Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΜΕ… Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ… ΤΟΥΡΚΟΣ!



Γράφει ο Αντίοχος

Πολλά και διάφορα διαβάζουμε μετά την… «μαύρη Κυριακή» στα καθεστωτικά ΜΜΕ για τις μετεκλογικές εξελίξεις στην Γερμανία, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο ποιος θα είναι ο διάδοχος του Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών και πως θα επηρεάσει τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Λες και ολόκληρο Μνημόνιο είναι θέμα προσώπων κι όχι γενικότερης πολιτικής…

Ωστόσο, κρύβουν επιμελώς -τα λαμόγια! κάτι άλλο, το οποίο οπωσδήποτε θα έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα: το ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών!

Γράφαμε επ’ αυτού μια βδομάδα πριν τις εκλογές στην Γερμανία:

«ΚΙ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ… ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!

Είναι σχεδόν δεδομένο, πως η φράου Μέρκελ για αναδειχθεί νικήτρια των εκλογών στην Γερμανία (για τέταρτη συνεχόμενη φορά) και κυβερνήσει την χώρα, σε συνεργασία με ένα ή περισσότερα κόμματα.

Αν τελικά συγκυβερνήσει με το SPD, τότε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα είναι «μια από τα ίδια». Αν όμως συνεργαστεί με τους Ελεύθερους Δημοκράτες, τότε πιθανότατα ο ηγέτης τους, Κριστιάν Λίντνερ, θα αναλάβει υπουργείο, ο ίδιος προτιμά το Οικονομικών. Αν όμως συνεργαστεί με τους Πράσινους, τότε ο ηγέτης τους, Τζεμ Οζντεμίρ, τουρκικής καταγωγής, πολύ θα ήθελε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την στάση της Γερμανίας στα ελληνο-τουρκικά!».

Ποια είναι η εξέλιξη που μας κρύβουν τα καθεστωτικά λαμόγια – και τα αποκαλώ έτσι γιατί ξέρουν πολύ καλά τι παίζεται;

Πως σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Rheinische Post», έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των ηγετικών ομάδων των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων, κατά την οποία συμφωνήθηκε και η κατανομή των υπουργείων.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το FDP θα εξασφαλίσει τα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και ένα νέο υπερ-υπουργείο Τεχνολογίας, Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ οι Πράσινοι τα υπουργεία Εξωτερικών, Αναπτυξιακής Βοήθειας και επίσης ένα νέο υπερ-υπουργείο Περιβάλλοντος και Προστασίας του Καταναλωτή.

Άρα, αν όλα πάνε σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα είναι… Τούρκος! Κι αντί να σημάνει εθνικός συναγερμός και να αναλάβουν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί τις ευθύνες τους για να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, τα λαμόγια των ΜΜΕ μας αποκοιμίζουν! Άξιος ο μισθός τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :