Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σενάριο πυρηνικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας: 100 εκατομμύρια νεκροί Αμερικανοί!

Σενάριο πυρηνικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας: 100 εκατομμύρια νεκροί Αμερικανοί!
Όπως επισημαίνουν πολλοί αμυντικοί αναλυτές το παγκόσμιο στρατιωτικό ισοζύγιο έχει μετατοπιστεί πλέον προς της Ασία. Την διαπίστωση αυτή έκαναν και μελετητές του Πανεπιστημίου Georgetown των ΗΠΑ μετά από έρευνα που διήρκεσε τρία χρόνια. Σύμφωνα με τους ειδήμονες του Πανεπιστημίου οι ΗΠΑ υπολόγιζαν ότι η Κίνα διαθέτει περίπου 200 έως 300 πυρηνικές κεφαλές, αλλά αυτή η πρόβλεψη αποδείχθηκε τελείως λανθασμένη αφού οι τελευταίες εκτιμήσεις ανεβάζουν αυτό τον αριθμό σε 3.600 κεφαλές.
Η μελέτη του Πανεπιστημίου δείχνει ότι η Κίνα είναι σε θέση να προκαλέσει στις ΗΠΑ σημαντικό πυρηνικό πλήγμα. Ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των δυο δυνάμεων θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα 50 εκατομμύρια θύματα στις ΗΠΑ και επιπλέον 50 εκατομμύρια από τα αποτελέσματα της θανατηφόρου ακτινοβολίας. Πέραν αυτού θα καταστραφούν μεγάλα τμήματα του ενεργειακού εφοδιασμού, της τροφοδοτικής αλυσίδας, εργοστάσια, νοσοκομεία κλπ. Λόγω αυτών των καταστροφών πολλά εκατομμύρια από τους επιβιώσαντες του πυρηνικού ολέθρου θα πεθάνουν από πείνα και έλλειψη περίθαλψης.
Στην έκθεση National Defence Authorization Act (NDAA) που υπέγραψε ο πρόεδρος Ομπάμα τον Ιανουάριο γίνεται ιδιαίτερη μνεία για τις υπόγειες εγκαταστάσεις των Κινέζων, μήκους 5.000 χιλιομέτρων, όπου φυλάσσονται οι αναφερόμενες 3.600 πυρηνικές κεφαλές. Ο διοικητής του USSTRATCOM (United States Strategic Command) ναύαρχος Cecil D. Haney έλαβε την εντολή από τον Ομπάμα να παρουσιάσει στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της πυρηνικής απειλής έως τις 15 Αυγούστου του 2014. Το στρατηγικό σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει την δυνατότητα εξουδετέρωσης των 3.600 πυρηνικών κεφαλών στις υπόγειες εγκαταστάσεις της Κίνας.
Η έρευνα του Πανεπιστημίου Georgetown αποδεικνύει ότι η έως τώρα εκθέσεις της CIA και των άλλων μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ περί του αριθμού των κινεζικών πυρηνικών κεφαλών ήταν λανθασμένες και πολύ μακράν της πραγματικότητας. Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι ο κίνδυνος ενός πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας στον Ειρηνικό αυξάνεται ραγδαίως τα τελευταία χρόνια. Η τελική ερώτηση της έρευνας είναι εάν οι ΗΠΑ μπορούν να εξουδετερώσουν την κινεζική πυρηνική απειλή. Οι αναλυτές αναρωτιούνται με ποιο τρόπο και μέσο θα κατόρθωναν οι ΗΠΑ να καταστρέψουν σε περίπτωση σύρραξης τις 3.600 πυρηνικές κεφαλές που είναι κρυμμένες εντός υπογείων στοών μήκους 5.000 χιλιομέτρων, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά τα υπόγεια συστήματα στοών είναι σε πολύ μεγάλο βάθος και με πάρα πολλές διακλαδώσεις.
Η έρευνα του Πανεπιστημίου, που σημειωτέον σκόρπισε ανησυχία στον Λευκό Οίκο, αποδεικνύει ότι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, το αποτέλεσμα για τις ΗΠΑ, όπως προαναφέρθηκε, θα ήταν 50 εκατ. νεκροί άμεσα από το πυρηνικό κτύπημα και 50 εκατ. νεκροί τα επόμενα 10 χρόνια ως αποτέλεσμα της ακτινοβολίας και της έλλειψης υποδομών. Τελικό αποτέλεσμα ενός τέτοιου πολέμου θα ήταν οι ΗΠΑ να μεταβληθούν σε μια «χώρα» λίθινης εποχής, όπως τουλάχιστον μας πληροφορεί το Πανεπιστήμιο Georgetown.
Οι ΗΠΑ έχουν απολέσει την στρατιωτική υπεροχή στην περιοχή της Ασίας και δεν είναι σε θέση να απειλήσουν με πόλεμο την Κίνα. Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας δείχνει ότι μια πρώτη πυρηνική επίθεση των Αμερικανών θα ισοδυναμούσε με καθαρή αυτοκτονία.
Οι ΗΠΑ εκ των πραγμάτων είναι πλέον υποχρεωμένες να επανεξετάσουν την γεωστρατηγική τους στην Ασία και τον Ειρηνικό, γεωστρατηγική που εκπορεύεται από τα σχέδια των Αμερικανοσιωνιστών για παγκόσμια κυριαρχία, και να προωθήσουν σχέδια ειρηνικής συνύπαρξης με τους Κινέζους και τους Ρώσους προς όφελος της διεθνούς σταθερότητας και ειρήνης, εκτός και αν προετοιμάζουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο...
Γ.Λ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια :