Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

DEUTSCHE WELLE: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΒΑΖΕΙ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ

Deutsche-Welle1
Γράφει ο Αντίοχος
Άρθρο για το καθεστώς πλήρους φορολογικής ασυλίας που απολαμβάνουν οι πλούσιοι –και ιδιαίτερα οι εφοπλιστές- στην μνημονιακή Ελλάδα, δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέροντας –μεταξύ των άλλων- και τα εξής: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει να επιβαρύνει τους ευρωπαίους φορολογούμενους με έως και 160 δις ευρώ. Ωστόσο πολλοί πλούσιοι της χώρας δεν έχουν κληθεί ακόμη να βάλουν το χέρι στη τσέπη. Πρόκειται για τους έλληνες εφοπλιστές και τις οικογένειές τους, οι οποίοι έβγαζαν και συνεχίζουν να βγάζουν λεφτά με κρουαζιέρες και φορτηγά πλοία. Και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Το άρθρο 107 του ελληνικού συντάγματος εγγυάται: τα κέρδη των εφοπλιστών (που πρόσφατα ανήλθαν στα 17 δις ευρώ), είναι αφορολόγητα. Όπως επίσης και τα κέρδη από την πώληση πλοίων. Ακόμη και τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία των εφοπλιστών δεν φορολογούνται. Μίνι φόροι προβλέπονται μόνον για τα φορτηγά πλοία (ανάλογα με τη χωρητικότητα του πλοίου)».

Επικαλούμενη το παραπάνω δημοσίευμα, η Deutsche Welle τονίζει ότι Γερμανοί πολιτικοί εντείνουν τις πιέσεις προς την Ελλάδα, να φορολογήσει τους πλούσιους, αλλά συναντούν τη σφοδρή αντίδραση του… καπετάν-Πάνου Καμμένου: «Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να φορολογήσει περισσότερο τους εφοπλιστές. Ωστόσο ο κυβερνητικός εταίρος -ΑΝΕΛ- αντιστέκεται».
(ΥΓ): Αληθεύει –λαλίστατε, κατά τα άλλα- πρόεδρε Πάνο; Αυτές είναι οι «κόκκινες γραμμές» σου; Η μη φορολόγηση των πλουσίων;

Δεν υπάρχουν σχόλια :