Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αλέξη την πάτησες! Έξαλλος ο Πούτιν με Τσίπρα! Όλo το παρασκηνιο..

poutin_tsipras (1)

Η Μόσχα ετοιμάζεται να ρίξει στην Μάχη της Συρίας τα υπερ βομβαρδιστικά Tupolev Tu-22Μ και Tupolev Tu-95, που εχουν τεράστια δυναμη πυρός. Ομως το Ρωσικό Στρατιωτικό Επιτελείο, δεν θελει αυτα τα υπερ βομβαρδιστικά να σταθμέυσουν στην Συρια, με το φόβο καταστροφής τους, μιας και το αεροδρόμιο της Λαττάκειας δεν διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές για την προστασία τους.
Η προτεινόμενη λυση για τα βομβαρδιστικα αυτα ειναι η απευθειας πτηση απο τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Ρωσίας προς την Συρία, με εναεριο ενδιάμεσο ανεφοδιασμό, ομως για κάτι τέτοιο χρειάζεται ελέυθερη διέλευση των αεροσκαφων αυτων, απο τον εναέριο χωρο της Βουλγαριας-Ελλαδας. Σε αυτο το σημειο εμπλέκεται και η παρέμβαση Β.Πουτιν με τηλεφώνημα στον Ελληνα Πρωθυπουργό Α.Τσίπρα. Ο Διαλογος δεν ήταν και ο φιλικότερος!
Ο Β.Πουτιν είπε στον Τσιπρα : Αλέξη τι γίνεται με τα συμφωνηθέντα Ελλαδας-Ρωσιας όσον αφορά τον αγωγο φυσικου αεριου-που υπέγραψε ο σύντροφος Π.Λαφαζάνης (και εδώ ρίχνει και μπηχτή στον Τσιπρα) που εσύ τον εδιωξες! Ισχύ-η θα εχει την ιδια τυχη με την προηγούμενη συμφωνία( Κ.Καραμανλη…την κατήργησε ο Γ.Παπανδρεου οταν ανέβηκε στην Πρωθυπουργία 2009) Γνωρίζω οτι στο ταξίδι σου στις ΗΠΑ, θα εχεις διαβουλεύσεις με Αμερικανους Αξιωματουχους, που θα σου θέσουν και το ζήτημα αυτο, με αρκετες πιέσεις!

Α.Τσιπρας: κ Προεδρε, ειναι προς το συμφέρον αυτη η συμφωνία μεταξυ Ελλάδας Ρωσίας, να υλοποιηθεί , και θέλω να πιστέυω οτι δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα,Αλλα, η Ελλαδα ανήκει σε μια συμμαχία (ΝΑΤΟ-ΕΕ) που ολα είναι πιθανά να γίνουν-αν μας ζητησουν μια πιθανή κατάργηση τον ελληνο-ρώσικων συμφωνηθέντων, η Ελλαδα θα πρεπει να συμμορφωθεί στην απόφαση αυτή,βάση τον κανόνων της συμμαχίας!
Β.Πουτιν: Αγαπητε Αλεξη, η Ρωσια οσον αφορα τους αγωγους φυσικου αεριου, εχει πολλές εναλλακτικές λύσεις, και μπορει να παρακάμψει την Ελλάδα στην περιπτωση οπισθοχωρήσεις σας απο τα συμφωνηθέντα,δυστυχώς η Ελλαδα θα ειναι η μεγαλη χαμένη,με απώλεια αρκετών δις! Ομως,μια παρεμπόδιση,και κλείσιμο του Ελληνικου εναέριου χώρου στα πολεμικα αεροσκάφη της Ρωσιας,την ωρα που παμε να ξεμπερδέυουμε μια και καλη με του τζιχαντιστές στην Συρία,αυτο θα ειναι μια πρόκληση, που συνιστά μια οχι και τοσο φιλική στάση της Ελλαδας έναντι της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :