Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943 :ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ


Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό γύρω απ'τα Καλάβρυτα και επειδή πολλοί υπερ-δημοκράτες εξανίστανται για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, παραθέτουμε αυτούσιο το χρονικό των επίμαχων γεγονότων.
Την έρευνα την έκανε ο χρήστης με το ψευδώνυμο "Ταϋγέτης", βασιζόμενος στο βιβλίο "Από την Βιέννη στα Καλάβρυτα" του Χέρμαν Μάγερ:


16-10-1943 : Από το Αιγιο ξεκιναει ο λοχος του Λοχαγου Σομπερ με 97 αντρες για Καλαβρυτα να μαθει που κρυβονται ανταρτες .Ηταν μοναδα του Τακτικου Γερμανικου στρατου ΟΥΤΕ ενας ΕΣ ΕΣ αναμεσα τους

17-10-1943 λιαν πρωι.Ενω ευρισκετο στο χωριο Κερπινη πριν τα Καλαβρυτα ο λοχος δεχτηκε επιθεση από ανταρτες.Οι γερμανοι ειχαν 4 νεκρους που εταφησαν στην κερπινη και 4 τραυματιες .
Οι υπολοιποι μεταξυ των οποιων και ο διοικητης του λοχου λοχαγος Σομπερ συνεληφθησαν αιχμαλωτοι στις 6 το απογευμα συνολον 81 .

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - Άλλο ένα αριστερό παραμύθι για τον δήθεν "πατριωτισμό" των κομμουνιστών


Στα πλαίσια της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας απ'τους κάθε λογής αριστερούς, έχει κυκλοφορήσει ένας ακόμη μύθος. Σύμφωνα με αυτόν, οι κομμουνιστές που ήταν φυλακισμένοι στην Ακροναυπλιά απ΄το μεταξικό καθεστώς όταν έγινε η ιταλική επίθεση τον Οκτώβριο του '40 ζήτησαν να πάνε στην πρώτη γραμμή του μετώπου για να πολεμήσουν. Ο Μανιαδάκης όμως, υφυπουργός ασφαλείας του Μεταξά, τους ζήτησε πρώτα να υπογράψουν δηλώσεις μετάνοιας, αυτοί φυσικά αρνήθηκαν και έτσι η υπόθεση δεν προχώρησε.
Όταν κάποιος διαβάσει τα παραπάνω, σίγουρα θα συγχαρεί τους κομμουνιστές για τα "αγνά πατριωτικά τους αισθήματά" και θα στηλιτεύσει το μεταξικό καθεστώς που δεν αξιοποίησε αυτό τον "άδολο" πατριωτισμό των κρατούμενων κομμουνιστών της Ακροναυπλιάς.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ - Η πολύτιμη συμβολή του "Ιερού Λόχου" στην απελευθέρωση των νησιών του Αιγαίου (1943-1945)

Το καλοκαίρι του 1942, η Ελληνική Κυβέρνηση στην Μέση Ανατολή είχε να αντιμετωπίσει ένα δύσκαμπτο πρόβλημα. Υπήρχε μεγάλος πλεοναζόντων αξιωματικών τόσο του στρατού όσο και σωμάτων ασφαλείας, που είχαν δραπετεύσει από την Ελλάδα στην Μέση Ανατολή, αλλά δεν χρησιμοποιούνταν στις μέχρι τότε 2 σχηματισθείσες Ταξιαρχίες. Για να λυθεί το πρόβλημα αυτό ιδρύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1942 "λόχος επίλεκτων αθανάτων", όπου συμπεριελήφθηκαν όλοι αυτοί
οι αξιωματικοί ως απλοί στρατιώτες. Διοικητής του λόχου αυτού ορίστηκε ο Συνταγματάρχης Χριστόδουλος Τσιγάντες, απότακτος Βενιζελικός αξιωματικός του κινήματος του 1935. Ο Τσιγάντες έδωσε το τελικό όνομα της μονάδας που συμβόλιζε την διαχρονική συνέχεια της στρατιωτικής αλκής των Ελλήνων και θα δοξαζόταν στους επερχόμενους εθνικούς αγώνες:ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ.

BINTEO ΣΟΚ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ” του ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ- ΣΚΟΤΩΝΕΙ Γέροντες σε Γηροκομείο (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

πρ

Τα άνανδρα στρατεύματα του Ποροσένκο βομβάρδισαν Οίκο Ευγηρίας στο Λουγκάνσκ που είχε και πτέρυγα Ασύλου Ανιάτων. Σκότωσαν τουλάχιστον πέντε ανήμπορους ανθρώπους που είχαν κινητικά προβλήματα. Άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω στα αναπηρικά καροτσάκια.
β
Την Δευτέρα 28 Ιουλίου, βομβαρδίστηκε γηροκομείο στο Shcherbakov νοτιοανατολικά του Lugansk. Σκοτώθηκαν τέσσερις υπερήλικες και ένας μεσήλικας τετραπληγικός.Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Οι νεκροί βρίσκονταν στον χώρο προαυλισμού και δεν μπόρεσαν να τρέξουν να προφυλαχθούν με τα πρώτα συρίγματα της ρίψης των ρουκετών από το ουκρανικό πυροβολικό.

“ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ” ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ΟΡΘΩΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΣΜΟΥ

GAZA-PAIDIA5

Ο Evo Morales πρόεδρος της Βολιβίας από το 2006, χθες Τετάρτη ανακήρυξε το Ισραήλ “τρομοκρατική χώρα” και ακύρωσε διμερή συμφωνία που ίσχυε εδώ και 42 χρόνια . Η συμφωνία επέτρεπε στους Ισραηλινούς να ταξιδεύουν ελεύθερα στη Βολιβία από το 1972.
Την ανακοίνωση έκανε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μια ομάδα εκπαιδευτών στην πόλη της Cochabamba:
Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι ανακηρύτουμε το Ισραήλ ως”τρομοκρατική χώρα”.
morales-volivia
Ο Πρόεδρος Μοράλες τόνισε ότι η επίθεση στη Γάζα δείχνει ότι ” το Ισραήλ δεν εγγυάται τις αρχές του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και στη βασική έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διέπουν την ειρηνική και αρμονική συμβίωση στη διεθνή κοινότητα.”
Η Βολιβία μετά την δολοφονική επίθεση στη Γάζα το 2009 , διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ισραήλ, ακολουθώντας την Κούβα και τη Βενεζουέλα. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν είχε θίξει το ζήτημα της θεώρησης visa των Ισραηλινών για είσοδο στη χώρα.
Στα μέσα Ιουλίου ο Πρόεδρος της Βολιβίας κατέθεσε αίτημα στον επιτετραμμένο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να διωχθεί το Ισραήλ για “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.
Το Σαλβαδόρ, η Βραζιλία, η Χιλή, το Εκουαδόρ και το Περού προστέθηκαν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής που έμπρακτα δείχνουν την αποδοκιμασία τους για τα εγκλήματα στη Γάζα, ανακαλώντας τους πρεσβευτές τους.
Πηγές: saphirnews,alamatonline,la presse ca κ.ά.
dimpenews
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: ΣΑΝ ΘΗΡΙΟ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ- ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.- Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

anergia-douleia

Το ποσοστό των ανέργων στην Ευρωζώνη μειώθηκε τον Ιούνιο του 2014 στο 11,5%, από 11,6% τον Μάιο και 12% τον Ιούνιο του 2013.
Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τον Νοέμβριο του 2012, με την Ελλάδα να διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό ανέργων στη ζώνη του ευρώ και την ΕΕ.
Με βάση τα πλέον πρόσφατα ελληνικά στατιστικά στοιχεία (Απρίλιος 2014), η ανεργία στην Ελλάδα ανερχόταν στο 27,3%, στην Ισπανία στο 24,5% ενώ στην ΕΕ ήταν κατά μέσον όρο στο 10,2%, δηλαδή πάνω από τα 25 εκατομμύρια σε απόλυτο αριθμό.
Ποσοστά ανεργίας της τάξεως του 5% εμφάνισαν τον Ιούνιο η Αυστρία, η Γερμανία και η Μάλτα.
Ως προς την ανεργία των νέων, η Ελλάδα με 56,3% και η Ισπανία με 53,5% διατηρούν επίσης τα θλιβερά πρωτεία.

ΦΡΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ! – ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Αl SHOJAYEA- ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

kam

Oι βόμβες σκάνε μπροστά στην κάμερα και διασωστικές ομάδες κατευθύνονται σε σημείο που έχει σκάσει δευτερόλεπτα νωρίτερα άλλη βόμβα…


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΛ ΕΛΙΟΤ ΣΙΝΓΚΕΡ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ; H AΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

paulsinger

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει το φάσμα της νέας χρεωκοπίας μέσα στην τελευταία 15ετία μετά την αποτυχία των δραματικών διήμερων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Μπουένος Άιρες και των “απρόθυμων” πιστωτών του, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν οικειοθελώς στα “κουρέματα” χρέους του 2005 και του 2010.
Ο Αργεντινός υπουργός Οικονομικών Άξελ Κούσιλοφ δήλωσε πως οι “απρόθυμοι” απέρριψαν κάθε συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής. Χαρακτήρισε εκ νέου τους “απρόθυμους” ως “όρνια” και σημείωσε πως η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί κανέναν “εκβιασμό”.
Η Αργεντινή δεν μπορούσε να καταβάλει στους “απρόθυμους” την επιδικασμένη αποζημίωση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς αυτό θα έθετε ένα προηγούμενο που προκαλούσε κύμα προσφυγών από επενδυτές που δέχτηκαν τα “κουρεμένα” ομόλογα.

Ακόμα ένας Γερμανός βουλευτής μετά την σκρόφα Μέρκελ, τάσσεται υπέρ της "Μακεδονίας"




«Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να μιλήσει και αγνοεί αυτό που αναζητούν οι ευρωπαϊκές χώρες- λύση στη διαφωνία του ονόματος ώστε να συνεχίσει η «Μακεδονία» την ευρωπαϊκή της πορεία» υποστηρίζει ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας, Heinz-Joachim Barhman (SPD).
«Πολλοί θα ήταν οι ευτυχείς, εάν ο Νίμιτς με την επίσκεψή του στα Σκόπια και στην Αθήνα κατάφερνε κάτι καινούργιο!... Αλλά, η εμπειρία μου από τις συζητήσεις που είχα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αθήνα με εκπροσώπους της κυβέρνησης (επισκέφθηκα την Ελλάδα τον Μάρτιο ε.ε.) είναι ότι η Ελλάδα δεν ήταν πρόθυμη να μιλήσει και αγνοεί αυτό το οποίο αναζητούν οι ευρωπαϊκές χώρες- λύση για τη «Μακεδονία» ώστε να έχει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, σύμφωνα με το νοτιο-σλαβικό δημοσίευμα του «Ινπρες».

«Προσωπικά, δεν βλέπω καμία κίνηση από την Ελλάδα» καταλήγει ο Γερμανός βουλευτής.

ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΤΑ ΜΜΕ :Το 96% του συνόλου των ΜΜΕ του πλανήτη ανήκει σε 6 εβραϊκές εταιρείες!!!


Αντιπληροφόρηση: Πιστεύουμε οτι πολλοί συμπατριώτες μας θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους περι ρατσισμού και αντισημιτισμού μόλις διαβάσουν το παρακάτω άρθρο.
"Επιτρέποντας στους Εβραίους να ελέγχουν τα νέα μας και τα μέσα ψυχαγωγίας, κάνουμε περισσότερα από το να τους δώσουμε απλώς την δυνατότητα να επηρεάζουν αποφασιστικά το πολιτικό μας σύστημα αλλά και τον εικονικό έλεγχο της κυβέρνησής μας.
Τους δίνουμε επίσης τον έλεγχο του μυαλού και της ψυχής των παιδιών μας,των οποίων η συμπεριφορά και τα πιστεύω τους διαμορφώνονται περισσότερο από την τηλεόραση και την εβραϊκή τηλεόραση και τις εβραϊκές ταινίες παρά απο τους γονείς τους, τα σχολεία τους, ή οποιαδήποτε άλλη επιρροή."ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΔΩ - ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΚΕΙ - ΠΑΝΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΙ....Η ισχύς των ψεμάτων, οι απάτες και η παραπληροφόρηση καθως οι Αμερικανοί πληρώνουν το τίμημα της συλλογικής βλακείας.
Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Δεν είναι μόνο τα παιδιά των Αμερικανών και οι ίδιοι Αμερικάνοι που πληρώνουν το τίμημα της συνολικής βλακείας. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη και στην χώρα μας. Εχουμε κατα καιρούς αναφερθεί σε άρθρα μας για το πως επηρεάζονται τα ελληνικά ΜΜΕ απο τα ξένα και ποια έχουν εξαγοραστεί απο πολυεθνικές που ανήκουν στους Εβραίους(τι σόϊ "πολυεθνικές" είναι αυτές).

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ!



Γράφει ο Αντίοχος.

Τελικά, έγινε αυτό που γίνεται πάντα στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης και οι… προφεσόροι της υπερπερίεργης ομάδας «JailGoldenDown» (παράρτημα της ΑΝΤΑΡCIA, με την επωνυμία του αμερικανιστί για να καταλαβαίνουν αμέσως περί τίνος πρόκειται οι παγκόσμιοι τύραννοι…) δικαιώθηκαν σ’ αυτό που ξεκίνησαν…

Έτσι, παρά το γεγονός ότι κοντεύει μήνας από κάποια μικροεπεισόδια και ατυχή περιστατικά που συνέβησαν έξω από το Εφετείο κατά τη μεταγωγή του Αρχηγού και δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εχθές όλα τα κανάλια της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας του πλούτου καθώς επίσης και όλα τα σεσημασμένα καθεστωτικά ιστολόγια, στοχοποίησαν με ονοματεπώνυμο και φωτογραφίες έναν νέο άνθρωπο, στέλεχος του Κινήματος, κατηγορώντας τον για βιαιοπραγία κατά αστυνομικού. Βεβαίως, εκείνη την ημέρα η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τον τραυματισμό ΚΑΝΕΝΟΣ αστυνομικού, αλλά τι σημασία έχει αυτό, εφόσον οι αμερικανοκομμουνιστές αφέντες αυτού του τόπου («με εντολή Σαμαρά», ασφαλώς…) βεβαιώνουν ότι έγινε;

ΕL PAIS: ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ





Εκτενής παρουσίαση ενός βιβλίου που γράφτηκε για την Ελλάδα της κρίσης, δημοσιεύει η γνωστή συστημική ισπανική εφημερίδα «El Pais».

Το βιβλίο έχει τίτλο: «Οι τέσσερις σταθμοί της Αθήνας, Χρονικά από μία χώρα που πνίγηκε από τα προγράμματα διάσωσής της» («Las cuatro estaciones de Atenas, Crónicas desde un país ahogado por su rescate») και περιλαμβάνει ρεπορτάζ της δημοσιογράφου και ανταποκρίτριας της ισπανικής εφημερίδας, Μαριάντζελα Παόνε, που άρχισε να επισκέπτεται την Ελλάδα το 2012, προκειμένου να δει με τα μάτια της την όλη κατάσταση.

Και βέβαια δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη «η άνοδος του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής» (ένας από τους τέσσερις «σταθμούς» της Αθήνας), την οποία η εφημερίδα χαρακτηρίζει ως«ανατριχιαστική και καλά τεκμηριωμένη».

Οι πρωτοστάτες της σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής καταλύουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής Μιχάλης Αρβανίτης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για την Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική Πολεοδομία, την βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών και τις ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας.
Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι η συγκυβέρνηση αποτελείται από εντολοδόχους διατεταγμένους από συγκεκριμένες οικονομικές δυνάμεις για να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα καταστροφικό για την Πατρίδα. Έχουν περιφρονήσει, καταστρατηγήσει και παραβιάσει βάναυσα τις διατάξεις του Συντάγματος. Το πρόγραμμα της δημοσιονομικής ανασυγκρότησης έχει αποτύχει. Το χρέος ανεβαίνει με ταχύτητα και η συγκυβέρνηση ζητά συνεχώς γονυπετής ένα καινούργιο δάνειο, ενώ δεν έχει ποτέ λογιστικός έλεγχος του χρέους.
Η κυβέρνηση Καρμανλή άφησε ελεύθερους και ασύδοτους τους εργολάβους να φτιάξουν μια ζούγκλα του μπετόν στις μεγάλες μας πόλεις με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτούν τα χωριά και να ερημώσουν.

Το πολιτικό τέλος Σαμαρά - Βενιζέλου και το σχέδιο απόδρασής τους!

Το πολιτικό τέλος Σαμαρά - Βενιζέλου και το σχέδιο απόδρασής τους
Ο κατοχικός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού η εξουσία του αναμένεται συντόμως να λάβει οριστικό και αμετάκλητο τέλος. Δεν έχουν τέλος τα εσωκομματικά προβλήματα που μοιραία θα οδηγήσουν στην κατάρρευση. Ας δούμε, όμως, τα γεγονότα και τις δυσκολίες που θα οδηγήσουν τον Σαμαρά στο πολιτικό του τέλος.
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο Σαμαράς είναι βέβαιο ότι θα εξαναγκαστεί συντόμως σε εκλογές, εφόσον δεν πρόκειται να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για να καταφέρει να εκλέξει τον διάδοχο του Παπούλια. Η σκέψη ήταν του Χρύσανθου Λαζαρίδη: οδηγούμαστε τώρα σε εκλογές και αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει για τους 180. Αν δεν τους βρει, τότε οδηγούμαστε και πάλι σε εκλογές. Ο Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει αυτό το σενάριο, ψάχνοντας εναγωνίως για τους 180.

ΠΕΡΙ ΧΑΦΙΕΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ!




Πληροφοριοδότης, χαφιές ή ρουφιάνος καλείται οιοσδήποτε παράσχει ή υπόσχεται να μεταφέρει πληροφορίες σε κάποιον άλλον, τις περισσότερες φορές αποσκοπώντας σε κάποιο αντάλλαγμα ή κάνοντάς το εθελούσια για προσωπική ευχαρίστηση, ώστε να αισθανθεί σημαντικός. Μία ακόμα πιο ακριβής απόδοση του όρου είναι αυτός που θέτει σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα-πληροφορίες, αποκαλύπτοντάς τα σε κάποιον άλλον. Ο πληροφοριοδότης, εν αντιθέσει με τον εκβιαστή που αποσκοπεί σε χρηματικά ποσά ή άλλες προσφορές, είναι τρόπον τινά ένας μισθοφόρος που πωλεί τις πληροφορίες του ή τις υπηρεσίες του. Ο ψυχολόγος Wilhelm Reich εξίσωσε από ψυχολογικής απόψεως τον πληροφοριοδότη με τον δολοφόνο εξαιτίας ότι αποκτούν το οτιδήποτε παρασιτικά απ' τα θύματά τους, τα οποία είναι όμηροί τους υπό το βάρος μίας καταστροφής.

Αυστηρό μήνυμα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ προς Αλβανούς: “Καθίστε καλά”!

kostarakos

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Αλβανική πλευρά θεωρείται η σημερινή αιφνιδιαστική ενεργοποίηση με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, στο πλαίσιο της ασκήσεως «Πυρπολητής 5/14», του τμήματος της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως του Βορείου Τομέως, με αντικειμενικό σκοπό στην ακριτική Σαγιάδα της Θεσπρωτίας.
Για το σκοπό αυτό, και μία μόνο ημέρα μετά την επίσης αιφνιδιαστική χθεσινή ενεργοποίηση του συστήματος της Ελληνικής Αεραμύνης, σήμερα δόθηκε αιφνιδιαστικά η εντολή από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε τμήμα της Β’ Μοίρας Καταδρομών να επιβιβαστεί σε ελικόπτερα UH-1H του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και με τη συνοδεία ζεύγους επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A+ Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, να σπεύσουν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν «επεισόδιο».

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Μάρτυρας κατά της Χ.Α. & στέλεχος του ΚΚΕ επιτίθενται σε άνδρα των ΜΑΤ – O εικονιζόμενος γνωρίζει τον Ρουπακιά που σκότωσε τον Φύσσα και ήταν “στέλεχος του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ;”

poulikogiannis-kke

Στις 6 Μαρτίου το στέλεχος του ΚΚΕ, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Χρυσής Αυγής φέρεται να γρονθόκοπησε άνδρα των ΜΑΤ.Δεν ασκήθηκε καμία δίωξη, την ίδια στιγμή που ο εν λόγω παραμένεις μάρτυρας κατηγορίας κατά της Χρυσής Αυγής.
Στα επεισόδια που συνέβησαν στην οδό Σταδίου ανάμεσα στην αστυνομία και το ΠΑΜΕ έλαμψε, για μια ακόμη φορά, “το άστρο” του γνωστού μέλους του ΚΚΕ Σωτήρη Πουλικόγιαννη, ο οποίος όπως φαίνεται και στις εικόνες είναι «ορεξάτος» για καυγά.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Γ.ΚΟΛΙΟΚΩΣΤΑΣ. Είχε ανοίξει το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ. “Κoυράστηκα, πάω στο χωριό μου”, είπε ο Εισαγγελέας και τα βρόντηξε

koliokostas-anteisaggeleas

Για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας.Ο κ. Κολιοκώστας θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα στις 30 Ιουνίου 2015, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.
Ένας άξιος λειτουργός που ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του. Ένας ακέραιος άνθρωπος που δεν έκανε “εκπτώσεις” στην προσφορά προς την πατρίδα.
Αυτός είναι ο Γιώργος Κολιοκώστας, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που αντέδρασε άμεσα στις αποκαλύψεις που είδαν το φως και σχετίζονται με την διαχείριση του μεγάλου σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο Γιώργος Κολιοκώστας, έχει διατελέσει προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών και προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών.

“EΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ” – ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΑΤΟ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΠΛΕΕΙ Η ΦΡΕΓΑΤΑ “ΣΑΛΑΜΙΣ” ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ 88 ΕΛΛΗΝΕΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

IMG_1505Medium (1)

Εκτός κάθε ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στη Λιβύη, καθώς η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χάος εξ αιτίας των συγκρούσεωνμεταξύ της πολιτοφυλακής και των ενόπλων ανταρτών.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 100 άτομα έχουν αναφερθεί ως νεκροί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 400. Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία και Γερμανία ήδη έχουν ζητήσει από τους πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ και η Ελληνική Πρεσβεία πρόκειται να εκκενωθεί.
libya-is-at-its-most-chaotic-point-since-qaddafis-ouster
Ήδη η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «ΣΑΛΑΜΙΣ» στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων έχει αποπλεύσει από τον Ναύσταθμο και αναμένεται αύριο το πρωί να φθάσει στη

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ – ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ “ΚΑΙΕΙ” ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ



Ξεκατίνιασμα μέσα από το βιβλίο της Μαργαρίτας Παπανδρέου. «Το Διαζύγιο» – όπως θα είναι και ο τίτλος του – αφορά άγνωστες πτυχές του διαζυγίου της με τον Α. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βιβλίο, το οποίο στηρίζεται στο ημερολόγιό της, αναφέρεται στην σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου και με την Δήμητρα Λιάνη, αλλά και στις αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το περιστατικό.

Η 92χρονη σήμερα κ. Παπανδρέου αναφέρεται ονομαστικά στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στο πώς σχολίασαν το γεγονός.

Άραγε θα λέει στο βιβλίο και για τα λεφτά που πήρε η Μαργαρίτα μέσω της ΜΚΟ ΚΕΔΕ;

ΙΔΟΥ ΤΑ “ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ”



ΙΔΟΥ ΟΙ «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ» ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΕ ΟΜΟΕΘΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Και εν μέσω θέρους, συνεχίζονται κανονικότατα οι «ρατσιστικές» επιθέσεις καθ’ απάσαν την Επικράτεια. Έτσι, στο χωριό Στεφάνη της Πρέβεζας, ένας «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» από το Πακιστάν, με χρήση μαχαιριού και σωματικής βίας, αφαίρεσε από 22χρονο ομοεθνή του τα χρήματα που είχε. Το περιστατικό έγινε μέσα στο σπίτι του 22χρονου Πακιστανού, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Λούρου.

Ο δράστης εξαφανίστηκε και αναζητείται από την αστυνομία.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ “ΝΕΑ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”!



Γράφει η Αναστασία Κόνη.

Στη χώρα μας το δικαίωμα ελέγχου της εξουσίας από την αντιπολίτευση απωλέσθη με τις παράνομες και δη αντισυνταγματικές διώξεις και φυλακίσεις στελεχών του Εθνικιστικού Κόμματος, τρίτου σε εκλογική δύναμη, σύμφωνα με τη βούληση του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης μάλιστα (βλ. ΣΥΡΙΖΑ, δηλώσεις Σταθάκη κ.ά.) το δικαίωμα ελέγχου, παραχωρήθηκε, αφού η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση προτίμησε να κατεβάσει τη μάσκα του αντιμνημονιακού κόμματος, βλέποντας ότι παρ’ όλες τις θετικές γι’ αυτή συγκυρίες, δε μπόρεσε να πλησιάσει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, τέτοιο ώστε να της δώσει τον αέρα ως δύναμη ανατροπής.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ





Γράφει ο Σπυρίδων Καραχάλιος.

Μάς φέρνουν στα αιματοβαμμένα από τίμιο αίμα ελληνικό εδάφη μας τούς πολιτικούς στρατούς περασμένων κατοχών. Κατοχών που αποδεδειγμένα πλέον δεν έφυγαν στην πραγματικότητα ποτέ από το κεφάλι μας, αφού οι πολιτικές κεφαλές τού τόπου δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρούνται ελληνικές. Και οι εισβολείς έρχονται είτε ως λαθρομετανάστες είτε ως γειτονικοί στρατολόγοι επίπλαστου τουρκισμού.

Ύβρις μέγιστη διαπράττεται σε βάρος τής ιστορίας μα και τού ζώντος μέλλοντος τού Ελληνισμού. Ύβρις όταν ανήμερα τής θλιβερής επετείου προδοσίας και εισβολής σε βάρος τής Κύπρου μας, 20 τού Ιουλίου 1974, κατέφτασε το μογγολοτουρκικό καραβάνι τής αφθονίας στην Ελεύθερη Θράκη Μας. Ήρθε για να αλώσει συνειδήσεις και να προκαλέσει με τις εξαγγελίες μιας τάχα τουρκικής μειονότητας. Με οθωμανικά λάβαρα, στα χώρια Ξάνθης και Ροδόπης. Με τούς αλαλαγμούς των ψευτοϊμάμηδων και τα μπλουζάκια με τα εμβλήματα τής οθωμανικής αυτοκρατορίας, τού σουλτάνου και την ψευτοσημαία τής δήθεν «τουρκικής δημοκρατίας τής Δ. Θράκης».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η κατάθεση - πρόκληση Ψαρρά κατά της Δικαιοσύνης - Δήλωση Νίκου Αντωνιάδη

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η κατάθεση - πρόκληση Ψαρρά κατά της Δικαιοσύνης - Δήλωση Νίκου Αντωνιάδη
Ο συνήγορος του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, κ. Νίκος Αντωνιάδης εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με την πρόκληση από τον Δημήτρη Ψαρρά να μην καταθέσει στην Δικαιοσύνη το κίβδηλο καταστατικό της Χρυσής Αυγής.
Ενεργώντας κατ’ εντολήν του Γενικού Γραμματέα του κόμματος «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, δημοσιοποιώ την από 24.7.2014 ένορκη βεβαίωση του δημοσιογράφου κ. Δημητρίου Ψαρρά ενώπιον της Ειδικής – Ανακρίτριας κας Ιωάννας Κλάπα - Δημητροπούλου.
Ο εντολέας μου είχε καταθέσει την 22.7.2014 έγγραφο αίτημα στην κα Κλάπα να κληθεί ο εν λόγω δημοσιογράφος να καταθέσει το πρωτότυπο του ψευδεπίγραφου «καταστατικού» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που προσκόμισε σε αντίγραφο στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη (το οποίο έως και σήμερα αντιμετωπίζεται από την Ανάκριση ως δήθεν το επίσημο καταστατικό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, παρά το γεγονός ότι το σύνολο των βουλευτών της το καταγγέλλουν ως ανυπόστατο και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Άρειος Πάγος, ακόμη και με την πρόσφατη υπ’ αριθμ. 65/2014 απόφασή του, ρητά το απορρίπτει και δέχεται ως μόνο νόμιμο, γνήσιο και επίσημο αυτό που έχει κατατεθεί από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ).

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Βενιζέλο και την μεγαλομανία του

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Βενιζέλο και την μεγαλομανία του
Η μεγαλομανία και ο πολιτικός ναρκισσισμός του «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου εκδηλώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε διάφορους τομείς. Ο πολιτικάντης αυτός, με ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια ευθύνης για την σημερινή άθλια και τραγική κατάσταση της Χώρας, θέλοντας να δείχνει ότι η συμμετοχή του είναι απαραίτητη παντού, διεύρυνε τώρα το ενδιαφέρον του και προς το Ευρωκοινοβούλιο.
Όπως διαβάζουμε στον Τύπο, ο Βενιζέλος «έστειλε χθες επιστολή προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές –πλην όσων προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή- για να τους ενημερώσει ότι δύναται να υποστηρίζει το έργο τους, μέσω συνεχούς ενημέρωσης, γραπτής ή προφορικής, για εθνικά θέματα ή θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, τα οποία συζητούνται στις επιτροπές και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Μνήμη Ίωνος Δραγούμη: 31 Ιουλίου 1920 - 31 Ιουλίου 2014

Μνήμη Ίωνος Δραγούμη: 31 Ιουλίου 1920 - 31 Ιουλίου 2014
Στις 31 Ιουλίου του 1920 δολοφονήθηκε στο κέντρο των Αθηνών ένας ξεχωριστός Έλληνας, ίσως ο πιο σημαντικός οραματιστής και μαχητής της Ελληνικής Ιδέας στον αιώνα μας. Στις 31 Ιουλίου του 1920 δολοφονήθηκε ο θρυλικός Ίδας του Μακεδονικού Αγώνος, ο Ίων Δραγούμης.
Βαθύτατα επηρεασμένος από τον Νίτσε και τον Auguste-Maurice Barrès, ο Ίων Δραγούμης, υπήρξε ο πραγματικός πατέρας του Ελληνικού Εθνικισμού, όντας βασικός καταλύτης στην διαμόρφωση της Ελληνικής Ιδεολογίας, κορυφογραμμές της οποίας υπήρξαν ο Περικλής Γιαννόπουλος, ο Παλαμάς, ο Σικελιανός και πολλοί άλλοι.
Καθόλου τυχαίο ότι ο Σικελιανός «ομολόγησε» την «ανθρώπινη του πίστη» ως εθνικιστής στον πατέρα του Ελληνικού Εθνικισμού, Ίωνα Δραγούμη, γράφοντάς του:

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η πρώτη Προδοτική συμφωνία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ για το Μακεδονικό!

Ένα από τα πλέον σκοτεινά σημεία της πολιτικής του ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΕΛΑΣ το1941-44 ήταν οι θέσεις του για το μακεδονικό ζήτημα. Πολλοί θα ΄χουν ακούσει ή θα χουν διαβάσει για το λεγόμενο σύμφωνο του Πετριτσίου που θεωρείται ότι υπεγράφη ανάμεσα σε Έλληνες και Βούλγαρους κομμουνιστές και έθιγε την ακεραιότητα της ελληνικής Μακεδονίας. Οι αριστεροί το θεωρούν πλαστό, ενώ την ίδια άποψη φαίνεται ότι είχαν και οι Άγγλοι. Στην παρούσα ανάρτηση δεν θα γίνει αναφορά στο Πετρίτσι, αλλά σε γεγονότα σχετικά με το θέμα έτσι όπως τα παρουσιάζει η αριστερή ιστοριογραφία.


Ας πάρουμε τα πράγματα απ΄την αρχή.
Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του ΚΚΕ κατά την Κατοχή ήταν η αποκατάσταση της επαφής του με τα κομμουνιστικά κόμματα των γειτονικών βαλκανικών χωρών. Έτσι το φθινόπωρο του 1942 ο γ.γ του ΚΚΕ Γιώργος Σιάντος ανέθεσε στον Τηλέμαχο Βερβέρη την αποστολή να έρθει σε επαφή με τα Κ.Κ της Γιουγκοσλαβίας και της Βουλγαρίας. Ο Σιάντος του έδωσε γραπτή εντολή και σχετική εξουσιοδότηση. Τελικά μετά από δυσκολίες, ο Βερβέρης την άνοιξη του 1943 καταφέρνει να έρθει σε επαφή με τον Τζώτζο, εκπρόσωπο των Αλβανών κομμουνιστών ανταρτών και τον Τέμπο, εκπρόσωπο του στρατηγείου του Τίτο.[1]
Οι επαφές του Βερβέρη με Αλβανούς και Γιουγκοσλάβους

Τα γραμματόσημα σε βουλγαρικά λέβα που εξέδωσε ο ΕΛΑΣ στον Έβρο

Άλλη μία ενδιαφέρουσα αποκάλυψη απ'τον χρήστη "Δαίδαλο".
Ανακάλυψε και ανέβασε στο διαδίκτυο γραμματόσημα που είχε εκδόσει το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ του Έβρου σε βουλγάρικο νόμισμα!


Ιδού:





Να υπενθυμίσουμε ότι εδώ είχαμε δει ότι στο 81ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ που δρούσε στον Έβρο υπήρχε ένα ολόκληρο βουλγαρικό τμήμα με την επωνυμία "Βασίλ Λέφσκι"...

Ε μετά, ας μην διαμαρτύρονται αν τους λένε εαμοβούλγαρους....