Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Το απύθμενο θράσος του ΚΚ€: Μιλάνε για τις off shore, αλλά δεν λένε που πήγαν τα λεφτά από την πώληση του 902! (ΒΙΝΤΕΟ)

kke__article__article
Σχόλιο για το άρθρο του πολυνομοσχεδίου σχετικά με τις offshore εταιρείες, έκαναν και οι σπαγκοραμμένοι του Περισσού:
«Το ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή είχε καταδικάσει και καταψηφίσει στη Βουλή τη συγκεκριμένη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που όχι μόνο επιτρέπει τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης σε offshore εταιρείες, αλλά ανοίγει και το δρόμο για αποποινικοποίηση πιθανών παλιών υποθέσεων. Ένα ακόμη στοιχείο της ταξικής πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκτός αν θεωρεί ότι στις offshore εταιρείες βρίσκονται οι αποταμιεύσεις των φτωχών λαϊκών στρωμάτων!».
Πρόκειται βεβαίως για μια άκρως υποκριτική και θρασύτατη ανακοίνωση, μιας και το… τιμημένο έχει… προνομιακή σχέση με τις εν λόγω εταιρείες! Άλλωστε, σε μια τέτοια εταιρεία (αγνώστου ιδιοκτήτη!) πούλησε και τον τηλεοπτικό σταθμό 902 – όπως αποκάλυψε προσφάτως στη βουλή ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, παίρνοντας την «απάντηση»: «κι εσείς είστε οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα»!

ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΣ! ΔΕΙΤΕ το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τρίποντο! (ΒΙΝΤΕΟ)

spanoulis
Έπος Σπανούλη! Νέα βόμβα γκρέμισε το ΟΑΚΑ!
Με ΤΡΕΛΟ τρίποντο του Σπανούλη στην λήξη της δεύτερης παράτασης, ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό 81-82 και σήκωσε το πρωτάθλημα.
Ιδού το βίντεο με το εκπληκτικό buzzer beater του αρχηγού που έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό!

TEΡΑΣΤΙΑ κίνηση του Σπανούλη στον Διαμαντίδη μέσα στα αποδυτήρια! ΔΕΙΤΕ τι έκανε…

sss
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αφού πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου, πήγε και αποχαιρέτισε κατ’ ιδίαν τον φίλο του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος σταμάτησε το μπάσκετ!
Ήταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική έγιναν αντίπαλοι με την μετακόμιση του Σπανούλη στον αιώνιο αντίπαλο.
Όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να σπείρουν ζιζάνια, ο σεβασμός που έτρεφε ο ένας για τον άλλο ποτέ δεν αλλοιώθηκε κάτι που φάνηκε σήμερα μετά το τέλος του συγκλονιστικού 4ου τελικού.
Ο Βασίλης Σπανούλης αφού έβαλε φαρδιά, πλατιά την υπογραφή του στη νίκη θρίλερ του Ολυμπιακού, πανηγύρισε με την ψυχή του στα αποδυτήρια της ομάδας του και αμέσως μετά πήγε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, προκειμένου να αγκαλιάσει και να αποχαιρετήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που αποφάσισε να σταματήσει από την ενεργό δράση.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΨΩΝΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΕΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

poutin-vyzantino-mouseio3
 http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2016/05/poutin12-600x540.jpg
poutin12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ
Μέσα στη νύχτα κατέληξε να κάνει την επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείου ο Βλαντιμίρ Πούτιν.  
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τα εκθέματα, αλλά και τις πληροφορίες που του παρείχε η διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αικατερίνη Δελλαπόρτα.
Προγραμματισμένο ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν να περιηγηθεί στους χώρους μόνον των μόνιμων εκθέσεων του μουσείου, ενώ κατά την περιήγησή του είχε συνέχεια δίπλα του τον Αλέξη Τσίπρα και την Αικατερίνη Δελλαπόρτα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος πάντως δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τα εκθέματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και ειδικότερα για την εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας.
Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την «μεγάλη χαρά και τιμή» του να παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης «ενός μοναδικού αριστουργήματος» της εικόνας Ανάληψη του «μεγάλου εικονογράφου Αντρέι Ρουμπλιώφ, ο οποίος άντλησε την έμπνευση για τα έργα του μεταξύ άλλων και από την θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά του Βυζαντίου, σημειώνοντας ότι όχι μόνο πήρε την τεχνογνωσία και τους τρόπους δημιουργίας αλλά προσέθεσε σε αυτό το λεγόμενο ρωσικό στυλ.

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ…

karkinos
Μία μεγάλη έρευνα επιστημόνων της αμερικανικής κυβέρνησης, που έγινε σε αρουραίους και ποντίκια, παρέχει βάσιμες ενδείξεις -με βάση προκαταρκτικά στοιχεία- ότι η μακροχρόνια έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα και τις άλλες ασύρματες συσκευές, αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο και στην καρδιά.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη έρευνα μέχρι σήμερα πάνω στην επίδραση της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF) σε πειραματόζωα και ξεσήκωσε σάλο στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», το «Science» και το «Scientific American», αμέσως μετά την έρευνα ξεσηκώθηκαν επιστημονικές αντιδράσεις κατά της μελέτης, με διάφορες αιτιάσεις, όπως ότι οι ερευνητές βιάστηκαν να δώσουν προκαταρκτικά στοιχεία στη δημοσιότητα, χωρίς καν η μελέτη τους να έχει δημοσιευθεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό και να έχει έτσι περάσει τη «βάσανο» της αξιολόγησης από άλλους επιστήμονες.

NEO ΣΟΚ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ! ΧΑΝΕΤΑΙ Ο 13ΟΣ ΚΑΙ 14ΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΗ! ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ…

tsakalotosag1
Δεν έχουν τέλος τα μέτρα και οι ανατροπές. Εκτός από τα μέτρα για την επόμενη δόση, το συμπληρωματικό μνημόνιο θα περιλαμβάνει και ένα «πινακάκι» με τα επόμενα προαπαιτούμενα που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση στη δεύτερη αξιολόγηση. Δίνεται μάχη από το οικονομικό επιτελείο για να σωθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.
Έτσι, όπως κλείνει κακήν κακώς η πρώτη αξιολόγηση, ανοίγει ταυτόχρονα και η δεύτερη για τα λεφτά που θα έρθουν τον Νοέμβριο. Πρώτα-πρώτα στην ατζέντα φιγουράρουν τα Εργασιακά, που, όπως αποκάλυψε Κυριακάτικη εφημερίδα θα περιλαμβάνουν τις νέες αξιώσεις των δανειστών για:

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ: «ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ»! ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!

farmakonisi-symbouloi-351x330
Θέμα ελληνικής σημαίας στο Φαρμακονήσι τέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κωνσταντινούπολη!
Σύμφωνα με το Militaire.gr  που επικαλείται πηγές, επιμένουν ότι το θέμα τέθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν,κάτι που ακούγεται αδιανόητο και για την ουσία του…αιτήματος,αλλά για το γεγονός ότι σε μια τόσο υψηλού επιπέδου επαφή οι Τούρκο θέτουν τέτοια ζητήματα.Ένα είναι βέβαιο ότι από την Κωνσταντινούπολη που βρισκόταν ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Β.Αποστολάκη για να ζητήσει ενημέρωση για τη σημαία!
Περί τίνος πρόκειται; Στις 23 Μαίου  ιδιώτες με επικεφαλής έναν δημοτικό σύμβουλο της Λέρου,πήγαν στο Φαρμακονήσι και ύψωσαν σημαία μεγέθους 15 τετραγωνικών μέτρων.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ήρθαν οι παπάδες να συνεργήσουν για άλλη μια φορά στην άλωση της πατρίδας


 
    Αφού απέτυχαν οι πολιτικοί, αφού απέτυχε η συνεχής προπαγάνδα για τους "καημένους" ξένους "που υποφέρουν" κ.λπ., και επειδή οι Έλληνες φαίνονται, έστω και καθυστερημένα, να ξυπνάνε και να ετοιμάζονται να αντισταθούν στην εισβολή των αλλοφύλων, επιστρατεύτηκαν για άλλη μία φορά οι παπάδες, ανασύροντας από τη φυλετική μνήμη εικόνες από τον καιρό πριν από την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Και ήρθαν και οι τρεις, και (δεν) είναι ν' απορείς πόσο γρήγορα και εύκολα ξεπέρασαν τις διαφορές τους. Αυτές τις διαφορές που τους βοηθάνε να χωρίζουν τους λαούς της Ευρώπης από τ' αδέλφια τους, που τους βοηθάνε να εξυπηρετούν τα υλιστικά τους συμφέροντα και να μαντρώνουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις.
 
    Ήρθαν με το ψέμμα και την υποκρισία τους, με τα άσχημα πρόσωπά τους και την αποκρουστική τους εμφάνιση.
Ο Βαρθολομαίος, που δεν καταφέρνει να κρύψει κάτω από τα ράσα την τουρκική στολή του, ούτε την τουρκική κτηνωδία και βαρβαρότητα  κάτω από το μειλίχιο ύφος.
 
 
Ο αριστερός Ιερώνυμος, με το αλλόκοτο πρόσωπο, πρόσωπο αμαρτωλού, πρόσωπο στιγματισμένο από τα πάθη,  τις ενοχές και από τα αμαρτήματα του ευρύτερου εκκλησιαστικού περιβάλλοντός του, που έχει ανεχτεί και έχει αποσιωπήσει.

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο τίτλος αυτού του άρθρου θα μπορούσε να είναι διαφορετικός, για παράδειγμα: «Γιατί η δημοκρατία δεν φοβάται τον γραπτό λόγο;» Μπαίνω αμέσως στο θέμα: στοχαστές, φιλόσοφοι, διανοούμενοι, μελετητές, επιστήμονες, μπορεί να ξενυχτάνε γράφοντας τις σκέψεις τους για τα προβλήματα της κοινωνίας, για την αναποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος, για τα σφάλματα των επιλογών μας και άλλα πολλά ωραία και ψυχωφελή. Ποιοί τους διαβάζουν, και από αυτούς που τους διαβάζουν, πόσοι τους κατανοούν πραγματικά; μία ελάχιστη μειοψηφία. Έτσι λοιπόν, αφού αραδιαστούν πάνω στο χαρτί χιλιάδες λέξεις, αφού εκφραστούν εκατοντάδες αναλύσεις και διαπιστώσεις, έρχονται οι εκλογές! Αυτό ήταν! Όλα όσα γράφτηκαν, όλα όσα τυπώθηκαν και εκδόθηκαν, ποδοπατούνται και αφανίζονται από τα ΠΛΗΘΗ που καταφθάνουν με αυτοκίνητα, μηχανάκια ή λεωφορεία στα εκλογικά τμήματα. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο, εάν αναλογιστούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της διαδικασίας, σε σχέση με την κριτική ικανότητα και την λεπτή διάκριση την οποία απαιτεί μία εκλογή αρχόντων.




Όποιος έχει την εμπειρία να περιμένει στην ουρά ενός εκλογικού τμήματος, και έχει γυρίσει προς τα πίσω το κεφάλι του για να έχει μία θέαση της πολυποίκιλης ουράς, κατανοεί τι θέλω να πω: μία μάζα αποτελούμενη από ότι μπορεί και δεν μπορεί να οραματιστεί η φαντασία μας: πλούσιοι, φτωχοί, επαγγελματίες ή άνεργοι, μορφωμένοι ή αμόρφωτοι, ψυχοπαθείς ή ημίτρελοι, έξυπνοι , ειλικρινείς, πονηροί, βλάκες, αθώοι, ο καθένας με την δική του έμμονη ιδέα: άλλος τους φόρους που πληρώνει για το μαγαζί του, άλλος την πισίνα που η πολεοδομία δεν του επιτρέπει να φτιάξει, άλλος τα ενοίκια που δεν μπορεί να εισπράξει, άλλος τα τσιγάρα που ακρίβυναν, άλλος την γκόμενα που τον απάτησε, άλλος τα διόδια που πληρώνει, άλλος τον γείτονα που τον εκνευρίζει, άλλος τα βόδια του που αρρώστησαν. Χαρακτηριστική και η δήλωση πολλών ψηφοφόρων: «θα αποφασίσω την τελευταία στιγμή!»


Και το βράδυ, μετά το κλείσιμο των καλπών, εμπρός από την τηλεόραση ακούς τις ειδήσεις: τελικά αποτελέσματα! ΝΔ έλαβε, ΠΑΣΟΚ έλαβε, ΣΥΡΙΖΑ έλαβε, ΚΚΕ έλαβε. Και εσύ διανοούμενε, στοχαστή, φιλόσοφε, για 4 χρόνια έγραφες, έγραφες, έγραφες… Και ήσουν τόσο προσαρμοσμένος στο ''εδραιωμένο'', που ίσως σε πολλά από τα γραπτά σου να υποστήριζες το δημοκρατικό πολίτευμα, ''αφού δεν υπάρχει άλλο καλύτερο''…

ΜΝΗΜΗ ΑΛΩΣΕΩΣ – ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ! BINTEO

Στην κατάμεστη πλατεία Μητροπόλεως μπροστά από το άγαλμα του Μαρμαρωμένου Βασιλιάσυγκεντρώθηκαν χιλιάδες Έλληνες Εθνικιστές για να αποτίσουν φόρο Τιμής και να δώσουν όρκο ότι θα συνεχίσουν τον Αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προς Τιμήν του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των τελευταίων υπερασπιστών της Βασιλεύουσας.


Inferno NS: Κομμουνιστοσυμμορίτες ήσαστε σταθεροί στο μηδέν κόμμα κάτι...Τυχαίο;







Οι σελίδες προέρχονται από το βιβλίο του Νικολάου Χ. Δημοπούλου 'Ο Συμμοριτοπόλεμος εις την Ναυπακτίαν' (1959). Γνωστός ο βίος και η απολιτεία των κομμουνιστοσυμμοριτών...Τώρα θα τους μάθουμε; Αλλά τα κονσερβοκούτια άλλαξαν χέρια και τώρα έρχεται η ώρα της κάθαρσης...Κομμούνια υπανθρωποσκούπιδα...

Για όσους ενδιαφέρονται το βιβλίο υπάρχει σε μορφή pdf στον εξής σύνδεσμο:

http://www.scribd.com/doc/59305831/Ο-ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΙΣ-ΤΗΝ-ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΝ#scribd

ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ. ΤΙ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙΑ; ΡΟΥΧΑ; ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ; Ή ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ;

BALITSES1
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν μετά την επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατευθύνθηκε με τα πόδια προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
balitsew2
Όπως ήταν φυσικό συνοδευόταν από πάνοπλους άνδρες της ασφάλειας οι οποίοι όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μετέφεραν μαζί τους βαλιτσάκια. Πάντως μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το περιέχομενο των αποσκευών καθώς είτε θα πρόκειται για προσωπικά αντικείμενα του κ. Πούτιν είτε για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

ΜΕΓΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΗΓΕΤΗΣ!!! ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ! ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

poutin4

Πούτιν: Εδώ γίνεται σημαντικό έργο που αφορά την ηθική και τις αξίες – Παυλόπουλος: Οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι στην αλληλεγγύη και την ειρήνη – «Φρούριο» η Αθωνική πολιτεία – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με μπλόκα κάθε 100 μέτρα
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο (28/05/2016) η επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στο Άγιον Όρος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις συναντήσεις που είχε την Παρασκευή στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε «άρρηκτους τους δεσμούς ανάμεσα στη Ρωσία και το Άγιον Όρος και την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι αυτές θα ενδυναμώνονται συνεχώς».
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας», ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παίρνοντας τον λόγο, μετά την τέλεση της πανηγυρικής δοξολογίας στις Καρυές.
Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε την Αθωνική Αδελφότητα για τη θερμή φιλοξενία που του επιφύλασσαν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «στο Άγιο όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο, το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και αξίες».
poutin2poutin3poutin4poutin5
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επισήμανε ότι «το Άγιον Όρος είναι κοιτίδα και λίκνο της Ορθοδοξίας».
Αμέσως μετά την Ιερά Κοινότητα, ο κ. Πούτιν αναχώρησε για την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, όπου βρίσκεται από χθες, Παρασκευή (27/05/2016) και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 16:30 στον λιμενίσκο της Δάφνης, όπου από εκεί ο Ρώσος πρόεδρος επρόκειτο να μεταβεί στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα για μια καθαρά προσωπική ολιγόωρη επίσκεψη.
poutin
Νωρίτερα, το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:15, η θαλαμηγός που μετέφερε τον Ρώσο πρόεδρο έφτασε στη Δάφνη. Μαζί του στο σκάφος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.
Ο Πούτιν και η συνοδεία του επιβιβάστηκαν στα θωρακισμένα τζιπ και από το λιμάνι κατευθύνθηκαν στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, όπου βρίσκεται το Πρωτάτο (το διοικητικό κέντρο της Αθωνικής Πολιτείας), για την επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρέμεινε στις Καρυές μιάμιση ώρα, ενώ στο Ναό του Πρωτάτου έγινε η επίσημη υποδοχή, με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη, γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη.
putin_544_355
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πούτιν έφτασε με δυσκολία στον Ιερό Ναό Πρωτάτου, αφού δεκάδες μοναχοί είχαν συγκεντρωθεί για να τον συναντήσουν.
Στο συγκεκριμένο Ναό βρίσκεται η εικόνα του Άξιον Εστί.
Ο Ρώσος πρόεδρος μόλις μπήκε στο Ναό και τον υποδέχτηκαν οι ιερείς, άναψε ένα κερί και προσκύνησε την εικόνα του Άξιον Εστί.
Ο Πούτιν συναντήθηκε και με τον Εφραίμ
Ανάμεσα στις συναντήσεις και συνομιλίες που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, μία ήταν εκείνη που ξεχώρισε. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε θερμή χειραψία με τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος απασχόλησε τα προηγούμενα χρόνια την επικαιρότητα στη χώρα μας με την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει τον Εφραίμ από την πρώτη του επίσκεψη στο Άγιον Όρος, ενώ ο ηγούμενος είχε ταξιδέψει και στη Μόσχα, προσκεκλημένος του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η συνομιλία τους διήρκεσε για αρκετή ώρα και μάλιστα μακριά από τα… αυτιά των περίεργων. Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε σε ιδιωτικό επίπεδο με τον Εφραίμ, υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Το ευχαριστώ του Ρώσου προέδρου
«Στο Άγιον Όρος γίνεται ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που αφορά τις ηθικές βάσεις και ηθικές αξίες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την αντιφώνησή του στη διάρκεια της πανηγυρικής δοξολογίας στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους.
P5
Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα όσα κάνουν για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία καθώς και την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία που του επιφύλαξε.
P2
Η αντιφώνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν: «Θέλω να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και με τη Ρωσία. Και θέλω να ευχαριστήσω την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία. Είμαι δεύτερη φορά εδώ και η φιλοξενία αυτή είναι τόσο θερμή. Είναι προς εμένα βεβαίως αλλά την εκτιμώ και ως φιλοξενία προς το πρόσωπο του ρωσικού λαού.
25
Στο Άγιον Όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο. Έργο το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και τις ηθικές αξίες. Αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό και είναι κοινό.
23
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο».
Στην προσφώνησή του ο Άγιος Πρώτος, πατέρας Παύλος, από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τόνισε:
«Σήμερα, η ειρήνη γύρω μας δοκιμάζεται από την τρομοκρατία, τη διάλυση κρατών, τον θρησκευτικό φανατισμό και άλλα. Επιβάλλεται συνεπώς η συνεργασία των φιλειρηνικών λαών με σκοπό την επικράτηση της ειρήνης».
r0
Ο Άγιος Πρώτος ευχήθηκε «καλή διαμονή έστω και προσωρινή» στον κ. Πούτιν και είπε ότι η ορθόδοξη πίστη είναι η κοινή βάση για τις σχέσεις των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας και πως η Ορθοδοξία είναι αυτή που βάζει εμπόδιο σε κάθε απόπειρα διατάραξης των καλών σχέσεων. Είπε ότι οι Ρώσοι μοναχοί στο Άγιον Όρος είναι ένας ακατάλυτος δεσμός ανάμεσα στις δύο χώρες, και ότι στην ανάπτυξη των σχέσεων έχουν συμβάλει και οι Έλληνες Πόντιοι που έζησαν στη Ρωσία.
pavlos
Αμέσως μετά τη δοξολογία, ο Ρώσος Πρόεδρος αντάλλαξε θερμό χαιρετισμό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που τον υποδέχθηκε στα σκαλιά της ιεράς κοινότητας. Μαζί με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, τον υπουργό και τον υφυπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Γιάννη Αμανατίδη, αντίστοιχα, και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη, τον Άγιο Πρώτο, πατέρα Παύλο, και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία και ανέβηκαν στο Αρχονταρίκι για το παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα.
pp2
Το χρονικό της άφιξής του στο Άγιον Όρος
Ο Ρώσος Πρόεδρος έφτασε το πρωί του Σαββάτου στο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Στη συνέχεια αναχώρησαν οδικώς για την Τρυπητή Χαλκιδικής, από όπου και μεταφέρθηκαν με σκάφος στο λιμάνι της Δάφνης και έπειτα στις Καρυές του Αγίου Όρους.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έφτασε στο λιμάνι της Τρυπητής λίγα λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μπλόκα σε κάθε 100 μέτρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Ήδη, από χθες βρίσκεται στο Άγιο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιο Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα.

«ΕΛΛΗΝΑΣ τι πάει να πει…» Αφιερώστε 5 λεπτά από το χρόνο σας για να ακούσετε ΑΥΤΟ το τραγούδι που έγραψε Έλληνας επιχειρηματίας που έχει «χαροκαεί…» (ΒΙΝΤΕΟ)

ellinas
Ακούστε αυτό το τραγούδι που έγραψε ένας Έλληνας πατριώτης επιχειρηματίας που έχει «καεί» από τα φορολογικά νομοσχέδια των τελευταίων ετών!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ. Η ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ. ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΦΡΑΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ

main.medium
Είναι βράδυ της 28ης Μαΐου 1453. Μόλις έχει τελειώσει η δοξολογία μπροστά από την εικόνα της Παναγίας της
Οδηγήτριας φτιαγμένης από τον Απόστολο Λουκά, αφού όλοι έψαλλαν για τελευταία φορά τον Ακάθιστο Ύμνο, κάποιοι λίγοι αναχωρούν για τις επάλξεις αυτοί που θα υπερασπίζονταν τα Θεοφύλακτα Τείχη που προστάτεψαν για 1000 χρόνια τη Πόλη των Κωνσταντίνων.
Η επίθεση του φανατισμένου στο έπακρον εχθρού δεν ήταν αιφνίδια… Ολόκληρη η Πόλη επαγρυπνούσε. Υποδέχτηκε τους «Τούρκους», οι περισσότεροι από αυτούς εκτουρκισμένοι Έλληνες, αφού οι αυθεντικοί Τούρκοι είναι λίγοι, με γενναιότητα και πείσμα. Η αναλογία ήταν 1 Έλληνας προς 30-50 Οθωμανούς. Αυτό όμως δεν τους πτόησε!
Μαχόμενοι μέχρις εσχάτων και, εμποδίζοντας τον εχθρό να περάσει τα τείχη, κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη φάση του Αγώνα. Όλοι πίστεψαν -και όχι αδίκως- πως το θαύμα ήταν «προ των πυλών»! Μπορούσαν να νικήσουν τον οθωμανικό στρατό.. Φυσικά και μπορούσαν…
Ένα αναπάντεχο συμβάν όμως ανέτρεψε τον ρου των γεγονότων. Ένα «ξεχασμένο» πορτάκι που είχε… μείνει ανοιχτό. Η περίφημη Κερκόπορτα…  Την άνοιξαν Εβραίοι, αιώνιοι εχθροί του Ελληνισμού.