Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

10 «μυστικά» για να αποφύγετε τις ουρές στα αξιοθέατα

10 «μυστικά» για να αποφύγετε τις ουρές στα αξιοθέατα

Πώς όμως θα απολαύσει την εμπειρία αν προηγουμένως πρέπει να σταθεί σε ουρά μεγαλύτερη κι από δημόσιας υπηρεσίας προηγουμένως; Και πώς θα θαυμάσει το μοναδικό έργο τέχνης όταν μπροστά του στέκονται ορδές τουριστών που είχαν ακριβώς την ίδια ιδέα;
Κι όμως υπάρχουν τρόποι για να ευχαριστηθείτε τα αξιοθέατα χωρίς τα ενοχλητικά πλήθη να σας εμποδίζουν, αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω δέκα απλές συμβουλές.
  1. Γυρίστε τις γειτονιές πολύ πρωί
Είναι μια από τις καλύτερες ώρες για να δείτε πραγματικά έναν τόπο. Από τις 6 το πρωί και έως τις 9 ο ρυθμός της ζωής είναι ο «κανονικός», ο καθημερινός, οι ντόπιοι κάνουν τις δουλειές τους ανεπηρέαστοι από επισκέπτες και το φως είναι το ιδανικότερο για να απολαύσετε τον τόπο που επισκέπτεστε όπως πραγματικά είναι.
  1. Επισκεφθείτε μεγάλα μουσεία τα βράδια...
Όσο πιο αργά, τόσο το καλύτερο… Ειδικά αν πρόκειται να επισκεφθείτε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, που όλα διοργανώνουν «νύχτες στο μουσείο», είναι παραπάνω από βέβαιο πως θα εξασφαλίσετε όλη την ηρεμία που χρειάζεται για να θαυμάσετε από κοντά τα φημισμένα έργα τέχνης που φιλοξενούν.
  1. Δείτε τα δημοφιλέστερα μέρη ή πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ
Ναι, η Ακρόπολη πριν καταφτάσουν τα δεκάδες πούλμαν με τουρίστες είναι ήρεμη και ήσυχη για να την απολαύσετε και να την φωτογραφίσετε χωρίς ορδές τουριστών που οσονούπω καταφθάνουν… Το ίδιο ισχύει για τα δημοφιλή αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα μέρη του κόσμου. Αν δεν είστε πρωινοί τύποι, τότε επιλέξτε το κλείσιμο – λίγο πριν το κλείσιμο για την ακρίβεια, καθώς μια ώρα περίπου, συνήθως αρκεί.
  1. Βρείτε την πλαϊνή είσοδο
Μπορεί έτσι να μην δείτε «με τη σειρά», όπως το έχουν σχεδιάσει, ένα μουσείο ή ένα αξιοθέατο, όμως τις περισσότερες φορές η πλαϊνή είσοδος υπάρχει και σχεδόν πάντα είναι άδεια!
  1. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες
Όλοι θέλουν να ανέβουν με το ασανσέρ, όμως αν η φυσική σας κατάσταση το επιτρέπει, ανεβείτε από τις σκάλες και προσπεράστε όσους περιμένουν.
  1. «Προ – κλείστε» την ώρα εισόδου
Μπορεί να είστε τύποι της τελευταίας στιγμής και να μην σας αρέσει να προγραμματίζετε τα πάντα ακόμα και στις διακοπές, όμως σε αυτή την περίπτωση αξίζει να κάνετε μια υποχώρηση. Είναι πολλά τα μουσεία και τα μνημεία που δίνουν την δυνατότητα αυτή στους επισκέπτες τους. Αν επιλέξετε να κλείσετε εισιτήρια νωρίτερα, τότε μπορείτε και να επιλέξετε την ώρα που θέλετε να δείτε το αξιοθέατο της αρεσκείας σας.
  1. Αναζητήστε το «πάσο» που παρακάμπτει τις ουρές
Πολλές πόλεις προσφέρουν στους επισκέπτες τους την δυνατότητα να προαγοράσουν ένα «πάσο» που δίνει τη δυνατότητα εισόδου σε πολλά, αν όχι όλα, τα αξιοθέατα. Οι κάτοχοι των καρτών αυτών ΠΟΤΕ δεν περιμένουν στην τεράστια ουρά που σχηματίζεται απέξω…
  1. Αγοράστε «συνδυαστικά» εισιτήρια
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πάσο, που συνήθως είναι αρκετά τσιμπημένο, προτιμήστε τα «συνδυαστικά» εισιτήρια, δηλαδή εκείνα που ισχύουν για δύο ή τρία αξιοθέατα και τα οποία επίσης σας επιτρέπουν να παρακάμπτετε τις ουρές. Εξυπακούεται πως θα αγοράσετε το εισιτήριο αυτό από το λιγότερο δημοφιλές μουσείο, μνημείο ή αξιοθέατο της προσφοράς, που βεβαίως θα έχει τον λιγότερο κόσμο!
  1. Κλείστε ένα «τουρ που παρακάμπτει την ουρά»
Φροντίστε όμως να είναι επίσημο, και μην παρασυρθείτε την τελευταία στιγμή από επιτήδειους που βασικά θέλουν να σας κλέψουν.
  1. Δείτε τα αξιοθέατα με τη βοήθεια ξεναγού
Μπορεί το κόστος να είναι κάπως μεγαλύτερο όμως ένας ξεναγός δεν ξέρει μόνο την ιστορία των μνημείων και τα μυστικά τους, αλλά και πώς να παρακάμπτει τις τεράστιες ουρές και την έξτρα ταλαιπωρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :