Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ «ΔΑΚΡΥΖΕΙ» ΣΗΜΕΡΑ. ΔΥΟ ΑΘΕΟΙ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. ΕΚΕΙ ΘΕΣΗ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ «ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ». ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ: ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

1
Στο νησί της Χάλκης βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία.
Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στη Χάλκη με ένα πολυτελές σκάφος συνοδεία της τουρκικής ακτοφυλακής, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.
Live εικόνα:
Τον συνοδεύει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν – Μαζί του Γαβρόγλου, Μπόλαρης, Κατρούγκαλος και Περιστέρα Μπαζιάνα – Δήλωσε χαρούμενος γιατί βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος
Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης έφτασε στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία που ξεκίνησε την Τρίτη με τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για τον πρώτο εν ενεργεία Έλληνα πρωθυπουργό που επισκέπτεται τη σχολή.
Το «δόλωμα» της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης χρησιμοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν αφού προσφέρει την επαναλειτουργία της με αντάλλαγμα τους «μουφτήδες» στην Θράκη.
Δηλαδή θέλει να μπορεί να διορίζει νόμιμα η Άγκυρα τους μουφτήδες της μουσουλμανικής μειονότητας για να μπορεί έτσι να την κατευθύνει προς την τουρκική πλευρά.
Μην ξεχνάμε ότι οι μουφτήδες στην Θράκη έχουν και νομικές δικαιοδοσίες και όχι μόνο θρησκευτικές αρμοδιότητες
Ο Α.Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας εν ενεργεία πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και αυτή την ώρα παρακολουθεί την θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Σήμερα, εορτάζεται ο Αγίος Φώτιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 1933, είχε επισκεφθεί την Σχολή ο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά ως πρώην πρωθυπουργός.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την Αγία Σοφία  από την επίσκεψη αυτή δημοσιεύτηκαν νέες εικόνες
Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

Δεν υπάρχουν σχόλια :