Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Κάποια ακόμα πράγματα για τον δήθεν "ηρωισμό" του Γλέζου

Αποτέλεσμα εικόνας για γλεζοσ και σαντοσΕίχαμε αναδημοσιεύσει εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τους Γλέζο-Σάντα που θέτει εν αμφιβόλω την υποτιθέμενη ηρωική τους πράξη. Λόγω των τελευταίων γεγονότων, λόγω της απεγνωσμένης ανάγκης του κόσμου να βρει κάποια είδωλα και λόγω της ιδεολογικο-ιστορικής και πνευματικής κυριαρχίας της αριστεράς απ'το 1974 και μετά, τα φώτα έπεσαν μεταξύ άλλων και στον υπέργηρο Μανώλη Γλέζο.

 Δεν θα γίνει κανένα σχόλιο επί της συνολικής πολιτικής πορείας του, παρά το ότι διαγράψει μεγάλη καριέρα (ΚΚΕ, ΕΔΑ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ), αλλά θα μείνουμε στο ζήτημα "Γλέζος-Σάντας και γερμανική σημαία", με κάποια συμπληρωματικά στοιχεία.

 Όπως είδαμε εδώ, η απαρχή της ηρωοποίησης του Γλέζου ήταν η συνέντευξή του στον Ριζοσπάστη στις 25/03/1945. Η ημερομηνία φυσικά δεν ήταν τυχαία.
 Ανήμερα της εθνικής επετείου του '21 και μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα εθνικής ανάτασης καθώς ήταν η πρώτη 25η Μαρτίου χωρίς κατακτητές μετά από 4 χρόνια, το ΚΚΕ επέλεξε να επιχειρήσει την ηρωοποίηση ενός συντάκτη της εφημερίδας του.
 Για όποιον δεν γνωρίζει να υπενθυμίσουμε ότι τότε ο Γλέζος ήταν συντάκτης του Ριζοσπάστη, και αργότερα ανέλαβε και αρχισυντάκτης.

ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟ MEGA ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΙΝΤΕΟ

megka_tourk__article
Με έναν παραληρηματικό πρόλογο η παρουσιάστρια του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Μega σχολίασε αρνητικά τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου από την ολομέλεια της βουλής για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην τουρκία.
Η δημοσιογράφος εμποτισμένη από την ανθελληνική έως και φιλοτουρκική προπαγάνδα του συγκεκριμένου σταθμού έκανε λόγο για «ακραίες απόψεις», ενώ δεν δίστασε να παρουσιάσει το τρίτο πολιτικό κόμμα της χώρας ως «οργάνωση».  
Απλά παρακολουθήστε το βίντεο και τα συμπεράσματα… δικά σας!  

ΜΠΕΡΙΣΑ: Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ… ΧΑΣΙΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



fountalvania__article
Βαριές καταγγελίες κατά της (σοσιαλιστικής…) κυβέρνησης της Αλβανίας έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σαλί Μπερίσα.
Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στο κοινοβούλιο, αποκάλεσε την Αλβανία… «Δημοκρατία του χασίς». Όπως είπε, η χώρα υπό την προστασία της κυβέρνησης του ‘Εντι Ράμα και της «Αστυνομίας» της, έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χασισοφυτεία.
προστατεύονται από δομές της αστυνομίας. Μάλιστα, ο Μπερίσα συνόδευσε τις καταγγελίες του με στοιχεία και φωτογραφίες που δημοσιεύονται συχνά στην εφημερίδα-όργανο του κόμματός του.
Το θέμα βεβαίως είναι, ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες (στις οποίες εισάγονται τα ναρκωτικά) έχουν καταγγείλει ποτέ την μαφιόζικη κυβέρνηση της Αλβανίας και δεν έχουν λάβει μέτρα εναντίον της – η Ελλάδα ούτε καν μετά τις τελευταίες αλβανικές προκλήσεις με τους Τσάμηδες- ενώ τα περί κρατικής προστασίας της καλλιέργειας ναρκωτικών είναι προφανώς αληθή. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η Αλβανία έχει μετατραπεί σε… χασισοβολώνα της Ευρώπης με την σιωπηρή άδεια των Αμερικανών και Ευρωπαίων προστατών της;   

ΠΡΩΤΗ/ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ… ΜΙΣΑ

syntaksiouxoi

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους μέχρι πρότινος του ΕΚΑΣ, που πήγαν στα ΑΤΜ για να δουν αν έχει μπει η σύνταξη του Ιουλίου. Έτσι, κατ’ εφαρμογήν του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ψεκασμένων και του ασφαλιστικού του –κατά δήλωσίν του- κομμουνιστή Κατρούγκαλου, αντί για τα 810 ευρώ που έπαιρναν μέχρι πρότινος ξαφνικά το ποσόν μειώθηκε στα μισά, δηλαδή 420 ευρώ.
Μάλιστα, η τριτομνημονιακή συγκυβέρνηση των ξεφτιλισμένων, απεδείχθη… μνημονιακότερη του Μνημονίου, καθώς τελικά έκοψε το επίδομα όχι στο 20% των δικαιούχων όπως προέβλεπε το Μνημόνιο, αλλά στο 40%!
Τα πρώτα θύματα της αναλγησίας του κομμουνιστή Τσίπρα και του συνοδοιπόρου του Καμμένου, είναι οι περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που μετά τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, είδαν τις συντάξεις τους μισές!
Και εις ανώτερα καθίκια της Μέρκελ!

ΠΑΛΙ ΧΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΙΚΑΛΗ

xaikalis sdf ffff

Όλοι οι… καλοί χωράνε στο τσίρκο του Πανοκαμμένου! Ακόμα κι αν κάποια στιγμή αποσύρθηκαν στα… ενδότερα, γιατί ήτανε… σκανταλιάρηδες.
Επέστρεψε, λοιπόν, στους ελαφροδεξιούς ψεκασμένους ο… γίγας του νεοελληνικού πολιτισμού, Παύλος Χαϊκάλης –γιατί, έφυγε ποτέ;- και αμέσως ορίστηκε Γραμματέας Πολιτισμού.
Θυμίζουμε, ότι ο… γίγας είχε αποσυρθεί από τη βιτρίνα της καμμεναρίας, μετά από το σκάνδαλο με την offshore εταιρεία.
Για να γελάσει και λίγο το χειλάκι σας, σας παραθέτουμε τη δήλωση που έκανε ο γραμματέας του καμμενάδικου μορφώματος Μοίρας (γνωστός από μια φωτογραφία που είναι αγκαλιά με τον σιωνιστή σφαγέα της Κύπρου, Κίσσινγκερ): «Ο Παύλος Χαϊκάλης δεν είναι απλά αναγνωρίσιμος στο χώρο του Πολιτισμού, της Τέχνης και του ποιοτικού καλλιτεχνικού θεάματος, αλλά κυρίως, είναι αναγνωρισμένος και καταξιωμένος: από τους συναδέλφους του, τους κριτικούς και πάνω απ’ όλα, από το μεγάλο κοινό. Όπως είπε, «πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο και καλλιτέχνη, ο οποίος έχει φτάσει σε κορυφαία επίπεδα επιτυχίας με βάση την αξία, το ζήλο, την εργατικότητα και τη δημιουργικότητά του και όλα αυτά, μένοντας πάντοτε σεμνός, ευγενής, και προσηνής».
(ΥΓ): Κακόμοιρε πολιτισμέ, τι σου ’μελλε να πάθεις!

ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΒΕPΟΛΙΝΟ!! Μόλις ΞΕΚΙΝΗΣΕ αυτό που ΕΤΡΕΜΕ η Γερμανία! ΔΕΙΤΕ τι συνέβη;;

18171-696x338
18171-696x338Άρχισαν τα
όργανα – Πολωνία προς Γερμανία & Γαλλία: «Τελείωσε η παντοκρατορία σας – Η ΕΕ αλλάζει ή διαλύεται»!
Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο πριν λίγο σε δήλωσή της αμφισβήτησε ευθέως
την ηγεσία του γαλλογερμανικού άξονα υποστηρίζοντας ότι «το γαλλογερμανικό ντουέτο» δεν έχει πλέον αποφασιστικό ρόλο να διαδραματίσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.
«Δεν πιστεύω πια ότι το γαλλογερμανικό ντουέτο μπορεί να κάνει κάτι καινούριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε η Σίντλο μιλώντας στο δημόσιο ειδησεογραφικό κανάλι TVP Info. «Η Γαλλία και η Γερμανία λένε: ας εμβαθύνουμε την ολοκλήρωση της ΕΕ. Εμείς, λέμε: όχι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον δρόμο. Αυτή η ΕΕ δεν υπάρχει πια. Οι Βρετανοί απέρριψαν αυτό το όραμα της ΕΕ στο δημοψήφισμα», συνέχισε η Πολωνή πρωθυπουργός.
«Ναι, η Ένωση πρέπει να αλλάξει, χρειάζεται μια νέα συμφωνία και εμείς θα προτείνουμε αλλαγές (…) Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα, ένα νέο όραμα, μια νέα αντίληψη» είπε η Σίντλο, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για τη σύναψη μιας νέας συνθήκης που έχει διατυπώσει ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος PiS (Νόμος και Δικαιοσύνη) της Πολωνίας.
«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να ξαναχτίσουμε την ΕΕ υποστήριξε και στην αυριανή σύνοδο κορυφής η Πολωνία σκοπεύει να υποβάλει ριζοσπαστικές προτάσεις, όπως για παράδειγμα να αναλάβει τον βασικό ρόλο στην ΕΕ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» κατέληξε.
Γιατί; Γιατί αυτή την στιγμή μια μικρή ομάδα ανθρώπων, υπό τον Γερμανό διευθυντή του Ζ.Κ.Γιουνκέρ, τον Μάρτιν Σλεμάγιερ, κάνουν κουμάντο στην ΕΕ εν ονόματι του κολεγίου των Επιτρόπων, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επτροπής και όχι το Συμβούλιο…

H φωτογραφία σοκ για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που κάνει τους φίλους της να παγώσουν και τους εχθρούς της να….(ΦΩΤΟ)

xr_0
Η φωτογραφία είναι από αναγνώστη μας….
Τώρα με το χέρι στην καρδιά…
Πόσοι από εμάς δεν έχουμε αποκαλέσει αρκετές φορές τους βουλευτές και τα στελέχη της Χ.Α. αγράμματους αμόρφωτους και χωρίς τρόπούς….
ΟΚ… να το δεχτούμε….
Αν όμως αυτά ισχύουν για την Χ.Α…για τα στελέχη και Βουλευτές τι πρέπει να γράψουμε και να πούμε….
xrysh aygi
ΕΧΕΙ άδικο η φωτογραφία;
Μάλλον όχι ..
Περιμένουμε τα σχόλια σας…