Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΗΣ 27ΧΡΟΝΗΣ ΑΝΗΨΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΥΜΕΝΑΚΗ. ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ DOLCE VITA ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ-ΑΚΑΡΙΑΙΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ!ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Ο ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ ΨΩΝΙΖΕ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 27ΧΡΟΝΗ ( ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μakeleio.gr)ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

2

Νεώτερη ενημέρωση: Τα παιδαριώδη λάθη των απαγωγέων διευκόλυναν το έργο των Αρχών και έτσι κατάφεραν να…έχουν στα χέρια τους τον εγκέφαλο της αρπαγής και έναν εκ των συνεργών του.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με τη βοήθεια των πλάνων που πήραν από κάμερες ασφαλείας από το σημείο όπου οι απαγωγείς άρπαξαν την 27χρονη. Ετσι, κατάφεραν να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν και οδηγήθηκαν στη Λούτσα όπου ήταν το κρησφύγετό τους. Ενα ακόμη στοιχεία που βοήθησε την έρευνα των αρχών ήταν το γεγονός ότι βρέθηκε DNA τους στα ρούχα της νεαρής.
Πάντως, πέραν των πλάνων που είχαν από κάμερες ασφαλείας για την πορεία του αυτοκινήτου, οι Αρχές εντόπισαν και υλικό από τη στιγμή που ένας εκ των απαγωγέων ψώνιζε ρούχα για την 27χρονη που είχαν απαγάγει. Το φωτογραφικό ντοκουμέντο από το εσωτερικό του καταστήματος παρουσιάσε τηλεοπτικός σταθμός. Από το δελτίο του ίδιου καναλιού μεταδόθηκε και ο διάλογος που είχε η 27χρονη φοιτήτρια με τον πατέρα της λίγο πριν την αφήσουν ελεύθερη: «Δευτέρα θα με αφήσουν μπαμπά, γιατί αύριο και μεθαύριο θα βρέχει πολύ. Όλα καλά μπαμπά, μην ανησυχείς, όλα καλά».. 

Εξιχνιάστηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, η πρόσφατη αρπαγή της 27χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
Υπενθυμίζεται ότι η 27χρονη απήχθη την 31 Οκτωβρίου, από την περιοχή της Κυψέλης και αφέθηκε ελεύθερη μετά από δέκα ημέρες και συγκεκριμένα την 9 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή, αφού προηγουμένως οι οικείοι της είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 82.500 ευρώ, ως «λύτρα».
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν σήμερα (16-11-2014), δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 48 και 53 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην αρπαγή, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31-10-2014, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη ημεδαπή, έξω από την οικία της στην Κυψέλη.
Ύστερα από δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 02-11-2014, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.
Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.
Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, 07-11-2014, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.
Τα χρήματα αφέθηκαν βραδινές ώρες της 07-11-2014 σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες της 09-11-2014, κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων εντοπίστηκε στη περιοχή της Αρτέμιδας Αττικής, εξοχική οικία, η οποία, όπως διακριβώθηκε, αποτελούσε το χώρο κράτησης της 27χρονης.
Επιπλέον, από τη συνδυαστική και μεθοδική έρευνα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της αρπαγής ο 48χρονος και ο 53χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και εξεταζόμενοι, ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τη χρονική αλληλουχία των πράξεων τους.
Όπως προέκυψε ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της αρπαγής και ειδικότερα είναι το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις προπαρασκευαστικές και λοιπές επιμέρους ενέργειες, που ήταν απαραίτητες για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού.
Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, για τη διευκόλυνση των εγκληματικών τους πράξεων και οι οποίες ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου.
Στην οικία του παραπάνω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στην οικία του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα (11) φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα, μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.
Στο πλαίσιο της εργαστηριακής εξέτασης – πραγματογνωμοσύνης ευρημάτων, από το συγκριτικό βιολογικό υλικό προσδιορίστηκε και ταυτίστηκε ο γενετικός τύπος του 48χρονου συλληφθέντα, σε πειστήρια, ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης.
Στον τεχνικό τομέα των ερευνών υπήρξε συνδρομή της Διεύθυνσης Διαχείρισης & Ανάλυσης Πληροφοριών και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Οι δράστες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα (16-11-2014) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
anipsia-kaimenaki2
εκτακτη ενημέρωση ώρα 12:41
Συνελήφθησαν οι απαγωγείς με βάσει τα στοιχεία που προέκυψαν νωρίτερα
Εντοπίστηκε το κρησφύγετο που κρατούσαν οι δύο απαγωγείς την 27χρονηκοπέλα στη Λούτσα, καθώς και 80.000 ευρώ από τα  λύτρα. Το συνολικό ποσό που είχαν αποσπάσει ήταν 82.500 ευρώ.
Οι ταυτότητες των Απαγωγέων
Πρόκειται για έναν Έλληνα που είχε πέσει έξω η επιχείρηση του και ισχυριζόταν πως είναι κουνιάδος του Καυμενάκη ενώ κατά πληροφορίες στο παρελθόν εργαζόταν στην επιχείρηση του.
Για έναν ακόμα ημεδαπό με καταγωγή από το Καζακστάν, ο οποίος φέρεται να είχε σχέση με κακόφημο bar στην Αχαρνών.
Ενώ, αυτήν την ώρα αναζητείται και ο τρίτος συνεργός Αλβανικής Υπηκοοτητας,με το όνομα Αλέκος.
2
Οι απαγωγείς εντόπισαν το θύμα τους μέσω facebook, όπου απο κει κατάλαβαν την οικονομική επιφάνεια της κοπέλας, καθώς και τις συγγενικές σχέσεις με τον Καυμενάκη.
Αλβανός ο τρίτος απαγωγέας
Έρευνες στην Αττική διεξάγει αυτήν την ώρα η Ασφάλεια για τον εντοπισμό του τρίτου απαγωγέα της 27χρονης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άντρας έχει αλβανική υπηκοότητα και είναι γνωστός με το όνομα Αλέκος.
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι αυτήν την ώρα η ΕΛ.ΑΣ, οι τρεις συνεργοί αποφάσισαν να απαγάγουν την 27χρονη πριν από έξι μήνες και ετοίμασαν ένα λεπτομερές σχέδιο, στο οποίο όμως δεν μπόρεσαν να προβλέψουν το λάθος που οδήγησε στον εντοπισμό τους.
Χρησιμοποίησαν δηλαδή εταιρικό τηλέφωνο από το οποίο η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους.
Βρέθηκε το αυτοκίνητο των απαγωγέων της 27χρονης
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρεις άνδρες για την απαγωγή της 27χρονης.
Αυτήν την ώρα, σε ενημέρωση που κάνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στη ΓΑΔΑ, αποκάλυψαν ότι αναζητείται ένας τρίτος συνεργός, εκτός από τους δυο που έχουν ήδη συλληφθεί και σημειώθηκε ότι στην έρευνα που έκαναν στο κρυσφήγετο των απαγωγέων βρέθηκε και ένα πιστόλι.
Ανάμεσα στις πληροφορίες που δίνει αυτήν την ώρα η αστυνομία στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, είναι και αυτή που θέλει τον θείο και συνιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης να είναι αυτός που έδωσε τα λύτρα για να ελευθερώσουν οι απαγωγείς την 27χρονη κοπέλα.
Το λάθος που έκαναν οι απαγωγείς της 27χρονης
Μέσω του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία με τους γονείς της 27χρονης, έφτασαν οι αρχές στα ίχνη των απαγωγέων.
Ειδικότερα, οι απαγωγείς χρησιμοποιούσαν δυο κινητά τηλέφωνα. Το ένα από αυτό ήταν καρτοκινητό με ξένο ονοματεπώνυμο (τα λεγόμενα ‘πακιστανικά’).
Ωστόσο, το δεύτερο ήταν εταιρικό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του ο Έλληνας σιδηρουργός από εταιρεία στην οποία εργαζόταν παλαιότερα και η οποία έκλεισε.
Στη συνέχεια, ο απαγωγέας εργάστηκε σε μία μεταφορική εταιρεία όμως συνέχισε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο τηλέφωνο.
Μέσα από αυτό η αστυνομία τον εντόπισε και ακολούθησαν οι συλλήψεις.
 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σύμφωνα με πληροφόρηση της ΕΛΑΣ, κρατούνται και ανακρίνονται δυο ύποπτοι Έλληνες για την υπόθεση απαγωγής της ανηψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καυμένακη, που έγινε το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου.
Η 27χρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής που έβγαζε μεροκάματο σε club της Δάφνης, και περιστασιακά με φίλες της τα καλοκαίρια σε διάφορα μέρη της χώρας , απήχθη τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου και μετά από διαπραγματεύσεις παραδόθηκε 8 μέρες μέτα έναντι 82.000 ευρώ από τα…10 εκ που ζητούνταν.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η Ασφάλεια εκτιμά πως το σπίτι -πιθανότατα μονοκατοικία- στο οποίο είχαν μεταφέρει και κρατούσαν την Βαρβάρα βρίσκεται ανάμεσα στη Λούτσα και τα Σπάτα…
Φυσικά η Αστυνομία ψάχνει όλα τα ενδεχόμενα.
Πληροφορίες του makeleio.gr θέλουν τους δράστες να είναι νεαροί και η μεθοδολογία τους μάλλον όχι και τόσο επαγγελματική.
Από την μια τα χειρόγραφα σημειώματα και από την άλλη η μεγάλη απόκλιση των χρημάτων από τα λύτρα που ζητούσαν για την απελευθέρωση της κοπέλας.10 εκ. ευρώ ζητούσαν οι απαγωγείς και…έπεσαν στα 82.500 ευρώ!
Κάτι ακόμα πιο περίεργο συμβαίνει με το στενό φιλικό περιβάλλον της φοιτήτριας, αφού τα πρόσωπα που γνωρίζουν πράγματα και κασταστάσεις παθαίνουν…ηλεκτροσόκ όταν φέρονται να τους ρωτάνε λεπτομέρειες για την υπόθεση…
Φόβος ή κάτι βαθύτερο;
Nov 16, 2014 @ 11:00

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ  παρουσίαση από την διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχο Παναγιώτη Σταθη, και τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ Α/Β Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο, για την υπόθεση αρπαγής της 27χρονης ημεδαπής
1

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΝΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΛΑΣ
2
3
1
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΜΕΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ
1
2
3
4

Το Σημείο της Σύλληψης
1
2
3

ΟΙ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας, ανιψιάς του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης, στις 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής, 48 ετών και 53 ετών, αντίστοιχα εναντίον των οποίων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για :
α. αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό στην καταβολή λίτρων(επιβαρυντική περίπτωση με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση)
β. εκβίαση κατά συναυτουργία με σωματική βία
γ. παράνομη οπλοκατοχή.
Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία.
Ποινική δίωξη για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις ασκήθηκε ωστόσο από τον εισαγγελέα σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, που διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη.
2
1
1
2
3

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ
500
501

Δεν υπάρχουν σχόλια :