Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ -ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΟΒΙΔΕΣ ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ-”ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ” ΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ -ΒΙΝΤΕΟ

damaskos-presveia3


Δύο βλήματα όλμων έπεσαν σήμερα έξω από την ρωσική πρεσβεία της Δαμασκού την στιγμή που ο συριακός λαός πραγματοποιούσε συγκέντρωση ευχαριστίας προς την Μόσχα για την σωτήρια (νόμιμη) επέμβασή της στον αγώνα κατά των ισλαμιστών.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, οβίδες που εκτοξεύθηκαν από αντάρτες χτύπησαν την ρωσική πρεσβεία της Δαμασκού, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση περίπου 300 ανθρώπων υπέρ της ρωσικής επέμβασης στον πόλεμο.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό δίκτυο Russia Today, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί μεταξύ του προσωπικού της πρεσβείας από την επίθεση, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον η μία από τις δύο ρουκέτες χτύπησε το κτήριο.
Σύμφωνα με το sputniknews.com, έχει τραυματισθεί άγνωστος αριθμός Σύρων πολιτών, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για νεκρούς.
Διπλωματικός υπάλληλος της πρεσβείας αναφέρει “Δύο βλήματα όλμων χτύπησαν την ρωσική πρεσβεία στην Δαμασκό. Κανείς από το διπλωματικό σώμα δεν τραυματίσθηκε”.

Όπως φαίνεται από την φωτογραφία οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ρωσικές σημαίες ως ένδειξη αναγνώρισης προς την Ρωσική Ομοσπονδία.
RWSIKH PRESVEIA1
“Χτύπησαν την τοποθεσία όπου είχε συγκεντρωθεί ο κόσμος. Ένα βλήμα έπεσε κοντά στο γυμναστήριο της al-Barada, το άλλο στην συνοικία al-Adawi. Αρκετός κόσμος τραυματίσθηκε”. Ο χώρος των εκρήξεων έχει αποκλεισθεί από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.
Είναι η δεύτερη επίθεση κατά της ρωσικής πρεσβείας μέσα σε έναν μήνα. Είναι σαφές ότι οι ισλαμιστές επιχειρούν να εμφυσήσουν φόβο στο συριακό λαό που αναζητά την σωτηρία του από τα χέρια τους μέσω ενός ισχυρού συμμάχου όπως η Μόσχα.
H χρήση όλμων δείχνει ότι οι ισλαμιστές, είχαν σχεδιάσει να βρεθούν πολύ κοντά στην συγκέντρωση ώστε να την πλήξουν καίρια.
rosia presbia.1
Δημοσιογράφος του πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης, μεταδίδει πως η πρώτη οβίδα χτύπησε το κτήριο, από όπου άρχισε να βγαίνει μαύρος καπνός, ενώ το πλήθος άρχισε να διαλύεται πανικόβλητο. Την ώρα εκείνη μια δεύτερη οβίδα χτύπησε την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :