Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Κατατέθηκε αίτηση εξαίρεσης κατά των Κλάπα, Δημητροπούλου και Ντογιάκου από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος κατέθεσε πριν λίγο διά του συνηγόρου του αίτηση εξαίρεσης κατά των εφετών ανακριτριών Ιώαννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, καθώς και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για παράβαση καθήκοντος.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν, ο Στάθης Μπούκουρας δέχθηκε αφόρητες πιέσεις και εκβιάστηκε από τις ανακρίτριες να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένων προσώπων για να αποφυλακιστεί. Τελικά ο Στάθης Μπούκουρας δεν υπέκυψε στον εκβιασμό
και ξαναοδηγήθηκε στην φυλακή.
Η διαδικασία των απολογιών διακόπηκε. Η συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου.
Ο δικηγόρος κ. Νίκος Αντωνιάδης δήλωσε: Ενεργώντας κατ’ εντολή του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου κατέθεσα σήμερα αίτηση εξαιρέσεως του εντολέα μου κατά των Ειδικών Ανακριτριών κ. Ιωάννας Κλάπα και κ. Μαρίας Δημητροπούλου και του Εισαγγελέα κ. Ισίδωρου Ντογιάκου από τον χειρισμό της δικογραφίας της Χρυσής Αυγής.
Αντικείμενο της αίτησης είναι η βαρύτατη δημόσια καταγγελία του συναδέλφου μου κ. Αλεξίου Κούγια, στις 2 Ιουνίου, ότι κατά τη συμπληρωματική απολογία του εντολέα του Ευσταθίου Μπούκουρα, ενώπιον των εν λόγω δικαστικών λειτουργών, υπό συνθήκες Ιεράς Εξέτασης, όπως χαρακτήρισε την ανάκριση ο κ. Κούγιας, ζητήθηκε από τον κ. Μπούκουρα να καταθέσει, εν είδει μάρτυρα κατηγορίας, εναντίον των υπολοίπων κατηγορουμένων βουλευτών της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκειμένου ο ίδιος να αποφυλακιστεί. Ουσιαστικά ο κ. Κούγιας κατήγγειλε ότι ο εντολέας του απειλήθηκε-εκβιάστηκε ότι εάν δεν το έπραττε θα παρέμενε στη φυλακή, όπερ και, εν τέλει, έγινε.
Είναι προφανές ότι η καταγγελία αυτή, η οποία έλαβε ευρύτατη πανελλαδική δημοσιότητα, ή είναι ψευδής, οπότε θα έπρεπε ήδη να έχει κινηθεί η σχετική πειθαρχική και ποινική διαδικασία κατά του συναδέλφου μου, ή είναι αληθής, οπότε έπρεπε να είχε πάραυτα αφαιρεθεί η δικογραφία από τους συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς και εν συνεχεία να κινηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία εναντίον τους.
Το να παραμένουν αμφότερες οι πλευρές στις θέσεις τους και να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους σαν να μη συνέβη τίποτα, είναι κυριολεκτικώς αδιανόητο.
Ο εντολέας μου άφησε να παρέλθουν δυο εβδομάδες από την καταγγελία του κ. Κούγια αναμένοντας το αυτονόητο: Τη διάψευση της καταγγελίας αυτής (όπως έχει γίνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με όλες τις κατά καιρούς καταγγελίες σχετικά με την διενεργούμενη ανάκριση) είτε από τους ίδιους τους καταγγελθέντες δικαστικούς λειτουργούς είτε από την Προϊσταμένη τους Δικαστική και Εισαγγελική Αρχή είτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το γεγονός ότι, παρά ταύτα, ουδεμία διάψευση υπήρξε, εδραίωσε την πεποίθηση του εντολέα μου ότι η καταγγελία του κ. Κούγια είναι αληθής και μου έδωσε εντολή νΑ καταθέσω σήμερα αίτηση εξαιρέσεως εναντίον τους, όπερ και έπραξα.
Αναμένεται η Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της έναντι της πρωτοφανούς καταγγελθείσας ανακριτικής διαδικασίας.
Πρόκειται, άλλωστε, για τους ίδιους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι μόλις την προηγούμενη Παρασκευή εξέθεσαν παγκοσμίως τη χώρα με τον πρωτοφανή περιοριστικό όρο, ακόμη και για τα πλέον ολοκληρωτικά καθεστώτα, που επέβαλαν στον κατηγορούμενο βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη, περί απαγόρευσής του να ομιλεί και να συμμετέχει σε εκδηλώσεις του κόμματός του, έναν όρο που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στη χώρα μας από τη συντριπτική πλειοψηφία του δημοσιογραφικού, του πολιτικού, του πνευματικού και του απλού κόσμου, που κάθε άλλο φιλική σχέση ή συμπάθειες –τουναντίον– προς το κόμμα του κ. Αρβανίτη έχει.
Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι ο όρος που επιβλήθηκε στον Έλληνα βουλευτή όχι απλά δεν προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αλλά παραβιάζει ένα από τα ιερότερα, προστατευόμενα από το Σύνταγμα των Ελλήνων, δικαιώματα του ανθρώπου: την ελευθερία του λόγου.
Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στο ότι την προηγούμενη Παρασκευή άρχισε κάτι πολύ επικίνδυνο για τη χώρα και τη δημοκρατία της. Απευθύνομαι σε εσάς, τους εκπροσώπους του Τύπου, που έχετε από τη φύση του λειτουργήματός σας ταυτιστεί με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της διάδοσης των ιδεών: Σε κάποιον δημοσιογράφο αύριο θα του επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης να αρθρογραφεί, σε κάποιον συγγραφέα μεθαύριο θα του επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης να συγγράφει. Η Ιερά Εξέταση, άλλωστε, που κατήγγειλε ο κ. Κούγιας, άρρηκτα συνδέεται, όπως γνωρίζετε, με την πυρά των βιβλίων.
Για να γίνω σαφής: Προσωπικά δεν ταυτίζομαι με τη Χρυσή Αυγή, δεν είμαι στέλεχός της, δεν είμαι μέλος της ούτε υπήρξα ποτέ ψηφοφόρος της. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι με το ίδιο πάθος θα υπερασπιζόμουν από τη θέση αυτή τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ή τον Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. εάν είχαν υποστεί τα ίδια. Αυτό που συμβαίνει έχει προ πολλού ξεφύγει από τη Χρυσή Αυγή και δεν έχει καμία σχέση πλέον με το κόμμα του εντολέα μου Νίκου Μιχαλολιάκου. Με πρόσχημα τη Χρυσή Αυγή και την αντιμετώπιση του ναζισμού και του φασισμού που της αποδίδεται, χτίζονται ήδη τα θεμέλια και δημιουργούνται δεδομένα και προηγούμενα στη Δικαιοσύνη που κατατείνουν στην κατάλυση των βασικότερων συνταγματικών αρχών και την, εν τέλει, κατάρρευση της δημοκρατίας.
Εάν ζούσε σήμερα ο Βολταίρος είναι βέβαιο ότι μετά τον περιοριστικό όρο που επέβαλαν στον βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη Ανακρίτριες και Εισαγγελέας, θα ζητούσε ο ίδιος την εξαίρεσή τους, υπενθυμίζοντάς τους την διαχρονική ρήση του «διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :