδιναν τις διαταγές. Και ακόμα πιο πίσω, στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, ο αρχιστράτηγος Παπάγος και το επιτελείο της «Αυτού Μεγαλειότητας»…

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ο πρώτος είναι ότι οι φαντάροι μας με εφ’ όπλου λόγχη στείλανε τους δειλούς εχθρούς στα βάθη της Αλβανίας. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο ελληνικός στρατός ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτή τη σύγκρουση. Ήδη από την άνοιξη1939 το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε καταστρώσει ανάλογα σχέδια. Και από τον Ιούνη 1940 ο ελληνικός στρατός βρισκόταν ουσιαστικά σε κατάσταση «μυστικής επιστράτευσης». Στα σχολικά βιβλία και στα πατριωτικά αφιερώματα η «θέληση» και το «φρόνημα» ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας για το «έπος της Αλβανίας». Η αλήθεια είναι ότι ήταν η μορφολογία του εδάφους, το βεβιασμένο της ιταλικής επίθεσης -με όλες τις δυσκολίες ανεφοδιασμού από τα ακατάλληλα λιμάνια της Αλβανίας- και μια πολύ ισχυρή ελληνική στρατιωτική μηχανή.

Επίσης αποκρύπτεται ότι υπήρχαν πολλοί που αρνούνταν να υποταχτούν σε αυτήν τη χαρούμενη εικόνα της “εθνικής πανστρατιάς”. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θ. Χατζής, μετέπειτα γραμματέας του ΕΑΜ αναφέρει στις αναμνήσεις του ότι στις αρχές Νοέμβρη εκτελέστηκαν επί λιποταξία τέσσερις φαντάροι του συντάγματός του, επειδή είχαν λείψει μόνο μια μέρα και ξαναγύρισαν: «Απογοήτευση και πένθος έπεσε στο Σύνταγμα. Στην πορεία μάθαμε πως και σε άλλα Συντάγματα έγιναν παρόμοιες δίκες για μικρές πειθαρχικές παραβάσεις και επακολούθησαν διαδοχικές εκτελέσεις, κατά περίεργη ‘συγκυρία’ μόνο Μακεδόνων που μιλούσαν τη σλαβική γλώσσα και όλοι τους σχεδόν ήταν χαρακτηρισμένοι ‘βουλγαροκομμουνιστές’”.

Ήταν και κάτι άλλο που ερέθιζε τους φαντάρους. Οι καλαμαράδες της Αθήνας παρουσίαζαν τον πόλεμο σαν τρικούβερτο γλέντι με χαρές και τραγούδια για τους Έλληνες φαντάρους. Κρύβανε την πραγματικότητα. Συνήθως στα αφιερώματα για την 28η Οκτωβρίου, βλέπουμε επίκαιρα της εποχής με τα πλήθη ενθουσιασμένα να χαιρετάνε εκείνους που φεύγουν για το μέτωπο. Πράγματι, κάθε φορά που αρχίζει ένας τέτοιος πόλεμος, η πλειοψηφία παρασύρεται από ένα κύμα εθνικισμού και πολεμόχαρων αισθημάτων. Όμως, καθώς περνούν οι μέρες, φανερώνεται όχι μόνο η φρίκη του πολέμου αλλά και ποιος την πληρώνει, οπότε οι διαθέσεις αλλάζουν.

Ο Δ. Λουκάτος καταγράφει αυτή την αλλαγή στο ημερολόγιο που κρατούσε και έχει δημοσιευτεί με τίτλο «Οπλίτης στο Αλβανικό Μέτωπο Ημερολογιακές Σημειώσεις 1940-’41»: «Ένα περίεργοπράγμα. Κανείς απ΄ όλους τους ‘Εμπέδους’ δεν θέλει να φύγει για το Μέτωπο. Όλοι θα ‘τανε ευτυχείς αν τους κρατούσανε εδώ. Πού είναι λοιπόν τα φανταχτερά λόγια ‘οι φαντάροι μας αδημονούν να μεταβούν εις την πρώτην γραμμήν;’».

* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘Θέματα Ελληνικής Ιστορίας’
«Το μέλος του ελληνικού πολιτικού κόμματος ΣΥΝ κ. Νάσος Θεοδωρίδης και η “άποψη” του ότι το “ΟΧΙ” του Μεταξά όφειλε να είναι “ΝΑΙ”»
02 Νοεμβρίου 2009

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς θα είστε της άποψης ότι οι συγκεκριμένες ιστορικές θέσεις είναι ανάξιες σχολιασμού. Θα συμφωνούσα αν οι παραπάνω ιστορικές ανακρίβειες δεν γράφονταν στην “ΑΥΓΗ”, το επίσημο έντυπο του κοινοβουλευτικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ΄αρχάς ο κ. Θεοδωρίδης υποστηρίζει ότι απλώς ο Μεταξάς όφειλε να αφήσει να περάσει ένας φασιστικός στρατός μέσα από την Ελλάδα. Αυτό όμως φυσικά είναι ανακριβές. Οι Ιταλοί δεν ζήτησαν την απλή διέλευση τους από την Ελλάδα (που να πάνε άλλωστε, στην Τουρκία?) αλλά ζήτησαν να καταλάβουν στρατιωτικά μια σειρά από στρατηγικά σημεία, τα οποία στο τελεσίγραφο που επιδόθηκε δεν αναφέρονταν ούτε ονομαστικά ποια είναι ούτε πόσα είναι. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η “διέλευση” ήταν ένα προπέτασμα καπνού που μόνο μέλη κάποιας Αντιεθνικιστικής κίνησης θα μπορούσαν να ξεγελάσουν. Η Ιταλική επίθεση ήταν καθαρά ιμπεριαλιστική εις βάρος της ανεξαρτησίας της Ελλάδος κατά το προηγούμενο της Αιθιοπίας και της Αλβανίας. η μετέπειτα διαγωγή των Ιταλών στην κατάληψη της Ηπείρου και η συνεργασία με τους Αλβανούς “Τσάμηδες” είναι αποκαλυπτική των διαθέσεων τους.

Μετά ο κ. Θεοδωρίδης αναλαμβάνει να διαλύσει και άλλους “μύθους”. Αναφέρει λοιπόν ότι η Ελληνική πολεμική μηχανή ήταν πάνοπλη και πανέτοιμη σε σχέση με τους Ιταλούς που ήταν εντελώς ανέτοιμοι. αν κοιτάξουμε πρόχειρα τις διαφορές των δύο εμπολέμων σε αεροπορία, τεθωρακισμένα, ναυτικό και γενικότερα στρατιωτικό υλικό, εύκολα φτάνουμε σε συμπέρασμα για την εγκυρότητα του ισχυρισμού.

Μας αναφέρει μετά ο κ. Θεοδωρίδης ότι η ηγεσία (Βασιλιάς, Μεταξάς, Παπάγος) δεν ήταν στην πρώτη γραμμή. Μπορεί ο κ. Θεοδωρίδης να μας αναφέρει έστω ένα παράδειγμα εμπόλεμης χώρας που η ηγεσία του πολεμούσε στην πρώτη γραμμή? Η βασίλισσα Ελισσάβετ ο Τσώρτσιλ και ο Μοντγκόμερυ ήταν στα χαρακώματα; Ο Στάλιν, ο Μολότωφ και ο Ζούκωφ φόρεσαν το χακί και πέρασαν περιοδευον; Ο Ντε Γκώλ; Ο Πάττον; Ο Χίτλερ; Ο Κάιτελ; Ούτε αυτό λοιπόν το επιχείρημα είναι σοβαρό.

δύσκολα μπορούμε να εντοπίσουμε και το χρονικό σημείο από το οποίο και μετά, κατά τον κ. Θεοδωρίδη, έπεσε το ηθικό του Ελληνικού στρατού. χρονολογικά μετά την απόκρουση της πρώτης ιταλικής επίθεσης, ο Ελληνικός στρατός απελευθέρωσε την Β. Ήπειρο, απέκρουσε την περίφημη ΑΡΙΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ εαρινή επίθεση που διηύθυνε ο Μουσολίνι προσωπικά, πολέμησε στην μάχη των Οχυρών Μεταξά κατ΄των Γερμανών κερδίζοντας τον θαυμασμό των μιλιταριστών στρατηγών τους, μετά την μοιραία κατάρρευση όλος ο ελληνικός στόλος ξέφυγε από την αιχμαλωσία πλέοντας στην Μ. Ανατολή, ο Ελληνικός στρατός πολέμησε γενναία στην Μάχη της Κρήτης, πολέμησε στο Ελ Αλαμέιν και στο Ρίμινι το οποίο απελευθέρωσε από του φασίστες. Ο ιερός λόχος του Χριστόδουλου Τσιγάντε απελευθέρωσε με καταδρομικές ενέργειες σχεδόν όλα τα νησιά του αιγαίου. Μπορεί να μας πει ο κ. Θεοδωρίδης που είδε την πτώση του ηθικού;

Είναι προφανές ότι όσα αναφέρει ο κ. Θεοδωρίδης δεν προσεγγίζουν την ιστορική αλήθεια, αλλά περιγράφουν μάλλον μια προσωπική του ιδεολογική τοποθέτηση. Μπορώ να δεχθώ έναν άνθρωπο ο οποίος προτιμά την απώλεια της ελευθερίας του, έναντι του να ρισκάρει την ζωή του. Αλλά δύσκολα μπορώ να δεχθώ να κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τον εαυτό του, αυτούς που το 1940 τα έδωσαν όλα για την ελευθερία τους και εμμέσως εξασφάλισαν και την δική μας και την δική του. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι Ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα που μάλιστα συμμετείχε στους εορτασμούς της επετείου του 1940, έχει ως προβεβλημένο στέλεχος έναν φανατισμένο και ανερμάτιστο διεθνιστή που μοιάζει να κινείται σε έναν φαντασιακό μεταδιεθνιστικό κόσμο.

2,5 δισ. έφαγε το ΚΚΕ απο την Ρωσία.

Η Ρωσοδουλεία του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ δήλωσε ακόμα απ' την 7ην Ολομέλεια στον Δ. Παρτσαλίδη ότι δεν θα τον αφήσει να σπεκουλάρει στο όνομα τον Β.Κ.Π. (=ΚΚΣΕ) όπου ό,τι λέει είναι νόμος για το ΚΚΕ. Το Κόμμα μας (απ' την καθοδήγηση του μέχρι το τελευταίο μέλος τον) είναι απόλυτα αφοσιωμένο στη μάνα μας, τη Σοβιετική Ένωση, το Β.Κ.Π. και τον Μεγάλο ΣΤΑΛΙΝ» (Β. Μπαρτζώτας: «Μερικά ζητήματα της Ιστορίας του ΚΚΕ», εις «Νέον Κόσμον», τεύχος Οκτωβρίου 1952, σελ. 13).

«Στο κόμμα μας δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι πιστός και αφοσιωμένος στο καθοδηγητικό κόμμα του παγκόσμιου προλεταριάτου που να μην πεθαίνει δέκα φορές για το σοφό αρχηγό και δάσκαλο των εργαζομένων όλου του κόσμου, Μεγάλο Στάλιν. Το κόμμα μας έδωσε χιλιάδες μαχητές του - μέλη του στον αγώνα που πέφτανε με το όνομα του Στάλιν και του Ζαχαριάδη στο στόμα» (Κ. Κολιγιάννης: «Λόγος του στην ΙΙΙην Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ», (Οκτώβρης 1950), εις «Νέον Κόσμον» τεύχος Ιανουαρίου 1951, σελ. 61, 63).

«ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ
ΤΗΣ ΙΙΙης ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ (Οκτώβρης 1950)

Στο σύντροφο
ΙΩΣΗΦ ΒΗΣΑΡΙΟΝΟΒΙΤΣ ΣΤΑΛΙΝ

Κρεμλίνον, Μόσχα,

«Πολυσέβαστέ μας πατέρα, δάσκαλε και οδηγητή,

Εμείς οι αντιπρόσωποι της 3ης Συνδιάσκεψης του Κόμματος μας, στο όνομα όλου του Κόμματός μας, ολοκλήρου του αγωνιζομένου λαού και των πολιτικών προσφύγων της Ελλάδας, εκφράζουμε σε Σας και το δοξασμένο Μπολσεβίκικο Κόμμα, το Καθοδηγητικό Κόμμα του Παγκόσμιου Επαναστατικού Κινήματος, την απεριόριστη ευγνωμοσύνη, αγάπη και αφοσίωση...».

Κι όταν απέθανε ο Στάλιν, η «Αυγή» θρηνεί τον «πολυσέβαστο πατέρα»:

«Κι αν ο Στάλιν πεθάνη, το έργο του μένει»

(«Αυγή», 5.3.1953)

«Ο Στάλιν δεν είναι ο ηγέτης ενός μεγάλου κράτους. Είναι ο αρχηγός της μεγάλης στρατιάς της ειρήνης»

(«Αυγή», 5.3.1953)

«Ο Στάλιν σκόρπισε λευτεριά»

(«Αυγή», 6.3.1953)

«Η ανθρωπότητα έχασε τον πρωτεργάτη της ειρήνης»

(«Αυγή», 6.3.1953)

«Κλαίμε γιατί αγάπησε τον άνθρωπο».

(«Αυγή», 7.3.1953)

«Το έργο που άρχισε ο Στάλιν θα προαχθή, θα ολοκληρωθή».

(«Αυγή», 8.3.1953)

Μετά ήλθεν η αποσταλινοποίησις. Το Στάλινγκραντ έγινε Βόλγογκραντ, ενώ το πτώμα του «πρωτεργάτη της ειρήνης» που «αγάπησε τον άνθρωπο» και «σκόρπισε λευτεριά», ερρίφθη εις χώρον απορριμμάτων μαζί με τους κρημνισθέντες ανδριάντες του και τέλος ερρίφθη και ο κομμουνισμός στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Παραθέτω απόφασιν ολομελείας του ΚΚΕ, που αποδεικνύει την ρωσοδουλεία των αριστερομαρξιστών.

«Ό,τι λέει το Κομμουνιστικόν Κόμμα της Σοβιετικής Ενώσεως είναι νόμος για το ΚΚΕ. Το Κόμμα μας είναι απόλυτα αφοσιωμένον στη μάννα μας τη Σοβιετική Ένωση». (Απόφασις 7ης Ολομελείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ «Ν. Κόσμος» Οκτώβριος 1952, σελ. 13).

Τώρα μετά την πτώσιν της ΕΣΣΔ το ΚΚΕ έμεινε ορφανό από μάννα.



ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!
Χωρίς σχόλιον. (Ελ. Τύπος 5-11-92)




ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ!
Ελ. Τύπος 14-11-92


(Ο Ρώσος Σννταγματάρχης Ποπώφ με τον καπετάνιο του Α' Σώματος
του ΕΛΑΣ Νέστορα, τον υπασπιστήν του Αθηνέλλα και τον επιτελάρχη
του σώματος Πυριόχο, πριν εκραγή το κομμουνιστικό κίνημα του «Δεκέμβρη»
κατά τας οδηγίας του Ποπώφ.)

ΣΟΒΑΡΟ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!!!




 Γράφει η Μαρία Τουφεξή


Σύμφωνα με στοιχεία τις Αμερικανικής ψυχιατρικής εταιρίας τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση τους θα παρακολουθήσουν μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο πάνω από 200,000 σκηνές βίας και 400.000 δολοφονίες! Τα Μ.Μ.Ε προβάλλουν εκτενώς κάθε μορφή βίας και ειδικότερα τα νυχτερινά δελτία οπου προς τέρψιν της τηλεθέασης δείχνουν εικόνες τόσο σκληρές που επηρεάζουν τον ψυχισμό ενός ενήλικα προκαλώντας του αποτροπιασμό, πόσο μάλλον στα παιδία.

Το Χόλυγουντ από την δεκαετία του 70` τροφοδοτεί την κινηματογραφική αγορά με ταινίες στις οποίες τα χειρότερα εγκλήματα περιγράφονται με εκτενή τρόπο και επειδή δεν μου αρέσουν οι ηθικολογίες υπενθυμίζω πως κάθε καλλιτεχνική δημιουργία είναι ελεύθερη και έχει το άλλοθι να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε θέμα για την επίτευξη του στόχου της, αλλά είμαι αντίθετος στην εκμετάλλευση του θεατή προσφέροντας του ακραίο θέαμα και ποντάροντας στην περιέργεια του να έχεις σαν στόχο μεγαλύτερες εισπράξεις, επίσης θεωρώ απογοητευτικό το γεγονός πως σκηνές βίας μπορούν να αποτελούν μέσω ψυχαγωγίας.

Στις Η.Π.Α. διαπιστώθηκε με έρευνα, ότι μετά την εισαγωγή της τηλεόρασης στο σπίτι, αυξήθηκαν δραματικά τα ποσοστά βίας και εγκληματικότητας. Επειδή το παιδί σύμφωνα με τη θεωρία της κοινωνικής μάθησης έχει την τάση να μιμείται, θεωρείται από τους μελετητές, ότι το παιδί μιμείται την άσκηση βίας που βλέπει στην τηλεόραση. 

Η συχνή παρακολούθηση τηλεοπτικής βίας μπορεί να εθίσει τους τηλεθεατές, έτσι ώστε να είναι λιγότερο ανήσυχοι και ευαίσθητοι ως προς το φαινόμενο της βίας. Κάποιος που γίνεται αναίσθητος σε φαινόμενα βίας, είναι πιο πιθανό να συμμετάσχει σε βίαιες πράξεις. 

Ερευνά δείχνει, ότι πρόσωπα, που βλέπουν ταινίες με περιεχόμενο βίαιων και επιθετικών μορφών συμπεριφοράς, είναι λιγότερο επηρεασμένα από τη βία αργότερα. Επιπλέον, θεατές της τηλεοπτικής βίας τείνουν να αντιδράσουν λιγότερο συναισθηματικά στη βία από άλλους θεατές.

Η βία σημαδεύει τα παιδιά

Ειδικοί υποστηρίζουν πως φαινόμενα βίας μέσα στην οικογένεια μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στο ψυχισμό του παιδιού. Έρευνα του καθηγητή Seth Pollak πάνω στην ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου κακοποιημένων και μη παιδιών έδωσε παρόμοια αποτελέσματα σε σχέση με τη συναισθηματική ένταση. Ο κ. Pollak δημιούργησε ένα ανώδυνο πείραμα σαν παιχνίδι, στο οποίο ζητούσε από τα παιδιά να κοιτάξουν μια σειρά προσώπων και να βρουν τα χαρούμενα, φοβισμένα ή θυμωμένα πρόσωπα, πατώντας ένα κουμπί κάθε φορά. Κατά τη διάρκεια του πειράματος τα παιδιά φορούσαν μια κάσκα με ηλεκτρόδια ώστε να μπορεί να μετρηθεί η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Το ζητούμενο ήταν να μετρηθεί μια έντονη αύξηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο, ως αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου ερεθίσματος. Η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου ήταν ίδια τόσο για τα κακοποιημένα όσο και για τα μη κακοποιημένα παιδιά όταν επρόκειτο για χαρούμενα ή φοβισμένα πρόσωπα. Υπήρξε όμως μια δραματική αύξηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου των κακοποιημένων παιδιών όταν βρέθηκαν αντιμέτωπα με τις εικόνες των θυμωμένων προσώπων. 



Οι επιπτώσεις του θυμού 

Η ηλεκτρική αντίδραση του εγκεφάλου τους στο ερέθισμα του θυμωμένου προσώπου ήταν πολύ έντονη και μακράς διάρκειας. Ο λόγος γι' αυτή την έντονη αλλαγή είναι, σύμφωνα με τον καθηγητή Pollak, ότι ο θυμός των γονιών είναι ένα πολύ έντονο στοιχείο, ότι κάτι πρόκειται να συμβεί στο οικογενειακό περιβάλλον, και η επιβίωση του παιδιού ουσιαστικά εξαρτάται από τη γρήγορη και άμεση ικανότητά του να αναγνωρίσει το σήμα του θυμού και τις επερχόμενες αλλαγές. Αυτή η εγρήγορση προς τον θυμό γίνεται μια αυτόματη συναισθηματική αντίδραση για το άτομο, που ως ενήλικος τείνει να ερμηνεύει ακόμη και ουδέτερα ή ασαφή ερεθίσματα ως απειλητικά, πράγμα το οποίο εμποδίζει τη σύναψη υγιών σχέσεων με άλλους ενηλίκους. 

Σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα έρευνα που εξέτασε το ζήτημα αυτό, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, μελέτησαν 134 έφηβους ηλικίας 10 έως 15 ετών. 

Διαπίστωσαν ότι έχει μεγαλύτερη επιρροή στους έφηβους αυτά που αισθάνονται και αντιλαμβάνονται από τη συμπεριφορά των γονιών παρά αυτά που τους λένε οι γονείς τους. Με λίγα λόγια είναι οι πράξεις των γονιών που έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία για τον παραδειγματισμό των εφήβων.

Εάν οι γονείς τους, τους μεταφέρουν το μήνυμα και με τις δικές τους πράξεις ότι η βία δεν είναι ένα αποδεκτό μέσο στην κοινωνία για επίλυση διαφορών με τους συνομήλικους τους και άλλους, τότε οι πιθανότητες χρήσης βίας στη συμπεριφορά τους, μειώνονται ουσιαστικά.

Οι βίαιες σκηνές που παρακολούθησαν ένα αγόρι ή κορίτσι στην παιδική ή στην εφηβική ηλικία, επηρεάζουν και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους και τα προδιαθέτουν για βίαιη ή εγκληματική συμπεριφορά. 

Η απόρριψη από τους γονείς της βίας ως μέσο αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων ή διαφορών, προστατεύει τους εφήβους και μειώνει τις πιθανότητες εμπλοκής τους σε συγκρουσιακές διαμάχες που χαρακτηρίζονται από βίαιες συμπεριφορές με άλλους νέους.

Μικραίνουν οι ηλικίες*

Το πρόβλημα της βιαιότητας των ανηλίκων έχει επιταθεί και αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι αριθμοί. Όπως διαπιστώνεται από τις καταγραφές παραβάσεων της αστυνομίας και στοιχεία των δικαστηρίων ανηλίκων, η βαρύτητα των πράξεων (ληστείες, κλοπές, διακίνηση - χρήση ναρκωτικών, σύσταση συμμορίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ανθρωποκτονία κ.ά.) και η συχνότητα αυξάνονται, οι ηλικίες συνεχώς μικραίνουν. Τα 16-17 χρόνια, που ήταν ο μέσος όρος ηλικίας των ανήλικων παραβατών το ’90, «έπεσαν» στα 13-14 χρόνια, ενώ πλέον παρουσιάζονται και σοβαρά περιστατικά στις ηλικίες 7-12 ετών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών, 103 ανήλικοι 7-12 ετών είχαν προσαχθεί το δικαστικό έτος 2001-2002 σε μονομελές δικαστήριο. Το 2002-2003, ο αριθμός τους ανέβηκε στα 207 παιδιά και από αυτά τα 64 δικάστηκαν από τριμελές δικαστήριο («βαριές» περιπτώσεις). Μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή, το ποσοστό των προσαχθέντων στην ηλικιακή ομάδα 7-12 ετών, επί του συνόλου των προσαχθέντων ανηλίκων, αυξήθηκε από 2,35% σε 8,9%.

Η συνολική εικόνα για όλες τις ηλικιακές ομάδες ανηλίκων έχει ως εξής: Το δικαστικό έτος 2001-2002 προσήχθησαν 2.643 ανήλικοι στο δικαστήριο Ανηλίκων Αθήνας και καταδικάσθηκαν 1.703, ενώ το έτος 2003-2004 προσήχθησαν 3.025 και καταδικάσθηκαν 1.860. Την 1η Ιανουαρίου 2004, στα τρία σωφρονιστικά καταστήματα ανηλίκων (Αυλώνα, Κασσαβετείας και Βόλου) ήταν κρατούμενοι 496 ανήλικοι. Την 1η Ιανουαρίου 2006 ήταν κρατούμενοι 576 ανήλικοι. Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για την εγκληματικότητα των αλλοδαπών ανηλίκων: Το 2004 προσήχθησαν συνολικά 1.163 Ελληνες και 123 αλλοδαποί.



(ο πίνακας με τα στατιστικά στοιχεία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στις 5/6/2006)



Παραβατικότητα ανηλίκων 2004-2005 (Α΄ εξάμηνο)

2004 2005 (Α΄ εξάμηνο)

Αδικήματα Υποθέσεις Δράστες Ημεδαποί Αλλοδαποί Υποθέσεις Δράστες Ημεδαποί Αλλοδαποί

Κλοπές 648 873 602 271 338 450 330 120

Διακεκριμένες κλοπές 109 90 65 25 9 16 13 3

Ληστείες 24 35 25 10 11 26 25 1

Απόπειρες ανθρωποκτονίας με πρόθεση 2 3 - 3 - - -

Ναρκωτικά 101 115 89 26 57 66 56 10

Ανθρωποκτονίες 1 1 - 1 - - - -

Φθορά ξένης ιδιοκτησίας 15 22 18 4 11 8 7 1

Βιασμός 5 5 3 2 - - - -

Διακεκριμένςε περιπτώσεις φθοράς 9 16 15 1 3 6 4 2

Επικίνδυνη σωματική βλάβη 2 2 2 - 3 3 1 2

Απλή σωματική βλάβη 12 17 14 3 7 9 9 -

Νόμος περί όπλων 17 28 23 5 7 9 9 -

Videogames στα «άκρα»

Ο Warren Leblanc το Φεβρουάριο του 2004 παρέσυρε το φίλο του σε πάρκο με σκοπό να τον ληστέψει. Όταν μετά από λίγες ώρες έφθασε η αστυνομία βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτροπιαστικό θέαμα. Ο Stefan είχε χτυπηθεί βάναυσα με σφυρί, ενώ το σώμα του έφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές. Οι γονείς του άτυχου παιδιού υποστήριξαν ότι η δολοφονία ήταν «εμπνευσμένη» από το Manhunt, ένα εξαιρετικά βίαιο video game, που συνήθιζε να παίζει ο Leblanc. Η αστυνομία αρνείται οποιαδήποτε σχέση του παιχνιδιού με την άγρια δολοφονία και επισημαίνει πως μοναδικό κίνητρο ήταν η ληστεία. Παραδέχεται ότι ανακάλυψε ένα αντίγραφο του παιχνιδιού, αλλά στο δωμάτιο του Stefan και όχι του Leblanc. Οι γονείς από την πλευρά τους ισχυρίζονται πως ο Leblanc απλά δάνεισε το παιχνίδι στον γιο τους.

«Ο Leblanc έδρασε σαν τους παρανοϊκούς δολοφόνους του παιχνιδιού. Το περιεχόμενο του είναι επικίνδυνο και πρέπει να απαγορευτεί. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να αποσυρθεί από τα ράφια των καταστημάτων», λέει η μητέρα του Stefan, Giselle Pakeera

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα σχετικό παιχνίδι θεωρείται υπεύθυνο για εγκληματικές ενέργειες. Στις 20 Απριλίου 1999,οι έφηβοι Eric Harris και Dylan Klebold δολοφόνησαν 12 συμμαθητές τους και ένα δάσκαλο στο γυμνάσιο Columbine στο Κολοράντο των ΗΠΑ και στην συνεχεία αυτοκτόνησαν. Οι γονείς των θυμάτων μήνυσαν 25 εταιρίες κατασκευής βίαιων παιχνιδιών μεταξύ των οποίων και το Doom, ως ηθικούς αυτουργούς. Τραγική ειρωνεία, εδώ και ένα χρόνο κυκλοφορεί παιχνίδι στο διαδίκτυο με τον τίτλο: Super Columbine Massacre RPG όπου ζητείτε από τους παίκτες να μπουν στο ρόλο των δυο έφηβων δολοφόνων.

Τον Απρίλιο του 2002 0 19χρονος Robert Steinhaeuser αυτοκτόνησε στο σχολείο του Johannes Gutenberg,αφου προηγουμένως είχε δολοφονήσει 13 καθηγητές και 2 συμμαθητές του. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο θύτης ήταν φανατικός παίκτης του Counterstrike.Ένα από τα πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας έγραφε: « Ο δολοφόνος είχε εκπαιδευτεί από ένα video game».

O Μark Eyles ειδικός μελετητής των videogames, επιρρίπτει τις ευθύνες στους γονείς. « Η εντύπωση ότι τα παιχνίδια σε καθιστούν δολοφόνο είναι λανθασμένη.Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε ένα εξαιρετικά βίαιο παιχνίδι, το οποίο φέρει την ένδειξη μόνο για ενήλικους, επειδή ενδέχεται να βρεθεί στα χέρια μικρών παιδιών. Οι γονείς οφείλουν να είναι περισσότερο υπεύθυνοι».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Jack Thompson επικεφαλής της καμπανιάς κατά των βίαιων παιχνιδιών, είναι πεπεισμένος πως η αύξηση της εγκληματικότητας των ανήλικων συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με παιχνίδια όπως το Manhunt. «Πρόκειται για προσομοιωτές δολοφονιών. Σύμφωνα με νευρολογικές έρευνες, οι εγκέφαλοι των ανήλικων επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο το περιεχόμενο των παιχνιδιών και προχωρούν σε μια διαδικασία ταύτισης, σε αντίθεση με τους ενήλικες».

Πάντως σε καμία περίπτωση ο στιγματισμός των μέσων δεν είναι σωστός και δίκαιος, το θέμα είναι πως χρησιμοποιούνται και από ποιους. Ότι υπάρχει θέμα παιδικής εγκληματικότητας είναι σίγουρο γεγονός, που το ζούμε όλο και πιο έντονα και στην χώρα μας. Είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα από την πολιτεία και τα Μ.Μ.Ε.
 

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που θα αλλάξει τον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας

goneis

Λένε ότι τα παιδιά συνηθίζουν να αντιγράφουν τους γονείς τους μιας και τους έχουν σαν παραδείγματα.
Η επιστήμη άλλωστε έχει αποδείξει, ότι οποιαδήποτε συμπεριφορά ενός παιδιού ή ακόμα και ενήλικα, έχει τις ρίζες της στην παιδική ηλικία και πολύ περισσότερο στην ανατροφή του. Μπορεί να ακούγεται στενάχωρο για τους γονείς, ίσως και άδικο, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.
Κι αν το να είσαι γονέας, είναι ίσως το δυσκολότερο πράγμα που καλείσαι ποτέ να κάνεις και όπως είναι φυσικό και λάθη θα γίνουν και εντάσεις θα υπάρξουν, είναι κάποια πολύ βασικά πράγματα τα οποία είναι απαγορευτικά να γίνονται μπροστά σε παιδιά.
Το TrueActivist.com λοιπόν, έφτιαξε ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο το οποίο δείχνει την ωμή και δυστυχώς στενάχωρη αλήθεια. 60 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να συνειδητοποιήσουμε πως απλές καθημερινές μας κινήσεις μπορούν να κάνουν τεράστιο κακό στα παιδιά μας!

Που υπηρέτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί τη θητεία τους? Ένα πάντα επίκαιρο βίντεο από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Γεώργιος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ευάγγελος Βενιζέλος, Άκης Τσοχατζόπουλος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γεώργιος Καρατζαφέρης, Αλέξης Τσίπρας……
 Τα κάμαρια του Ελλαδικού κοινοβουλίου, οι σωτήρες μας, τα παιδιά του λαού, αυτοί που είναι υπόδειγμα πατριωτισμού, κοινωνικής ευθύνης προς το σύνολο και υπευθυνότητας δείχνουν την ποιότητα τους σαν άνδρες(?) έτοιμοι να προστατεύσουν την πατρίδα και το λαο!

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ Ο Π@ΥΤΣ@Σ ΤΟΥ! - Aπίστευτο και όμως αληθινό! Καλεσμένος κατούρησε τον Μπογδάνο στην εκπομπή!

mpogdanos-new
Καλεσμένος στην εκπομπή «Ευθέως» του Κωνσταντίνου Μπουγδάνου, κατούρησε κατά τη διάρκεια του γυρίσματος και η εκπομπή δεν προβλήθηκε ποτέ…
Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Κοντοπίδη, ο οποίος είναι γνωστός στο διαδίκτυο και ως Ponzi! Σύμφωνα με το enimerosi24.gr, οι δυο, λογομάχησαν έντονα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος και κάποια στιγμή ο καλεσμένος σηκώνεται όρθιος και άρχισε να φωνάζει κατουρώ τους δημοσιογράφους και τις θέσεις τους.
Όπως ήταν φυσικό η εκπομπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, για αυτό και εχθές το βράδυ που ήταν προγραμματισμένη να μεταδοθεί προβλήθηκαν αποσπάσματα από παλαιότερα επεισόδια του «Ευθέως»!

ΒΙΝΤΕΟ: ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ!!! ΜΕΛΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!!! ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ!!!

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε για τις μεθοδευμένες πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής: "Σύμφωνα με το πόρισμα κατά της Χρυσής Αυγής μέλος της "εγκληματικής οργάνωσης" είναι όποιος πολίτης παρακολουθεί ομιλίες μας και συμμετέχει σε εορταστικές μας εκδηλώσεις.

Έχουμε ξεκάθαρη δίωξη απόψεων, φρονήματος και κατάργηση της ελευθερίας του λόγου με απώτερο στόχο της μνημονιακής κυβέρνησης να θέσει το κόμμα μας εκτός εκλογών και εκτός νόμου για να μην έχουν δικαίωμα ψήφου ένα και πλέον εκατομμύρια Έλληνες πολίτες. Περιμένουμε να δούμε αν θα βρεθεί έστω και ένας βουλευτής, να υπογράψει αυτήν την εκτροπή. Ήδη, όπως είναι πολύ λογικό, υπάρχουν αντιδράσεις".

Μάσες Κι Ομορφιές, και πείνα..

Από την μία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,με ''κυβερνητικές'' όμως επιδοτήσεις,και χορό εκατομμυρίων ευρώ..
     Κι απ' την άλλη, ουρές στην Βαρβάκειο την Τσικνοπέμπτη για μιά μερίδα δωρεάνψητό κρέας!

     Ξαφνικά το ''σύστημα'' ανακάλυψε πωςκάθε βουλευτής είχε από πίσω του και από μία ΜΚΟ, άλλοι 2-3, και μερικοί μέχρι 50!  Χώρια οι κομισάριοι των κομμάτων!  Χώρια η κυβερνητική νομενκλατούρα!
     Ακόμα και η ''κυρία Ιστορικός'' και βουλευτής των χιλίων ψήφων(!), που διέγνωσε τον ''συνωστισμό'' στην παραλία της Σμύρνης, ήταν επικεφαλής ΜΚΟ που απέσπασε επιδοτήσεις 3,8 εκατομμυρίων.
     Να λοιπόν γιατί τόση ομερτά και τόσο χαμηλοί τόνοι μεταξύ των βουλευτών όλων των κομμάτων, όλα αυτά τα χρόνια του ευρώ!
     Γιατί ήταν κ@λοςκαι βρακί!
     Κολυμπούσαν στον ίδιο βόθρο!
     Οι τσέπες τους γέμιζαν με τον ίδιο τρόπο!
   
     Είπε λοιπόν το σύστημα, εν όψει εκλογών, να πετάξει λίγο βουλευτικό κρέας στην ''αρένα'', να χορτάσειθέαμα το πόπολο. 
     Και 200 ευρώ βοήθημα για ''άρτο''!

     Τις ουρές όμως στην Βαρβάκειο δεν τις πρόσεξαν. Δεν τις είδαν καν! Κι όσοι τις είδαν τις απαξίωσαν!
     Δεν είδαν την Πείνα που έρχεται με βήματα γοργά.
     Την πείνα, που για πολλούς έχει ήδη φτάσει..
     Δεν είδαν την απελπισία στα μάτια, και το βάρος για τον εξευτελισμό, στην ψυχή.
     Δεν ακούν την οργή που κοχλάζει, ούτε τον ''τριγμόν των οδόντων'' από στόματα νηστικά και πεινασμένα.

     Δεν βλέπουν!
     Δεν ακούν!
     ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!
     Κι όσοι καταλαβαίνουν δεν τους νοιάζει!

     Δεν πεινούν.
     Έχουν κάνει την ''καβάτζα'' τους.
     Έχουν στρώσει τους δρόμους διαφυγής και αποφυγής..
     
     Νομίζουν!..

     Γιατί οι δρόμοι αυτοί, περνάνε πάνω απ' τα κορμιά μας..
     Μεταφορικά, και κυριολεκτικά!..
 

Οι Τυπογράφοι καταγγέλουν τις πρακτικές της Τυποεκδοτικής, του Ριζοσπάστη και του ΚΚΕ


Το κίνημα των  Τυπογράφων έρχεται να ξεμπροστιάσει  τους γιαλαντζί υπερασπιστές των Εργαζομένων. Με προκήρυξή τους αναφέρουν τα εξής:
Το Κίνημα Τυπογράφων καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την εργοδοτική πρακτική της... επιχείρησης τυποεκδοτική, Ριζοσπάστης του ΚΚΕ, με απολύσεις συναδέλφων, με τις καθυστερήσεις των μισθολογικών υποχρεώσεων της, με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και κάθε τι που οδηγεί όλους τους εργαζομένους ανεξαιρέτως, σε υποχωρήσεις και στην ανέχεια, στο τέρας της ανεργίας που έχουν δημιουργήσει για να φοβίζουν και να εγκλωβίζουν συνειδήσεις και όποια αγωνιστική διάθεση αντίστασης και διεκδίκησης.

Όποια περίπτωση ίδιας πρακτικής και αν εξετάσουμε σε όλο τον κλάδο και στους επιχειρηματικούς ομίλους των ΜΜΕ, θα καταλήξουμε στον ίδιο ένοχο, το δρόμο της επιβίωσης του ισχυρότερου, με κριτήριο το ποσοστό κέρδους, τη ζούγκλα του ανταγωνισμού των μονοπωλιακών ομίλων του ΚΚΕ που οδηγεί στην άναρχη, ανισόμετρη ανάπτυξη ή και συρρίκνωση του κλάδου και της Ελληνικής τυπογραφίας όπως έχουμε καταγγείλει εκατοντάδες φορές..

Γι’ αυτό και δεν πρέπει ακολουθήσουμε το δρόμο της απομόνωσης παρακολουθώντας τους συναδέλφους μας να απολύονται από τους ανεπάγγελτους του περισσού.

Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους σπέρνουν τη μοιρολατρία, τον συμβιβασμό, ή καλλιεργούν το έδαφος για να υποταχθούμε στη φτώχεια που μας επιβάλουν τα κομματόσκυλα του Περισσού.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο της Ελληνικής τυπογραφίας και ΜΜΕ, τίποτα κοινό δεν έχουμε ούτε με τους κομματικούς εργοδότες μας, ούτε με τους καλοπληρωμένους κομματικούς τηλεαστέρες και τηλεπερσόνες . Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες με το σύνολο της Ελληνικής εργατικής τάξης.

Η θέση μας είναι με τον Ελληνικό λαό που σηκώνει κεφάλι, με τους Έλληνες εργάτες που αγωνίζονται, και παλεύουν ενάντια στους εκμεταλλευτές του..

Ο λόγος πλέον ανήκει στους Έλληνες εργαζόμενους.

Απέναντι στο ψέμα και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν συστηματικά μέσω των καναλιών και των εφημερίδων που εργάζονται πολλοί "συνάδελφοι" πρέπει να δώσουμε με αξιοπρέπεια τη δική μας δύσκολη μάχη.

Γι’ αυτό ξεκαθαρίζουμε σε όλους στην νέα ηγετική κλίκα του ΚΚΕ που επάξια υπερασπίζονται τα κόκκινα καπιταλιστικά τους συμφέροντα στις κομματικές επιχειρήσεις τους, πως μπορεί να είναι η δουλειά μας, να τυπώνουμε τις φυλλάδες τους, αλλά στους εργάτες δεν περνάνε τα επιχειρήματά τους, και η αριστερή σταλινική κομματική τρομοκρατία τους.

Έτσι σήμερα μπαίνουν νέα καθήκοντα για όλους μας στον κλάδο, στο εργατικό κίνημα, στην εργατική τάξη. Η ενότητά της σε γραμμή ρήξης με τους αριστερούς μεγαλοεπιχειρηματίες-καρχαρίες, τον εργοδοτικό - κομματικό συνδικαλισμό, την πολιτική της υποταγής στα συνδικαληστικά κομματόσκυλά και εκείνων που μιλάνε για άλλο διαχειριστικό μοντέλο ανάπτυξης, δίχως να έρθουν ποτέ σε ρήξη με το ίδιο το σύστημα που γεννά φτωχούς. και στηρίζει την λαθρομετανάστευση και την εξαθλίωση του Έλληνα εργαζόμενου.

Η λύση βρίσκεται μέσα στη συλλογική δράση και στον αγώνα, και όχι στην απομόνωση και την ατομικότητα. Επιβάλλεται, έστω και στο παραπέντε, ο ξεσηκωμός μας. Να βάλουμε εμπόδια σε κάθε εργοδοτική ανθελληνική όρεξη.

Τώρα θα κριθεί αν στην επίθεση της η κομματική εργοδοσία, θα συναντήσει εργάτες φοβισμένους και απογοητευμένους ή οργανωμένους και αποφασισμένους.

Τέρμα πια στην Κοροϊδία

* Γι’ αυτό απαιτούμε από το ΚΚΕ την άμεση ανάκληση των απολύσεων όλων των συναδέλφων μας και να μη προχωρήσει η αριστερή αντεργατική κλίκα του περισσού σε νέες.

* Υπογραφή νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ, που να προβλέπει τουλάχιστον ότι και η κλαδική.

* Να επιστραφούν οι παράνομες περικοπές μισθών και επιδομάτων από την Τυποεκδοτική και τον Ριζοσπάστη.

* Εξόφληση όλων των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.

* Καμιά θυσία για τα κέρδη του ΚΚΕ.

* Μόνο οι θυσίες του αγώνα πιάνουν τόπο.

Οι εργαζόμενοι έχουμε αρκετή πείρα πλέον, δεν μπορούν εύκολα να μας ξεγελούν, μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα.

Συνάδελφοι, στο εργοστάσιο της Τυποεκδοτικής και του Ριζοσπάστη,

Οι Έλληνες εργαζόμενοι του κλάδου της εκτυπωτικής βιομηχανίας βιώνουμε την ίδια επίθεση, σε μια σειρά χώρους δουλειάς ζούμε τα ίδια προβλήματα, έχουμε τις ίδιες ανάγκες με τις δικές σας. Όπως κοινά είναι τα προβλήματα της τάξης μας, έτσι κοινός πρέπει να είναι ο δρόμος που έχουμε υποχρέωση να ακολουθήσουμε.

Ο δρόμος της διεκδίκησης στο δικαίωμα στη δουλειά, συσπειρωμένοι στο Κίνημα Τυπογράφων και με την ταξική μας συνείδηση ξεκάθαρη, χωρίς αυταπάτες και με καθαρούς στόχους μπορούμε να φέρουμε τα «κάτω-πάνω».

Το δυνατότερο όπλο στα χέρια των Ελλήνων εργατών είναι η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη.

Κίνημα Τυπογράφων

ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΦΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ…!!!

1383771_229024510633946_1566001880_n
Ε ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΛΕΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ… ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΘΑ ΡΕΥΣΕΙ ΑΘΦΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ…
Πηγή: xaathinas.blogspot.gr
ΕΔΩ ΚΟΙΤΑΧΤΕ…. ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΦΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ…!!!
Ε ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΛΕΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ… ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΘΑ ΡΕΥΣΕΙ ΑΘΦΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ…

Πηγή: xaathinas.blogspot.gr

Αρχαιοελληνικός χαιρετισμός: Για να «μαθαίνει» η ψοφοδεξιά του Βορίδη και η αντεθνική αριστερά

Πολύ συζήτηση έγινε σχετικά με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Βουλευτής Αχαΐας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Μιχαήλ Αρβανίτης, στην παρουσίαση του υποψηφίου περιφερειάρχη Κρήτης. Καταρχάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής ότι η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ διαθέτει επίσημο χαιρετισμό και ότι η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν μία προσωπική πολιτική επιλογή του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όμως από αυτό το σημείο μέχρι το να μέμφονται ημιμαθείς άνθρωποι την ιστορική αλήθεια, προς εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων, υπάρχει ένα χαώδες κενό, το οποίο και πρέπει να σχολιαστεί. Η ημιμάθεια είναι άλλωστε χειρότερη από την αμάθεια, ιδίως όταν η ημιμάθεια και η εμπάθεια γίνονται αντικείμενο για άσκηση πολιτικών διώξεων.

Ας πούμε, λοιπόν, κάποια πράγματα για τον δήθεν «ναζιστικό» χαιρετισμό, προς αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας. Πριν προχωρήσουμε, όμως, στο ζητούμενο αξίζει να πούμε ότι στην χθεσινή εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, ο Βορίδης ο οποίος γνωρίζει αλλά αποκρύπτει την αλήθεια είπε ότι «ακόμα και αν είναι αρχαιοελληνικός ο χαιρετισμός, όταν γίνεται εντός της πολιτικής, παραπέμπει στους ναζί». Αυτό, βέβαια, ο Βορίδης το είπε επειδή γνωρίζει την αλήθεια. Δεν μας είπε όμως… Παραθέτουμε παρακάτω μία φωτογραφία, όπου ο εν λόγω χαιρετισμός έγινε εντός της πολιτικής, από έναν άνθρωπο που πολέμησε τους Ιταλούς και τους γερμανούς, τον Ιωάννη Μεταξά. Τον Ιωάννη Μεταξά μάλιστα τονέχει μνημονεύσει σε αρθρογραφία του ο κ. Βορίδης, όμως τώρα επέλεξε να το ξεχάσει αυτό…



Πάμε τώρα στην ψηλάφηση της ιστορικής αρχαιοελληνικής προελεύσεως του εν λόγω χαιρετισμού. Στον παρακάτω πίνακα του Λουδοβίκου Λιπαρίνι, ο οποίος απεβίωσε δεκαετίες πριν γεννηθεί καν ο Χίτλερ, απεικονίζεται ο Παλαιών Πατρών Γερμανός να σηκώνει την σημαία της Επαναστάσεως και οι Αγωνιστές του Εθνικού Αγώνα φαίνονται να χαιρετούν με έναν συγκεκριμένο χαιρετισμό, ο οποίος «όταν χρησιμοποιείται στην πολιτική θυμίζει τους ναζί», όπως είπε ο Βορίδης. Υπάρχουν όμως και πολύ καλύτερα στοιχεία, που θα παρουσιάσουμε παρακάτω, αφού αυτό μπορεί να είναι στα πλαίσια της φαντασίας του ζωγράφου, όπως θα έλεγε κάποιος ή κάποια από την ΔΗΜΑΡ.



Με την ίδια ακριβώς λογική δεν αξίζει να αναφερθεί κάποιος στον πίνακα του Γάλλου καλλιτέχνη Jacques-Louis David, με τίτλο «Oath of the Horatii», ο οποίος φιλοτεχνήθηκε το 1784, δηλαδή πολύ πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Απεικονίζει τρία αδέρφια που χαιρετούν «ναζιστικά»… το 1784προς τα σπαθιά που κρατάει ο πατέρας τους, δείχνοντας του την πρόθεση τους να θυσιαστούν για το καλό της Ρώμης. Πάμε, όμως, στο θέμα της Αρχαίας Ελληνικής προελεύσεως του εν λόγω χαιρετισμού, προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Πάμε στο λεξικό του Δ. Δημητράκου, «Μέγα Λεξικόν Όλης της Ελληνικής Γλώσσης», το οποίο είναι βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών και ιδιαίτερα έγκριτο. Για το συγκεκριμένο λεξικό γράφει ο κ. Μπαμπινιώτης: «Με το Λεξικό τού Δημητράκου έχουμε εικόνα τής γλωσσικής διαχρονίας μιας γλώσσας, εν προκειμένω τής Ελληνικής, σε έκταση χρόνου 2.800 ετών. Πρόκειται για σπάνιο και μεγάλο επίτευγμα τής ελληνικής λεξικογραφίας, που αποτελεί πραγματικό λεξικό θησαυρό (δηλ. αποθησαύριση) τήςδιαχρονικής έκφρασης των Ελλήνων.».

Στο λήμμα «δεξιούμαι», από το οποίο προέρχεται και μία εκ των αγαπημένων λέξεων για τους καθεστωτικούς «δεξίωση», γράφει το λεξικό του Δημητράκου: «υψώνω την δεξιάν εύχομαι, εγείρω την δεξιάν μου προς χαιρετισμό ή εκδήλωσιν σεβασμού». Στην συνέχεια ο Δημητράκος παραθέτει και την αρχαιοελληνική προέλευση της λέξεως, γράφοντας το αινιγματικό – υποτίθεται - “Αισχ. Αγ. 852”. Τελικώς επειδή επανερχόμαστε συνεχώς στα ίδια, στις ίδιες στημένες και προβοκατόρικες ερωτήσεις από στρατευμένους, καθεστωτικούς και μνημονιακούς δημοσιογράφους, παραθέτουμε την ιστορική Αλήθεια «αποκρυπτογραφώντας» τι εννοεί ο Δημητράκος. Αναφέρεται στο πρώτο έργο της «Ορέστειας» (458 π.Χ.), της μοναδικής σωζόμενης αρχαίας τριλογίας, στην οποία περιγράφεται η επιστροφή του νικητή στρατηλάτη των Ελλήνων και η δολοφονία του από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο, με τίτλο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου. Εκεί, στον στίχο 852, ο δραματικός ποιητής από την Ελευσίνα γράφει: «νῦν δ᾽ ἐς μέλαθρα καὶ δόμους ἐφεστίους ἐλθὼν θεοῖσι πρῶτα δεξιώσομαι». Αποδιδόμενο στην νέα ελληνική αυτό σημαίνει: «Τώρα στων παλατιών την τιμημένη εστία πηγαίνω, πρώτα τους θεούς να αποδώσω χαιρετισμό».

Για προφανείς λόγους πολιτικής σκοπιμότητας πολλές σύγχρονες μεταφράσεις αποδίδουν εσφαλμένα το «δεξιώσομαι» ως «προσκυνώ». Η απόδοση του «δεξιώσομαι», βέβαια, δεν είναι «προσκυνώ», αλλά χαιρετώ με «έγερση της δεξιάς χειρός», όπως λέει ο Δημητράκος, αφού όπως έγραφε οΗρόδοτος (Ιστορ 7, 136) «δεν υπάρχει, είπαν, συνήθεια σ’ εμάς να γονυπετούμε ενώπιον ανθρώπων και ούτε ήλθαμε γι’ αυτό», ενώ ο Αριστοφάνης στις Όρνιθες (στιχ. 618 -625) συμπληρώνει ότι αυτό δεν γινόταν ούτε ενώπιον θεών. «Και δεν θα πηγαίνουμε στους Δελφούς για να προσφέρουμε θυσία, παρά θα στεκόμαστε όρθιοι και θα δεόμαστε σηκώνοντας τα χέρια».

Και εν κατακλείδι, για όποιον δεν πείστηκε ακόμα, παραθέτουμε και ένα αρχαίο αγαλματίδιο, που αποδεικνύει πολλά:

Βορίδης: “Ό,τι ώρα θέλουμε βγάζουμε την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου” - Έλληνας πολίτης ξεφτιλίζει τα συνεταιράκια ΝΔ-Σύριζα

Κανένα απολύτως πρόσχημα δεν απέμεινε στη Χούντα Σαμαρά και την συμμορία του, σχετικά με την υπόθεση της αμιγώς ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ του νόμιμου Πολιτικού Κινήματος, Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή: εκείνο το οποίο η Χρυσή Αυγή βροντοφωνάζει από την πρώτη στιγμή των παράνομων πολιτικών διώξεων, το γεγονός δηλαδή πως η Χούντα του Μνημονίου έχει προχωρήσει σε πρωτόγνωρη και πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή, υπό την απόλυτη ανοχή και συνενοχή επίορκων δικαστικών λειτουργών και των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο χθες το βράδυ, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου.
Ο παρευρισκόμενος στην εκπομπή πολίτης Γιώργος Ρεντετάκος, λαμβάνοντας το λόγο από τον παρουσιαστή της εκπομπής, κατήγγειλε ζωντανά και δημόσια πως κατά τη διάρκεια διαφημιστικού διαλείμματος και ενώπιον πλήθους μαρτύρων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ψοφοδεξιάς ΝΔ και εκ των πρωτεργατών της άθλιας πολιτικής σκευωρίας εις βάρος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, Μ. Βορίδης, υποστήριξε με κομπασμό και αλαζονεία πως «εμείς (σ.σ. η κυβέρνηση) την Χρυσή Αυγή την βγάζουμε εκτός νόμου και ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ»!
Στην ασύλληπτη καταγγελία του πολίτη ο οποίος υπήρξε αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυς της εν λόγω δήλωσης, ο νους της εξαπόλυσης της αντισυνταγματικής αντι-χρυσαυγίτικης εκστρατείας, περιορίστηκε να απαντήσει δια της έκδηλης αμηχανίας και κουνώντας το κεφάλι. Ουδείς εκ των παρευρισκομένων, παρουσιαστής της εκπομπής, πολιτικοί και νομικοί μετέχοντες στο πάνελ αλλά και οι πολίτες που βρίσκονταν στο κοινό, δεν διέψευσε την συγκεκριμένη καταγγελία!
Βεβαίως ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, είχε εξ' αρχής καταγγείλει δημοσίως τον σκοτεινό ρόλο του Βορίδη στη παράνομη και αντισυνταγματική πολιτική δίωξη του Αρχηγού, βουλευτών και μελών του Κινήματος, πολιτική δίωξη την οποία είχε μάλιστα προαναγγείλει! Εν προκειμένω όμως, η χθεσινή καταγγελία αποκτά ειδικό βάρος, μιας καιαποτελεί την δημόσια ομολογία του στελέχους της ψοφοδεξιάς ΝΔ και στενού συνεργάτη του πολιτικού ανδρείκελου Αντώνη Σαμαρά πως η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά περιφρονεί (ή καλύτερα γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων της) το Σύνταγμα και τους Νόμους μιας συντεταγμένης -υποτίθεται- Πολιτείας. Περαιτέρω όμως, πιστοποιεί κατά τρόπο περίτρανο πως οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, εκτελούν διατεταγμένη από τη Χούντα του Μνημονίου υπηρεσία, καταστρατηγώντας κάθε έννοια Δικαίου, σε μια υπόθεση που λαμβάνει το χαρακτήρα των αλησμόνητων σοβιετικής πρακτικής και φύσεως, δικαστηρίων του βουνού!
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, με ύφος χιλίων πιθήκων ο Βορίδης διακηρύσσει θρασύτατα πως «ο πρωθυπουργός έχει πολλές νομικές δυνατότητες» εις ότι αφορά την υπόθεση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Πρόκειται το δίχως άλλο, για μια «εκλεπτυσμένη» και συγκεκαλυμμένη ομολογία από μέρους του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της εγκληματικής συμμορίας της ΝΔ, του αδίστακτου και καταφανώς αντισυνταγματικού χαρακτήρα της Χούντας Σαμαρά.
Συνιστούμε στον Βορίδη και στους υπόλοιπους της πατριδοκάπηλης και καταρρέουσας πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά ΝΔ, να προχωρήσουν στις παράνομες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις τους, δίχως τη διεξαγωγή μιας δίκης-παρωδία, όπου πέραν πάσης αμφιβολίας και κατά πως ομολογούν έγκριτοι νομικοί και ποινικολόγοι, αναμένεται να εξευτελιστούν! Σε κάθε όμως περίπτωση, διαβεβαιώνουμε τον ίδιο για να το μεταφέρει στον πρόεδρο και την υπόλοιπη χουντική του κλίκα: οι υπεύθυνοι της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ εις βάρος της Πατρίδος, του Λαού και του Πολιτεύματος, πολύ πιο σύντομα απ' ότι αναμένουν θα λογοδοτήσουν. Κι αυτό δεν θα συμβεί κατόπιν εντολών του εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ, αλλά ύστερα από ρητή εντολή του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού!
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Ευάγγελος Καρακώστας